Menu
 

Topic:

Mn moppie al de hele week ziek

Made  schreef op: 05-05-2012 08:18:46
Met koninginnedag was Demi bij mn vader (mn moeder en ik waren op de vrijmarkt aan het rondneuzen). Mn vader belde dat hij haar op bed gelegd had omdat ze wat koorts had en hangerig was. Einde van de dag heeft hij haar naar mij toe gebracht en ze was nog ziek. Gebeurt wel vaker dat ze een dagje ziek is en de volgende dag weer springlevend is.
Mn meisje ligt vervolgens al de hele week op bed met hoge koorts. Leeft van waterijsjes en toetjes, want meer krijg ik er niet in.
Omdat we donderdag tegen het weekend aanliepen en ze al 3 dagen hoge koorts had, toch maar de ha gebeld. Kon met haar langskomen. Hij heeft haar helemaal onderzocht en alles was in orde. Wel geeft ze aan buikpijn te hebben, maar dit zeggen kinderen vaker zegt de arts (had een vervanger van mn eigen ha). Moesten de volgende dag terugkomen, want hij wou haar toch nog even zien voor het weekend. Vrijdagochtend lijkt er niks meer aan de hand. Demi wordt vrolijk wakker, geen koorts meer en ik twijfel of ik de afspraak af moet bellen, want ze is niet meer ziek. Omdat het voor het weekend is, toch maar even met haar heengegaan voor de zekerheid. Arts zei ook dat de duidelijk was opgeknapt en hij voorspelde dat ze dit weekend aanzienlijk op zou knappen.
Thuis aangekomen heeft Demi nog even gespeeld en werd ineens weer suf. Haar even op de bank gelegd en tv laten kijken, heb haar getemperatuurd en zat rond de 38,5. Ach misschien was het iets te veel, en er uit geweest en de hele dag gespeeld. Maar ze werd steeds warmer...weer getemperatuurd en ze zat weer over de 40. Heb de hap gebeld en moesten langskomen. Na heeeeel lang wachten met een ziek kind, waren we eindelijk aan de beurt. Alles weer nagekeken en ze zei dat ze wat slijm in haar keel had en constateerde een bovenste luchtweginfectie. Vond het een erg vaag mens. Duurde wel 5 minuten voor ze vragen ging stellen wat er precies aan de hand was. in ieder geval peniceline (of hoe je t schrijft) meegekregen. Ze is gisteren direct gaan slapen bij thuiskomst, maar sliep erg onrustig. Koorts is wel weer afgezakt, maarja dat is al een paar keer gebeurd deze week en komt vervolgens weer keihard terug.
Volgens de arts moet de peniceline binnen 2 dagen aanslaan en moet ik haar maar een zetpil geven tegen de koorts. Die geeft ik de hele week al, maar die schijnen gewoon niet aan te slaan. Ik kan mn meisje toch niet nog 2 dagen met hoge koorts laten liggen?

M'n arme zieltje
 
Quote
Navigatie
RE: Mn moppie al de hele week ziek
Ivy  schreef op: 05-05-2012 08:31:52
Och toch, dat arme meiske... Ze is wel heel erg schattig, maar zo zielig!

Wat vervelend dat ze zo ziek is! Je hebt naar haar laten kijken en je hebt medicijnen meegekregen. Ik zou dus toch even 2 dagen afwachten. Zo lang ze maar voldoende vocht binnenkrijgt, is het vervelend dat ze koorts heeft, maar dat wil alleen maar aangeven dat haar lichaampje ergens tegen vecht. De penicilline zal haar vast helpen. Bij die kleintjes kan het ook ineens weer over zijn en je geeft dat spul nog niet zo lang. Ik zou het nog even aanzien en als het nodig is toch nog maar even een paracetamolletje bijgeven. Er zijn natuurlijk wel andere koortsverlagende middelen en als je echt twijfelt, zou je kunnen vragen of je die kunt geven in combinatie met de penicilline. In België schrijven ze bij hoge koorts vaak Junifen voor, dat is de kindervorm van Neurofen. Maar dat is wel ''zwaar geschut''.
 
Quote
RE: Mn moppie al de hele week ziek
Made  schreef op: 05-05-2012 08:40:16
Ja ik kijk het ook nog even aan hoor. Ze ligt nu weer even te slapen bij haar vader (die is vannacht gebleven). Drinken geef ik nu via een spuitje in dr mond (een hele drama, maar ze wil niks anders). Ze is erg zwak en huilerig. Zo zielig, ben dan liever zelf ziek.
Paracetamol geef ik via een zetpil, 240mg. Wat zou nog meer helpen tegen koorts? Aangezien de zetpillen tot nu toe nog niet geholpen hebben. Peniceline zelf verlaagd de koorts niet zei de arts. Ze heeft op dit moment geen koorts, maar verwacht bijna dat het vanmiddag weer terug komt (zo gaat het al de hele week), dan kan ik iets in huis halen voor het weekend.
 
Quote
RE: Mn moppie al de hele week ziek
M.  schreef op: 05-05-2012 09:23:10
Ik herken dit wel, het is niet ongewoon. Met een griep kan je zo een week koorts hebben. Knappen ze wat op, ff naar de winkel en weer koorts. Ik herken het. Komt wel goed, een virus moet je echt uitzieken. Als ze maar genoeg drinkt hé, dat helpt ook het virus sneller af te voeren. Ik denk niet dat je nog meer medicijnen erbij moet gaan halen eerlijk gezegd.
 
Quote
RE: Mn moppie al de hele week ziek
Proudmum  schreef op: 05-05-2012 12:13:05
mijn dochtertje is laatst ook zo ziek geweest, 8 dagen rond de 41 koorts en ineens was het weg.
Hopelijk voelt ze zich snel beter!
Sterkte en beterschap!
 
Quote
RE: Mn moppie al de hele week ziek
Son  schreef op: 05-05-2012 12:22:57
ach arm meiske, zie dr nou Zielig he.
Heel veel beterschap
 
Quote
RE: Mn moppie al de hele week ziek
Blauwtje  schreef op: 05-05-2012 12:40:51
agoss...beterschap!
 
Quote
RE: Mn moppie al de hele week ziek
Made  schreef op: 05-05-2012 14:09:43
na bijna een week heeft ze net een half broodje op en een beker drinken .... mn vader heeft dr gechanteerd met zn i-pad slokje drinken in ruil voor een liedje...gut wat kan het simpel zijn. hij heeft de i-pod hier maar achter gelaten haha. hoop dat dit nu een beetje doorzet
 
Quote
RE: Mn moppie al de hele week ziek
Proudmum  schreef op: 05-05-2012 14:11:52
Goedzo! Dan kan ze wel eens heel snel hard op gaan knappen, beterschap!
 
Quote
RE: Mn moppie al de hele week ziek
Made  schreef op: 05-05-2012 14:18:40
laten we het hopen....was eem rustig weekje zo, maar wil nu mn oude draakje wel weer terug
 
Quote
RE: Mn moppie al de hele week ziek
Proudmum  schreef op: 06-05-2012 17:47:33
hoe gaat het vandaag?
 
Quote
RE: Mn moppie al de hele week ziek
Made  schreef op: 06-05-2012 18:16:44
goed...dankje

nog snel moe en nog wat bleekjes en wat vermagerd, maar ze eet weer een beetje en drinkt weer voldoende. medicijnen innemen vind ze niet leuk maar accepteerd het wel gelukkig, wat ik niet verwacht had,aangezien ze nogal koppig kan zijn. maar ze doen hun werk gelukkig...hebben de eerste driftbui alweer gehad vandaag, dus gaat de goede kant op (begon ze al bijna te missen )
 
Quote
RE: Mn moppie al de hele week ziek
Minou  schreef op: 06-05-2012 18:31:07


Dan ben je ineens wel even blij he met de driftbui he

Liever dit dan zo'n ziek moppie
 
Quote
Navigatie


Reageren op Mn moppie al de hele week ziek
Naam
Bericht