Menu
 

Topic:

zoon klaar met bv

Mamav2zoons  schreef op: 04-05-2012 23:41:58
heeeyyy onze jongste is nu 13 mnd en wil niet meer aan de borst sinds 2 weken!
hij duwt de borst weg en gaat huilen ik ben er zelf eigenlijk nog niet klaar mee
vandaag heb ik hem tot 11 uur niks gegeven en de borst aangeboden maar hij weigert
moet ik me er bij neerleggen of hebben jullie tips? (heb geen kolf)
 
Quote
Navigatie
RE: zoon klaar met bv
Ans Mv J.k.d  schreef op: 05-05-2012 09:52:32
Hoi mama v 2 zoons,
Ik vind dit wel een erg moeilijk onderwerp. Want is zo persoonlijk. Ik kan je niet vertellen wat je moet doen. Alleen mijn mening geven. Mijn oudste was ook 13 maanden toen hij niet meer de borst wilde. En dat ging echt van de ene dag huilen tot hij eraan lag tot het niet meer drinken aan de borst. Tja toen ben ik ermee gestopt dit kun je niet dwingen! Hij heeft het niet nodig dus afkolven om later opnieuw te beginnen zou ik persoonlijk op deze leeftijd niet meer de moeite nemen. Wel erg jammer dat hij er al mee klaar is. Dus tja ik zeg erbij neerlegen maar wellicht heeft een andere mama wel een tip.
Groetjes Ans
 
Quote
RE: zoon klaar met bv
Boterbloem  schreef op: 05-05-2012 09:56:27
Dat is echt wat jij wilt, mijn kinderen deden het beide rond de 12 maanden en toen ben ik gestopt na ongeveer 2 weken aanbieden.

Maar ik weet dat er ook moeders zijn die tijdelijk even kolven en blijven aanbieden en dat de kinderen later toch weer gaan drinken. Dus je zou het ook even kunnen afkolven en zo geven en wie weet wil hij daarna wel weer.
 
Quote
RE: zoon klaar met bv
Ivy  schreef op: 05-05-2012 09:56:48
Mijn dochtertje is ook 13 maanden. Zij drinkt nog wel volop aan de borst, maar ik denk dat als ze opeens niet meer zou willen, ik me daar toch bij neer zou leggen zoals Ans ook schrijft.
 
Quote
RE: zoon klaar met bv
Lonneke  schreef op: 05-05-2012 10:12:53
Ik zel zou stoppen, ik heb 3 kids gevoed en gestopt toen ze echt gingen weigeren. Bij de eerste was dat met 18 maanden, bij de tweede ook met 13 maanden en bij de derde met 21 maanden

Snap je gevoel heel goed hoor
 
Quote
RE: zoon klaar met bv
Marimammavanalec  schreef op: 05-05-2012 11:34:15
Als hij echt niet wil en bv geen pijn heeft bij het drinken dan zou ik stoppen.
Het kan ook een fase zijn, idd afkolven om je productie op peil te houden en af en toe weer aanbieden maar zeker niet dwingen en er geen strijd van maken.
Probeer het eens als hij moe is en wil knuffelen, of in bad.

Moeilijk hè. Ik heb 18 mnd gegeven waarva de laatste 2? alleen aan 1 kant want de andere vond hij niet lekker meer denk ik


Succes.
 
Quote
RE: zoon klaar met bv
Miesje  schreef op: 05-05-2012 12:28:04
tja als hij echt niet meer wil , en dit dus ook al 2 wk aan de gang is zou ik toch stoppen..
ik ben ook gestopt toenmijn meiden gingen weigeren..en niet voor 2 dagen maar zeker 3 weken al.toen stopte ik met aanbieden.
 
Quote
RE: zoon klaar met bv
Mamav2zoons  schreef op: 05-05-2012 15:04:58
ik denk dat ik het toch maar moet accepteren vanmorgen lag ik met hem op ons bed en keek hij erna en kwam met zn hoofdje dichterbij ik dacht YES!! maar hij beacht zich weer, en als ik hem dwing dan gaat hij huilen en dat werkt mijn inziens alleeen maar averechts? ik heb geen kolf en ga die ook niet meeer aanschaffen nu dus afkolven is geen optie. als ik erover nadenk word ik er echt verdrietig van ik had verwacht dat ik echt heel bewust zou stoppen dus ook echt bewust de laatste voeding enzo maar dat is nu dus niet zo mijn vriendin heeft haar kindje 10 mnd zelf gevoed en heeft wel heel bewust afgebouwd omdat ze er zelf klaar mee was en zij zei dat er tot 6mnd later nog steedds melk uit haar borsten kwam dus als mn zoontje er nog om gaat vragen dat het niet zomaar op is?? dit hoop ik dan maar!!
 
Quote
RE: zoon klaar met bv
Ivy  schreef op: 05-05-2012 15:14:25
Aaah, vind het sneu voor je dat je je zo voelt.
Heel misschien dat hij het straks nog wil. Je kunt het natuurlijk altijd af en toe nog proberen zo lang je nog melk hebt. Ik denk ook niet dat dwingen zal helpen. Je kunt altijd nog even hopen en anders toch maar accepteren en terugkijken op 13 mooie maanden.

 
Quote
RE: zoon klaar met bv
Melissa  schreef op: 05-05-2012 15:30:52
Zo snel stopt het niet hoor. Ik heb echt en hele moeilijke productie gehad altijd, heb echt heel veel moeten regelen om voldoende melk te houden, ben vorig jaar zwanger geweest en binnen een paar weken stopte de productie geheel, Mijn zoontje (toen bijna anderhalf) wilde ook steeds minder drinken want er kwam toch niets. De zwangerschap is op een miskraam uitgelopen en alsof hij het bewust wist is hij na de miskraam echt gaan clusteren en heeft de productie toen weer goed opgekrikt, en inmiddels zijn we de twee jaar alweer gepasseerd.

Dwingen zou ik niet doen, ook niet blijven pushen, want borst is iets wat ze echt moeten willen anders lukt het niet. Ga lekker met hem onder de douche of in bad, of anders lekker met zijn tweetjes in bed blijven liggen en natuurlijk beide borsten bloot.
 
Quote
RE: zoon klaar met bv
J  schreef op: 05-05-2012 20:43:41
Ik vind het een mooie manier om te stoppen, een natuurlijke wijze want je kind geeft het aan. Beter kan niet, hoop dat het bij mij ook zo gaat stoppen ooit. (geef nu 16 mnd bvz0
 
Quote
RE: zoon klaar met bv
Lila  schreef op: 10-05-2012 09:13:20
En half slapend? Trapt hij er dan in? (Het is wel herkenbaar gedrag op deze leeftijd trouwens.)
 
Quote
RE: zoon klaar met bv
Mamav2zoons  schreef op: 17-05-2012 16:03:07
half slapend heb ik niet geprobeerd want hij slaapt zo goed in zn eigen bedje (eindelijk sinds 3 mnd) dat ik het zonde vind om hem eruit te pakken om te drinken
ik heb het wel geaccepteerd en idd een mooie manier om te stoppen als hij zelf niet meer wil
mijn nicht was hier die heeft haar oudste 2 jaar gevoed en nu haar jongste ook alweer 18 mnd, die zei ik help je wel ik krijg hem er wel aan maar hij begon te krijsen dus zij zei ook al dat hij er zelf klaar mee was maar dat het wel vroeg is voor een kindje om uit zichzelf te stoppen. of dat het misschien toch aan mn productie ligt maar als ik in mn borst knijp komt er gewoon melk uit (voor zolang het nog duurt?) dus mij lijkt het probleem niet bij mij te liggen?
 
Quote
Navigatie


Reageren op zoon klaar met bv
Naam
Bericht