Menu
 

Topic:

Opticien

Suus  schreef op: 03-05-2012 12:30:57
Ik ben niet zo thuis in de ogenwereld, en al helemaal niet bij kinderen

Ik moest vanochtend naar de opticien en ivm vakantie gingen mijn kinderen met mij mee. Die wilden de luchtballon ook wel even zien Toen mijn dochter geweest was vroeg de meneer of ze wel eens hoofdpijn heeft... uhm... ja ze is migraineklant. Hij had het over een matige afwijking en aan 1 oog een cilinder of zo? Hij adviseerde mij naar de oogarts te gaan.

Kind 2 nog even snel de luchtballon bekijken en de meneer zei dat als ik voor mijn dochter ging.... ik deze ook maar even mee moest nemen.

Ik nam het eigenlijk een beetje aan voor een verkooppraatje maar nu ik thuis ben zit het mij toch niet lekker. Maandag moet ik de ha sowieso bellen en dan vraag ik het wel even... maar ik ben toch wel benieuwd naar jullie ervaringen.

Hoe betrouwbaar is dit testje bij kinderen qua indicatie?
 
Quote
Navigatie
RE: Opticien
Jo  schreef op: 15-06-2012 22:24:26
Ik dacht ook, het went nooit die bril.
Maar nu 2,5 jaar verder bijna weet je eigenlijk niet meer beter.
Komt allemaal goed, al is het best even en verwerk momentje voor jullie alletwee.
 
Quote
RE: Opticien
Lente-marjolein  schreef op: 15-06-2012 22:27:25
Wat goed dat N toevallig getest is.
Balen een bril, tenminste dat vond ik met Bas, al wist ik het wel... Maar nu is hij al kaal zonder bril. het went snel.
Maar pfff het is inderdaad voor altijd. Bah.

Zelf baalt hij er ook wel eens van, wil zijn bril niet altijd op maar het was een enorm drama toen hij een keer zonder op school terecht kwam. Dus E even op en neer naar huis...

 
Quote
RE: Opticien
C.  schreef op: 15-06-2012 22:38:47
kijk bveens naar de monturen van Vingino, D&G, Ray-Ban daar zitten echt zulke leuke bij!

Mijn dochter heeft gekozen voor de Vingino Elena

Ik ben bij zo'n fijne winkel geweest heel veel keuze in kinderenbrillen,mochten ook mee naar huis, en hij sprak eerst haar aan en daarna mij en na een aantal weken kwamen we binnen en zei die man Hee "naam"ben je er weer is je bril niet goed.


Bij de wat goedkopere winkels want in de eerste instante dacht ik een goedkope bril te kiezen om mee te beginnen, maar daar had ik echt het idee, van nou meisje deze staat heel mooi niet zo zeuren hoor! En was de keuze heel beperkt!

 
Quote
RE: Opticien
Anon  schreef op: 15-06-2012 22:49:11
Als ik heel eerlijk bent vind ik de cilinders wel mee vallen. Mijn zoon heeft + 2,5 en een cilinder van -1,5 en daarvan werd niet meteen geroepen dit wordt een bril voor het leven. De ogen ontwikkelen nog steeds. Hij heeft trouwens zelf een hele stoere bril uitgezocht, heeft hem opgezet en doet hem eigenlijk nooit zomaar af. Wel met buiten spelen, maar dan alleen als hij gaat voetballen en met gym. Hij heeft een reservebril en dat kan ik je aanraden. Die zat er bij ons standaard bij. Hij is ook echt een hoofdpijn klant en sinds de bril hoor ik hem niet meer klagen. Hij heeft de bril sinds begin maart.
 
Quote
RE: Opticien
Dani  schreef op: 15-06-2012 22:50:28
hier ook 1 cilinder kind , en 1 twijfelgeval waarvan we het in aug horen of hij ook cilinderogen heeft.
 
Quote
RE: Opticien
Anon  schreef op: 15-06-2012 22:52:44
Oja het wennen gaat heel snel. Ik vind het nu gek als hij zijn bril niet op heeft..
 
Quote
RE: Opticien
Suus  schreef op: 15-06-2012 23:05:31
Anon, mijn dochter is ruim 8, de vorm van je oog verandert dan niet meer zei de mevrouw in het zh. De reden van de bril is ook niet de sterkte van de cilinder maar de combi van de afwijking + de gewone sterkte aan dat oog + het feit dat ze migraine heeft. Volgens de zh mevrouw is de combi van de 2 sterktes een typische hoofdpijnmix.


Die cilininder gaat niet meer over dus is een bril blijvend. Ik ben wel blij dat ze dat gezegd heeft zodat mijn dochter vanaf nu dus weet dat dit vanaf heden gewoon is zoals het is.

Ik heb er nu 4 mee, de leukste is van Vingino. Heb net even op een site eea bekeken en heb (toevallig ook van Vingino) een paar leuke gezien. Morgen maar even bellen of ze di emodellen ook hebben.

Ze heeft ook een andere die wel ok is maar daar staat een Nike logo op en dat vind ik niet leuk, zeker bij een meisje.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Opticien
Naam
Bericht