Menu
 

Topic:

Opticien

Suus  schreef op: 03-05-2012 12:30:57
Ik ben niet zo thuis in de ogenwereld, en al helemaal niet bij kinderen

Ik moest vanochtend naar de opticien en ivm vakantie gingen mijn kinderen met mij mee. Die wilden de luchtballon ook wel even zien Toen mijn dochter geweest was vroeg de meneer of ze wel eens hoofdpijn heeft... uhm... ja ze is migraineklant. Hij had het over een matige afwijking en aan 1 oog een cilinder of zo? Hij adviseerde mij naar de oogarts te gaan.

Kind 2 nog even snel de luchtballon bekijken en de meneer zei dat als ik voor mijn dochter ging.... ik deze ook maar even mee moest nemen.

Ik nam het eigenlijk een beetje aan voor een verkooppraatje maar nu ik thuis ben zit het mij toch niet lekker. Maandag moet ik de ha sowieso bellen en dan vraag ik het wel even... maar ik ben toch wel benieuwd naar jullie ervaringen.

Hoe betrouwbaar is dit testje bij kinderen qua indicatie?
 
Quote
Navigatie
RE: Opticien
Dani  schreef op: 03-05-2012 12:32:40
hier ook 2 cilinder kinderen , ik zou dan toch even na een oogarts gaan.

de brillenwinkel mag geen bril aanschrijven , dat moet de oogarts doen.dus denk niet dat het verkooppraatje is geweest
 
Quote
RE: Opticien
C.  schreef op: 03-05-2012 12:33:24
Ik denk dat het dan wel verstandig is on ieder geval een doorverwijzing te vragen, een verkooppraatje lijkt me niet aannemelijk omdat kinderen altijd eerst door een oogarts gezien worden en dan op recept een bril kunnen uitzoeken.
 
Quote
RE: Opticien
Angelique  schreef op: 03-05-2012 12:34:09
waarom verkoop praatje ik weet t niet je bent ook niet verplicht zijn advies aan te nemen laat staan een bril daar te kopen hij verwijst je allene zegt niet dat ju nu brillen moet kopen
zeker als ze hoofdpijnen heeft enz wie weet heeft het er iets mee te maken
zou gewoon voor de zekerheid idd is langs een oogarts gaan baat het niet dan schaat het niet
voorzelfde geld heeft de beste man gelijk en komt ze zo ook groot deel van der hoofdpijn af je weet t niet he
 
Quote
RE: Opticien
Suus  schreef op: 03-05-2012 12:35:02
Dank jullie wel! Ik bedoel eigenlijk met verkooppraatje dat er uit zo'n apparaat altijd wel iets komt. Normaal meten ze vanaf 12 jaar en mijne zijn 8 en 5 en ik betwijfel of dat apparaat dan waardes geeft welke betrouwbaar zijn.
 
Quote
RE: Opticien
Ilja Mv 3  schreef op: 03-05-2012 12:35:30
Betrouwbaar, een opticien kan dit soort dingen prima beoordelen, maar het moet idd via de oogarts.

THomas hoeft nog geen bril maar heeft aan beide ogen cilinderafwijkingen (en wel meer maar goed)..

Zeker even laten bekijken , afhankelijk van de mate van de cilinder zullen ze wel of niet een bril voorschrijven.
 
Quote
RE: Opticien
Suus  schreef op: 03-05-2012 12:37:46
Wanneer zijn waardes eigenlijk "een probleem"?

Ik ben hier echt niet bekend mee, bij ons is niemand een ogenklant dus ik ben heel blanco zeg maar.

Ik ga het maar na denk ik, ik wil alleen wel goed weten wat ik doe, ik ben niet zo van het afrennen van van alles als ik geen probleem zie.
 
Quote
RE: Opticien
C.  schreef op: 03-05-2012 12:41:36
Waardes zijn een probleem wanneer een kind bv veel hoofdpijn heeft, concentratie problemen ed! Bij jouw dochter zeker raadzaam ivm de migraine. Ik zelf heb een hele kleine afwijking -1 en min een half aan het andere oog! maar altijd hoofdpijn wanneer ik mijn bril consequent draag is dat weg!
 
Quote
RE: Opticien
Ano565  schreef op: 03-05-2012 12:45:57
Wat kan er mis gaan als je advies vraagt bij de oogarts. Je hebt wel een verwijzing nodig van de huisarts. Hier een mannetje vn 6 met +2 en een cilinder van -1. Veel hoofdpijn klachten (ook migraine volgens de arts) en sinds hij een bril heeft zet hij hem altijd op en is hij klachtenvrij. Hij doet s morgens eerst zijn bril op en daarna zijn ochtendjas ( hij slaapt alleen in zijn onderbroek) haha, hij heeft er veel profijt van....
 
Quote
RE: Opticien
Nina1  schreef op: 03-05-2012 12:47:14
hier ook een bril bij een kind en een cilinder.
tja.....hij viel steeds en was in onze ogen echt onhandig. totdat bij het cb (die ik normaal heel erg met een grote korrel zout neem) kwam met de ogentest en deze niet goed was.
verwijzing gekregen voor oogarts en een bril uiteindelijk.

denk ook niet dat het een verkooppraatje is geweest. maar een goede opticien kan dat wel beoordelen. hij geeft alleen advies. zou het gewoon nalaten kijken.
 
Quote
RE: Opticien
Anon565  schreef op: 03-05-2012 12:47:22
Kinderen hebben vaak een plus afwijking, als ze op deze leeftijd - hebben dan kan het alleen maar slechter worden, plus kan zich nog herstellen op deze leeftijd...
 
Quote
RE: Opticien
Nina1  schreef op: 03-05-2012 12:48:47
de ogen van kinderen veranderen nog tot ze een jaar of 7/8 zijn zei de oogarts hier.
 
Quote
RE: Opticien
Miesje  schreef op: 03-05-2012 12:50:07
mijn dochter had regelmatig zware hoofdpijn,echt soort migraine..dan wou ze alleen maar in bed liggen en slapen.en stilte.
daarnaast zat ze dicht op de tv vaak en was snel moe soms.
zij bleek ook cilinder afwijking te hebben en +8 en +6,5 .
moest meteen een bril.
 
Quote
RE: Opticien
Jo  schreef op: 03-05-2012 12:52:09
Ik loop nu dik 2 jaar bij de Ortoptiste omdat onze dochter op het CB met 4 jaar de ogentest niet haalde.
Eerst naar de Ortoptiste en daarna oogarts.
Nu heeft ze 1,5 jaar een oogpleister voor een lui oog en een bril met + sterkte voor de ogen te corrigeren.
Ik zou echt gewoon de HA bellen en voorleggen wat de opticien gezegt heeft.
Dan weet je meteen of er een afwijking is, zeker doen want tot 7 kunnen de ogen nog helemaal herstellen.
 
Quote
RE: Opticien
Ilja Mv 3  schreef op: 03-05-2012 13:04:04
De meeste kinderen hebben idd een plus afwijking aan de ogen de eerste jaren, meestal max. rond de plus 2.
Hoe ouder ze worden hoe meer ze verdwijnen.

Ik weet niet of er bij jouw dochter een aanwijsbare verklaring is voor de migraine? Zo niet zou het best met de ogen te maken kunnen hebben. Een -1 bijvoorbeeld zou al belastend KUNNEN zijn.
 
Quote
RE: Opticien
Ilja Mv 3  schreef op: 03-05-2012 13:05:07
Overigens zeggen ze bij ons in het ziekenhuis dat de ogen tot een jaar of 10 nog kunnen herstellen. Bij mijn neefje is dit idd het geval geweest. Na een jaar of 10 heeft bijv afplakken nog maar weinig zin.
 
Quote
RE: Opticien
Jolijn  schreef op: 03-05-2012 13:43:03
de metingen zijn bij kinderen onbetrouwbaar (bij de opticien) omdat kinderen heel goed scherp kunnen stellen. je moet er echt heel ontspannen in kijken, niet scherp stellen. dus als de opticien een matige afwijking constateert en een cilinder, dan zou ik zeker naar de oogarts gaan. Kans is namelijk vrij groot dat de oogarts een veel grotere afwijking vaststelt... je krijgt daar druppeltjes in je oog waardoor je niet meer scherp kunt stellen. Zeker met een hoofdpijnklantje zou ik toch echt de oogarts bezoeken. OF eigenlijk: de kinderoptometrist.
 
Quote
RE: Opticien
Suus  schreef op: 03-05-2012 14:05:34
Dank jullie wel, ik ben blij jullie ervaringen te horen!

Het is niet zo dat ik het te luchtig wil zien natuurlijk maar ik wil ook niet naar een dokter rennen en daar horen dat het eigenlijk niet nodig is om te komen zeg maar.

Ik zie zelf heel goed, 140% maar heb altijd een bril gehad omdat ik accomodeer of zoiets.

Beide kinderen hadden lage waardes denk ik De oudste had R S +0,25 en C 1,25 (dat is die cilindermeting denk ik?) en L S 0 en C 0,75. Vond het wel grappig dat ze zelf zei dat ze met links beter ziet.

De jongste had L + 0,75 en C 0,25 en R + 1,50 en C 0,25.

Die laatste riep alleen maar dat hij auto's zag rijden...de luchtballon zag hij niet

Ik moet maandag toch de ha bellen en dan vraag ik het meteen even na. Ben iig blij dat ik nav jullie verhalen wat beter begrijp hoe eea werkt, ik ben echt blanco wat dat betreft.
 
Quote
RE: Opticien
Marion  schreef op: 03-05-2012 14:12:03
een meting bij een opticien is bij kindeen dus totaal niet betrouwbaar. kinderen moeten gedruppeld worden voordat hun ogen gemeten worden. net als jolijn zegt, kinderen kunnen makkelijk scherp stellen en dan is zo'n test bij de opticien dus niet reeel.

maar nu ik dat gezegd heb kan het natuurlijk nooit kwaad om eens een afspraak te laten maken bij een orthoptist. volgens mij hoeft dit tegenwoordig niet eens via de huisarts en kan je zo een afspraak maken bij het ziekenhuis.
 
Quote
RE: Opticien
Suus  schreef op: 03-05-2012 14:14:41
Ik zie het bij F zijn uitslagen, die gaat van - 0,75 naar + 2,25 Vandaar dat ik het allemaal met een korrel zout nam maar die meneer vond dat ik naar de oogpoli moest gaan en dat zette mij aan het denken...
 
Quote
RE: Opticien
Sara1976  schreef op: 03-05-2012 14:16:45

Quote marion:
een meting bij een opticien is bij kindeen dus totaal niet betrouwbaar. kinderen moeten gedruppeld worden voordat hun ogen gemeten worden. net als jolijn zegt, kinderen kunnen makkelijk scherp stellen en dan is zo'n test bij de opticien dus niet reeel.

maar nu ik dat gezegd heb kan het natuurlijk nooit kwaad om eens een afspraak te laten maken bij een orthoptist. volgens mij hoeft dit tegenwoordig niet eens via de huisarts en kan je zo een afspraak maken bij het ziekenhuis.



klopt idd, maar een opticien kan evt wel al zien of er een afwijking zit. Kids kunnen de hele dag scherpstellen zodat ze toch goed zien, maar is erg vermoeiend voor ze.
Mijn dochter had best vaak hoofdpijn en zei dat ze het op een dag niet meer goed zag. Via de opticien, naar huisarts en oogarts. Afwijking was +2.5 (kinderen hebben standaar + afwijking) dus nu heeft ze een bril met +1.25 aan beide ogen. Ze hoeft hem eigenlijk alleen maar 's morgens op en groeit er waarschijnlijk wel overheen. Maar goed ze heeft ook geen cilinder. VOlgende week moeten we op controle met bril. het is dan een half jaar geleden. Ben benieuwd of er al "verbetering in zit. Sinds ze haar bril heeft, heeft ze eigenlijk nooit meer geklaagd over hoofdpijn
 
Quote
RE: Opticien
Jessiemv3  schreef op: 03-05-2012 14:30:34
Ik sluit me aan bij Marion en Jolijn, voor een juiste meting moet je bij de orthoptist zijn. Kinderen kunnen tot ca. 8 jaar uitstekend zelf scherp stellen en het af doen zonder bril.
Wij hebben dit onlangs met onze middelste gehad. Zoon had hoofdpijn, nekpijn en rugpijn, al geruime tijd. Via huisarts bij de kinderarts beland die ons o.a. doorverwees naar de orthoptist. Hij bleek inderdaad een bril nodig te hebben, aan 1 kant een cilinder. Tot onze grote verbazing want wij zijn beiden geen brildragers dus dan verwacht je het niet. Alle klachten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen, blijkbaar was de spanningsboog zo hoog van het niet goed kunnen lezen/zien dat hij er diverse klachten van kreeg. De klachten begonnen bij hem overigens in groep 4, in groep 3 heeft hij blijkbaar makkelijk zelf kunnen corrigeren.
 
Quote
RE: Opticien
Ilja Mv 3  schreef op: 03-05-2012 18:33:48
Uiteraard moet je langs de optrist in het ziekenhuis of de oogarts. En je dochter zal idd wel gedruppeld worden voor het exacte beeld.

Maar wat ik bedoel met betrouwbaar, ik ga er wel vanuit dat als een opticien, ook goed opgeleid een cilinder constateerd dat dat ook daadwerkelijk zo is. In die zin lijken ze me betrouwbaar.
 
Quote
RE: Opticien
Suus  schreef op: 15-06-2012 21:52:25
Ik ben vandaag in het ziekenhuis geweest. Mijn meisje heeft idd een cilinder maar niet aan 1 maar aan 2 ogen en naast de cilinder aan 1 oog 0,5 en de ander 0,75.

Ze is dus aan de beurt. Had eigenlijk verwacht dat een bril voor op school zou zijn en voor tv kijken of zo maar ze moet hem de hele dag op. Baal best even een klein beetje, moet denk ik aan het idee wennen.
 
Quote
RE: Opticien
Sara1976  schreef op: 15-06-2012 21:53:49
tis idd even wennen, ze krijgt er ook echt een ander gezichtje door, maar het is wel het beste voor haar. Je vindt vast een leuke bril voor haar
 
Quote
RE: Opticien
Suus  schreef op: 15-06-2012 21:55:47
Ik heb er vanmiddag 4 meegekregen bij de opticien maar ik ga morgen nog even bij een ander kijken. Vind deze 3 keer niks maar misschien moet ik gewoon wennen aan een bril op zich of zo. Vind die kinderbrillen allemaal zo.... kinderlijk, en op zichtig.

 
Quote
RE: Opticien
Kaasje  schreef op: 15-06-2012 21:56:30
Even wennen dat je meisje een bril moet, maar misschien scheelt het wel in de hoofdpijnen die ze steeds heeft.
( probeer positief te denken)

Is je mannetje ook nagekeken? (je schrijft in je eerste post dat kind 2 ook maar mee moest van de opticien)

Zijn jullie al wezen kijken voor een bril?
 
Quote
RE: Opticien
Kaasje  schreef op: 15-06-2012 21:58:08
Bij specsavers kun je online brillen passen.
Heb je daar al gekeken?
Kun je wat opties bekijken en vergelijken....
 
Quote
RE: Opticien
Suus  schreef op: 15-06-2012 22:10:44
Thanx! Mijn mannetje heb ik niet meegenomen. Zijn uitslagen komen denk ik gewoon omdat hij niet echt serieus bezig was en hij heeft ook geen klachten. Bij mijn meisje ben ik eigenlijk ook vooral gegaan door die cilinder die hij zag.

Ik denk positief, ben ook meteen met haar naar de opticien gegaan, maar zo juist kwam het even binnen dat het wel voor de rest van haar leven is zeg maar ;-)
 
Quote
RE: Opticien
Kaasje  schreef op: 15-06-2012 22:17:32
Kan het mij voorstellen hoor... JE bent zo gewend aan haar gezichtje zo en dat veranderd straks.

Wat vind je meisje ervan dat ze aan de bril gaat?
 
Quote
RE: Opticien
Suus  schreef op: 15-06-2012 22:20:52
Ze vond het wel best geloof ik tot de mevrouw zei dat het de hele dag moet en voor altijd is.... eigenlijk een beetje hetzelfde als ik dus zeg maar.

Tis niet zozeer dat ik aan haar gezicht moet wennen maar dat zij moet gaan wennen aan een bril in haar systeem
 
Quote
Navigatie


Reageren op Opticien
Naam
Bericht