Menu
 

Topic:

Wanneer naar de dokter?

Suus  schreef op: 01-05-2012 21:59:05
Mijn zoon is net 5 en de laatste weken flink afgevallen. Nu eet hij ook echt slecht en ik twijfel wanneer het moment komt dat ik aktie moet ondernemen. Zijn zus at ook slecht, dat negeerde ik en uiteindelijk ging ze eten en eet nu gewoon goed.

Zijn menu is echter wel heel erg beperkt en nu hij zo afgevallen is begin ik mij zorgen te maken. We hebben geprobeerd niet te negeren en hem te laten eten maar dan gaat hij overgeven en heeft hij niks binnen. Die strijd win ik natuurlijk nooit dus blijf ik negeren.

We eten iig 1 keer per week spaghetti...dat eet hij nl wel heel erg goed. Aardappels, groente, rijst, etc eet hij helemaal niet. Vlees eet hij wel.

Hij heeft als baby een probleem gehad met allergie en daardoor laat beginnen met bijvoeding, hij weigerde toen ook veel.

Hij heeft een vreemde smaak. Chocolade eet hij bijvoorbeeld niet maar pesto en olijven etc verslind hij.

Ik weet niet hoeveel hij nu precies weegt maar hij is echt een beetje een skelet met vel
 
Quote
Navigatie
RE: Wanneer naar de dokter?
Suus  schreef op: 02-05-2012 11:44:53
Ik moet zeggen dat ik het ook altijd los liet. Eet je niet...dan ben je morgen weer aan de beurt. Maar dat zet hem niet aan tot eten en nu hij zo mager wordt vind ik dat wel een probleem worden. Hij heeft geen billen meer en zijn polsjes en knieen zijn gewoon ielig.

N deed het ook maar die kwam op een bepaalde leeftijd op een punt dat ze wel durfde t eproeven wat er anders uit zag en dan bleek het best lekker te zijn
 
Quote
RE: Wanneer naar de dokter?
Alice  schreef op: 02-05-2012 11:55:49
Denk dat je er goed aan doet om even naar de dokter te gaan, maar ook dat zal hem niet doen eten waarschijnlijk.
Het is iets dat in zn koppie zit en dat krijg je er niet zo snel uit, dat moet hij zelf doen. Ik bedoel, als hij wel goed spaghetti eet, dan is 't niets fysieks.
Mijn zoontje eet op zich graag, maar groenten wil hij niet. Hij is wel veel jonger dan jouw zoontje hoor en ik maak me ook voorlopig nog geen zorgen. Maar wat ik doe is, zowat alle groenten die zouden smaken in een spaghettisaus, gooi ik er in (venkel, wortels, paprika, ui, courget, tomaat, knoflook..) En daar smult hij van. Nou, dan heeft hij toch al heel wat binnen. En verder geef ik hem regelmatig soep, hij vindt alle soep lekker, dus daar gooi ik ook zo veel mogelijk groenten in. Vlees eet hij ook niet, maar dat hoeft van mij ook niet, hij eet wel goed brood en eitjes vindt hij heerlijk. Verder krijgt hij nog borstvoeding, dus daar zit ook nog genoeg in.
Maar misschien vindt jouw zoontje soep ook wel lekker?

Kan me voorstellen dat je je zorgen maakt. Maar denk toch dat negeren de beste optie is. Of heel streng hem dwingen, dan heeft hij 't wel binnen (maar 't eten wordt er niet leuker op)
 
Quote
RE: Wanneer naar de dokter?
Alice  schreef op: 02-05-2012 12:10:16
O ja fijn maken dat je 't niet meer ziet, doe ik dus ook

Mijn zoontje is trouwens ook dol op olijven en pesto (hij is wel pas 20mnd)

 
Quote
RE: Wanneer naar de dokter?
Ilja Mv 3  schreef op: 02-05-2012 12:27:04
Goed dat je er mee naar de huisarts gaat.
Hier hebben we ook slechte eters. Maar Thomas (7) gaat nu wel proeven van dingen die hij niet kent.
Maeve eet ook niet goed, maar niet zorgwekkend slecht.
Jonah wel, dat kind eet haast niets, maar is toch stevig genoeg.

Ik heb een neefje dat helemaal niets eet, al wordt het nu iets beter. Die ging dan spugen omdat hij zo n lege maag had. Die snoept zelfs niet, hij lust gewoon niets.

Bij Fedde zou je zeggen dat het psychisch omdat hij er zoveel mee bezig is (overdag al 20 x vragen wat jullie eten), dus het speelt bij hem wel erg als ik het zo lees.
aan de andere kant, heeft hij zo n erge reflux gehad...dan zou ik toch iets medisch willen uitsluiten.
Niets lichamelijks aan de hand, dan kun je het op een ander vlak gaan "aanpakken".

Zo veel afvallen is natuurlijk absoluut niet goed.

Sterkte bij de huisarts.
 
Quote
RE: Wanneer naar de dokter?
Mama2  schreef op: 02-05-2012 12:34:02
robin eet ook slecht , kan al kokhalzen als hij denkt dat het niet lekker is en vraagt 's-ochtends al wat we 's-avonds gaan eten.

bij hem zakken de broeken af omdat hij geen heupen en billen heeft.

nu is robin wel bekend met obstipatie en heeft daardoor soms een vol gevoel. Hij krijgt binnenkort een training van 3 weken in ziekenhuis om zijn patroon te doorbreken met eten drinken en plassen en poepen.

vind het wel goed dat je toch even naar de huisarts gaat het kan geen kwaad hè.

hoeveel weegt F nu dan ??? en bij welke lengte ??

succes
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wanneer naar de dokter?
Naam
Bericht