Menu
 

Topic:

kinderen uit huis geplaatst, wie ook?

Even Anno  schreef op: 30-04-2012 17:31:41
Hoi Allemaal,

Ik weet niet of het hier goed staat.

Ik zoek contact met andere ouders waarvan de kinderen ook uit huis zijn geplaatst. Maakt niet uit wat de reden is, want uiteindelijk zullen we allemaal hetzelfde gemis voelen. ALs ik bij mijn kinderen op bezoek ben geweest slaap ik nachten niet en maak me zorgen.

Mijn kinderen zijn nu 1,5 maand uit huis, ze zijn van school gehaald. Er was een melding binnen gekomen ivm geweldadige ex, iemand waar ik al 8 jaar van gescheiden ben en ook nooit meer heb gezien en al helemaal geen contact heeft met de kinderen. Absurde en onbegrijpelijke situatie, we (huidige man en ik) zijn dan ook druk met een advocaat om ze weer snel thuis te krijgen. Maar helaas is het minimaal altijd 3 mnd. Het gaat hier om een vots en uhp. Na deze 3 mnd ziet het er wel positief uit.

De kinderen begrijpen er niks van, zitten gelukkig wel bij elkaar en we hebben een voogd waar mee te praten valt en afspraken mee gemaakt kunnen worden. Want je leest (helaas) wel andere verhalen.

Zijn hier moeders die ook 1 of meer uithuisgeplaatste kinderen hebben?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 25-06-2012 11:06:04

Quote Liefje:
ik zou dan toch echt proberen contact te zoeken met een andere voogd of een vervanger of met je advocaat!

ik bedoel als ze naar huis kunnen dan graag zsm of niet?



Klopt, maar vervangende voogd is vandaag en morgen vrij. En een ander kan me niet verder helpen. Advocaat wil ook de voogd eerst spreken .We zijn namelijk best wel ver en eind is in zicht en dat wil ik niet gaan verpesten door ze zonder toestemming op te gaan halen
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Flap  schreef op: 25-06-2012 19:15:12
Ik vermoed dat de rechter de zitting heeft aangehouden. Dan is de MUHP ook totaan de volgende zitting verlengd. Als je dit zeker wilt weten kun je dit ook aan je advocaat vragen of desnodds aan de rechtbank. Ik zou zeker niet zomaar de kinderen ophalen, voor hen zou dat ook verwarrend zijn (stel dat de MUHP wel wordt verlengt, dan moet je ze weer wegbrengen, dan maken ze twee keer een uithuis plaatsing mee). En volgens mij is er dus wel een tijdelijke beslissing van de rechter, alleen staat die (nog) niet op papier (beschikking komt vaak later).

Maar positief nieuws zo te horen, toch? In elk geval netwerk, en in elk geval terugwerken naar huis (als ze al niet gelijk naar je terug mogen). Volgens mij sta je daar zelf ook positief tegenover? Gefeliciteerd in dat geval!

 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 26-06-2012 21:05:33
@flap, klopt je hebt gelijk. Vandaag kregen we de schikking. De uhp is met een maand verlengd ivm de zitting. De rechtbank en advocaat konden daar nog geen informatie over geven en we moesten de post afwachten.De zitting is al binnen 2 wkn, die dag mogen ze naar huis als de rechter dat beslist. De rechter wil aanvullende informatie die we(gelukkig) al hebben.

Eind is in zicht, dus we houden het nog wel even vol. Netwerk is zeker en daar gaan ze deze week nog heen. Ik zie ze dan ook vrijwel iedere dag omdat ze 2 hele dagen bij ons mogen zijn en halen en brengen naar school mag ik ook doen. En na 6 weken terug werken naar huis.

Dus op zich ziet het er allemaal goed uti. Ook heb ik goede hoop op de zitting. We hebben de stukken die nodig zijn. de rvk is niet uitgenodigd voor de zitting wel jeugdzorg. En jeugdzorg wil niet meer verlengen na deze maand.

Het was afzien de laatste mnd, maar door ons meewerken zijn we waar we nu zijn. En nu deze stappen voort zetten, zodat de ots ook verkort gaat worden. Dit hebben ze al aangegeven dat als we zo door gaan dat de ots er ook op korte termijn af zal gaan.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Karin Mv Naomi Amber
Chris
  schreef op: 27-06-2012 00:57:51
Wat fijn dat het allemaal de goede kant o lijkt te gaan. Hopelij ben je snel van jeugdzorg af.
Wat is eigenlijk de reden dat ze eerst in het netwerk komen en dan pas naar huis? Zit me in te denken hoe ik me zou voelen als kind en ik zou denk ik gek worden van wel mama zien, opgehaald worden van school, maar niet naar huis mogen. Is overigens geen beschuldiging, maar vraag me af waarom er op die manier gewerkt wordt.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 28-06-2012 14:41:08
Ze zien het als een soort van tussenstation. En voor kinderen is het natuurlijk veel fijner om bijv bij opa en oma te zijn en op hun oude school, vriendjes, club, dan 100 km verderop in een woongroep , vreeemdeschool, niet je sport, mama en papa 1 of 2x per week zien enz. En omdat het crisisopvang is moeten ze na 3 mnd weg, bij geen netwerk was dat weer een andere woongroep of pleeggezin geworden.

Natuurlijk willen ze liever naar huis, maar dit vinden ze fijner dan weer naar een andere woongroep.

En de raad en jeugdzorg vinden dat we nu zover zijn dat dit allemaal mag. Ze waren het beiden overeens dat nogmaals verplaatsen geen optie was. De kinderen hebben namelijk een trauma opgelopen door de uhp. Dit is onderzocht, en onder dat rapport kunnen ze gewoon niet onderuit, en ook al onze onderzoeken en rapporten zijn positief. Ik zie ze elke dag dus dat is wel fijn. 2 dgn in de week zijn ze thuis en over 6 wkn wordt dat het hele weekend en woensdag en zo wordt het uitgebreid. Maar er is nog een zitting binnenkort. kan zijn dat ze tussen nu en 2 wkn al helemaal thuis zijn

 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 25-07-2012 09:45:00
Wilde nog even laten weten dat de kinderen inmiddels thuis zijn!
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Hope  schreef op: 25-07-2012 09:50:21
Gefeliciteerd, dat is mooi nieuws! Weet waar je woont en of jullie nu allemaal nog vakantie hebben, maar dat zou natuurlijk het allermooiste zijn! Lekker tijd met elkaar doorbrengen. Geniet er van!
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Karin Mv Naomi Amber
Chris
  schreef op: 25-07-2012 10:44:10
Wat fijn voor jullie, hopelijk is er goede opvang voor je kinderen en voor jullie om dit allemaal een plek te kunnen geven.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Mama_anja  schreef op: 25-07-2012 13:25:49
wow hey dat is mooi nieuws en mogen ze nu ook thuis blijven
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Bepje  schreef op: 25-07-2012 15:33:49
Fijn, hopelijk kunnen jullie allemaal snel tot rust komen. Mooi dat het nog vakantie is en lekker veel samen kunnen zijn.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 26-07-2012 12:10:07
Dank jullie wel!

@hope, wij wonen in regio Noord dus de vakantie is hier net pas begonnen. Mooier begin van de vakantie had het niet kunnen zijn!

@karin, we hebben inderdaad nog hulp om dit alles een plekje te kunnen geven. Is toch allemaal heel heftig geweest.

Ik ben ook hoogzwanger(38 w) dus ben blij dat vlak voor de bevalling we weer rust hebben!
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Alice  schreef op: 26-07-2012 12:17:24
Heerlijk dat ze weer thuis zijn.
Hoop echt dat jullie deze verschikkelijke periode snel een plek kunnen geven.

Heel veel geluk samen en met de nieuwe baby!
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Nijntjepluis  schreef op: 26-07-2012 12:21:12
dikke knuf!!
ben zelf me hele leven van pleeg gezin naar pleeg gezin tehuis naar tehuis gegaan!!

en wil je een dikke knuf geven omdat je zo met je kids mee leeft!
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Gewoon Ik  schreef op: 26-07-2012 12:36:00
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Mis De Kids  schreef op: 18-12-2012 15:52:32
hoi moeders en vaders waren de kids en kind uit huis zijn geplaats mijn kids zijn ook onterecht uit huis geplaast door willlem de shit schikker de naam doe de eer aan ze denken dat ze op een stoel vd rechter mogen zitten stelletje ratte 
ik heb sinds 14 mei 2012 tot 14 mei 2013 ots gekregen omdat ik nie aan mijn afspraken heb gehouden kijk 2 dingen hadden ze gelijk in maar om nou de kids weg te halen wat ik nie eens wist zomaar uit school halen en mij later pas informeren pfff 
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 05-01-2013 14:42:45
Hoi mis de kids, mijn kinderen zijn inmiddels al lange tijd thuis. De uhp is onterecht verklaard, maar ze zijn toch bijna 4 mnd uit huis geweest. Mijn zoontje krijgt nu nog traumaverwerking en ik ben met emdr begonnen om het een plekje te kunnen geven

Meestal doen ze het inderdaad op deze manier, ze halen ze van school en informeren jouw zodra ze het hebben uitgevoerd, ze zijn anders bang dat je vlucht met de kinderen. Je kinderen gaan dus niks vermoedend naar school en vervoglens worden ze door vreemden van school gehaald. Vervoglens krijg je 2 medwerkers en 2 politieagenten aan de deur die je het mede delen.

Wsg is niet best als je daar mee te maken hebt   heb je wel omgang met je kinderen? hoe lang zijn ze uithuis geplaatst?

Sterkte

 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Marie8  schreef op: 05-01-2013 17:09:17
Wsg is net als bureau jeugdzorg een instelling die voogdijmaatregelingen uitvoert (onder andere), met als verschil dat het speciaal is voor kinderen met een beperking óf (een) ouder(s) met een beperking.
Waarom zou dat niet best zijn? Als er daar sprake van is dan hebben zij meer kennis van die doelgroep.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Ano  schreef op: 05-01-2013 18:47:38
Wat een verhalen allemaal!

TO en de rest natuurlijk ook heel veel sterkte.

vind dit ook wel moeilijk om te lezen. Mijn broer heeft in zijn verleden veel vastgezeten en zet zijn praktijken gewoon voort. Drugs dealen vanuit huis, zelf gebruiken enz enz. In nog geen 3 jaar tijd 3 kinderen. Altijd ruzie en vaak geen gewone ruzie. Ook echt handelende agressie naar elkaar. Naar de kinderen weet ik niet maar hier zouden de kinderen weggehaald moeten worden en hier gebeurt NIKS!!!
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Worteltje  schreef op: 05-01-2013 19:01:42

Quote Even ano:
Wat een verhalen allemaal!

TO en de rest natuurlijk ook heel veel sterkte.

vind dit ook wel moeilijk om te lezen. Mijn broer heeft in zijn verleden veel vastgezeten en zet zijn praktijken gewoon voort. Drugs dealen vanuit huis, zelf gebruiken enz enz. In nog geen 3 jaar tijd 3 kinderen. Altijd ruzie en vaak geen gewone ruzie. Ook echt handelende agressie naar elkaar. Naar de kinderen weet ik niet maar hier zouden de kinderen weggehaald moeten worden en hier gebeurt NIKS!!!



Dan zou ik anoniem aan de bel trekken. Straks hebben de kinderen de drugs te pakken, levensgevaarlijk. Moeilijk voor jou lijkt mij, zijn toch je neefjes en nichtjes
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Marjolein(nhn(  schreef op: 10-08-2016 01:15:24
Hoi hoi 

Ik las hier en daar wat over ots, uhp en misschien ook gezagbeëinding. Ik weet bijgod niet waar ik weer moet beginnen.
Bjgz, rvk, rechters in noord holland zijn het continu met elkaar eens zondee maar enig onderzoek ten gevolgen voor de toekomst van mijn kind en mij. Bij elkaar 11x. Dchter getraumatiseerd voor de rest van haar toekomst. Veel tekens zijn achterlaten. Voor mijn kind en mj. Dreiging, dwang, als moederzijnde mag ik niet strijden voor mijn kind. Al 4 jaar bezig om de waarheid naar boven te krijgen. Wordt niet geluisterd of gehoord en bewijzen worden niet op tafel neer gelegd ongeacht dat ik keiharde bewijs heb. Mijn kind mag niet eens bij mij komen spelen met toezicht. Omdat ik zwakbegaafd ben. Doe er ietsjes langer er over ( gestempeld als licht verstandelijke beperking.) Met andere woorden ik ben dom achtelijk staat inbde rapportages ook negatieviteit continu innieder verslag.. Vooroorgedeeld worden door bjgz. Wordt doorgepaast na andere. 4 jaar strijd ik voor mijn kind om in ieder geval voor elkaar te kunnen krijgen dat ze bij mij kan komen spelen en logeren mag niet ( ivm iq 76-84, ivm dat ik mijn kind zou betrekken bij mij emotiobele toestand. 2x gebeurd onbewust. En omdat ik pedagogisch niet voir mijn kind kan zorgen. !!!!! Duh !!!!! Werd de afgelooen 3,5 jaar niet betrokken bij de opvoedding van mijn dochter. Dochter had hechtingsstoornis ik kreeg de schuld. Uiteindelijk lag het niet aan mij. Andere pleegezinnen konden nmijn dochters gedrag niet aan.)3,5 jaar geleden mijn gezag moest afgenomen worden voordat ik meer bezoeken kreeg met mijn kind en betrokken zou worden. Ik wilde een andere voogd van een andere instanties werd niet aan gewerkt kreeg ik. Ongeacht dat ik mijnbgezag nog had.( me gezag moet eerst afgenomen worden. Is ook gebeurd 7 mnd geleden.... voor mijn emotionele trauma. Kunnen ze mij niet helpen zoals ggz, mee, LOEK, psygologen enz ( zelfs de kinderombudsman.. Medicatie slik ik niet meer roetschade ( ko gegaan door medicatie). Negatieve rapportage al 6 jaar nooit iets aan veranderd ja 1x ongeacht gesprek gehad menager... Gaat goed sinds 3 jaar alles op orde incl werk.... alles staat zwart op wit. Geen ene andere advokaat wil mij niet helpen dus moet blijven waar ik nu bij zit.
Omdat het kansloos is. Maar binnen 6mnd is er geen ene advokaat die mij wilt helpen om de waarheid boven tafel neer te leggen omdat je tegen een naald in een hooiberg vecht.
 Heb geen andere hulp terwel ik bewijs heb.

Mijn jongste ken ik niet en die mag ik niet leren kennen.
Met de oudste mag alleen dingen doen wat bjgz wilt.
En dat is nog niet alles. 

Zijn er misschien mensen die ervaring hebben met z.n situatie.

Gr marjolein de vries.

 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Puck  schreef op: 06-09-2017 12:10:59
Mijn kinderen zijn ook uit huis geplaatst. De zitting is net ruim een week geleden geweest. Ik heb een moeilijke scheiding achter de rug met veel problemen. Door mijn ex partner heb ik veel (financiële) problemen gekregen.
Huis gedwongen moeten verkopen en met 2 kinderen dakloos geweest. In diezelfde periode mijn baan door de crisis verloren. Man verliet mij voor een ander en daar kon ik het mee doen. Loodzware jaren waar ik getraumatiseerd door ben geraakt. Onder de noemer dat ik niet goed voor mijn kinderen kon zorgen. Ik ben een normale nett hardwerkende vrouw, heb inmiddels weer een mooie nieuwbouw woning en een baan op eigen kracht gevonden. 
Ben nog steeds bezig met de puinhoop die mijn ex partner heeft achter gelaten aan het opruimen.
Ondanks alle pijn heb ik goed voor mijn kinderen gezorgd en als een leeuw voor ze gevochten zoals een moeder voor haar kroost hoort te doen. Nu zijn ze in de klauwen van Jeugdzorg terecht gekomen en zie daar maar vanaf te komen. De angst, de wanhoop, het verdriet en de woede zijn zo pijnlijk dat het je als mens verscheurd. Ik zou hemel en aarde bewegen om mijn kinderen weer bij mij te mogen hebben. Binnenkort een gesprek met de voogd. De kinderen gaan in een andere woonplaats naar school dan waar zij nu verblijven.
De rechter acht het niet in het belang van de kinderen dat zij weer van school moeten wisselen.
ik ook niet omdat zij al 2 keer van school moesten wisselen vanwege mijn dakloosheid en ik heb moeten wachten tot de bouw van mijn huidige woning klaar was. De voogd heeft hier andere gedachten over. Ik sta met mijn rug tegen de muur want een nieuwe school weigeren zal een schriftelijke aanwijzing opleveren en daarmee ben ik weer ambivalent (niet meewerkend) en sta ik weer 1-0 achter ondanks het advies van de rechter. Wat een hel is dit, ik ben zo bang dat ik mijn kinderen nooit meer thuis krijg, ook niet met een advocaat (die ik overigens wel heb). Ik ben echt stuk, alle adviezen en ervaringen van andere gedupeerde ouders zijn van harte welkom want ik ben radeloos......
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Naam
Bericht