Menu
 

Topic:

kinderen uit huis geplaatst, wie ook?

Even Anno  schreef op: 30-04-2012 17:31:41
Hoi Allemaal,

Ik weet niet of het hier goed staat.

Ik zoek contact met andere ouders waarvan de kinderen ook uit huis zijn geplaatst. Maakt niet uit wat de reden is, want uiteindelijk zullen we allemaal hetzelfde gemis voelen. ALs ik bij mijn kinderen op bezoek ben geweest slaap ik nachten niet en maak me zorgen.

Mijn kinderen zijn nu 1,5 maand uit huis, ze zijn van school gehaald. Er was een melding binnen gekomen ivm geweldadige ex, iemand waar ik al 8 jaar van gescheiden ben en ook nooit meer heb gezien en al helemaal geen contact heeft met de kinderen. Absurde en onbegrijpelijke situatie, we (huidige man en ik) zijn dan ook druk met een advocaat om ze weer snel thuis te krijgen. Maar helaas is het minimaal altijd 3 mnd. Het gaat hier om een vots en uhp. Na deze 3 mnd ziet het er wel positief uit.

De kinderen begrijpen er niks van, zitten gelukkig wel bij elkaar en we hebben een voogd waar mee te praten valt en afspraken mee gemaakt kunnen worden. Want je leest (helaas) wel andere verhalen.

Zijn hier moeders die ook 1 of meer uithuisgeplaatste kinderen hebben?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 04-05-2012 09:14:01

Quote marie8:
[...]

Mogelijk niks in jou geval. Ik weet ook belemaal niet wat de beweegredenen zijn geweest. Ik hoop voor jou en de kinderen dat het snel afgelopen is.

Ik ken verder alleen maar verhalen van de andere kant....



Ik heb zoiets, geef deze crisisplek liever aan kinderen die het écht nodig hebben. Want die zijn er ook echt wel. Dat zie ik op de plek waar mijn kinderen zitten ook, voor sommige kinderen is het echt het beste dat ze (voorlopig) niet thuis wonen.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Zo Maar Even   schreef op: 04-05-2012 10:21:22
Lieve to,
Ook ik wil je even sterkte wensen. Helaas weet ik uit ervaring hoe moeilijk dit soort situaties zijn. Voor 10 jaar geleden kwam ik voor dezelfde situatie te staan, alleen is een uithuisplaatsing tegen gehouden door de ha , ziekenhuis en de rechter. Van de jz daarna nooit meer wat gehoort ook geen sorry voor alle maanden ellende die het veroorzaakt heeft. Nu 10 jaar later heb ik er nog last van. Vecht voor je kindjes ik weet dat het een hele lange moeilijke strijd is, maar het is te winnen.

Voor de mensen die steeds maar weer roepen dat er altijd een reden voor is dat zoiets gebeurt, vaak bij de onterrechte meldingen gaat het om ouders die zelf hulp ingeroepen hebben. Dat was ook hier het geval. : :l
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Zo Maar Even   schreef op: 04-05-2012 10:27:58
Ohja ook hier kwam de melding van een cb af terwijl ik ook bij een zh liep en een ha. Cb heeft niks overlegd met hun, niks nagevraagd.Ik ben daarna ook nooit meer daar geweest, en hoe krom vind je het de melding ging maar over 1 van de kinderen maar voor jz dus wel de reden om ze allemaal uit huis te plaatsen. Bij ons zou het gaan om een ondervoedt kindje.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 04-05-2012 10:47:27
Dank je voor je reacties. Reacties dat er altidj wel een reden moet zijn vorodat ze zoiets doen krijg je altijd , net als, dat doen ze niet zomaar. Totdat je er zelf midden in zit

Wat goed dat het bij jouw tegen is gehouden, wij werde niet van te voren op de hoogte gesteld, gebeurde gewoon zo vanuit het niks.

Dat is ook krom , melding over 1 kind, nou laten we ze dan allemaal maar uit huis plaatsten, dan zal daar ook wel wat mee zijn. IPv dat ze dat nu eerst goed gaan onderzoeken Dat is dus ook het probleem, eerst handelen en dan pas onderzoeken.

In sommige gevallen kan het niet anders als er accuut echt gevaar dreigt, maar in situaties zoals jij het omschrijft en bij ons blijft het absurd.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Anmv3  schreef op: 04-05-2012 15:57:05
krijg je niet te horen wie er een melding maakt ?
ik lees in je verhaal niet echt een reden dat dit gebeurt is, ik lees over de veiligheid van je kinderen, maar wat zou er gebeurt zijn of gebeuren moeten dan ? als je ex al zolang uit beeld is..er moet toch wel een aanwijsbare reden zijn voordat je kids uit huis worden gehaald, kan me gewoon niet voorstellen dat dat zomaar gebeuren kan..lijkt me vreselijk, wil je veel sterkte wensen
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 04-05-2012 18:00:07

Quote anmv3:
krijg je niet te horen wie er een melding maakt ?
ik lees in je verhaal niet echt een reden dat dit gebeurt is, ik lees over de veiligheid van je kinderen, maar wat zou er gebeurt zijn of gebeuren moeten dan ? als je ex al zolang uit beeld is..er moet toch wel een aanwijsbare reden zijn voordat je kids uit huis worden gehaald, kan me gewoon niet voorstellen dat dat zomaar gebeuren kan..lijkt me vreselijk, wil je veel sterkte wensen



Als iemand de antwoorden weet dan hoor ik het graag! De reden die ze ons geven is geen veilige woonomgeving en dan een verhaal van mn ex erbij. Mn ex is sinds kort vrij dus dat heeft er waarschijnlijk mee te maken, terwijl waarvoor hij zat niks met kinderen te maken heeft. Maar dan nog is het absurd, hij heeft niks met de kinderen te maken,ik heb nooit meer contact gehad, en nu worden de kinderen en wij gestraft door ons uit elkaar te halen. Nee, je krijgt niet te horen wie de melding heeft gemaakt, alleen als het bijv school of huisarts is geweest. Nadeel is dus, zoals eerder genoemd, eerst handelen dan onderzoeken en dat duurt standaard 3 mnd. Daar moeten ze eens wat aan veranderen.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Happysinglemum  schreef op: 04-05-2012 18:15:17
Even anno, wat vreselijk heftig idd ook voor je kids. Jeetje zeg, zo durf je idd niet meer naar school.

Maar, wat houdt een niet veilige woonomgeving in dan? Of is jullie dat zelf ook onduidelijk? Je ex zou gevaarlijk zijn? Is er een dreiging dat hij achter de kids aangaat dan, jemig he.

Nogmaals heel erg veel sterkte.

Sis, wat vreselijk meid. Ik snap je gevoel dan over het CB, al is die angst waarschijnlijk niet nodig, maar ik begrijp je wel.

Heb zelf juist hulp gehaald bij het Centrum voor Jeugd en Gezin omdat m'n dochter het moeilijk heeft met het feit dat ze haar vader lang niet gezien heeft. Ik kan me niet voorstellen dat dit negatief voor mij is, ze deden juist positief dat ik om hulp vroeg. Je moet ook maar net 'dikke pech' hebben denk ik zacht gezegd.

Zo'n 1,5 jr geleden heb ik melding gedaan tegen mijn ex omdat hij me bedreigde waar m'n dochter bij was. Achteraf is politie nog bij me aan de deur geweest en ze vroegen mij of ik wilde dat ze contact met Jeugdzorg hierover zouden opnemen. Ik heb gezegd dat dit niet nodig was en heb ook nooit iets van hun gehoord.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Marie8  schreef op: 05-05-2012 01:34:52
Zelf hulp vragen staat natuurlijk los van de veiligheid van de kinderen. Je kunt hup vragen, maar als die hulp niet genoeg is om je kinderen op korte termijn veilig op t elaten groeien zal er alsnog melding gemaakt worden. Dan kun je wel zeggen dat je hulp gevraagd heb, maar wat moet de hulp doen op het moment dat er crisis is???

Standaard 3 maanden vind ik ook bijzonder...
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Happysinglemum  schreef op: 05-05-2012 12:37:10
Ja, maar laten ze dan die ex achter slot en grendel stoppen ipv kinderen uit huis te plaatsen! Ik vind het echt idioot, zoals ik het nu hoor. Als dat echt de reden is vanwege een bedreigende kids, dat kan toch niet een reden zijn?

Ik geloof je wel to, maar ben gewoon erg verbaasd zeg maar
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 09-05-2012 08:16:48
Helemaal mee eens, of desnoods mij ergens met de kinderen onderbrengen. Maar om ze nu ook bij mij weg te halen?!?! Dat slaat gewoon nergens op. Er staat ook nergens dat ik niet goed voor ze zou zorgen oid. Hoe het precies is gegaan weet ik dus niet, daar krijg ik geen antwoord op. Maar schijnt dat iemand heeft gebeld/gemeld, dat mn ex de kinderen wat aan zou gaan doen. Terwijl ik hem járen niet heb gesproken. Eerlijk gezegd geloof ik het dus ook niet, en probeert iemand ons dit gewoon aan te doen. Vraag me neit waarom. Maar dan nog, jeugdzorg moet dan eerst onderzoek gaan doen, de betrouwbaarheid van bijv. de informant checken. Want dan word dus nooit gedaan, als ik een hekel aan mn buurman heb en ik meld dat hij zn kinderen misbruikt worden ze zonder pardon weggehaald en daarna gaan ze pas onderzoeken. Maar ze vergeten de trauma's die kinderen hiervan oplopen. Wij willen in hogerberoep maar dat kan pas als de beschikking er is, dat zou 2 wkn duren toen 4 wkn en inmiddels 6 wkn verder en nog geen beschikking. En dat is behoorlijk frustrerend, ondertussen willen onze kinderen naar huis en zie je gewoon dat ze hier schade van hebben opgelopen.

[url=http://] [/http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/05/voorbeeld-van-kinderroof-bjz-en-wsj.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter]
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 09-05-2012 08:19:22
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/

nu de goede link
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Patricia  schreef op: 09-05-2012 21:32:10
Wat vreselijk dat jullie dit mee moeten maken. Hoop dat jullie snel je kindjes terug hebben.

Ik heb een zoon van 6 die moeilijk gedrag vertoond, ik heb toen zelf contact gezocht met jeugdzorg, heb toen een gesprek gehad en zij hebben ons doorverwezen naar de jutters voor onderzoeken naar gedragstoornis. We kregen ook ambulante thuishulp via jeugdzorg en dat is allemaal heel positief verlopen. Mijn zoon zit nu op speciaal onderwijs en dat gaat goed, en de thuishulp is ook gestopt omdat zij ook zagen dat het nu goed gaat. Bij ons is dus het boek gesloten.
Ik heb ook mijn angst bij jeugdzorg uitgesproken omdat ik zulke nare verhalen hoort dat kinderen `zomaar`uit huis worden geplaatst. Maar ze zeggen dat ik me geen zorgen hoeft te maken omdat er heel wat dingen aan vooraf gaan voordat er een kind uit huis wordt geplaatst. En omdat ik zelf hulp heb gezocht was er geen reden voor paniek.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Happysinglemum  schreef op: 10-05-2012 13:48:49
jeetje wat een heftige dingen staan er ook in die link zeg, walgelijk gewoon.

Het is gewoon ongelovelijk.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 12-05-2012 20:21:28
Ja erg he, gebeurd vaker dan je denkt... Nog een paar wkn dan weten we of ze weer naar huis mogen, zitting is altijd een paar wkn voordat de uhp afloopt.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Mari  schreef op: 20-05-2012 10:23:34
ik heb hetzelfde meegemaakt en ik heb nog kleinere kinderen.van 7 maanden 4 en 8 jaar toen ze uithuis werden geplaatst en idd ook door meldingen van een zus waar ik ruzie mee had.ze kwamen op dat moment kijken terwijl ik boven stond te strijken.en ik niks hoorde stonden de voogden opeens in mijn huis en zagen kinderen spelen beneden zonder toezicht omdat ik boven was.hoeveel kinderen lopen niet zonder toezicht opstraat te spelen,en ja hoor die zelfde avond werden ze bij opa en oma weg geritst ook die hebben een trauma er aan over gehouden.en tellkens als we zitting hebben.hebben ze weer een andere smoes om de kinderen uithuis te houden.wij zijn inmiddels al 5 maanden bezig de kinderen terug te krijgen maar helaas de rechter gaat bijna altijd mee met die verrote jeugdzorg.zij staan niet in het belang van de kinderen helemaal niet.mijn vriend zeg hoe krijgen we ze straks terug helemaal getraumatiseerd.die lui moeten eigenlijk niet bestaan hier in nl en dat het hier ook nog het ergste is.pas is er ook weer een meisje vermoord door moeder waar was jeugdzorg of de raad onze kinderen worden met leugens uit huis gehaald en dat blijft gewoon door gaan die moorden met kinderen zonder enige kijk van jeugdzorg klopt niks hier
heb jij je kindjes al terug
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 20-05-2012 20:58:38
Hoi Mari,

Heftig verhaal! Nee, wij hebben onze kinderen nog niet terug, maar ze zijn nu ook pas 2 mnd uis huis en de uhp is altijde minimaal 3 mnd. Wij hadden ook al gehoord dat ze iedere keer iets anders verzinnen om de kinderen uit huis te houden. Wij hebben vandaag weer bezoek gehad, mn oudste vrtelde dat hij iedere avond ligt te huilen en 's nachts ook vaak wakker wordt. Vraa gme werkelijk af wat hierin het belang van kinderen is. Ze gaan er gewoon aan onderaan, als ze maar lang genoeg uit huis zijn krijgen ze vanzlef problemen, en aan wie ligt het dan volgens jeugdzorg?? natuurlijk weer de ouders!

Zijn jouw kinderen bij elkaar?Zitten ze in een pleeggezin? Hoe lang is de uhp nu uitgesproken? Hoe vaak mogen jullie ze zien?

Sterkte meis!!
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Mari  schreef op: 22-05-2012 11:35:57
hallo evn anno
onze kinderen zijn nu 3 maanden uithuis en door de rechter is uitgepsproken op 14 mei dat ze nog 4 weken weg blijven,natuurlijk ligt alles aan de ouders maar hun denken niet in het belang van het kind mijn kinderen zitten alle 3 apart mijn zoontje van 7 en dochter van 4 zitten in een instelling opvang tehuis en de kleinste zit in een pleeggezin.ze mogen om het weekeind bij ons komen logeren,en de weekeinden dat ze niet komen moeten wij ze gaan bezoeken op de groepen.en dat is voor ons financieel niet haalbaar maar daar kijken hun niet naar ze zeggen gewoon het is jullie verantwoording jij ook sterkte en als je me op de chat wil moet je maar zeggen
gr mari
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 22-05-2012 15:43:19
Dat is dus ook nog maar kort geleden gebeurd. Wordt er na die 4 wkn gekeken wat er gaat gebeuren of mogen ze dan naar huis? One kinderen zitten ook een instelling opvang huis. Wel fijn dat ze om het weekend naar huis mogen om te logeren. ZOver zijn wij helaas nog niet.

Wel goed contact met de voogd?

Wij hebben vanmorgen een gesprek bij de raad gehad omdat de zitting eraan komt. Wat zijn dat een walgelijke gesprekken en mensen. Volgens hun zijn er nu wel kindsignalen, ja raar he als je zo vanuit het niks uit de klas worden geplukt door vreemde mannen en in een auto worden gezet en na een uur in een wildvreemd huis wordt gezet.

Ook wij worden emotioneel en financieel uitgekleed.

Bedoel je de chat hier? Wil er ook niet te persoonlijk op in gaan omdat het toch een openbaar forum is. Maar via prive chat of mail kan natuurlijk wel.

Misschien zitten onze kinderen wel bij elkaar in de groep
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Anon565  schreef op: 22-05-2012 16:04:08
even anno, ik kan me voorstellen dat het verschrikkelijk is wat er voor jouw gevoel gebeurd.
Ik heb echter ook van dichtbij een aantal keren gezien dat dergelijke maatregelen niet zomaar worden genomen. Bij een aantal kinderen (nu 18) had men zelfs veel eerder moeten ingrijpen. Volwassenen die nu beschadigd zijn voor het leven, waarvan men wist dat het niet goed ging met het kind, waarbij men wist dat de situatie beschadigend was voor het kind (en de andere kinderen!) Zelfs nu duidelijk is dat het oudste kind ernstig getraumatiseerd is, wordt er niet ingegrepen voor de andere kinderen. Ondanks verschillende meldingen vanuit verschillende hoeken...

Ik denk dat elk verhaal 2 kanten heeft, het is voor een hulpverlener zo moeilijk in te schatten waar je goed aan doet. Soms is het een verlies-verlies situatie en ik kan me voorstellen dat je als hulpverlener dan zal moeten kiezen voor de situatie waarbij er de minste schade wordt berokkend op grond van de info die op dat moment beschikbaar is. Het is mensenwerk en niemand kan in de toekomst kijken. Ik geloof wel dat je hulpverlener wordt omdat je het beste voor hebt met kinderen. Je bent geen hulpverlener om ouders een hak te zetten. tsja en soms heeft een ouder een ander inzicht dan de hulpverlener ten aanzien van een kind en dan moet worden afgewogen wat het beste is voor het kind.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 22-05-2012 17:03:28
Begrijp je verhaal, maar een kind uit huis plaatsen is wel heel erg ingrijpend. Vooral als er nooit een gesprek aan vooraf is gegaan.

Ik zie ook kinderen waarbij het inderdaad beter is voor het kind. Maar zelfs onze voogd zegt dat er dingen niet kloppen in het raadsrapport. Er waren eerst geen kindsignalen en sinds ze uit huis zijn wel. Onze kinderne lopen hier een tauma aan op.

Helaas maken ze ook fouten.... dat is ook vaak genoeg gebleken. En dat blijkt toch ook in wat jij zegt. Het oudste is getraumatiseerd maar bij de andere kinderen grijpen ze niet. Dat is justi een voorbeeld dat ze er vaak naast zitten...
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Mamsie  schreef op: 22-05-2012 17:52:03
weetje even Anno, ik snap jou, zeker als moeder.
Maar ik snap jeugdzorg ook!
Overigens kunnen we wel met zijn alle jeugdzorg in kwaad daglicht zetten, maar daar wordt het systeem zeker niet beter van.
Achter elke UHP zit wel een melding.
En daar gaat eht mis, en dat lees je hier ook wel mama-life...hoe snel er een melding wordt gemaakt.
Mijn norm van opvoeden is een andere norm dan die van mijn buurvrouw, maar is die daarom slecht?
Is mijn buurvrouw slecht omdat ze wel eens gilt naar de kinderen?

Ongeveer 80% zijn bewust valse meldingen, en dan heb je nog de bemoeizuchtige meldingen van vreselijke buren.

Daar moeten we eens wat aan gaan doen!
Als ej twijfelt, neem dan contact op met de personen zelf of met school of wat dan ook.
Maar een melding kan een enorme impact hebben.

Ik moet eerlijk zeggen ik ken vanuit de jeugdzorg wat verhalen, maar hier sta ik verbijsterd van, alhoewel als de veiligheid volgens de melding onderbouwd in het geding is, is dat wel iets om snel uit huis te plaatsen.

En misschien zeggen we in dit geval waar slaat het op.
In een ander geval waar het niet direct gedaan wordt en er vallen dode geven we jeugdzorg ook maar de schuld....
Nogal makkelijk om een systeem wat overbelast wordt door ons mensen iets aan te rekenen!
Ik weet dat er fouten worden gemaakt, ook dat het wel erg traumatisch is als kinderen uit huis worden geplaatst. En dat mensen ook fouten beslissingen maken, maar er zit wel een heel verhaal aan vast.

En nogmaals achter elke UHP wel een melding....

En ze zitten er procentueel helemaal niet vaak nast, kun je nagaan wat een meldingen er zijn!
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Mamsie  schreef op: 22-05-2012 17:53:09
en daarnaast nog heeeeeeel veel sterkte, lijkt me inderdaad voor jullie allemaal erg traumatisch
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Mari  schreef op: 22-05-2012 21:09:08
hallo even anno
ja ik bedoel eigenlijk de msn chat
maar ik wil mijn msn niet aan iedereen doorgeven
hoe kan ik weten of jij het bent
dit is mijn msn adres marianne76@live.nl
hier op chat zitten vaak ook andere mee te lezen
het zijn idd ingrijpende verhalen wij hebben al 2 rechtzaken achter de rug in welk jeugdzorg zitten jullie wij bij de wsg omdat mijn zoontje een achterstand heb met leren en daarom zijn ze uitelkaar gerukt.ik vind de voogden niet prettig en blijven liegen om de kinderen uit huis te houden omdat ze echt enorm veel verdienen aan dit werk zelfs mijn advocaat maakte een grapje voor de vorige rechtzitting hij zei jij kan ook voogd worden ervaring heb je zat hun hebben geen gevoel voor kinderen ze zijn zelf nog kinderen net van school afgestudeerd.en idd de ouders zijn de dupe van financien.hun kunnen niks doen ons bij te staan en ja ik weet niet waar u vandaan komt mijn kinderen zitten in hoek v holland en boskoop en jongste in pleeggezin alblasserdam,ik mis ze enorm ook zijn de oudste en de jongste al een keer verplaatst en de middelste gelukkig nog niet die heb daar buien en is weer in bed gaan plassen ik heb gezegd in de rechtzitting wij willen niet dat zij weer verplaatst word omdat ze dan weer de buien ernstig gaan toenemen.de kinderen zien wij getraumatiseerd terug en wie gaat ons dan helpen
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Mb2  schreef op: 22-05-2012 21:23:58
Sorry dat ik even inbreek.
Ik zie dit bericht door de spotter komen. Er staat dat je je msn adres niet aan iedereen wil geven, maar nu is het voor iedereen zichtbaar!
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 23-05-2012 13:44:58
vandaag positief bericht gekregen. Uit het onderzoek van de kinderen is gekomen dat zsm naar huis moeten omdat ze lijden onder de UHP en dat het daarvoor heel goed met ze ging. De voogd wil aan de hand van deze rapportage de UHP niet verlengen En dit zal haar advies zijn aan de kinderechter.

Nu natuurlijk afwachten wat de rechter beslist en de raad heeft ook nog het eea te zeggen. En die zijn nu eenmaal nooit positief.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 23-05-2012 14:40:56

Quote SismvNick:
Wat een goed nieuws!! En wanneer is dat dan? Mag je ze niet gelijk op halen?



Nee, de uiteindelijk beslissing neemt de rechter en dat is pas over ruim 2 weken, dan is de zitting. Rechter luisterd meestal wel anar de voogd, maar we zitten ook ngo met de raad van kinderbescherming.

En het gekke is dat dat als over ruim 2 wkn beslist word dat ze naar huis mogen dan moeten we nog 2 wekn wachten want de uhp loopt eind juni pas af. Maar die laatste 2 wkn mogen ze bijv wel in het weekend naar huis
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Flap  schreef op: 23-05-2012 16:31:37
Dat is niet per definitie waar even anno. Als de rechter over twee weken beslist de UHP niet te verlengen, kun je gewoon overleggen of je de kinderen eerder kunt halen. De kinderen hoeven niet per se te wachten tot de einddatum van de UHP.

Dat je schrijft dat een eerste UHP minstens 3 maanden moet duren klopt ook niet. De Raad vraagt misschien over het algemeen een UHP voor minimaal drie maanden, maar het is niet zo dat die drie maanden PER SE uitgezeten moeten worden. Als alle partijen het erover eens zijn dat de situatie veranderd is (of evrkeerd is ingeschat), kan de UHP eerder beeindigd worden.

(dat de raad minimaal 3 maanden aanvraagt, heeft mee te maken dat zij ijd nodig hebben voor onderzoek, en wanneer er verlengt moet worden, zij tijd nodig hebben om sverslagen te schrijven en in te dienen)

Fijn nieuws in elk geval, succes bij de zitting over twee weken!
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Minou  schreef op: 23-05-2012 16:34:16
Zie het nu pas, je topic!

Wat een hel...vreselijk!!

Zucht...



blij dat de vooruitzichten goed zijn iig, jeetje zeg...
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Even Anno  schreef op: 23-05-2012 18:18:38

Quote Flap:
Dat is niet per definitie waar even anno. Als de rechter over twee weken beslist de UHP niet te verlengen, kun je gewoon overleggen of je de kinderen eerder kunt halen. De kinderen hoeven niet per se te wachten tot de einddatum van de UHP.

Dat je schrijft dat een eerste UHP minstens 3 maanden moet duren klopt ook niet. De Raad vraagt misschien over het algemeen een UHP voor minimaal drie maanden, maar het is niet zo dat die drie maanden PER SE uitgezeten moeten worden. Als alle partijen het erover eens zijn dat de situatie veranderd is (of evrkeerd is ingeschat), kan de UHP eerder beeindigd worden.

(dat de raad minimaal 3 maanden aanvraagt, heeft mee te maken dat zij ijd nodig hebben voor onderzoek, en wanneer er verlengt moet worden, zij tijd nodig hebben om sverslagen te schrijven en in te dienen)

Fijn nieuws in elk geval, succes bij de zitting over twee weken!



Als dat idd zo is zou dat geweldig zijn! Ons werd verteld dat de laatste 2 wkn dan gebruikt owrden om naar huis terug te werken.

Van die 3 mnd was bij ons helaas wel zo, wij hebben gister pas weer de raad gesproken sinds de uhp, dit ivm met de zitting die nadert. Zij gaan nu pas weer onderzoek doen. Met de voogd is wel altijd contact geweest. Wij hebebn het getroffen dat we een voogd hebben die zich altijd aan haar afspraken houdt en alles goed overlegd. Voorwaarde van deze 3 mnd was dat de kinderen onderzocht werden. Dat is nu gebeurd en de uitslag is goed, maar het is niet zo dat ze dan nu naar huis mogen. Het is toch echt wachten op de zitting. De voogd gaat wel het bezoek versoepelen, we mogen nu bijv 2x in de week op bezoek.
 
Quote
RE: kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Flap  schreef op: 23-05-2012 19:55:39
Ik ga ervan uit dat er nu een VOTS is, en nog geen OTS? (verschil is dat VOTS een spoedmaatregel is, en een OTS regulier)

Het klopt dat de Raad in dat geval onderzoek moet doen, maar juridisch KAN een UHP wel eerder worden beeindigd. (By-the-way misschien goed om te weten dat de gezinsvoogd ook een informant voor de Raad is, dus dat is heel positief!)

En die twee weken gebruiken om terug te werken naar huis: verstandig, gebruik die tijd goed zou ik zeggen. Voor jullie allemaal is het harstikke heftig geweest, goed afsluiten kan een 'valse start' thuis voorkomen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op kinderen uit huis geplaatst, wie ook?
Naam
Bericht