Menu
 

Topic:

Akkoord!!

Mamavonn  schreef op: 26-04-2012 18:05:13
In 2013 wordt het begrotingstekort teruggebracht tot 3 procent.
Dit was een harde eis van de VVD en een belangrijke reden voor het stuklopen van de onderhandelingen tussen PVV, CDA en VVD.

Het hoge btw-tarief gaat met 2 procent omhoog.
Nu moet in Nederland 19 procent btw betaald worden op zogenaamde luxegoederen en diensten. Dat tarief gaat omhoog naar 21 procent.

De reiskostenforfait, de belastingaftrek voor woon- werkverkeer, wordt verlaagd.

Er komt een nullijn voor ambtenaren
Dit geldt voor alle ambtenaren, met uitzondering van mensen in de zorg of met een uitkering.

Overdrachtsbelasting op 2 procent.
Mensen die een huis kopen, hoeven in 2013 nog maar 2 procent overdrachtsbelasting te betalen. Dat was 6 procent, al heeft het kabinet Rutte bepaald dat de overdrachtsbelasting tussen juni 2012 en juni 2013 ook verlaagd is tot 2 procent.

Bezuinigingen op het PGB (persoonsgebonden budget) en passend onderwijs worden teruggedraaid.

Bezuinigingen op Ontwikkelingssamenwerking worden teruggedraaid.

De eerste 6 maanden van de WW-duur worden door de werkgever betaald.

De accijns op alcohol, frisdranken en tabakswaren wordt verhoogd.
De verhoging van de accijns levert de staatskas ruim 600 miljoen euro op.

Op de zorg wordt 1 miljard bezuinigd (dit moet nog verder worden ingevuld.

De 9-euro-per-recept-regel is geschrapt.

Dit was een van de plannen in het Catshuisakkoord: zorgconsumenten zouden per recept 9 euro zelf moeten betalen, maar dit plan is van tafel.

Het ontslagrecht wordt versoepeld (dit moet nog uitgewerkt worden).

In 2013 gaan mensen een maand later met de AOW, in de jaren daarop gaat de pensioenleeftijd sneller omhoog (mogelijk met 2 of 3 maanden per jaar).

De loontabellen worden bevroren

De btw op zonnepanelen gaat omlaag naar 6 procent.

De btw op uitvoerende kunsten gaat omlaag naar 6 procent.

Er komt 200 miljoen euro voor natuur.

Het mes gaat in de hypotheekrenteaftrek.
Mensen die een nieuwe hypotheek afsluiten, moeten die in 30 jaar aflossen.

 
Quote
Navigatie
RE: Akkoord!!
Anne Mv 3  schreef op: 27-04-2012 08:47:59
Paloma, hij moet daar dan belasting over betalen.
De overheid kan de werkgever niet verbieden om reiskosten te betalen, de overheid kan wél zeggen dat de reiskosten (vanaf een bepaald bedrag of helemaal) belast worden.
 
Quote
RE: Akkoord!!
Paloma  schreef op: 27-04-2012 08:56:10
Ik geloof zelfs dat deze maatregel bedoeld is de huizenmarkt aan te trekken.
Het belastbare stuk dan al wel bij een wat lager bedrag liggen zodat veel mensen dat gelijk in de beurs voelen en daardoor dus verplicht worden dichter bij het werk te gaan wonen.De overdrachtsbelasting word verlaagd, dus dat kan je op je vingers nagaan.
Wij zitten qua inkomen net boven de grens zeg maar maar foei zit wel elke keer in het verdomhoekje van meer betalen en dat al jaren begin er nu wel eens van te balen.Ondanks dat het moet hoor, maar als je elke keer de pineut bent word je ook niet blij van.
 
Quote
RE: Akkoord!!
Boterbloem  schreef op: 27-04-2012 10:42:36
Ik vind het goed dat we in dit soort tijden ook naar de natuur kijken. We hebben er weinig aan als we straks genoeg geld hebben maar de natuur zo naar de mallemoeren is dat echt leven amper mogelijk is...

En als we het zo laten wordt de economie ook niet beter, dan beter maar bezuinigingen. Onder paars hebben we het heel goed gehad, maar als die toen al vooruit gedacht zouden hebben zouden veel problemen van nu niet bestaan. Toen hadden ze al kunnen komen met een verhoging van de AOW leeftijd bijvoorbeeld, snap nog niet dat ze daar niet eerder aan gedacht hebben... De hele babyboomgroep bestond toen al zooooooooooooooo lang.

Daarbij snap ik de problemen die je om je heen hoort om de verhoging ook echt niet... Ik ga er in beginsel maar gewoon vanuit dat ik tot 70 jaar moet werken, mogelijk langer. Vroeger werkte je tot 65 jaar en ging je dood met 70. Zou je nu tot 70 jaar werken dan heb je nog 10 jaar. Zou je het vergelijken met vroeger zouden we dus eigenlijk tot 75 door moeten werken. Gemiddeld zijn we er lichamelijk ook nog beter aan toe door verbeterde werkomstandigheden enzovoort (of laat ik het zo zeggen: kunnen we er beter aan toe zijn).

Voor sommige dingen is het nu gewoon tijd om te accepteren. Niet zeuren, niet klagen, gewoon doorzetten en zorgen dat we verder kunnen leven. Door al het gezeur bereiken we helemaal niets, en het moet toch gebeuren.
 
Quote
RE: Akkoord!!
Lente-marjolein  schreef op: 27-04-2012 10:47:12
Hoe je het went of keert, we moeten bezuinigen en daar worden we niet rijker van.


Afspraken maken, uitvoeren en de economie weer op peil krijgen. Huppa. Niet blijven mekkeren, zeuren, etc. Accepteren en verder leven.
 
Quote
RE: Akkoord!!
Suus  schreef op: 27-04-2012 11:28:08
Ik vind dit akkoord wel prima. Er moet bezuinigd worden en dat zullen we voelen. De staat doet dat met dit akkoord, ik doe dat ook in onze eigen kas waar ik dat kan.

Ik vind het niet leuk maar zolang mijn kinderen eten hebben, een huis, naar school kunnen en onbezorgd opgroeien ben ik tevreden.

 
Quote
RE: Akkoord!!
Paloma  schreef op: 27-04-2012 11:50:51
Ik vind het geen prima akkoord, ik mis de aanpak bij de topsalarissen en bonussen.
De kansspelbelasting had ook verhoogd kunnen worden met 2% levert ook een aardige cent op en je wint toch al.
Ontslagrecht versoepeling vind ik een hele slechte zaak, de werknemer met een contract voor onbepaalde tijd zou juist meer beschermd moeten worden vind ik.
het gebeurt nu maar al te vaak dat er een snertreden voor ontslag word gevonden om maar van een oudere arbeidskracht af te komen om daar een flexwerker voor aan te nemen.Flexwerkers hebben weer meer problemen met verkrijgen van hypotheek wat nog meer op de huizenmarkt gaat drukken.
Het koningshuis had ook best met wat minder toegekund.
1% minder op alle toeslagen voor koninklijk huis merken zij weinig van.
accijnsverhoging op roken, ach ja we pakken de rokers nog maar eens dat hebben ze immers nog nooit gedaan.
Ik vind dat er veel bezuinigen/verhogingen zitten in waar men al zo vaak geld vandaan haalt, verzin eens iets nieuws denk ik dan.
Neem bijvoorbeeld een extra tax op riscicovolle voetbalwedstrijden zodat daar meer beveiliging uit kan worden betaald ipv die kosten ook op iedere burger af te wentelen.
Er gaat ook teveel geld naar onzinnige regeringstrips/vervoer van kamerleden enzovoorts
Het declaratiegedrag van ambtenaren en regerings mensen mag wat mij betreft veel strakker gecontroleerd worden.
Waarom moet het een kostuum zijn van 1300 euro wat gedeclareerd word terwijl een kostuum van 300 echt net zo netjes en goed is.Zet daar een maximum bedrag voor wat je voor welke goederen kan en mag declareren.
maar goed als JP Balkenende een paar jaar geleden al niet eens wist wat een brood koste vind ik dat de burgers die maximale declaratie bedragen maar moeten bepalen, die weten tenminste wat redelijke prijzen voor zaken zijn.
Plan gemeentelijke renovaties beter!
Hier liggen hele straten opengebroken omdat er gasleidingen rioleren vervangen moeten worden.
de gasleidingen zijn nu vervangen, de meeste straten zijn weer provisorisch dichtgemaakt en de stoepen weer snel betegeld, overal uitstekende stoeptegels,ja want over 3 weken komt de riolering erin en moet de boel weer open en dicht,hallo, stem dat wat beter op elkaar af dan!
Ontwikkelingshulp kan prima doorgaan maar we hoeven niet voorop te lopen!
JSF project? trek er alsjeblieft de stekker uit en neem het verlies maar laat de kosten niet nog hoger oplopen.
Dienstplicht invoeren voor jongens en meiden,dat brengt ze in elk geval weer disipline en respect en werk ethiek bij, evt combineren met opleidingen in het leger.
Afvalstoffen heffing omhoog, of afrekenen per kilo afval die je aanbiedt.containerpasjes systeem.
Container gaat alleen open met je pasje en op je pasje word geregistreerd hoeveel afval en dat word van je rekening afgeschreven.
Bied ook weer werkgelegenheid want die systemen moeten worden ontwikkeld en geplaatst en onderhouden.
laat buurthuizen en clubs meer samenwerken maak gebruik van elkaars ruimten en expertises.
poeh kan zoveel bedenken, zal ik een partij op richten?


 
Quote
RE: Akkoord!!
Boterbloem  schreef op: 27-04-2012 11:52:41
Dat van de rokers, aan de ene kant denk ik: prima. Maar aan de andere kant... Langzamerhand zullen steeds minder mensen mogelijk gaan roken en dan hebben we pas echt een probleem. Ze verdienen gewoon aan een verslaving en dat vind ik wel moeilijk. Maar wat als die inkomsten steeds meer gaan wegvallen? Telkens ophogen?
 
Quote
RE: Akkoord!!
Anne Mv 3  schreef op: 27-04-2012 12:09:30
Voor de huidige situatie, binnen een week na de val van het kabinet een akkoord met de oppositie, vind ik dit een goed akkoord.
De cijfers van het CPb zijn er nog niet hè, dus nog maar even afwachten of het beoogde doel behaald wordt!
We zullen allemaal de gevolgen ervaren van de bezuinigingen, en alles waarop bezuinigd wordt is voor de desbetreffende groep heel pijnlijk maar ja, we moeten wél voor uit!
 
Quote
RE: Akkoord!!
Paloma  schreef op: 27-04-2012 12:11:02
de rokers zijn kassa voor de staat, en ze gaan eerder dood gemiddeld een jaar of 13 eerder dus moet je zien wat rokers opleveren!
Dat is natuurlijk deel gekheid maar als je kijkt wat pakje shag kost 55 gram is 6,20 van goedkoper merk daarvan is dik 4 euro accijns!!!!waarom weer de rokers waarom weer die tunnelvisie?
kom nou gewoon eens met iets nieuws. die nog niet aan de beurt zijn geweest.Neem een kunstenaarsuitkering,geld ontvangen voor zelfexpressie, nou sorry hoor maar als ik zie wat heden ten dage kunst moet voorstellen kunnen we dat allemaal wel maken.
Dat je wil kladderen in je vrije tijd prima maar dat je een uitkering wilt ontvangen om 6 uur per dag in je inspiratieflow te komen en dan een doek te kladden in uur tijd.......en daar hangt dan een uitkering aan.
 
Quote
RE: Akkoord!!
Sara Niet Ingelogd  schreef op: 27-04-2012 20:37:31
en per wanneer gaat dit allemaal in? Of zijn het voorstellen?
Sorry hoor. Onze rentevaste periode verloopt volgend jaar, dus we moeten opzoek naar nieuwe hypotheek.
 
Quote
RE: Akkoord!!
Deborah Mv Priscilla
,levi En Stan
  schreef op: 27-04-2012 20:54:35
Maar veranderd er nog meer aan de HRA. Want in 30 jaar je hypotheek aflossen is toch ook wel normaal?
De armen gaan meer huur betalen. En de rijken kunnen nog steeds volle HRA ontvangen.
Deze oplossing zal de woningmarkt toch niet redden?

Vanaf 2013 gaan deze ideeen in. 12 september verkiezingen. Dus het kan nog een andere kant opgaan.

Huurmarkt Tussen 33.000 / 43.000 1 procent extra huursverhoging. 5 procent boven de 43.000, gaat dat ook nog steeds door?
Allemaal prima. Maar een gedeelte heeft helemaal geen kans om te kunnen kopen. Bied deze mensen dan ook een keuze aan. Ontslagrecht zal gaan veranderen. Dus nog meer flexkrachten... Deze mensen krijgen helemaal geen hypotheek.

Meer eigen risico in de zorg (uitzondering de armen). Maar vanaf welk inkomen dan wel. Want anders zal modaal en daar boven (wanneer je partner parttime werkt) het flink gaan merken.

Wij hebben wel een pluis van Europa. Nou geweldig.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Akkoord!!
Naam
Bericht