Menu
 

Topic:

niet meer slapen..

Suzan  schreef op: 25-04-2012 22:56:07
Na een heel traject sinds zijn we uiteindelijk met onze zoon beland bij de psychiater. Omdat hij -mede vanwege zijn jonge leeftijd- moeilijk nog te testen is zijn we toch begonnen met Ritalin ivm vermoeden ADHD omdat het thuis en op school niet meer ging. Er werd gesproken over een laag iq en speciaal onderwijs, wat wij zelf niet herkenden maar wij zagen wel een ongelukkig en onzeker ventje. Na een maand zien we een heel ander kind, school is ook heel enthousiast. Van s.o. is geen sprake, sterker nog hij mag ws gewoon over! Zijn zelfvertrouwen groeit met de dag. Ik heb nog steeds we bezwaren, de Ritalin helpt tot dat het uitwerkt en dan niet meer. Waar we nu vooral mee kampen is dat hij ' vroeger' als een blok in slaap viel om half acht, is hij nu om half een nog wakker. Wie heeft de gouden tip?? Hij krijgt al 3mg melatonine, wil hem niet nog meer geven.
 
Quote
Navigatie
RE: niet meer slapen..
Irma Mv T En B  schreef op: 26-04-2012 08:51:43
Onze zoon krijgt nu Concerta voorheen ritalin.
Hij krijgt een klein uurtje voor het slapen 5 mg melatonine in dat uurtje sluiten wij de dag af.
Gaan naar boven geen geluid of tv aan eerste keer plassen tandenpoetsen, vertellen over de dag (wat heb je gedaan en wat vond je er van) verhaaltje voorlezen (geen spannend of eng) laatste Toverplas (twee keer plassen ivm met soms niet zindelijk zijn s'nachts en zo kunnen we het vaak voorkomen). Vaak zegt hij dan mam/pap nu ben ik moe en ga ik slapen welterusten,lekker slapen en tot morgen.
Kwartier later slaapt hij.

Eerst kreeg hij een half pilletje maar dan lag hij om half 11 als wij naar bed gingen nog wakker.
Ik ben helemaal niet voor pillen maar als ze slapen met een pilletje is dat super.
De volgende morgen zijn ze wakker en uitgeslapen en klaar voor de dag nemen op school ook meer op.
 
Quote
RE: niet meer slapen..
Anna28  schreef op: 26-04-2012 08:52:59
Fijn dat het nu zo goed gaat! Kun je zien dat goede medicatie veel kan bereiken!

Slapeloosheid (niet in slaap kunnen komen) is een bekende bijwerking van Ritalin
Bijsluiter zegt:
Als deze bijwerkingen ernstig worden, vertel dit dan aan je arts of apotheker.
Zeer vaak (komt voor bij meer dan 1 op de 10 personen)
 hoofdpijn
 je zenuwachtig voelen
 niet kunnen slapen

Als het ondanks de melatonine toch een probleem blijft dan gewoon even contact opnemen met de arts. Misschien moeten de medicatie anders afgesteld worden?
Half 1 wakker is niet goed natuurlijk, voor hemzelf ook heel vervelend!

succes!
 
Quote
RE: niet meer slapen..
Peppa  schreef op: 26-04-2012 10:09:21
Mijn zoon krijgt Medikinet (dus de langwerkende ritalin zeg maar) Hij krijgt 's ochtends 30 mg en daar doet hij het ongeveer 8 uur op. Als hij dus uit school komt is het meestal zo goed als uitgewerkt. We hebben een poosje terug geprobeerd om hem na school nog de gewone ritalin te geven maar hierdoor kon hij ook niet slapen en zijn we daar maar snel mee gestopt. Dan maar war drukker thuis maar hij slaapt tenminste wel goed.
 
Quote
RE: niet meer slapen..
_sas_  schreef op: 26-04-2012 11:21:59
Ik zou dit echt even met de psychiater bespreken, zodat de medicatie beter afgesteld kan worden.

Ik heb jarenlang in de kinderpsychiatrie gewerkt en dit is echt een heel herkenbaar verschijnsel. Waarschijnlijk krijgt hij te laat op te dag nog te veel medicatie o.i.d. Wat Peppa beschrijft kan een heel goede oplossing zijn als je zoontje alleen op school medicatie nodig heeft.

Succes!
 
Quote
RE: niet meer slapen..
Suzan  schreef op: 26-04-2012 14:19:39
Bedankt voor alle tips! We hebben het idd ook aangegeven bij de psychiater en zijn aan het passen/meten met de dosering. Hij krijgt nu minder (3x5 ipv 7.5) en met minder tijd er tussen zodat we eerder 'klaar' zijn. Helaas lijkt dit niet te helpen. De laatste schrappen is niet iedere dag ideaal, bijv. op de dagen dat hij naar de bso gaat of naar zwemles moet. Het gaat nu zoveel beter ook daar, maar ja slaap is heel belangrijk. In de weekenden kunnen we dit wel doen, zal dit overleggen met de psych. Hij slaapt nu overigens ook uit, dat was nieuw voor ons

Irma, jouw zoon krijgt 5mg melatonine, mag ik vragen hoe oud hij is? Ik vind het wel veel, maar zal nagaan bij de psychiater of een dergelijke hoeveelheid zou kunnen
 
Quote
RE: niet meer slapen..
Irma Mv T En B  schreef op: 26-04-2012 17:00:52
Onze zoon is 8 jaar nu maar kreeg al met zijn 7 jaar 5 mg melatonine.
 
Quote
RE: niet meer slapen..
Suzan  schreef op: 08-05-2012 15:23:48
Mijn zoon is (bijna) 6 en zat op 3 x 5mg. We zitten nu op de beste dosering vinden we zelf, 2 x 5 en eenmaal een halve tablet met kortere tijd ertussen, het laatste (halve) pilletje krijgt hij nu om 14.30 en dan slaapt hij goed. Hij is aan het einde van de dag wel weer drukker ja. We denken nu over te stappen naar concerta, ivm de rebounds. Maar we krijgen het meeste niet vergoed (zk 3 sterren) en twijfel omdat dit minder goed te doseren is mb het slapen. Wat kost concerta bij jullie op maandbasis en. zijn mijn twijfels terecht?

Bedankt weer
 
Quote
RE: niet meer slapen..
Suzan  schreef op: 08-05-2012 22:26:01
Up!
 
Quote
RE: niet meer slapen..
Vikki  schreef op: 09-05-2012 07:23:23
Mijn zoon van 10 slikt ook concerta. Hij krijgt 36 mg. Hij slikte eerst ook de kortwerkende methylfenidaat en had veel last van de rebounds. Hij krijgt(nog) geen melatonine. Met die kortwerkende sliep hij op zijn gewone tijd. Nu hij 36 mg concerta slikt merken we toch wel dat hij meer moeite heeft om in slaap te vallen. Dus van de week maar even bellen.
Wij krijgen de concerta wel vergoed. We zijn collectief verzekerd via de oudervereniging balans voor kinderen met leer en gedragsproblemen bij Avero achmea. De concerta 36 mg kost per maand ongeveer 35/36 euro. De 18 mg en 27 mg zijn iets goedkoper(vanaf 30 euro)
 
Quote
RE: niet meer slapen..
Suzan  schreef op: 09-05-2012 22:50:50
Dankjewel Vikki, dat is goed om te weten. Wat is dat voor oudervereniging?
 
Quote
RE: niet meer slapen..
Vikki  schreef op: 10-05-2012 07:18:47
Kijk maar eens op de website van balans. Je kan lid worden en dan krijg je regelmatig een tijdschrift. Daarin staan artikelen over ass/dyslexie/adhd/etc. Lidmaatschap kost iets van 48 euro per jaar, maar wordt ook door avero vergoed.
Op de website hebben ze ook een forum en er staat allerlei info over de verschillende stoornissen op.
 
Quote
Navigatie


Reageren op niet meer slapen..
Naam
Bericht