Menu
 

Topic:

Moeilijk kindje

Ano  schreef op: 25-04-2012 22:07:52
Ik zal eerst maar beginnen met iets te vertellen over mijn bevalling. Ik ben in mrt 2011 bevallen van een zoon. Tijdens de persweeen ontstond het vermoeden dat het litteken van mijn vorige keizersnede scheurde, dus ben ik onder narcose bevallen.
F heeft vanaf het begin continue gehuild. Hij kon niet ontspannen had naar mijn idee duidelijk veel pijn. Eerst denk je dat het door een moeilijke bevalling komt. Maar het werd niet beter. Uiteindelijk na lang puzzelen waarom hij zoveel huilde, osteopaat en alles geprobeerd bleek hij een koemelkallergie te hebben. Het huilen werd minder maar het bleef een kindje wat veel huilde. Ik heb vaak gedacht dat dit aan mij lag. Ben toen gefilmd vanuit het ziekenhuis omdat we daar toen veel met hem waren om er achter te komen waarom hij zo huilde. Hier vonden ze dat ik het goed met hem deed weinig dingen die ik kon veranderen. Toch klopt er iets niet met f voor mijn gevoel. Hij huilt veel en snel, hangt erg aan mannen. Dus papa en opa en heeft dan ook totaal geen oog meer voor mij. Hij wil niet getroost worden. Ja 1 sec oppaken en dan wil ie weer neergezet worden en op de grond verder huilen. Hij kijkt langs je heen. Reageert niet als je iets vraagt. Als papa de kamer uitloopt dan is ie hysterisch bij mij reageert ie niet eens. Wie kan me helpen heeft tips ideeen. Hij is nu 13 maanden en ik weet dat hij nu eenkennig kan zijn. Maar hij heeft altijd enorm gehuilt als er alleen al een vreemde naar hem kijkt. Ook is hij erg druk.
 
Quote
Navigatie
RE: Moeilijk kindje
Grietje  schreef op: 25-04-2012 22:14:09
Wat vervelend dat je je zorgen maakt! Heb je deze informatie ook al eens met het CB besproken? Ik ben geen deskundige dus durf ook niet goed iets te zeggen over wat je schrijft maar ik wil je wel even succes wensen!
 
Quote
RE: Moeilijk kindje
Ano  schreef op: 25-04-2012 22:22:20
Ja maar ze deden het echt af als moeilijke bevalling huilbaby heeft tijd nodig! Krijg voor mijn gevoel weinig hulp..ik heb lang gelopen met een huilbaby en maar weer naar de huisarts en maar weer naar het consultatiebureau en dan kreeg je weer de reactie van ja sommige baby's huilen nu eenmaal veel. Tot ik niet meer kon en daar echt tranen de loop heb gelaten toen werden we naar het ziekenhuis door verwezen. Maar ook daar zijn we uiteindelijk weg gegaan met manieren om het huilen dragelijk te maken.
 
Quote
RE: Moeilijk kindje
Mieper  schreef op: 26-04-2012 08:49:46
Vervelend zeg en vooral dat ze je niet willen helpen en serieus nemen.
Je zou eens kunnen kijken of er een alternatief genezer in je buurt zit die NAET doet. Dan kun je uitzoeken of er iets in zn voeding of andere stoffen zit waar hij last van heeft. En ook andere factoren kan dan naar gekeken worden. Mijn kindje heeft er ontzettend veel aan gehad.
Of een andere vorm van alternatieve geneeswijze. Nei-therapie. Ik noem maar wat. Google maar eens. Het zijn behandelingen die niet pijnlijk of gevaarlijk zijn, maar waar je wel ontzettend veel baat bij kan hebben, juist op zulke klachten.
 
Quote
RE: Moeilijk kindje
Anna28  schreef op: 26-04-2012 08:57:57
Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt! Dit lijkt me ook geen normaal gedrag....
Je zou een afspraak kunnen maken bij een goede pedagoog. Deze kan observeren en bekijken of, en wat er aan de hand is. Mij komt het namelijk over als iets wat 'in zijn gedrag' zit, en niet iets lichamelijks is. (een emotioneel probleem)
Door dit vroegtijdig te signaleren, kun je hier vroeg mee geholpen worden en zal je zoontje de juiste begeleiding kunnen krijgen.

Dit is mijn idee hoor, ik ben natuurlijk geen arts. Maar heb wel veel ervaring met dit soort gedrag bij kinderen en volwassenen, vandaar dat het in me opkwam.
Heel veel succes!
 
Quote
RE: Moeilijk kindje
Ano  schreef op: 26-04-2012 10:34:55
Fijn dat jullie meedenken.. moet zo gaan werken. Maar ga vanavond even googlen. Anna ik ga eens kijken naar een pedagoog in de buurt. Ik maak me al vanaf het begin zorgen over mijn mannetje. Ik weet dat het normaal is om zorgen te hebben over je kinderen maar dit heb ik zo niet bij onze oudste. Er zijn mensen, mijn moeder bijvoorbeeld die vind dat ik dingen loop te zoeken. Die doen het af als het is niet zo'n aanhankelijk kindje. Maar ik voel en observeer en merk dat er iets niet klopt. Hij lijkt al vanaf zijn geboorte niet lekker in zijn vel te zitten. En ik wil hem helpen..heb het er echt moeilijk mee.
 
Quote
RE: Moeilijk kindje
Minou  schreef op: 26-04-2012 11:00:11
Jeetje meis, jij wordt gewoon helemaal niet seriues genomen! En reken maar dat 99% van je moedergevoel juist is.
Er is iets met je mannetje..maar wat...
Dit gedrag ken ik niet van mijn kinderen.

Oh meis, wat is dit frustrerend..

 
Quote
RE: Moeilijk kindje
Ano  schreef op: 26-04-2012 11:43:21
Thanks minou Ik ook niet van mijn oudste en ik weet dat er geen twee hetzelfde zijn. Maar het zit me gewoon niet lekker!
 
Quote
RE: Moeilijk kindje
Nici Niet Ingelogd  schreef op: 26-04-2012 13:00:41
Sommige dingen in je stukje herken ik van mijn 2de zoontje. Hij huilde vanaf het begin erg veel en bleek heftige reflux te hebben waarvoor hij medicatie kreeg maar toch bleef hij 'moeilijk' en veel huilen het eerste jaar. Hij was (ik denk zelf door de opnames/onderzoeken in het ziekenhuis) enorm eenkennig. Als er iemand binnen kwam krijste hij al alles bij elkaar. Hij hield niet van vasthouden/ op schoot en was ook een echt mannen kind.

Nu is hij inmiddels 4 jaar oud en heeft wel een wat pittiger karakter en een sterke eigen wil, meer dan zijn grote broer. Hij is erg lief en verder een doodnormaal manneke. Denk achteraf echt dat het kwam door het pittige eerste jaar en dat zijn vertrouwen in mensen daarna nog moest groeien (door regelmatig onderzoek etc) Hij is trouwens nog altijd een echte papa-kont! Zodra hij in beeld komt, ben ik uit beeld Hoop dat jij over een paar jaar ook zo terug kunt kijken!
 
Quote
RE: Moeilijk kindje
Mamavanjoshua  schreef op: 26-04-2012 17:37:59
Ow meid, bah wat vervelend dit zeg... Helemaal omdat je ook nog eens totaal niet serieus genomen word!
Je mamagevoel klopt echt heus wel! Daar hoef je niet bang voor te zijn.

Misschien is Cranio Sacraal therapie ook nog wel iets? Dan kan deze therapeut bekijken waar er blokkades zitten...

Wij hebben dit nog niet zo lang geleden bij mijn zoontje gedaan, omdat hij steeds zo enorm driftig was en we niet wisten waarom. Sinds dat zij geweest is, is J.oshua een heel stuk rustiger geworden...
 
Quote
RE: Moeilijk kindje
Ano  schreef op: 26-04-2012 20:25:47
Oh nici dat klinkt echt heel goed! Laten we hopen dat ik dat over een tijdje ook kan zeggen. MamavanJoshua ik ga er meteen op googlen. Wat fijn dat jullie zo meedenken. Die steun kan ik wel gebruiken.
 
Quote
RE: Moeilijk kindje
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 27-04-2012 07:56:38
Ik herken dit gedrag wel van mijn jongste dochter, zij het niet dat zij zich compleet aan moeder vastklampt en vader totaal negeert, zij is weer meer een vrouwen-kind. Ook een echte huilbaby. Heeft toen ook 3 weken in ziekenhuis gelegen, bleek een koemelkallergie te hebben. Huilen werd wel minder maar de angsten voor vreemde mensen bleef bestaan en het vastklampen aan mama ook. Ze is nu bijna 3 jaar en eerlijk gezegd weten we nog steeds niet wat het is. Het angstige is er nog steeds, zij het in iets mindere mate, maar ze kan nog steeds verstijven als een vreemde haar aankijkt. Aanraken is al helemaal uit den bozen dan gaat ze door het lint. En ze heeft enorme stemmingswisselingen.
Wat hebben we geprobeerd? Homeopathie, dit heeft tijdelijk geholpen. Chiropractor heeft niet geholpen. Anderhalf jaar riagg heeft niks geholpen. Nu zijn we weer terug in het ziekenhuis en wordt ze door psychologen onderzocht. We zijn nog maar net begonnen dus weten niet welk traject we ingaan. Maar wij zijn nu 3 jaar verder en nog niet wetende wat er aan de hand is. Ik weet dus wel hoe je je voelt en dat je je niet serieus genomen voelt. Ik hoor ook vaak dat dit haar karakter is maar ik voel gewoon dat er meer aan de hand is, maar weet niet wat maar mijn moedergevoel heeft me nog tot nu toe nog nooit in de steek gelaten en na 3 jaar is dat gevoel er nog steeds, dus ga ik er verder mee.
 
Quote
RE: Moeilijk kindje
Bepje  schreef op: 27-04-2012 10:05:32

Is hij overal op onderzocht zoals reflux en kiss ?
Zo nee, kun je misschien nog eens bij de kinderarts terecht.
 
Quote
RE: Moeilijk kindje
Ano  schreef op: 27-04-2012 15:15:39
oei nicole pff heavy hoor! Misschien niet wat ik wilde horen maar wel eerlijk. Ja reflux kwam niets uit! En we zijn bij een osteopaat geweest met hem. Die constateren meestal ook kiss. Hij zat wel overal vast maar dat is nu verholpen. De kinderarts waar we zaten wilde ons naar huissturen met dingen om het f en ons als ouders dragelijk te maken. Dan blijf je inprincipe op nacontrole komen tot het beter gaat. Maar ik heb het zelf stopgezet want alle onderzoeken die plaats vonden zijn van mij afgekomen. De beste man wist het verschil niet eens tussen nutramigen aa en lg.
Maar ik wil er alles aan doen dat het goed gaat met mijn kindje. Maar iets psychisch word toch niet uitgezocht want hij is pas 13 maanden. Ik wil zo graag de hoop houden dat het iets is waar hij overheen groeit. Mijn grootste angst is gewoon dat mijn kind zo'n zwaar leven krijgt. Dat wil je niet voor je kind. En wat het ook is ben vastbesloten erachter te komen en voor hem te vechten. Want ook al wil hij niks van mij weten ik hou wel zielsveel van hem
 
Quote
RE: Moeilijk kindje
Ans Mv J.k.d  schreef op: 27-04-2012 15:36:35
Hoi ano,
Kan je intergrale vroeghulp niet inschakelen? Dat hebben wij gedaan en daar ben ik heel blij mee. Onze zoon was toen 2,5 jaar oud en eigenlijk van begin af aan anders. Hij is wel mijn oudste maar ik heb op een kinderdagverblijf gewerkt en natuurlijk bij mij studie ook het een en ander over ontwikkelingspychologie geleerd. Onze Zoon is inmiddels 7 en hij heeft adhd en ass. Ik blijf er bij volg je gevoel. shakel hun gewoon in er zit een heel team wie weet kom je dan eindelijk verder.
ik wens je veel sterkte
 
Quote
Navigatie


Reageren op Moeilijk kindje
Naam
Bericht