Menu
 

Topic:

Centrum voor Autisme

Even Anno  schreef op: 23-04-2012 20:09:31
Ik ben erg benieuwd of iemand ervaring heeft met het Centrum voor Autisme?

Alvast bedankt
 
Quote
Navigatie
RE: Centrum voor Autisme
Peppa  schreef op: 24-04-2012 08:56:41
Ja genoeg. Wat wil je weten?
 
Quote
RE: Centrum voor Autisme
Even Anno  schreef op: 24-04-2012 17:31:14
ben benieuwd wat er nu gebeurd, was er een lange wachtlijst, krijg je onderzoeken of vragenformulieren? hoe vaak ben je er geweest voor je eventuele diagnose had/kreeg? zulke dingen eigenlijk.. ben je in oegstgeest geweest of in voorburg?
 
Quote
RE: Centrum voor Autisme
M.m.  schreef op: 24-04-2012 20:47:05
Gaat het om jezelf of om je kind?

De wachtlijsten zijn lang...

Als het goed is vind je op hun website informatie over de procedure en de wachtlijsten. Op de site van rivierduinen staan alle wachtlijsten, dus ook die van Centrum Autisme (onderdeel van Rivierduinen).
 
Quote
RE: Centrum voor Autisme
Even Anno  schreef op: 24-04-2012 21:45:45
het gaat om mijn zoontje. Heb op de site gekeken maar kon weinig info vinden. Zal eens kijken of de site van rivierduinen anders is...
 
Quote
RE: Centrum voor Autisme
Peppa  schreef op: 25-04-2012 12:27:29
Rivierduinen is de site van zowel Oegstgeest als Voorburg. Wij zijn voor de diagnose is Oegstgeest geweest toen konden we vrij snel terecht maar dan heb ik het over 4 jaar terug. Wij kregen toen een gesprek terwijl onze zoon ergens anders werd geobserveerd zeg maar. We hebben geen formulieren hoeven in te vullen. Ik denk dat het alles bij elkaar een week of 6 duurde voor we de diagnose hadden dus best snel.

Nu zitten we al zo'n vier jaar in Voorburg waarvoor we 5 maanden op de wacht lijst hebben gestaan. Onze zoon heeft inmiddels speltherapie gehad en komt daar bij de kinderpsychiater. Wij als ouders hebben psycho-educatie gehad en ouderbegeleiding.
Onze ervaring leert dat als je daar komt dat je vrij direct moet zijn in wat jij wilt en niet wat zij in gedachten hebben. Zo draaiden ze bij ons vrij lang om het starten van medicatie heen terwijl dat een van de dingen was wat wij wel wilden.

Als je nog meer wil weten laat maar weten.
 
Quote
RE: Centrum voor Autisme
Even Anno  schreef op: 25-04-2012 13:25:05
bedankt voor je antwoord!

heb vandaag pakket gekregen met formulieren.. mijn zoontje start binnenkort op daghulp (vroeger mkd) en zal daar volgens mij ook de nodige hulp krijgen.. Wat snel zeg binnen 6 weken een diagnose! Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen..
 
Quote
RE: Centrum voor Autisme
Peppa  schreef op: 25-04-2012 15:47:46
Ja toen werden we idd snel geholpen maar helaas moet je nu waarschijnlijk wel wat langer wachten. Mijn zoon heeft ook op het mkd gezeten en is daar enorm van opgeknapt omdat hij daar mocht zijn zoals hij is en op de peuterspeelzaal vonden ze hem maar een lastig mannetje. En je krijgt daar zeker de nodige hulp.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Centrum voor Autisme
Naam
Bericht