Menu
 

Topic:

een fase?

Jasmina33  schreef op: 22-04-2012 23:41:20
hallo dames,

ik heb even een probleempje waar ik mee worstel. hopelijk kunnen jullie me helpen door de juiste adviezen te geven,

Ik heb een zoontje van 7 en sinds een week of 3 is hij heeeeel erg verandert. Hij is echt van een hele lieve, meegaande en rustige jongen omgeslagen naar een brutale,slechtluisterde jongen.
Het is me echt elke keer weer een raadsel hoe dat zo snel kan omslaan.
Het lijkt ook alsof hij weer gedrag vertoont van een 2jarige door zich eigenlijk heel babyachtig te gedragen en dit vooral naar zijn broertje van anderhalf.
Hij pakt dingen van hem af, gaat gelijk huilen als de kleine iets van hem wil, schreeuwt om niks en wordt snel boos....soms een echte peuterpuber lijkt het wel.
Ik merk dat hij echt veel om aandacht vraagt en dat had hij dus totaal niet, omat hij juist zo lief en makkelijk was.

Ik probeer veel dingen te negeren maar soms kan dat niet en grijp ik in..als hij echt te ver gaat krijgt hij straf, maar zelfs dat lijkt niet te helpen, want dan doet hij het weer.

ik heb juist het gevoel of het daardoor alleen maar erger wordt. Ik praat veel met hem en leg ook echt uit dat zijn gedrag niet leuk is en dat hij toch moet proberen om zich beter te gedragen. Hij belooft dat en 10 min later gebeurt het weer.

Hij is altijd een heel aanhankelijk kind geweest, dus heel veel met mij knuffelen, proberen veel bij mij in de buurt te blijven, vaak bij me op schoot willen zitten en dat vinden we beiden ook heerlijk, want ik moet eerlijk zeggen dat ik echt dol op hem ben...
maar ik merk nu echt dat ik me erg begin te irriteren aan hem en dan heb ik ook even geen zin om met hem te dollen.

Is dit mischien een fase? of is hij bezig zich los te maken van mij en zijn eigen weg aan het bewandelen?
Als dat zo is dan is het echt geen fijne vooruitgang, want zo kan ik niet meer van hem genieten, want ik voorheen dus heel erg deed.
Hij is best wel klein voor zijn leeftijd en heel slank, dus hij oogt jonger dan hij in werkelijkheid is en dat heb ik altijd als een gunst ervaren omdat ik het dus ook heerlijk vin om hem te vertroetelen en dat wil ik gewoon terug, want nu merk ik aan mezelf dat ik dat dus steeds minder doe door zijn gedrag.



 
Quote
Navigatie
RE: een fase?
Jasmina33  schreef op: 22-04-2012 23:44:15
oh ja hij heeft nog een oudere broer en een oudere zus en ik denk niet dat het met jaloezie te maken heeft tegenover zijn broertje....want dit is echt iets nieuws en zijn broertje kent hij nu wel een poosje..
 
Quote
RE: een fase?
Anne Mv 3  schreef op: 23-04-2012 09:50:28
Lastig!
Ik zou in ieder geval proberen om heel positief te blijven naar hem. Ook over kleine dingen complimenten geven.
Vooral als er onderling strijd is tussen onze kinderen, geklier en vervelend op elkaar reageren dan ga ik alle kleine positieve dingen van ieder persoonlijk steeds benoemen.
Daar knapt de sfeer dan enorm van op!

Misschien moet je bij je zoon ook meer benadrukken dat hij al 'zo groot' is. Het lijkt er op dat hij nu je aandacht zoekt door zich als een klein kind te gedragen.
Zijn er zaken waarin je hem meer verantwoordelijkheid kunt geven?

Blijf vooral met hem knuffelen en dollen, benoem dan bijvoorbeeld spelenderwijs waarom je zo onwijs trots op hem bent!
De kans is groot dat hij dan weer véél gezelliger wordt.

Je jongste zit nu in een fase waarin je hem veel aandacht geeft, logisch want een kind van anderhalf zit overal op en aan. Maar het lijkt er wel op dat je 7-jarige zoon jaloers is op alle aandacht die naar de kleine gaat (voor zijn gevoel dan hè!). Misschien komt er nu uit dat hij het toch lastig vindt dat hij niet meer de jongste is en dat hij de jongste nu als 'concurrent/bedreiging' ziet.

Heel veel suc6!
 
Quote
RE: een fase?
Joltje  schreef op: 23-04-2012 09:59:16
Ik heb het hier met mijn dochter gehad..een hele lieve meid..heel lief voor haar broertjes..maar soms, kwam de draak in haar naar boven. En wat bleek uiteindelijk, ze had toch erg veel moeite met de aandacht die uitging naar haar broertjes . En ze had er een gloeiende hekel aan dat zij altijd maar het goede voorbeeld moest zijn omdat ze ouder was....dat was vaak een paar weekjes en dan kwam gelukkig de lieve meid weer terug. maar misschien ligt het toch een beetje aan het kleine broertje.......
 
Quote
RE: een fase?
Bepje  schreef op: 23-04-2012 10:08:37
Uiteraard kan het een fase zijn maar is er misschien iets op school gebeurd of ruzie met een vriendje , wordt hij gepest ?
Het kan ook spanning van iets zijn omdat hij anders nooit zo is.
 
Quote
RE: een fase?
Caithy  schreef op: 23-04-2012 10:12:16
Bij ons kwam eruit dat we te weinig aandacht voor haar hadden en dat ze daarom zo deed....
Dus in gesprek en praat er samen over!
 
Quote
RE: een fase?
Jasmina33  schreef op: 23-04-2012 13:34:35
zou het toch daar aanliggen?

Ik merk wel aan hem dat hij het niet leuk vind als ik dingen van hem aan zijn broertje geef, omdat die er dus om gaat huilen....dan zegt hij wel van hij pakt alles van mij!!!!!

ik ga vandaag proberen om hem echt heel postief te benaderen en probeer dingen die hij niet goed doet te negeren..hopelijk zal me dit lukken en zal ik niet snel vervallen in het negatief benaderen van hem..

ik vind het echt heel erg omdat hij juist zoooo makkelijk was en echt heel meegaand in alles.
 
Quote
RE: een fase?
Sun  schreef op: 23-04-2012 21:11:02
Ik dacht ook meteen: heeft hij iets meegemaakt? Is er iets op school oid? Ik zou ook snel een dagje met z'n tweeën op pad gaan en meteen overal over praten om er achter te komen of er iets is. in ieder geval heeft hij wat extra positieve aandacht nodig nu, ook al
Is dat nu misschien moeilijk.
 
Quote
RE: een fase?
Jasmina33  schreef op: 23-04-2012 23:59:43
nou nee op school is echt niks gaande en er zijn ook geen veranderingen..

vandaag ging het echt super en ik weet nou niet of het kwam door mijn positieve houding of door zijn eigen bui
 
Quote
RE: een fase?
Harleysmama  schreef op: 24-04-2012 07:34:52
Het heeft natuurlijk een wisselwerking. Jij benaderd hem positief, dus zal hij je ook positief tegemoet treden. Ben blij om te horen dat het goed is gegaan. Je bereikt meer met negatief gedrag negeren en het positieve te benadrukken, dan continu negatief te zijn. Heb een tripple P curcus gehad over positief opvoeden en hier werkt het super.
 
Quote
RE: een fase?
Anne Mv 3  schreef op: 24-04-2012 10:47:01
Wat goed zeg dat jullie zo'n goede dag hebben gehad!
Mooi om te zien dat je zo open staat voor de ervaringen van anderen.
'k Zie het namelijk regelmatig gebeuren dat ouders 'klagen' over hun kind (en dat mag! opvoeden is best lastig) maar vervolgens hun eigen handelen niet willen veranderen en dat vind ik dan zó jammer! We kunnen zoveel van elkaar leren.
Heel veel suc6 verder methet opvoeden van je zoon (en je andere kinderen)
 
Quote
Navigatie


Reageren op een fase?
Naam
Bericht