Menu
 

Topic:

Gewonden door treinbotsing in Amsterdam

Dano  schreef op: 21-04-2012 23:19:45
AMSTERDAM - Door de treinbotsing in Amsterdam zijn zaterdagavond 136 gewonden gevallen. Onder hen zijn 56 zwaargewonden: 13 zijn zeer ernstig gewond en 43 ernstig. Nog eens 80 passagiers zijn lichtgewond geraakt.


Dat heeft een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gemeld. Alle gewonden zijn inmiddels uit de treinen gehaald. De zwaargewonden zijn overgebracht naar diverse ziekenhuizen. De lichtgewonden zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld en zijn opgevangen in een verzorgingshuis in de buurt. Mensen die niets of amper iets mankeren, worden met bussen verder vervoerd.

Nu de treinen leeg zijn, kan het KLPD beginnen met het technisch onderzoek. Beide treinen staan nog op de rails. Volgens een voorzichtige verwachting kunnen ze aan het einde van de avond worden weggehaald.

Honderden passagiers

In de twee treinen die frontaal op elkaar zijn gebotst, zaten honderden passagiers. Het gaat om de sprinter van Amsterdam naar Uitgeest en de intercity van Den Helder naar Nijmegen. Het ongeval gebeurde kort na zes uur op de Singelgrachtbrug ter hoogte van het Westerpark tussen station Amsterdam-Sloterdijk en Amsterdam-Centraal.

De vele hulpverleners waren drie uur lang met man en macht bezig om alle gewonden uit de trein te halen. Vrijwillige hulpverleners van het Nederlandse Rode Kruis ondersteunden het ambulancepersoneel. Het zijn 12 vrijwilligers van de zogeheten Sigma-groep.

Onderzoek

De Onderzoeksraad voor Veiligheid en de Inspectie Leefomgeving en Transport stellen een onderzoek in naar de treinbotsing. Beide instanties meldden dat ze onderzoekers naar de plek van het ongeval hebben gestuurd. De materiële schade is op het eerste gezicht groot, zo heeft de woordvoerster van de Inspectie Leefomgeving en Transport gehoord van de inspecteur die al ter plaatse is. Twee andere inspecteurs zijn nog onderweg naar de plaats van het ongeval.

Door de aanrijding rijden er aan de westkant van Amsterdam geen treinen. Dat betekent onder meer dat tussen Amsterdam-Centraal en luchthaven Schiphol geen treinen rijden. Spoorbeheerder ProRail verwacht dat de stremmingen de rest van de dag duren.



 
Quote
Navigatie
RE: Gewonden door treinbotsing in Amsterdam
Dano  schreef op: 21-04-2012 23:21:50
gadver. ik werk drie dagen in de week in amsterdam en heb doordeweeks altijd de stoptrein naar uitgeest. ook rond 18.30 dus.......gelukkig nooit op zaterdag maar het had elke dag kunnen zijn......

 
Quote
RE: Gewonden door treinbotsing in Amsterdam
Roos  schreef op: 22-04-2012 07:55:55
Wat een enorm groot ongeluk met zoveel gwonden.
Sterkte voor al deze mensen.
Ik kan mij niet heugen dat er ooit zoveel gewonden zijn gevallen met een treinongeluk in nederland.
 
Quote
RE: Gewonden door treinbotsing in Amsterdam
Marie8  schreef op: 22-04-2012 09:34:09
Ik ben ook wel heel benieuwd wat er gebeurd is. Ik denk door een rood sein gereden ...maar dat is speculeren en afwachten. Wel dramtisch in ieder geval.
 
Quote
RE: Gewonden door treinbotsing in Amsterdam
Harleysmama  schreef op: 22-04-2012 17:10:54
Er is helaas een dode te betreuren. Vandaag een vrouw overleden. 68 jaar en uit het oosten van het land. Hoop niet dat er meer doden zullen vallen. Het ongeluk op zich is al erg genoeg.
 
Quote
RE: Gewonden door treinbotsing in Amsterdam
Son  schreef op: 22-04-2012 17:14:08
shit zeg


Dit is echt een groot drama en brrr wat is het dichtbij ineens.
 
Quote
RE: Gewonden door treinbotsing in Amsterdam
Mamavanjoshua  schreef op: 22-04-2012 17:47:18
 
Quote
RE: Gewonden door treinbotsing in Amsterdam
Dano  schreef op: 22-04-2012 22:05:59
heel erg. morgen moet ik weer richting a'dam met de trein en s'avonds weer terug.exact langs die plek. brr.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Gewonden door treinbotsing in Amsterdam
Naam
Bericht