Menu
 

Topic:

MRI scan bij 7-jarige

Mama-van-aimy  schreef op: 20-04-2012 14:23:37
Mijn zoontje krijgt binnenkort een MRI scan van zijn hoofd.

De MRI duurt ongeveer 45 minuten.

Ik was benieuwd of hier moeders zijn waarvan hun kindje een MRI scan heeft gekregen.

Hoe ging het? Hoe ervaarde je kindje de MRI scan? Bleef je kindje netjes stilliggen.

Alle info is welkom.


 
Quote
Navigatie
RE: MRI scan bij 7-jarige
M  schreef op: 20-04-2012 15:13:16
mijn mannetje van 6 heeft er 1 een paar maanden geleden gehad. Het viel erg mee. via you tube heb ik een aantal filmpjes laten zien, en vooral laten horen.... want het maakt een pestherrie. verder had ik een verhalen cd meegenomen, kon hij lekker naar luisteren en zo rustig blijven liggen. nadeel van muziek is dat ze toch gaan bewegen. ze hoeven niet al die tijd stil te liggen, langste periode was bij ons 5 minuten dacht ik.... uitslag kreeg ik vrij vlot, binnen een week hoorden wij dat de tumor goedaardig is.
 
Quote
RE: MRI scan bij 7-jarige
Nimmie  schreef op: 20-04-2012 15:26:46
mijn dochter heeft er een gekregen toen ze 3 jaar was.

ze kreeg een drankje waarbij ze sliep, want ja een 3 jarige ligt niet lang stil..

dus heb verder niet echt ervaring ermee,
 
Quote
RE: MRI scan bij 7-jarige
Monica Mv 2  schreef op: 20-04-2012 16:05:17
Mijn zoontje moest vorig jaar een MRI en zou een roesje krijgen. Uiteindelijk is MRI niet doorgegaan.

Zoontje van vriendin kreeg ook een roesje
 
Quote
RE: MRI scan bij 7-jarige
Femke  schreef op: 20-04-2012 16:14:25

Roesjes doen ze nu niet meer, is helaas vorig jaar bij een kindje fout gegaan. Nu alleen nog als het perse moet onder narcose en alleen in kinderziekenhuizen...
Hangt erook vanaf waarvoor, hoofd is veel vervelender dan een been...Lijkt me pest pitiig voor kinderen, veel volwassenen trekken het ook niet. Ze zeggen wel nu duurt het 4 minuten, nu duurt het 5 minuten. Van die muziek die je mee mag nemen horen ze wel heel weinig, meestal alleen als hij even stil staat. Tís wel een enorme herrie, dat zou ik wel goed duidelijk maken, klinkt als een boorhamer heel vlak bij..
Sterkte ermee, zorg dat jezelf rustig bent, dan werkt dat ook goed voor de kleine. Als moeders gespannen is dan lukt het hier meestal niet...
 
Quote
RE: MRI scan bij 7-jarige
Corine  schreef op: 20-04-2012 20:41:23
mijn zoontje had 2 jr terug een mri scan en kreeg toen een slaap(zet)pil, duurde overigens wel 1,5 uur voordat hij zich overgaf aan de slaap ;-)
Hij lag durs prima stil! Lastig dat ze dat nu niet meer doen, krijg hij ook geen rustgevend middeltje?
 
Quote
RE: MRI scan bij 7-jarige
Ikke  schreef op: 20-04-2012 21:00:18
Mijn oudste zoon was 7 jaar toen hij een MRI scan kreeg. Hij heeft niks gekregen , ik mocht er gewoon bij blijven. Het is eigenlijk gewoon heel goed gegaan. Totaal geen angst, niks.
Mijn 2 andere kinderen hebben ook mri's gehad toen ze een heel stuk jonger waren, zij kregen wel resp een roesje en narcose.
Mijn dochter heeft vanaf haar 8e ook diverse scans gehad, waaronder een mri ook zij heeft dit gewoon prima doorstaan.
 
Quote
RE: MRI scan bij 7-jarige
Mieper  schreef op: 20-04-2012 21:04:40
Spannend hoor! Hebben ze er verder niks over gezegd? Of ze bijvoorbeeld zelf meegebrachte cd's kunnen draaien, of hij iets rustgevends krijgt?
Zelf vond ik het vreselijk en kon echt met moeite stil blijven liggen zonder in paniek te raken. Maar bij mij was de cd speler kapot en ik vond het ook vreselijk dat ik daar in mn uppie lag en geen idee had hoe lang het nog duurde enzo.
 
Quote
RE: MRI scan bij 7-jarige
Mama-van-aimy  schreef op: 20-04-2012 21:29:15
Even vanaf een andere computer.

Bedankt voor de reacties.

Hij zal in ieder geval geen roesje of andere rustgevende middeltjes krijgen. Hij mag eerst in een "oefen scanner" liggen. En als dat allemaal goed gaat, dan gaat hij door de echte scanner heen.

Ik weet ook nog niet of ik er bij mag blijven zitten, of dat hij een koptelefoon op mag. Maar als ik jullie verhalen zo lees, is het misschien wel handig om zoiets voor hem mee te nemen en te vragen of ik er bij mag blijven. Hij is best wel een angstig mannetje.

@ femke: het is een mri van zijn hoofd/hersenen.

@ M wat schrikken als er een tumor in zijn hoofd gevonden wordt. Gelukkig was het goedaardig. Wel een goed idee om ook eens filmpjes op youtube te kijken.



 
Quote
Navigatie


Reageren op MRI scan bij 7-jarige
Naam
Bericht