Menu
 

Topic:

huizenmarkt deel 2

Bernarda  schreef op: 20-04-2012 12:27:44
'Catshuis-plannen fataal voor huizenmarkt' DEN HAAG - De vermeende plannen van de onderhandelaars in het Catshuis om huiseigenaren te dwingen binnen 30 jaar af te lossen, zouden dramatische gevolgen hebben voor de huizenmarkt. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars (VvV) vrijdag gezegd.


ANP Foto: ANP
Volgens de organisatie zijn er sterke signalen dat wordt overwogen om de renteaftrek van huizenkopers binnen 30 jaar tot nul terug te draaien. Hierdoor zouden de maandlasten met zo'n 40 procent kunnen oplopen. Omdat nieuwe kopers door de hogere maandlasten minder kunnen lenen, zouden de prijzen van huizen met maximaal 20 procent kunnen dalen. Ook vrezen de organisaties voor een administratieve chaos.

Het VvV hoopt de onderhandelingen in het Catshuis nog te kunnen beïnvloeden.

nou das dan lekker....
 
Quote
Navigatie
RE: huizenmarkt deel 2
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 20-04-2012 12:38:25
Hij is fijn... De huizenmarkt staat er al zo slecht voor. Laten we het nog een beetje erger maken op deze manier!
 
Quote
RE: huizenmarkt deel 2
Jessica  schreef op: 20-04-2012 13:14:55
Van niets doen zal het ook niet beter worden... stilstaan is achteruit gaan.
 
Quote
RE: huizenmarkt deel 2
Deborah Mv   schreef op: 20-04-2012 13:17:35
Wat een fijn vooruitzicht!
Ze bezuinigen ons kapot.
Er word ook veel te weinig gedaan om banen te creëren. Niemand aan de zijlijn was het toch?
Ik vind dat wij moeten bezuinigen maar dan wel op de juiste zaken. Er zijn ook landen waar zij investeren.
 
Quote
RE: huizenmarkt deel 2
Joltje  schreef op: 20-04-2012 13:28:01
ik heb toevallig een dikke week geleden een discussieprogramma gezien waar de directrice van de vereniging eigen huis bij zat en ook nog een econoom en een geleerde op het gebied van hypotheken. Ook daar werd al verteld dat als de bezuinigingen doorgaan zoals gepland, dat de hele huizenmarkt onherstelbaar in elkaar zal klappen.
Zij kwamen ook met bezuinigingen aan, maar dat was toch anders opgezet. eerst zorgen dat de huizenmarkt weer aantrekt, duidelijkheid scheppen, want door de onduidelijkheid durven mensen niet meer te kopen, als je als regering wilt dat mensen hun huis volledig afbetalen binnen 30 jaar, doe dan ook iets voor de huizenbezitters...bijv. de rente, of kosten op het overschrijven van een huis. Volgens hun zouden we er niet meer onderuit kunnen komen dat de hypotheekrenteaftrek zal verdwijnen ( op de langere termijn) maar zal de regering eerst eens iets voor de huizenbezitters moeten doen, en niet alleen maar bezuinigen. Ik kon me hier helemaal in vinden. Ik hoop dat de regering luistert naar die adviezen, want op dit moment is er totaal geen doorstroom meer en mensen komen enorm in de problemen omdat hun huis niet verkoopt. Er zat daar iemand in de studio en die vrouw had haar huis al 3 jaar te koop staan......die stress en onmacht, dat vond ik echt erg om te zien, maar het blijkt geen uitzondering te zijn.....dus eerst maar eens zorgen dat de markt wat los komt, want anders hebben we uiteindelijk allemaal een dik probleem.
 
Quote
RE: huizenmarkt deel 2
Jo  schreef op: 20-04-2012 14:25:31
Natuurlijk is het zeer vervelend als je een nieuw huis hebt gekocht en je je oude huis niet verkocht krijgt.
Maar ik denk dan, waarom gok je het er op in deze tijd?
Ik hoor regelmatig dat mensen in de stress zitten maar ik zou nooit een huis kopen als de mijne niet verkocht is.
 
Quote
RE: huizenmarkt deel 2
Bernarda  schreef op: 20-04-2012 15:18:35
hoezo in deze tijd??? wij hebben ons huis 7 jaar geleden verkocht en het heeft toen ook al 1.5 jaar te koop gestaan. wij hebben het uiteindelijk 50.000 euro goedkoper van de hand gedaan.. gelukkig nog met winst hoor.. maar dan nog.. ondertussen zijn wij gaan huren, eerst omdat we geen geschikt huis konden vinden maar ondertussen bevalt het wel in een huurhuis, we weten wat onze lasten zijn en als er iets stuk gaat dan draaien wij er niet voor op en we hebben nu de winst van ht vorige huis op de bank staan. wij durven eigenlijk ook niet zo vlot meer te investeren.
 
Quote
RE: huizenmarkt deel 2
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 20-04-2012 15:35:05
Ons huis staat in november alweer 2 jaar te koop, er gebeurd gewoon niets. Volgens de makelaar moeten we flink zakken met de vraagprijs, maar dan houden we er schulden aan over, da's toch ook niet echt de bedoeling! Gelukkig hebben we niet eerst iets anders gekocht, je zal maar met 2 huizen zitten!
Dus kwakkelen we maar wat aan en hopen op het beste, maar als ik dit zo hoor kunnen we het wel vergeten...
 
Quote
RE: huizenmarkt deel 2
Joltje,   schreef op: 20-04-2012 16:19:43
Het gaat natuurlijk niet alleen om mensen die een huis hebben gekocht en het eerste nog niet hebben verkocht, pak alleen al de doorstroom. Starterswoning, dan naar een duurder segment, of bijv. Eerst huren, meer gaan verdienen en dan kopen..dat is en was de bedoeling van de beweging in de huizenmarkt .....en zelfs die beweging zit nu muurvast. Echt niet alleen maar mensen die kopen en nog aan hun oud huis vastzitten.
 
Quote
RE: huizenmarkt deel 2
Femke  schreef op: 20-04-2012 16:23:14
Het grootste probleem is dus dat er heel veel mensen een veels te grote hypotheek hebben of volledig aflossingsvrij...Mensen hebben die tijd ook wel een beetje met oogkleppen op gedacht. Hoe kun je nu een huis kopen en iks aflossen, dan weet je toch dat als er wat gebeurt je een schuld overhoudt...Wij hebben een spaarhypotheek van 30 jaar en na 30 jaar is de volledig hypotheek afbetaald, in mijn ogen niet meer dan logisch. Maar wij zagen ook in die tijd, vrienden met veel lagere inkomens ook een stuk grotere huizen kopen en tja als je dan moet verkopen heb je een groot probleem. Nou ja langleve de hypotheekgarantie die neemt alsnog je schulden over. Heb je geen NHG dan heb je of een heel groot inkomen (gehad) of je hebt je eigenwijs tegen goed advies in in de schuld gestoken...
 
Quote
RE: huizenmarkt deel 2
Joltje  schreef op: 20-04-2012 16:32:28
Ik vind dat erg zwart / wit gedacht....niemand kan in de toekomst kijken, zelfs mensen die met gemak hun hypotheek konden betalen, kunnen zodanig in de problemen komen dat ze hun huis moeten verkopen en of jij dan aflost of niet...bijna iedereen zit met een huis dat niet te verkopen is en zullen het met verlies moeten verkopen. Dat er veel mensen in meer problemen komen omdat ze een te hoge hypotheek hebben gehad, dat is absoluut waar, maar daar zijn de banken en de regering medeschuldig aan, dat ze nu ook maar maatregelen gaan nemen om de situatie weer gezond te krijgen.....
 
Quote
Navigatie


Reageren op huizenmarkt deel 2
Naam
Bericht