Menu
 

Topic:

DCS

Dcs  schreef op: 21-11-2011 00:39:37
Hallo, ook ik was op bb altijd een meelezer. Heb me nu hier aangemeld, omdat ik eigenlijk niet meer echt op een babyforum hoor... Heb 3 kinderen: een meisje van 8 jr in gr 7, een jochie van 7 jr in gr 4 en een meisje van 5 in gr 3. Heb over mezelf eigenlijk nooit zoveel geschreven, behalve in de periodes dat ik zwanger was, maar over mijn kinderen raak ik niet uitgeschreven.
 
Quote
Navigatie
RE: DCS
Dani  schreef op: 21-11-2011 06:52:27
welkom
 
Quote
RE: DCS
Debby1977  schreef op: 21-11-2011 09:14:18
Welkom! Wow die van 8 jr al in groep 7? Dan is ze met 9 al naar de middelbare?
 
Quote
RE: DCS
Dcs  schreef op: 21-11-2011 09:32:10

Quote :
Welkom! Wow die van 8 jr al in groep 7? Dan is ze met 9 al naar de middelbare?Als het goed is zal ze dan net 10 zijn.... Maar we hebben de afspraak met school dat ze eventueel 2 keer groep 8 mag doen als ze volgend jaar emotioneel nog niet aan een middelbare school toe is. Maarja, dat zal dan nog een gepuzzel worden hoe ze haar zoet gaan houden, want gr 7 nu gaat met verrijking al heel erg gemakkelijk.

Maarja, dat is dus wel een van de redenen dat ik liever naar dit forum ging dan naar een echt babyforum. En ook meteen de reden dat ik eerst vrij anoniem schrijf, anders waren de verhalen zo direct aan haar te koppelen....
 
Quote
RE: DCS
Minou  schreef op: 21-11-2011 10:14:48
Jeetje, al in groep 7. Heeft ze wel wat uitdaging nog? Lijkt me zo moeilijk voor haar. Ben je zo klein en tussen die grote kinderen en vaak voel je je nog niet begrepen.
En dan naar de middelbare school, zo jong..lijkt me erg moeilijk tussen die pubers allemaal. (zijn er ook speciale scholen voor kinderen met zo'n hoge intelligentie?).

Je andere meisje zit ook al hoger he? (mijn Amber is ook 5 en zit in groep 2)

Hoe vindt ze het zelf?

 
Quote
RE: DCS
Dcs  schreef op: 21-11-2011 10:47:17

Quote :
Jeetje, al in groep 7. Heeft ze wel wat uitdaging nog? Lijkt me zo moeilijk voor haar. Ben je zo klein en tussen die grote kinderen en vaak voel je je nog niet begrepen.
En dan naar de middelbare school, zo jong..lijkt me erg moeilijk tussen die pubers allemaal. (zijn er ook speciale scholen voor kinderen met zo'n hoge intelligentie?).

Je andere meisje zit ook al hoger he? (mijn Amber is ook 5 en zit in groep 2)

Hoe vindt ze het zelf?Oudste heeft in een Leonardoklas gezeten, maar liep daar behoorlijk vast. We hadden de hoop dat ze haar daar zoet konden houden, maar dat hele Leonardo zit nog steeds redelijk in de opstartfase en je hebt scholen die heel goed lopen en scholen die minder lopen. Helaas zat zij op een school die minder liep en dan druk ik het zacht uit. Heb dat verhaal in het verleden wel eens opgeschreven op het forum en ook in de toekomst zal ik het heus nog wel eens schrijven als er weer een dergelijk topic voorbij komt, maar de situatie was voor haar echt niet houdbaar daar.

En ja, ze zit nu tussen oudere kinderen (wel in een gecombineerde groep, dus dat scheelt ook), maar haar lessen heeft ze vooral met oudere kinderen. Zij zelf is er erg blij mee. Vorig jaar had ze nog lessen met kinderen die 1 jaar ouder waren, maar ook daar begon ze weer te ver op voor te lopen. Op de toetsen eind vorig jaar scoorde ze met alles niveau tweede helft groep 7, dus wat dat betreft loopt ze nu nog voor. Maar gelukkig biedt deze school haar heel erg veel uitdaging op allerlei gebied.

En volgend jaar zien we wel verder. Ze gaat dit jaar meedoen met de drempeltoets en we kijken vast wat rond. Cognitief zal ze er uiterlijk na volgend schooljaar aan toe zijn om naar een middelbare school te gaan. Sociaal heeft ze op dit moment ook volop vrienden en vriendinnen in groep 7, dus ook dat lijkt niet echt een probleem, maar emotioneel?????? Ik weet het nu nog niet. Ze is dan wel echt een heel stuk jonger en zal ze het aan kunnen om dan op zo'n school rond te lopen? Als we het idee hebben dat dat niet gaat lukken, zal ze 2 keer groep 8 doen, maar dan zal school weer moeten gaan kijken hoe ze haar dat extra jaar zoet kunnen houden. Wat ik schreef, ze loopt nu met veel dingen al weer behoorlijk voor, dus ook als ze de 1e keer in groep 8 zit zal ze al veel verrijking nodig hebben. Ze doet nu bijvoorbeeld op de ds die toetstrainer rekenen al als hobby... En toen mijn ouders gingen verhuizen en mijn oude brugklasboeken te voorschijn kwamen, vond ze die er wel erg leuk uit zien.... Maarja, die keus stel ik liever uit tot volgend jaar. Hebben we er dan vertrouwen in dat ze het aan kan om naar een vo school toe te gaan of durven we er op te vertrouwen dat school haar echt nog een jaar zoet kan houden. Lastig is het hoe dan ook.

Jongste is inderdaad ook versneld. Daar heb ik gisteren ook al over gereageerd in een topic op dit forum. Ook zij liep voor en nog een jaar zoet houden in de kleuters was misschien wel gelukt, maar wat ze haar dan volgend jaar in gr 3 zouden moeten geven? Ook in gr 3 loopt ze nu namelijk al weer best wel voor. Zij lijkt nu echter helemaal op haar plek te zitten. Lezen is een van haar grootste hobby's en ze leest alles wat los en vast zit. Rekenen gaat eigenlijk ook als vanzelf, maar het andere moment gaat ze nog lekker spelen in een zandbak met kinderen die in groep 2 zitten.

Klinkt eigenlijk alsof de kinderen zo overdreven slim zijn, zijn ze misschien ook wel, maar zou je echt niet denken als je ze zo ziet. Helemaal niet het type kinderen wat ik in mijn hoofd had bij hb kinderen. Zal dus ook heus nog genoeg bij andere topics meeschrijven
 
Quote
RE: DCS
Minou  schreef op: 21-11-2011 10:57:47
Wat een uitgebreid antwoord, dank je wel! Ik vind het heel bijzonder en leuk om over te lezen. Hoe kinderen die al zo ver zijn, zich staande houden en alles.

Zijn jij en je man ook hb?
 
Quote
Navigatie


Reageren op DCS
Naam
Bericht