Menu
 

Topic:

Even klagen

Mariëtte35  schreef op: 18-04-2012 13:49:37
Ik moet even van mij af typen.
Donderdag 4 weken geleden kreeg ik enorme buikpijnen boven in mijn buik, ik wist me geen houding te zoeken. Zaterdags de Huisartsenpost gebeld en uitgelegd wat ik voelde, ik zou terug gebeld worden door de arts wat 10 minuten later gebeurde hij deed het af met buikgriep, ik nog prostesteren dat de pijn dan wel heel erg hoog zat voor een buikgriep maar goed nee moest gewoon gaan uitzieken.
Zondag 25 maart de pijn was nog heviger en weer de HAP gebeld, ik moest s'middags om kwart voor 3 maar komen, het was 11 uur in de ochtend toen ik belde, nou echt waar ik kon de klok weer vooruit kijken wat duurde dat lang voordat het kwart voor 3 was. Eindelijk was het zover en was ik bij de arts hij voelde mijn buik en zei ja het kunnen een aantal dingen zijn maar daar ben je te jong voor, hij dacht aan galstenen maar dat kon dus niet gezien mijn leeftijd. Hij dacht dat ik gewoon wat last had van mijn maag en schreef Diclofenac en Omeprazol voor. Ook dit werkte voor geen meter. Maandagmiddag werd ik zo verschrikkelijk ziek dat ik onze eigen HA heb gebeld en die wilde graag dat ik een echo kreeg want galstenen kon toch echt wel. Ik werd een half uur later teruggebeld door onze HA dat de echo pas op 4 april zou kunnen maar dat ik wel direct moest bellen als het heviger werd. Om 16.45 uur kwam mijn man thuis en schrok wat hij zag zo ziek was ik, ik deed niets anders meer dan braken en dat terwijl ik niets kon eten en drinken. Hij heeft de HA weer gebeld en kon anders medicijnen halen voor de misselijkheid en Oxycontin voor de pijn maar eerst moest de misselijkheid weg zijn alvorens ik de Oxycontin kon innemen, de HA had ook tegen mijn man gezegd wanneer het vanavond om 20.00 uur niet anders is weer de HAP bellen en ik heb dienst.
Het werd dus niet anders want de zetpillen tegen misselijkheid werkten ook niet dus weer gebeld en we konden ala minuut komen, we kregen uiteindelijk wel net een andere arts omdat de onze net bezig was met een andere patiënt maar dat maakte mij op dat moment helemaal niets meer uit, ik wilde van de pijn af, deze arts zag ook direct dat het serieus was met mij en constateerde dat ik al helemaal geel was, hij verwees mij direct door naar spoedeisende hulp. Daar aangekomen werd er direct bloed geprikt en wilde de spoedeisende hulp arts de uitslag met spoed hebben en daaruit kwam dat ik idd galstenen heb en die hadden er al voor gezorgd dat mijn lever, alvleesklier, darmen en galblaas enorm ontstoken waren, ik verkeerde in levensgevaar zo hoog waren de ontstekingswaarden. Ik werd opgenomen en kreeg een infuus met 4 litervocht, morfine en een antibiotica, ik mocht nog niet naar de afdeling maar moest de nacht op spoedeisendehulp/observartorium doorbrengen zodat ze voortdurend mij in de gaten konden houden, ik heb toen een hele onrustige nacht gehad waarin ik nog een aantal keren sterke pijnstillers kreeg ingespoten via het infuus.
De volgende dag werd er een echo gemaakt en ik had idd galstenen moest toch nog even dmv een echo extra gecheckt worden. S 'middags werd ik naar de afdeling gebracht. De dagen die daarop volgenden mocht ik niets eten en langzaam werd dit weer opgebouwd naar helder vloeibaar toen dik vloeibaar toen lichtverteerbaar en daar zit ik nu nog steeds op. De ontstekingswaarden zakten mooi tot donderdag 5 april, de dag dat ik eindelijk weer naar huis mocht. Ik werd wakker met een temp van 37.8 en dat was een reden om mijn bloed nogmaals te onderzoeken op ontstekingswaarden, de zaalarts zei nog je mag verder gewoon naar huis ondanks 37.8 maar nog geen uur later komt ze terug met de mededeling dat ik toch niet met ontslag mocht want mijn ontstekingswaarden waren weer aan het stijgen.
De volgende dag een CT scan gehad, moest ik een half uur tijd een liter water met contrastvloeistof drinken, en bij de CT scan moest ik nog een bekertje leegdrinken en werd tijdens de scan nog dmv een infuus contrastvloeistof ingespoten. S'avonds om half 6 werd ik enorm ziek en kreeg overal vochtbultjes en uitslag: Allergische reactie op de contrastvloeistoffen. Kreeg 2 pilletjes om de reactie tegen te gaan maar dat werkte niet voldoende dus werd besloten dat ik weer aan het infuus moest, waar ik net eindelijk van af was, om het middel via het infuus te geven. De volgende dag ging het weer een stuk beter al zat ik nog wel onder de uitslag. De arts komt vertellen dat ze een nieuwe ontsteking hadden gevonden op de CT scan en dat die ontsteking helemaal onderaan mijn dikke darm zat en dat hij dit verder wilde onderzoeken. Dinsdag 10 april was mijn ontstekingswarde weer zo gezakt dat ik verdere onderzoeken thuis mocht gaan afwachten mits ik koorts krijg of de pijn erger wordt dan moet ik direct de afdeling weer bellen.
Gisteren heb ik het darmonderzoek gehad wat me achteraf best meeviel, ik zag er enorm tegen op. Maandag 23 april krijg ik hier de uitslag van.
Vanmorgen moest ik bloedprikken en toen kwam de zoveelste domper en zit ik er eventjes helemaal doorheen, ze moesten een stollingstest doen en het duurde te lang voordat mijn bloed was gestold, houd het dan nu echt niet op? Nooit ben ik ziek en ben ik een keer ziek komt er vanalles bij.
Het valt mij zwaar, ik mag niets doen in huis alleen maar rusten en slapen en dat valt niet mee voor iemand die altijd maar bezig is.
Maandag moet ik naar mijn arts en wordt er ook nog een Endo echo gepland in Enschede, deze echo doen ze niet hier in ons ziekenhuis, ze gaan dan via mijn mond een echo maken van de galwegen om te zien of daar geen steentjes meer zitten, zitten ze er wel dat worden ze direct verwijderd. En daarna kan de operatie gepland worden om mijn galblaas te verwijderen. Ik wou maar dat alles nu achter de rug was dan kan ik weer mijn normale vertrouwde leventje oppakken.
Sorry voor mijn geklaag maar moest het even van mij aftypen gezien ik nu ook helemaal alleen thuis ben, kindertjes op school en de jongste is met een vriendje mee gegaan direct uit school.
 
Quote
Navigatie
RE: Even klagen
Jantjemv3  schreef op: 18-04-2012 13:54:29
wat een gedoe voor je eindelijk eens serieus genomen werd!! Alle mensen, wat zul jij je lekker onbegrepen gevoeld hebben. Helemaal niet gek dat je er nu doorheen zit, hopelijk gaat het snel beter met je en kan je weer verder. Bah, sterkte!
 
Quote
RE: Even klagen
Misbren  schreef op: 18-04-2012 13:56:13
Poeh, heftig.
Sterkte en beterschap
 
Quote
RE: Even klagen
Anna28  schreef op: 18-04-2012 13:57:30
jeetje joh, ik vind het helemaal niet gek dat je dit even van je af gaat schrijven! Heel veel sterkte en beterschap, ik hoop dat je na al deze ellende snel opknapt!!
 
Quote
RE: Even klagen
>monique  schreef op: 18-04-2012 14:01:34
wat een verhaal zeg.
kan me daar altijd zo boos over maken als artsen mensen niet serieus nemen.

veel beterschap
 
Quote
RE: Even klagen
Cateye  schreef op: 18-04-2012 14:02:27
 
Quote
RE: Even klagen
Ano Nu  schreef op: 18-04-2012 14:14:43
Nou jij mag met recht lekker klagen!
Veel beterschap !
 
Quote
RE: Even klagen
Mafkees  schreef op: 18-04-2012 14:31:41
wow heftig zeg!

mijn man heeft een aantal keer een alvleesklierontsteking gehad maar hij schreeuwde het ook uit van de pijn.

je mag zeker klagen, is niet niks allemaal.

sterkte met je herstel en alle onderzoeken, hopelijk gaat het gauw beter met je
 
Quote
RE: Even klagen
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 18-04-2012 14:42:13
Jee meis, wat heftig allemaal.
Heel veel sterkte
 
Quote
RE: Even klagen
Minou  schreef op: 18-04-2012 15:14:10
Oh meisje! En jij zegt nog sorry voor je geklaag?

Ze hebben je VEEL te lang laten MODDEREN!!!!!

Als ze gelijk hadden gereageerd, was misschien je galblaas al eruit en was je nu op de herstellende weg.

Arme schat..

Even een hele dikke
 
Quote
RE: Even klagen
Mariëtte35  schreef op: 18-04-2012 15:14:18
Dank jullie wel allemaal!

Ik voelde mij idd heel erg onbegrepen en kreeg erg het gevoel dat ik mij aanstelde, op een gegeven moment begon ik te twijfelen aan mijzelf en zei tegen mijn man zal die pijn dan echt tussen mijn oren zitten waarop hij direct zei nee absoluut niet want ik zie hoe je er aan toe bent en jij bent absoluut geen piepert. Die maandag ging het ook heel snel achteruit met mij ik sprak in wartaal tegen mijn man en dat was voor hem ook het besluit om de HAP direct weer te bellen s'avonds.

Vandaag begint alles een beetje tot mij door te dringen wat er nu eigenlijk gebeurt is de laatste paar weken, echt waar zo'n pijn gun je je ergste vijand nog niet. Helaas ben ik nog niet pijnvrij dat zal ik pas zijn wanneer het probleem uit mijn lichaam is dus tot die tijd moet ik de morfine blijven gebruiken anders red ik het niet. Ik baal er vandaag zo vreselijk van
 
Quote
RE: Even klagen
Minou  schreef op: 18-04-2012 15:15:39
Ach meisje toch...

Ik ben er echt van overtuigd, dat als ze de eerste keer alert hadeen gereageert, je al van de bron van ellende af zou zijn.

Buikgriepje..grrr!

 
Quote
RE: Even klagen
Mariëtte35  schreef op: 19-04-2012 12:57:02
Nou idd het had helemaal niet zover hoeven komen als zij maar gelijk goed hadden geluisterd. Toen ik gisteren bloed moest prikken in het ziekenhuis ook die vertelden ook dat ze de balen hebben van de HAP omdat ze iedereen zo makkelijk afschepen terwijl er niet eens naar is gekeken.

Vandaag heb ik een nog mindere dag veel pijn en al die troep wat ik nu moet slikken bah ik hou helemaal niet van pillen en nu heb ik er zoveel (14) op een dag.
 
Quote
RE: Even klagen
Eefje  schreef op: 19-04-2012 13:18:54
Wat een gedoe! Jezus, dat ze niet eerder hebben doorgepakt! Ik denk dat jij bij mij in de buurt woont, als je het over Enschede hebt.
 
Quote
RE: Even klagen
Lente-marjolein  schreef op: 19-04-2012 13:23:43
Heel veel beterschap meis en klagen mag in jouw situatie hoor.
Sterkte vandaag tijdens de baaldag en daarna weer op naar een goed herstel!
 
Quote
RE: Even klagen
Mariëtte35  schreef op: 19-04-2012 13:27:16
Dank jullie wel!

@Eefje, Enschede is zo'n 3 kwartier tot een uur voor ons, ik woon in Hardenberg helaas doet ons eigen ziekehuis geen Endo echo's, de operatie zal hier wel gewoon in ons ziekenhuis plaats vinden
 
Quote
RE: Even klagen
Eefje  schreef op: 19-04-2012 13:28:52
Hmm, toch niet echt in de buurt, haha! Ik woon in Oldenzaal.

Ik wens je heel veel beterschap!!
 
Quote
RE: Even klagen
Mariëtte35  schreef op: 25-04-2012 10:56:21
Uitslag gehad van mijn darmonderzoek en deze was gelukkig helemaal goed. Waarschijnlijk is er een galsteen door mijn darmen gegaan en heeft de ontsteking veroorzaakt.
Ik had een andere arts dan mijn eigen, mijn eigen was ziek, en deze arts was er geen voorstander van om nu eerst nog een Endo echo te krijgen hij wilde dat ik zo snel mogelijk geopereerd zou worden omdat de kans anders erg groot is dat ik weer met een lever, alvleesklier en darmontsteking in het ziekenhuis lag, mijn ontstekingswaarden waren weer iets gestegen sinds mijn ontslag. Dus is hij gelijk naar de chirurg gelopen en kon ik daar na mijn afspraak ook gelijk naar toe. Binnen nu en 3 weken wordt ik geopereerd en die Endo echo kan daarna altijd nog.

Eindelijk is er een eind in zicht....
 
Quote
RE: Even klagen
Mariëtte35  schreef op: 01-05-2012 10:19:34
Het is allemaal nog weer anders gelopen dan de bedoeling was, ik ben in de nacht van 25 op 26 april weer opgenomen in het ziekenhuis met hevige pijnen. Donderdagochtend is besloten dat ik diezelfde dag nog geopereerd zou worden omdat het risico te groot was dat alles weer zou gaan ontsteken.

Ik stond gepland voor 17.50 uur maar om 15.45 uur kwam de verpleegkundige mij al klaar maken voor OK dus ruim 2 uur eerder, ze wilden niet langer wachten. Operatie duurde een uur en is goed verlopen alleen kwam ik daarna niet goed bij en ben ik naar de IC gebracht waar ik nog ruim 4 uur heb gelegen, mijn zuurstof was ook niet goed. Pas vrijdagmiddag mocht ik van het zuurstof af.

Het is mij dus heel erg tegengevallen die vrijdag heb ik een hele beroerde dag gehad, nog nooit heb ik last van Narcose gehad maar omdat ik nog te verzwakt was eigenlijk was ik nu zo vreselijk beroerd. Gelukkig heb ik het nu gehad en kan ik echt aan mijn herstel beginnen. Inmiddels ben ik weer lekker thuis.

dank jullie wel allemaal voor jullie medeleven en beterschapswensen!
 
Quote
RE: Even klagen
Anne Mv 3  schreef op: 01-05-2012 11:18:47
Zo joh, wat een verhaal!
Van harte beterschap, hoop dat je herstel nu vlot verloopt!
 
Quote
RE: Even klagen
Janneke01  schreef op: 02-05-2012 22:32:53
Jeetje, wat heftig allemaal.
Heel veel beterschap toegewenst.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Even klagen
Naam
Bericht