Menu
 

Topic:

Slapen baby 10 maand

Kwebbel  schreef op: 18-04-2012 08:17:21
Onze dochter van 10 maanden wil de laatste weken niet meer in haar bedje slapen. Alleen nog maar bij mij. Ze heeft nog nooit eerder problemen gehad.

We hebben al vanalles geprobeerd nog weer een flesje, maar dat hielp niet. Laten huilen, ook geen succes want dat huilt ze gewoon 4 uur door echt tot midden in de nacht.
Enige wat werkt is bij mij slapen en ik weet dat het niet goed is ivm eraan wennen maar na een paar uur niet slapen dan ben je wel klaar met dat gehuil en pak ik haar toch weer bij mij. Dan kunnen we in elk geval allemaal slapen..

Iemand nog andere tips???
 
Quote
Navigatie
RE: Slapen baby 10 maand
Misbren  schreef op: 18-04-2012 08:23:15
nee geen tips.
Mijn kinderen sliepen altijd bij mij.
 
Quote
RE: Slapen baby 10 maand
Kim Mv Sem  schreef op: 18-04-2012 08:27:38
Gewoon bij je laten slapen, dat is ook het enige wat hier hielp, hij heeft 1,5 week bij ons in bed geslapen, daarna hebben we zijn bedje weer geprobeerd, eerste avond heeft hij een uurtje gehuild en de avond erna helemaal niet meer en viel al in slaap voor ik beneden was.

Kreeg wel een tip dat je eerst bij de kleine in zicht op de kamer kunt gaan zitten en zo elke keer een stukje dichterbij de deur, zodat je een aantal dagen later zo ver bent dat je de deur dicht kunt doen...

Een kindje van deze leeftijd kun je nog niet verwennen, gewoon doen waar jij je fijn bij voelt, volg je moederhart.
 
Quote
RE: Slapen baby 10 maand
Ivy  schreef op: 18-04-2012 08:34:58
Hier slapen ze ook bij mij. Vanochtend werd ik weer eens wakker met 4 kids in bed (7, 5, 3 en 1 jaar)
Gaat vanzelf voorbij. Mijn 2 oudste kinderen van 10 en 12 zie ik nooit meer op onze kamer

Als je het niet vervelend vind, is bij je laten slapen dus een optie. Anders kun j enatuurlijk proberen wat Kim hierboven schrijft.
 
Quote
RE: Slapen baby 10 maand
Anna28  schreef op: 18-04-2012 08:40:57
Hoe gaat het overdag met slapen? slaapt ze dan wel in haar bedje?

Rond 10 maanden krijgen kindjes erg veel last van verlatingsangst. Ik zie het aan mijn zoontje op het moment, alleen maar: mamamamamama
Ik kan geen stap zetten of hij gaat al huilen.
Op zich ook wel logisch: kindjes ontdekken dat de wereld ineens heel groot is, en dan hebben ze één rots in de branding: mama.

Je kunt er dus voor kiezen om haar bij je te nemen, maar je kunt er ook voor kiezen om haar te leren dat ze in haar eigen bedje slaapt. Dat kun je op verschillende manieren doen.
Naast haar bedje gaan zitten en haar handje vasthouden totdat ze slaapt.
En langzaam weer afbouwen. Ga naast haar bed zitten. Een paar dagen later (als het goed gaat) ga je een meter van haar bed af zitten, zodat ze je nog ziet. Zo ga je steeds wat verder weg zitten totdat je de kamer uit bent in de loop van de tijd.

Mijn zoontje was ook een volhouder, die bleef huilen als je hem liet huilen. Bij hem hielp het om hem te laten slapen in een totaal andere omgeving. Beneden in het campingbedje. Daar heeft hij 2 maanden 's nachts geslapen zonder problemen. Toen weer langzaam naar boven en ja hoor, hij slaapt weer lekker in zijn eigen bed.

Succes!
 
Quote
RE: Slapen baby 10 maand
Kwebbel  schreef op: 18-04-2012 08:48:41
Dankjewel voor de tips !

Ik heb het idee dat ze inderdaad last krijgt van verlatingsangst. Ik hoef de kamer maar uit te lopen of ze begint te huilen. Dus dat zit er dik in, ze is echt een mama kindje (vind ik dan ook wel weer leuk)
Het laten huilen heb ik al meerdere malen geprobeerd, maar na een uur of twee heb ik wel door dat dat ook niet werkt. Ze krijst alles bij elkaar en de oudste wordt er wakker van.

Denk dat ik haar gewoon bij me laat slapen, ga ervanuit dat dit een fase is die wel overgaat.

Het gekke is dat het slapen overdag geen enkel probleem is, ik doe haar op bed en ze slaapt prima

Hoe vaak slapen jullie kinderen nog overdag dan? soms heb ik ook het idee dat twee keer slapen misschien teveel is. Dat ze daardoor niet meer zo moe is 's avonds.. masr 1x slapen is eigenlijk te kort..

groetjes
Yvette
 
Quote
RE: Slapen baby 10 maand
Anna28  schreef op: 18-04-2012 08:55:01
Mijn zoontje is nu 10 maanden en 2 weken en hij slaapt altijd nog 2x per dag. Een heel enkel keertje zelfs 3 slaapjes, dan houdt hij het echt niet vol.

Smorgens van 9.30-11.00
smiddags van 13.30-15.00

en een heel enkel keertje nog een klein slaapje tussen 17 uur en 17.30

Als jij het geen probleem vind kun je haar bij je laten slapen, bij ons was dat geen optie. Ik vind dat niks en Tim gaat alleen maar spelen en geiten bij ons in bed

Ik herken het wel een beetje dat van 's avonds. Tim heeft regelmatig ook krijsbuien in bed 's avonds. Hij wil dan gewoon even aandacht. Maar zodra ik dan weer wegloop is het bal.
Dus hij krijgt van mij soms een flesje in zijn handjes met wat water, dan is hij stil. Maar soms werkt gewoon niks en haal ik hem er even uit. Na 5 minuten gaat het dan wel weer.
Heb hem ook regelmatig laten krijsen, maar ja... das een gebed zonder eind bij hem.
Gelukkig heeft hij het niet zo vaak meer, ik denk nog 1x per week ofzo.
 
Quote
RE: Slapen baby 10 maand
Ivy  schreef op: 18-04-2012 08:55:23
Dat is altijd lastig als ze tussen 1 en 2x slapen in zitten. Kan ook wel een tijdje duren.
Met 10 maanden kan het best dat ze eigenlijk net geen 2x slapen nodig meer heeft.
Of het kan dat ze dat nog om de dag of 1x in de paar dagen nodig heeft. Je zou kunnen proberen of je haar alleen 2x kunt laten slapen als ze moe is. Dus alleen 's ochtends in bed leggen als je denkt dat ze dat echt nodig heeft en anders pas om bijv. 13u.

 
Quote
RE: Slapen baby 10 maand
Kwebbel  schreef op: 18-04-2012 11:36:23
Dankjewel voor de tips... inderdaad soms lastig... We
zullen zien hoe het vandaag gaat.

Ze heeft net even een klein uurtje geslapen kon het niet meer volhouden en dan kijken tot wanneer ze het vanmiddag red.

Anna, dus jouw zoontje slaapt ook nog 2x, ik weet helemaal niet meer hoe dat bij onze oudste ging... maar krijst je zoontje dan ook lang 's avonds? Ons meisje kan wel 4 uur doorgaan...Als ze bij mij ligt slaapt ze meteen, ik slaap dan neit zo vast, maar goed slaap wel.

Danielle, ik twijfel inderdaad of ze tussen een en twee slaapjes in zit, gister op de creche gaven ze aan dat ze echt nog twee slaapjes nodig heeft, maar ik twijfel soms..

Hopelijk slaapt ze snel weer wat beter
 
Quote
RE: Slapen baby 10 maand
-danielle-  schreef op: 18-04-2012 12:15:41
Mijn jongste van 13 maanden weet ook nog niet wat ze wil Dat gaat zo al een paar maandjes. Vandaar dat ik weet dat zo'n fase best wel even kan duren.

Kan best dat ze het nog 5 van de 7 keer nodig heeft bijvoorbeeld. Als ze kan slapen wanneer ze wil/het nodig heeft, zit je altijd goed.
 
Quote
RE: Slapen baby 10 maand
Anna28  schreef op: 18-04-2012 12:19:48
Ja, mijn zoontje is ook zo'n volhouder. Die houdt niet op met krijsen. Uren gaat hij dan door. Dus dat is niet echt een optie.
Nu zo'n 1x per week s'avonds met slapen gaan dat hij de hele boel op stelten zet. Had hij nooit problemen mee.
Hij slaapt al vanaf dat hij een week of 8 is vanaf 19 uur savonds.

Bij ons in bed heeft hij nooit gewild, werd hij heel onrustig van. En mij lijkt het ook niet handig dus ben daar wel blij om.
Hij wil gewoon 's avonds dat ik steeds kom of dat hij bij mij mag zitten... ik wil best 1x komen, maar blijf niet aan de gang.
Gelukkig had hij het na een keer of 5 wel helemaal door. Ik kom nog 1x en dan mag hij wat drinken ofzo, maar daarna niet meer. En dat is nu dus ook niet meer nodig gelukkig.

Hij heeft die 2 slaapjes echt nodig op een dag, anders stort hij echt in.
Ik hoop ook dat ze snel weer wat beter slaapt! Voor jullie allemaal zoveel fijner.
 
Quote
RE: Slapen baby 10 maand
Mama_anja  schreef op: 18-04-2012 12:50:10
ónze dochter van 11 maanden gingen we snachts altijd naar toe maar die slaapt gewoon in eigen bed
die droomt blijk baar snachts

en slaapt meestal maar 2 uren overdag
 
Quote
Navigatie


Reageren op Slapen baby 10 maand
Naam
Bericht