Menu
 

Topic:

klassefeest groep 8

Son  schreef op: 16-04-2012 09:56:46
Is dat nou echt zo raar ?

Na de zomervakantie gaat Michelle naar groep 8.. Dat is het laatste jaar met al haar klasgenootjes, dus leek het mij een leuk idee om een soort klassefeestje te geven in een gebouwtje of zo en dat ze iedereen uitnodigd wordt. (details heb ik nog niet hoor, zit pas in ideeenfase) Dus ik bespreek dat met een moeder, ik dacht, misschien leuk als die meiden (beste vriendinnen) dat samen kunnen doen. Dus ik, ja leuk, savonds als een soort disco of zo en dan tot 23 uur... Die moeder viel zowat flauw...dus ik snel...nou eeh half 11 kan ook wel Maar die moeder vond het wel een leuk idee en kon ook met de tijd wel leven. Maar ze dacht dat er wel wat ouders zouden zijn die er wat moeite mee zouden hebben.

Ik was eigenlijk best verbaasd Is toch niet zo heel raar of ben ik nou echt zo simpel
 
Quote
Navigatie
RE: klassefeest groep 8
Ivy  schreef op: 16-04-2012 10:05:29
Mijn dochter is ook van die leeftijd, maar zij mag niet naar disco-avonden in het dorp. Als het eenmalig een klassefeest zou zijn, zou ik waarschijnlijk aanbieden om te helpen, zodat ik toch een oogje in het zeil kan houden
Half 11 vind ik best laat voor die leeftijd. Ik zou 22u. toch echt wel de limiet vinden.
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Karien  schreef op: 16-04-2012 10:09:13
Mijn dochter gaat volgend jaar ook naar groep 8, de school organiseert dan zelf nog een afscheidsfeestje.
Sowieso gaan ze op kamp begin het nieuwe schooljaar.
Op het eind van het schooljaar komen ze dan eind van de middag bij elkaar in de klas en eten ze samen en daaarna ook muziek/dansen in het klaslokaal zelf. Dat versieren ze ook samen enzo. Zijn ook ouders bij betrokken.
Geen idee tot hoelang dat duurt hoor.....ik zou er voor een keer niet zo'n moeite mee hebben met de tijd.

Doen ze niks meer van school zelf dan in het laatste schooljaar?
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Flower  schreef op: 16-04-2012 10:15:04
disco feestje tot een uurtje of elf vindt ik persoonlijk ook erg aan de late kant voor groep 7
ik bedoel als afscheids feestje voor groep 8 ala, maar veel kinderen zijn 11 en sommigen nog 10.

ik zou me dan ook wel een keertje achter mijn oor krabben van hmmmm, gaat ze wel of gaat ze niet.

 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Flower  schreef op: 16-04-2012 10:17:06
oeps, sorry, ik lees net dat je het bedoeld voor volgend jaar, groep 8 dus
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Mama Van Drie  schreef op: 16-04-2012 10:21:59
Ik zou er geen enkele moeite mee hebben maar ik ben dan ook heel makkelijk.
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Son  schreef op: 16-04-2012 10:27:26
Nou het is dan een verjaardagsfeestje, het staat op zich wel los van wat er op school gedaan wordt (kamp en afscheidsmusical) Ze worden allebei 11, Michelle eind september en haar vriendinnetje wat later.
Maar omdat het hun laatste jaar samen is, leek het me leuk dat ze iedereen kon uitnodigen en er dan een superfeestje van te maken... Maar als ik de reacties lees, begin ik te twijfelen.

Als Michelle uitgenodigd zou worden, zou ik het juist super leuk voor haar vinden

(een discoavond in het dorp, waar dus ook vreemden komen, vind ik ook niks hoor) Dit wordt echt een besloten feestje.
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
-danielle-  schreef op: 16-04-2012 10:33:26
Het hangt er denk ik een beetje vanaf. Of ik de moeder(s) een beetje ken die het organiseren enzo.
Moet ook zeggen dat ik bij mijn oudste minder problemen heb met laat naar bed gaan, maar mijn dochter... Die zie ik de dag daarna ook nog ;-)

Ik denk dat je ik in elk geval wel na ontvangst van uitnodiging eens zou gaan praten met de moeder en als ik dan gerustgesteld was, wel mijn dochter deze ene keer naar zo'n feest zou laten gaan.

En als ik dat zeg ;-) Ik ben een nogal voorzichtige moeder. Zou niet zonder meer dat is goed zeggen, maar wel als ik gerustgesteld was. Of misschien dat mijn hulp op prijs gesteld zou worden, dan was er sowieso niet echt een probleem.

Op zich is het idee hartstikke leuk! En je hebt gelijk, het is een besloten gezelschap en waarschijnlijk minder vermoeiend dan kamp enzo
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Mama Van Drie  schreef op: 16-04-2012 10:36:37
Ik zou het niet snappen als ouders moeilijk doen hierover want ik neem aan dat dat als er een ander gelegenheid is zoals een bruiloft of een verjaardag of vakantie dat die kinderen wel eens meer later naar bed gaan of ben ik nou gek?

Een kind van bijna 11 kan dat toch wel eens een keer hebben? We hebben het toch niet over iets wat ieder weekend gebeurt?
Wat vindt je dochter er zelf van? Mij lijkt het leuk hoor, misschien dat je anders nog wat meer moeders kan aanspreken erover?
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Fruitsalade  schreef op: 16-04-2012 10:37:11
Nou zo gek vind ik het niet hoor, is toch juist leuk!


Helemaal als het een besloten feestje is. Een uurtje of 10 lijkt mij een prima tijd. Is toch net ff een spannende tijd en net ff wat later dan gemiddelde bedtijd toch. Lekker in een clubhuis van het een of ander, of in een grote tuin, als deze ergens is. Gezellig hoor!


Op de middelbare school zijn de schoolfeesten toch ook tot half 12, dus tsja....
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Ivy  schreef op: 16-04-2012 10:39:28
[quote]Ik zou het niet snappen als ouders moeilijk doen hierover want ik neem aan dat dat als er een ander gelegenheid is zoals een bruiloft of een verjaardag of vakantie dat die kinderen wel eens meer later naar bed gaan of ben ik nou gek?
quote]

Jij kent mijn dochter niet, dat merk ik al Ik probeer dat dus echt te beperken tot Oud & Nieuw. Ik hoop dat ze hier snel overheen groeit.
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Flower  schreef op: 16-04-2012 10:41:44
ach weet je, ik wil bij de meiden ook niet altijd moeilijk doen, en de oudste, zit in groep 8 en dan ga je dit toch echt meer krijgen.
maar ik vindt het soms zo jammer dat alle maar tot laat in de avond moet duren....tegenwoordig is dit haast normaal, en ben je abnormaal als je er anders over denkt....
ik bedoel het zijn echt nog kinderen, die voldoende slaap nodig hebben om gezond en fit te blijven.
een keer een feestje is niet erg, doen wij ook hoor, maar er is zo vaak wat.

bij de jpngste van 9 beginnen ze nu in de klas al met slaapfeestjes.
daar heb ik dus echt moeite mee, ja, mijn dochter heeft een leuk feestje, maar is de hele dag erna brak, en er valt geen land mee te bezeilen.

ik ben dan mss een strenge moeder, maar ik vind voldoende rust gewoon belangrijk.
dan denk ik, ze zijn nog zo jong, de tijd van uitgebreid feestjes vieren komt nog wel.....
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Karien  schreef op: 16-04-2012 10:42:33
Oke voor haar verjaardag, ik dacht gewoon een feestje omdat het het laatste jaar was op de basisschool.
Nogmaals ik zou er voor een keer geen moeite mee hebben.
En als je het op vr of za doet kunnen ze toch lekker uitslapen die dag erna?
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Son  schreef op: 16-04-2012 10:45:30
ja dan wordt het vrijdag, dan kunnen ze zaterdag en zondag nog bijkomen.

Ik vind het wel fijn om andere meningen te lezen, want zo kan ik daar inderdaad een beetje op inspelen.

(bijvoorbeeld op de uitnodiging vermelden, als je iets wilt weten, kom even naar me toe en vraag maar raak. wil je je kind eerder halen, geef even door geen probleem etc)

 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Myself  schreef op: 16-04-2012 11:11:41
Ik zie dat vaker om me heen gebeuren, vind het hartstikke leuk.
Mijn kids blijven met feestjes gerust tot een uur of elf op, zolang het niet elke week is houden ze dat makkelijk een keertje vol, ze zijn zes en tien.
Je hebt natuurlijk altijd kinderen waarbij dit anders gaat, zoals Danielle ook omschrijft heb ik ook een meisje in onze omgeving die een half uurtje later naar bed gaan al moet bekopen de volgende dag. Dat kun je nou eenmaal niet voorkomen, maar dan is het aan de ouders zelf om er wel of niet mee akkoord te gaan.

Toen onze oudste negen werd hebben we een feestje gehouden wat tot negen uur duurde (georganiseerd bij indoorspeeltuin) maar waarvoor we nog 45 min moesten rijden, iedereen was dus ook pas rond tienen thuis, niemand had bezwaar.
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
C.  schreef op: 16-04-2012 12:03:50
Ik zou dit juist heel erg leuk vinden! Zeker omdat je het ook voor de hele klas wilt doen dan valt niemand buiten het feest.En inderdaad als je het op een vrijdag doet moet half 11 toch makkelijk kunnen voor een keer!

(misschien zou je kunnen proberen of je het bij Radar kan doen)

Wij hadden vorig jaar een slaapfeestje, mijn meid had superdikke amandelen en elke logee die ze had gehad wilde niet meer komen omdat ze zo snurkte. Na het verwijderen van haar amandelen snurkte ze niet meer en dat vonden we wel reden voor een feestje. Dus 7 meiden van 7 jaar en geen van de ouders had er moeite mee. Het was een flink giebel feest en werd super laat,ja de meiden waren kapot de volgende dag, maar hadden 2 dagen om bij te komen en van iedereen hoorde ik Ach hoe vaak komt het nou voor!
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Caatje  schreef op: 16-04-2012 12:10:54
Ik weet nog wel dat wij in de zesde klas een klasseavond hadden. DAg gebeurde gewoon in de aula van de school met chips en frisdrank en het podium was de dansvloer. De leerkracht was erbij en een paar hulpouders. Hartstikke leuk en spannend vond ik dat. Dus ja, bij mij ook geen probleem. De tijd, tja, als het op een vrijdag is, dan komen ze in het weekend wel weer bij. En als je weet dat je kind daar niet tegen kan, kan je hem/haar eerder ophalen.
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Son  schreef op: 16-04-2012 12:11:55
@ C : Wat is Radar ?
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Femm  schreef op: 16-04-2012 12:15:44
Toen ik in groep 8 zat was het eigenlijk "vanzelfsprekend" dat je een klassefeest gaf omdat het het laatste jaar was. Het begon dan om 20.00 uur tot 23.00 uur bij de persoon thuis. We waren toen allemaal 11/12 jaar.

ik vind het dus juist een heel leuk idee!

Succes met het organiseren!
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Soesjaa  schreef op: 16-04-2012 12:17:54
Jeugdhonk in Schalkwijk
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Son  schreef op: 16-04-2012 12:24:49
Oooh, dat ! Dus C weet ook waar ik vandaan kom
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Zozo  schreef op: 16-04-2012 12:27:39
Inderdaad zoals ik hierboven al las, toen ik in groep 8 zat deed zo'n beetje iedereen het wel zo'n feest maar dan gewoon bij het kind thuis. Het werd dan een fuif genoemd.
Ikzelf heb dit ook gedaan en vond het erg leuk.

Ik vin het dus een heel leuk idee, en ook de tijd zou hier geen probleem zijn. Ze kunnen een heel weekend bijkomen.
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Soesjaa  schreef op: 16-04-2012 12:27:39
Algemeen bekend toch?
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Jessica  schreef op: 16-04-2012 12:30:38
Heb je geen e-mailadressen van alle ouders? Dan zou je eens kunnen informeren hoe het gevoel hierover is bij de ouders voordat de kinderen er zelf vanaf weten.
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Son  schreef op: 16-04-2012 12:31:21
Klopt, wij deden dat ook altijd in groep 8 ! Maar ik ga echt geen 25 kinderen in mijn huis laten... Het idee alleen al
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-04-2012 12:32:37
Dat zou ik hartstikke leuk vinden voor mijn kind. Ik zou er geen problemen mee hebben.
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Joltje  schreef op: 16-04-2012 12:33:32
Wij hebben dit ook gedaan. Mijn dochter was in Juli jarig en ze zat in groep 8. Wij vonden dat ook erg leuk om een soort afscheids/verjaardagsfeestje te houden.
Hier vonden alle ouders het een superidee. niemand deed moeilijk over de tijd. Wij hielden het van 19.00 uur tot 23.00 uur ( tenminste dit was de bedoeling, pas rond 24.00 uur was iedereen weg)
We hebben zelf uitnodigingen gemaakt, daarop een foto van een strandstoel bij de zee, we hebben erop geschreven dat ze EN jarig was En dat het het laatste schooljaar was en dat we daarom een feestje hielden...
Wij hebben een beach party gehouden. Tuin overdekt...een kuub zand in de tuin.... wat prulletjes via internet besteld , een opblaasbare palmboom, slingers met palmbladeren etc. neefje die dj is, is komen draaien, we hadden een tikibar, daar konden ze cocktails krijgen, maar natuurlijk ook gewoon drinken en natuurlijk alles alcoholvrij.
Als een soort kadootje van ons voor iedereen, hebben we een sambaband laten komen, iets later op de avond.....dat klinkt heel duur, maar was het absoluut niet. Die bandjes vnden het vaak leuk om uit te trekken. We hebben ook de juffrouw van de klas uitgenodigd en zij heeft zich als verrassing bij de samba band gevoegd als surprise voor de kinderen! Toen de sambaband klaar was met spelen ( kinderen mochten meetrommelen enzo) hebben we nog limbodansen met de kinderen en de juf gedaan. Het was super.....we horen nu nog van ouders en kinderen hoe geweldig ze dat gevonden hebben, dat er toch een afscheidsfeest is geweest, want we waren dus de enige......

Ik vind het dus een superleuk idee en mijn ervaring is dus dat zelfs de ouders het een geweldig idee gaan vinden!
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Joltje  schreef op: 16-04-2012 12:35:09
Oh ja, ik wou dus nog erbij vermelden dat we dus nu nog van ouders horen hoe leuk ze dat gevonden hebben en het is al bijna 4!!! jaar geleden bij ons.....
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
-danielle-  schreef op: 16-04-2012 12:45:46
Geen wonder dat ik dan juist de moeder ben die wat terughoudend is. Dat zou ik in groep 8 echt nooit gemogen hebben! Mijn vader zat toen ik 18 was nog spinnijdig beneden te wachten als ik om half 1 nog niet thuis was

Als ik dit zo lees, ben ik 1 van de weinige ouders die er moeite mee zou hebben, maar het uiteindelijk waarschijnlijk wel goed zou vinden, dus Son, ik denk dat je feest sowieso heel veel kans van slagen heeft
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Son  schreef op: 16-04-2012 12:47:40
@ Daan, dan is bij deze jouw dochter ook uitgenodigd
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Mama Van Drie  schreef op: 16-04-2012 15:08:04
De tijden zijn wel heel erg veranderd danielle.....nu komt de avond/nacht pas zo'n beetje op gang om half 1.....als je eerder weg moet dan kan je dus net zo goed niet gaan want dan is er nog niemand...volgens mijn oudste dan, ik zelf weet het niet want ik lig in m'n bedje 's nachts.

 
Quote
Navigatie


Reageren op klassefeest groep 8
Naam
Bericht