Menu
 

Topic:

Cyste bij kind.

Ilja Mv 3  schreef op: 14-04-2012 16:40:54
Heeft iemand ervaring met een cyste bij een kind?
Gisteravond kwam Thomas van 7, thuis van logeren bij mijn moeder. Ze gaf aan dat we even in zijn knieholte moesten kijken, ze had daar vrijdagochtend met badderen een bult ontdekt. Ik had dit nog niet eerder gezien, dinsdag ben ik er bij geweest toen hij uit de douche kwam en hij kleedt zichzelf aan dus ik heb het niet gezien, dinsdag had hij de bult dus zeker nog niet.

In ieder geval is de bult zo ontzettend groot en echt heel vreemd dus ik heb toch vrijdagavond de HAP gebeld. We konden daar gelukkig vlug terecht, want hij had geen koorts en / of pijn eraan dus een ontsteking kon het niet zijn. De arts dacht gelijk aan een Baker's cyste. Ik dacht zelf als eerste ook aan een cyste. Ze dacht niet dat het kwaadaardig zou zijn, omdat het qua structuur zacht is en niet vast aan de huid zit. Maar het moet wel uitgesloten worden, dus ik moet maandag gelijk onze eigen ha bellen om doorgestuurd te worden voor een echo. Dan is het kijken wat ze eraan willen doen, leegzuigen, operatief verwijderen of afwachten.

Maar ik blijf het maar vreemd vinden, een 7 jarige met zo' n cyste, ik weet dat een cyste (als dat het is) onschuldig is, maar meestal komt dat toch pas later.

Zijn hier moeders met ervaring?
 
Quote
Navigatie
RE: Cyste bij kind.
Ilja Mv 3  schreef op: 14-04-2012 16:42:13
Meestal komt dat toch later, bedoel ik dus in de zin van is hij er niet erg jong voor, de arts vond dat ook wel een beetje. Niet iedereen krijgt een cyste natuurlijk
 
Quote
RE: Cyste bij kind.
Linn03  schreef op: 14-04-2012 17:37:23
Ik heb er zelf bij mijn kinderen geen ervaring mee.
Ik weet wel dat mijn neefje dit ooit heeft gehad.de cyste hebben ze eerst onderzocht of het idd goed was.Toen dat het geval was,is in eerste instantie besloten om het te laten zitten.Naderhand werd het toch vervelend en hebben ze het weggehaald.Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat ik het niet van heel dichtbij heb meegekregen,dus of hij er veel pijn van heeft gehad met weghalen enzo,weet ik niet.

succes ermee,is toch altijd even spannend.
Mijn neefje was rond de 8,want dit speelde rond zijn communie
 
Quote
RE: Cyste bij kind.
Ano Nu  schreef op: 14-04-2012 22:13:19
Bij mijn zoon is een cyste onder zijn navel weggehaald, hij was toen 10maanden oud en het is ontdekt toen hij 6maanden was, en het zat er al (schijnbaar ) sinds zijn geboorte .
 
Quote
RE: Cyste bij kind.
Aukie  schreef op: 14-04-2012 22:57:53
mijn dochter van bijna 4 heeft een paar maanden geleden ook een bult gehad bij haar knieholte. deze zagen we ineens zitten tijdens het afdrogen. volgende dag naar de huisarts en deze zei om even af te wachten. als hij veel groter zou worden zou ze een echo krijgen. hij werde in die week nog iets groter , maar in de weken erna steeds weer wat kleiner en nu is hij al een tijdje helemaal weg.
 
Quote
RE: Cyste bij kind.
Aukie  schreef op: 14-04-2012 22:58:56
een cyste kan op elke leeftijd komen.
 
Quote
RE: Cyste bij kind.
Ano  schreef op: 14-04-2012 23:03:12
Mijn zoon van 6 heeft er 1 in zijn bovenarmbot. Is ontdekt door een botbreuk. De mri heeft uitgewezen dat hij goedaardig is. Het schijnt vaker voor te komen. Waarschijnlijk zal hij binnenkort weggehaald worden..

Sterkte
 
Quote
RE: Cyste bij kind.
Ilja Mv 3  schreef op: 15-04-2012 10:35:41
Bedankt voor de reacties, stelt me toch weer wat gerust.
Ik weet wel dat een cyste onschuldig is hoor, maar vond het toch vreemd bij een kind, maar het komt dus toch wel vaker voor.

Hij is nog even groot als vrijdagochtend. Hij mocht van de HAP arts gewoon voetballen maar dat ging hem uiteindleijk toch wel wat pijn doen.

Ano, gaan ze dan echt bij je zoontje die cyste uit het bot halen? poe dat lijkt me geen pretje, maar dat zal wel gebeuren onder algehele narcose?

Morgenochtend moet ik de huisarts bellen voor een afspraak in het zh voor een echo, ben benieuwd. Kans is vast wel groot dat ze zeggen wacht het maar even af. Maar hij is echt behoorlijk groot, als hij gewoon staat heeft hij een halve knie aan de achterzijde van zijn knie.

 
Quote
RE: Cyste bij kind.
Ilja Mv 3  schreef op: 15-04-2012 10:42:51
Hij komt niet zo goed over, maar hier een foto.

 
Quote
RE: Cyste bij kind.
Ano  schreef op: 15-04-2012 20:56:24
ik zou het gewoon in de gaten houden ik zelf heb ook cyste's en al jaren (12 jaar) als de dokter het vertrouwd en ze blijven hetzelfde qua groote moet je er vertrouwen in hebben.
 
Quote
RE: Cyste bij kind.
Ilja Mv 3  schreef op: 13-06-2012 17:28:32
De cyste bij Thomas is nog niet weg, hij zou met 6 weken weg moeten zijn. Hij is wel een stuk kleiner geworden.

Vandaag is hij geweest voor foto en echo.
De knie ziet er verder normaal uit gelukkig. Ze hebben wel even de andere knie bekeken en daar zit ook een cyste.

Ik weet dat het onschuldig is hoor, maar het zit me toch niet helemaal lekker. Hij klaagt ook zo vaak over pijn in zijn benen en ik doe het eigenlijk altijd af als groeipijnen (wat het ook wel zal zijn). Maar goed, het zit me dus toch niet lekker.

Vrijdag moet ik de huisarts bellen en mogelijk moet hij langs een orthopeed.
 
Quote
RE: Cyste bij kind.
Ilja Mv 3  schreef op: 13-06-2012 17:29:16
Ano, hoe komt dat dan? Is dat gewoon aanleg?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Cyste bij kind.
Naam
Bericht