Menu
 

Topic:

wel/geen codeine aan dochter geven

Even Snel  schreef op: 14-04-2012 16:19:46
Momenteel heeft onze dochter van 6 jaar wschl kinkhoest.Ik moet nog bloed laten prikken maar ze heeft alle symptomen.Ze hoest nu al 5 weken.Nu ging het begin van deze week eindelijk wat beter maar nu heeft ze een flinke verkoudheid te pakken en zijn we weer terug bij af.Afgelopen nacht was een regelrechte nachtmerrie.Ze heeft aan één stuk door liggen hoesten.Ik geef haar nu al neusspray om haar neusje wat meer open te houden.Nu heeft ze een enorme prikkelhoest cq slijmhoest.Het lijkt meer op een irritatie aan de bovenste luchtwegen waardoor ze zo moet hoesten.Nu heb ik vanmorgen de HAP gebeld omdat ik iets wil hebben waardoor ze komende nacht gewoon eens lekker kan slapen.Eerst wilden ze Ventolin geven maar daar geloof ik niet want ze is niet benauwd en ik vind dit veel te omslachtig.Nu hebben we Codeinefosfaat gekregen van 10 mg en een dosering van 2 x daags een 1/2 tablet.Ik geef deze tablet(1/2 tablet)echter alleen vanavond voordat ze naar bed gaat.Maar nu deden ze bij de apotheek al heel beladen hierover.De arts had er 10 voorgeschreven maar ik kreeg er maar 5 mee naar huis.Ik vind het allang best want ik ben niet van plan om er een gewoonte van te gaan maken.Nu lees ik allerlei bijwerkingen in de bijsluiter en liever wordt het niet gegeven aan kleine kinderen.Onze dochter weegt ruim 25 kilo dus kan wel wat hebben lijkt mij.Nu twijfel ik toch om het voor komende nacht te geven omdat ik ook dingen heb gelezen over kinderen waarbij een ademstilstand kan voorkomen maar dat zal wschl meer gelden voor hele kleine kinderen.Nu heb ik zojuist bij de apotheek toch weer iets anders gekocht te weten Noscapine hoestdrank.Op internet heb ik gelezen dat dit bijna net zo werkzaam is maar met minder bijwerkingen.Wat zouden jullie doen?Aanmodderen met een hoestdrank of toch een 1/2 tabletje van de codeine geven??
Ik wil gewoon dat ze vannacht eens een goede nacht kan maken en dat geldt voor mezelf ook.Ben 21 weken zwanger en kan mijn rust ook goed gebruiken.

Graag tips of ervaringen.

Groetjes.
 
Quote
Navigatie
RE: wel/geen codeine aan dochter geven
Suah  schreef op: 14-04-2012 16:24:08
Ik heb het ook wel eens aan mijn dochter gegeven, ze was toen 3 jaar, en ik heb het tabletje toen in 3 stukken gebroken. Maar zij woog toen een kilo of 17.
's avonds half uur voor het slapen gegeven en daarna de babyfoon aangelaten totdat we zelf gingen slapen.
Vond het ook wel eng, maar ze lag al een hele tijd elke nacht alleen maar te hoesten en noscapine werkte echt niet..
Ik zou het in elk geval niet allebei tegelijk gebruiken.
En af en toe bij haar kijken om jezelf gerust te stellen.
 
Quote
RE: wel/geen codeine aan dochter geven
Satekroket  schreef op: 14-04-2012 16:25:34
Ik had zelf 4 weken geleden behoorlijke griep en ook erge hoest in de nacht. Ik heb toen 10 mg Codeine genomen wat ik nog had liggen van mijn man.
Nou ik heb het geweten. Ik was duizelig en kotsmisseijk. Ik heb tot de volgende dag ´s avonds gekotst.
Dat is wel heel ongebruikelijk hoor. De meeste mensen kunnen wel tegen codeine.
Maar ik vind 5 jaar nog wel erg jong. 5 gram bij 25 kilo is bij een volwassenen met 75 kilo ongeveer 15 mg. Dat is best veel.
Misschien een kwart geven? Dus de helft van een halve?
Van Natterman is er ook een hoestdrank te koop voor kinderen met codeine erin in een lage dosering.

Wanneer ze kinkhoest heeft, dan zal helaas ook codeine niet veel helpen...en ook ventolin niet. Dat is een kwestie van hopen dat het snel beter wordt.
Wanneer ze al 5 weken hoest, dan wordt het hopelijk snel beter!
Sterkte met je meisje!
 
Quote
RE: wel/geen codeine aan dochter geven
Satekroket  schreef op: 14-04-2012 16:26:00
Oh ze is 6 zie ik. Maar dat is ook nog erg jong.
 
Quote
RE: wel/geen codeine aan dochter geven
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 14-04-2012 16:33:42
Mijn oudste heeft het ook al eens voorgeschreven gekregen ook een half tabletje van 10 mg .
Het hielp hier heel erg goed .
Ik zou het gewoon proberen als het echt niet kon dan schreven ze het echt niet voor .
Die noscapine drank e.d helpen allemaal geen sier dat had ik ook allemaal al geprobeerd .
 
Quote
RE: wel/geen codeine aan dochter geven
Even Snel  schreef op: 14-04-2012 16:59:57
Ik ga het vanavond dan toch maar geven.Die Noscapine is dan ook weer weggegooid geld maar misschien komt het nogeens van pas.
Ik geef het dan een 1/2 uurtje voordat ze naar bed gaat en zal zeker regelmatig gaan kijken.Ik heb bij de drogist ook de hoestdrank van Natterman met codeine bekeken maar uiteindelijk komt de dosering dan op hetzelfde neer heb ik berekend.Ik zou zeker kunnen overwegen om een 1/4 tablet te geven en mocht het niet werken of te snel uitwerken dan kan ik altijd gedurende de nacht het andere kwart geven.
We moeten eerst maar eens kijken of het werkt omdat deze hoest toch door de kinkhoest zal komen maar op den duur ben je zo radeloos dat je toch gaat zoeken naar een oplossing en als het al ietsjes zou helpen ben ik al harstikke blij.Zelf heb ik vaker Codeine gebruikt bij hoesten en altijd met succes en zonder bijwerkingen maar ik ken ook een collega die het eens heeft ingenomen en die was een hele dag uitgeschakeld terwijl ik er met gemak 20-40 mg per dag van innam dus dat is natuurlijk ook erg individueel hoe iemand erop kan reageren.
Ik ben benieuw of er nog meer moeders zijn die ervaring hiermee hebben bij hun kinderen.

Bedankt!!
 
Quote
RE: wel/geen codeine aan dochter geven
Famke  schreef op: 14-04-2012 17:26:57
Heb je ook vicks vaporub is huis?
Dar een dikke laag van onder de voetjes en tussen de teentjes smeren,sokken aan en op bed.
Dat werkt hier altijd erg goed.
Maar als het een echte kriebelhoest is helpt er weinig tegen,ja vochtige lucht maar dan moet je bv een kachel aan met een flink natte handdoek er op.
 
Quote
RE: wel/geen codeine aan dochter geven
Chloe  schreef op: 14-04-2012 17:47:12
mijn zoontje werd ook verdacht van kinkhoest en heeft Ventolin gekregen. Dat verlicht wel degelijk. Het houdt de luchtwegen open, waardoor ophoesten van slijm makkelijker gaat en ze het niet zo ontzettend benauwd krijgen bij hoestbuien. Hoest onderdrukken zou ik dan liever niet doen en onze huisarts raadt dat ook af.
 
Quote
RE: wel/geen codeine aan dochter geven
Even Snel  schreef op: 14-04-2012 18:09:03
@Chloe,heeft jouw zoontje een bewezen kinkhoest?
Hoelang heeft hij gehoest?.
Goed om te horen dat de Ventolin heeft geholpen.
Ik gebruik deze Codeine nu alleen even als noodgreep om ieder geval de komende 1-2 nachten eens normaal te kunnen slapen.Misschien had ik beter de Ventolin kunnen nemen maar ik heb hetzelf ooit eens gebruikt bij een bronchitis en toen deed het weinig tot niets dus vandaar mijn besluit het nu even niet te gebruiken.Nu even het weekend zien door te komen en anders bel ik maandag even de huisarts om dan toch even Ventolin te gaan gebruiken.

Bedankt!!.
 
Quote
RE: wel/geen codeine aan dochter geven
Satekroket  schreef op: 14-04-2012 19:29:13
Mijn neefje en mijn ouders hadden deze winter kinkhoest, bewezen door een bloedtest. Als je dochter nu al 5 weken hoest, dan is het ergste al achter de rug.
Het hoesten werd in ieder geval minder bij mijn neefje en bij mijn ouders na 5 weken.
Het probleem met kinkhoest is inderdaad het hoesten in de nacht.
Mijn vader en moeder hebben ook ventolin gekregen om benauwdheid te voorkomen bij een hoestaanval.
Sterkte!!!
 
Quote
RE: wel/geen codeine aan dochter geven
Satekroket  schreef op: 14-04-2012 19:40:45
Ik weet niet of je dochter ooit pufjes heeft gehad. Het is niet zo omslachtig hoor. Met 6 jaar hebben ze het best snel door hoe het moet. Mijn dochter heeft pufjes voor haar benauwdheid en ze kon met 6 jaar al snel goed "toeteren" Je krijgt een soort mondstuk erbij voor kinderen en die moet een toetgeluid maken.
Bij kinkhoest zitten en bacterien in de longen en die produceren toxinen die de hoest veroorzaken. Het is een kweste van uitzieken helaas! Bij kinderen die ingeent zijn verloopt de ziekte meestal mild.
Kijk uit met je ouders of met opas en omas! Die zijn meestal niet ingeent en kunnen erg ziek worden. En jezelf natuurlijk! Helemaal omdat je zwanger bent.

 
Quote
RE: wel/geen codeine aan dochter geven
Marron  schreef op: 14-04-2012 19:50:54
ik gebruik alstijd noscapect tabletjes geen drank Codeine helpt mij nooit. Weet alleen niet vanaf welkem leeftijd die tabletjes zijn
 
Quote
RE: wel/geen codeine aan dochter geven
Even Snel  schreef op: 15-04-2012 08:22:07
Dochter heeft afgelopen nacht goed geslapen.Ze heeft 1x flink liggen hoesten rond 12 uur maar daarna in ene keer doorgeslapen tot vanmorgen 8 uur.
Ze heeft gelukkig geen bijwerkingen van de pilletjes.Ze is gewoon goed fit uit bed gekomen en niet misselijk,duizelig oid.
Ze heeft nog wel steeds een aardige volle neus en een lekkere rochelhoest.Vandaag maar even een lekker rustig dagje inlassen.Wel even een frisse neus halen natuurlijk.Misschien bel ik morgen even de dokter voor Ventolin.Ik weet niet of ik vanavond weer codeine ga geven omdat het als bijwerking ook obstipatie geeft en ze heeft een al niet te makkelijke stoelgang dus daar zitten we ook niet op te wachten.
Gelukkig is het verder niet schadelijk voor de baby in mijn buik.Het zou pas een probleem worden wanneer ik rondom de 34 weken zwanger zou zijn want dan zou ik de baby tijdens de geboorte kunnen besmetten maar dat is gelukkig nog niet aan de orde.Tegen die tijd zal al het hoesten wel over zijn en ze is sowieso niet meer besmettelijk.Ik ben wel veel verkouden en soms wat hoesten maar voor de rest ben ik niet ziek oid.
Ik hoop echt dat het straks ineens veel beter zal gaan.Het ging vorige week ook beter maar toen kwam ineens die neusverkoudheid erbij en dat is dan net even teveel van het goede en komen weer die hoestbuien terug.Gelukkig blijft ze ondanks al het hoesten wel een positieve meid!!.

Gr.
 
Quote
RE: wel/geen codeine aan dochter geven
Nina1 Niet Ingelogd  schreef op: 15-04-2012 08:29:06
Ik ben zelf verdacht geweest. An kinkhoest en kreeg voor de nacht codeïne verder helpt geen medicijn tegen kinkhoest, uiteindelijk was het geen kinkhoest maar een andere bacterie/ virus wat rond gaat en net zulke hoestbuien veroorzaakt als kinkhoest.
 
Quote
RE: wel/geen codeine aan dochter geven
Monica Mv 2  schreef op: 15-04-2012 09:27:29
Ik zou het niet doen, maar het is al te laat neem ik aan.

Mijn dochter hoest al sinds november. Heeft bloedgeprikt en ademtesten gehad maar ze had geen astma en geen kinkhoest. Wat het wel was, waarschijnlijk 1 of andere langdurige bacterie zei de kinderarts. Over een maand moeten we terug naar de kinderarts en als ze dan nog hoeste wilde hij wel doorzoeken.

De kinderarts zei dat we hoogstens eens een keer een hoesttabletje mogen geven maar verder niks. Lichaam moest dat zelf oplossen.

Succes, misschien toch maar een bezoekje aan de dokter doen dan?
 
Quote
RE: wel/geen codeine aan dochter geven
Even Snel  schreef op: 15-04-2012 15:20:01
Ik ben 2 weken terug al bij de dokter geweest en daar is ze helemaal onderzocht.Longen ed helemaal schoon.We hebben toen afgesproken dat wanneer ze na 2 weken nog aan het hoesten is dat we dan gaan bloedprikken.Vandaag is het gelukkig iets beter met het hoesten.Ze is vanmorgen lekker aan het skeeleren geweest en dat ging eingelijk best goed.Wel een paar keer een hoestbui maar dan wel een produktieve hoest waarbij ze helder slijm kan ophoesten.

@Monica,is jouw dochter ondertussen wel klaar met het hoesten??.
Hoelang is zij aan het hoesten geweest?.
Ik ga zeker geen gewoonte maken van de codeine tabletten maar op een gegeven moment moet je wel en wordt je er helemaal radeloos van wanneer het hele nachten doorgaat met dat hoesten.Ben ook nogeens 21 weken zwanger van nummer 3 en moet ook aan mijn eigen rust komen want anders keldert mijn weerstand ook naar beneden en dat wil ik ook niet.
Als het vandaag zo goed blijft gaan dan hoeft ze vanavond niets te nemen.

Gr.
 
Quote
Navigatie


Reageren op wel/geen codeine aan dochter geven
Naam
Bericht