Menu
 

Topic:

exceem baby 6 maand

Mama Van Jurre En St
ijn En Joris
  schreef op: 10-04-2012 21:18:19
hallo
mijn zoontje van 6 maand bijna heeft exceem hij heeft kleine plekjes over zijn lijfje. ben bij de huisarts geweest hormoonzalf gekregen ga morgen weer terug want heb het idee dat het erger wordt. ik ken dit dus helemaal niet bij mijn andere 2 mannen geen last van gehad zit ook niet in de familie.
nu heb ik vandaag als advies van de apotheker calendula meegkregen tegen waterpokken maar kon ook bij exceem begruikt worden.
ben inmiddels al geen zwitsal meer aan het gebruiken wat ik erg jammer vind ruikt zo lekker maar goed als het helpt. wie heeft er nog meer tips voor me om het mijn kleine mannetje het dragelijker te maken. geef overigens nog alleen volledige borstvoeding ja fruithapje wel geprobeerd maar lust ie niet dus probeer het over een week weer.
alvast bedankt sorry voor de typfouten heb een irritant toetsen bord
groetjes
 
Quote
Navigatie
RE: exceem baby 6 maand
Kim Mv Sem  schreef op: 10-04-2012 21:24:56
Ik heb voor mijn zoon lanettecreme voorgeschreven gekregen (hij heeft exceem rond zijn oog)
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Mo27  schreef op: 10-04-2012 21:34:48
ik heb voor mijn dochter van 6 al de derde hormoon zalf wat nu eindelijk aanslaat en vaseine cetamacrog om het te onder houden
ze heeft al vanaf baby exceem en dit uit zich vooral met de kou,weerstand wat lager is en gebruik bij toetendoekjes.

Ook mijn zoontje die net 2 is heeft hormoonzalf. die heeft plekken op zijn arm en benen die elke keer weer terug komen. In de zomer is het weg en zodra het kouder word komt het weer.
he hoeft niet van een allergie te zijn. kan ook gewoon van de lucht komen.

soms is het zo naar,jeukt soms zo erg he.

ik zou er id nogeens naar laten kijken en misschien een ander zalfje vragen
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Alice  schreef op: 10-04-2012 21:41:16
De huid voortdurend vet houden.
Wat ook heeeeel goed werkt is, een gaasje met moedermelk erop leggen.
Kleren wassen met Neutral

Is het sinds het fruithapje misschien?

Calendula is heel goed, fijne apotheker! Beter dan je huisarts eerlijk gezegd die meteen een paardenmiddel voorschrijft.
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Mie  schreef op: 10-04-2012 21:42:44
Mijn kindjes hadden het ook ( en zelf heb ik ook eczeem).
Wat ik deed:
Wassen zonder wasverzachter, maar met een scheut azijn als verzachter.
Om de 3 dagen in badje, de andere dagen wassen met een hydrofiel washandje ( geen zeep gebruiken).
In het badje ging Balneum Hermal-F
Insmeren met een cetomacrogol -vaseline 20%, deznoods een beetje water op mijn handen en dan pas de creme, dat smeerde makkelijker uit op het lijfje
Goed opletten dat alle kkleding katoen was.
Ook alle beddegoed/slaapzakjes enzo van katoen.
De verwarming niet te hoog en waterbakjes aan de radiatoren ( droge lucht is slecht voor eczeem).

De eczeem ging er niet helemaal van weg, maar ik zag dat het huidje veel rustiger werd en ik merkte dat mijn kindjes veel minder jeuk hadden.

Sterkte, het is zo sneu voor die kleintjes.
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Mo27  schreef op: 10-04-2012 21:43:31
Maar soms ik de hormoonzalf de enige oplossing. ik heb hier maanden gesmeerd en niks hielp alleen de hormoonzalf. Vooral als een kind teveel last aan heeft zou ik er echt niet te lang mee tobben hoor
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Alice  schreef op: 10-04-2012 21:45:16
Inderdaad Mo27, soms is het de enige oplossing, maar 't is niet de eerste oplossing waar je mee moet komen. Ik vind het echt kwalijk van een huisarts om zoiets voor te schrijven aan zo'n klein kind, terwijl er nog niks anders geprobeerd is.
Het is goed dat die cremes er zijn, maar het is het laatste redmiddel.
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Mie  schreef op: 10-04-2012 21:46:26

Quote mo27:
Maar soms ik de hormoonzalf de enige oplossing. ik heb hier maanden gesmeerd en niks hielp alleen de hormoonzalf. Vooral als een kind teveel last aan heeft zou ik er echt niet te lang mee tobben hoor




Sluit ik me bij aan!
Je kunt beter een paar dagen hormoonzalf smeren om het onder controle te krijgen, dan het heel erg te laten verslechteren.
En als het goed is begint een arts altijd met de lichtste variant ( Hydrocortisonen, klasse 1 hormonen)
3 dagen smeren maximaal en dan 2 dagen stoppen. Als het dan nog niet weg is , ditzelfde harhalen.
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Beibi  schreef op: 10-04-2012 21:46:38
Hier werkt calendula ook heel goed. Ons zoontje kreeg het toen ik af en toe flesvoeding ging geven. Ik ben toen bij een homeopaat geweest, en die heeft gekeken waar het vandaan kwam, samen met een osteopaat, en ik heb een poeder gekregen wat ik door zijn fles doe. Als het heel erg is, gebruik ik wel de hormoonzalf, een hele vette.
Hooguit 2 keer per week in bad, ook met calendula (ik gebruik Weleda baby body en hair) en vooral na het badje goed drogen en smeren. Wij smeren iig 2 keer per dag.
Succes!
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Bepje  schreef op: 10-04-2012 21:52:50
Kind is er inmiddels redelijk overheen gegroeid. Wij gebruiken vaselinelanettecreme van de apotheek om de hud soepel te houden. Geen wasverzachter, die is ook niet nodig en zo min mogelijk in bad.
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Mo27  schreef op: 10-04-2012 21:57:12
Alice ben ik het niet helemaal mee eens. Maar ik denk dat iedereen daar eigen mening over heeft

net zoals wat Mie zegt. Je kunt echt beter paar dagen met hormoonzalf smeren. na paar dagen is weg en kun je het bijhouden. beter dat je het idd laat verslechteren. hier begint de HA ook met de lichste variant. Bij me dochter zitten we er nu 3 verder. Nou dan help de calandula en de tips van hier boven ook echt niet meer. Kind had er last van en ze zag er zo naar uit van de exceem. ik heb dan liever de hoormoonzalf dan dat ik zelf ga tobben. en nu halve week verder met de nieuwe zalf is het weer helemaal gaaf haar huid.

Maar ik denk dat het iedereen voorzich is
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Alice  schreef op: 10-04-2012 22:06:58
Volgens mij zeggen we nagenoeg 't zelfde.
Ik zeg niet dat je die cremes nooit mag gebruiken, maar ik zeg wel dat die cremes veel te snel voorgeschreven worden. Bij jouw dochter was het misschien nodig, ze had er last van en ze zag er naar van uit, als calendula etc niet meer helpt, dan JA, Natuurlijk, je laat een kindje niet lijden als het niet hoeft.

Zoals de TO het hier omschrijft, zeg ik.. wacht nog met die hormonen en probeer eerst een mildere oplossing. Zeker bij zo'n jong kindje.
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Fruitsalade  schreef op: 11-04-2012 06:53:56
Thiuri heeft ook regelmatig ecxzeem, maar voor hem gebruik ik nivea, is het binnen no-time weer weg
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Katinka Mv 2 Zonen  schreef op: 11-04-2012 08:03:03
Bij mijn jongste zoon van 5,5 jaar heb ik 4 varianten verzorging:
Gewoon onderhoud door parfumvrije vaseline (gewoon die potten die je bij de drogist kunt halen). Is de huid iets onrustig, dan een zalf van de arts met ureum.
Zet het exceem door, dan kan ik met hydrocortison (klasse 1)smeren of als het heel erg is met dermovate (klasse 4).

Mijn ervaring is dat exceem bij mijn jongste plotseling bij stress kan opkomen en dat moet dan meteen met dermovate behandeld worden om het kapot gaan van de huid te voorkomen. Meestal kan ik na 1,5 dag al minderen naar hydrocortison en dan verder minderen.
Hoewel ik altijd erg terughoudend was, heb ik gemerkt dat de pijn en jeuk een enorme invloed hebben op mijn zoon, dus dan heb je uiteindelijk niet echt een keuze. Zeker niet als je in 1,5 dag al een goed resultaat hebt.
Het is wel een tijdje modderen geweest om te zien wat nu de beste strategie is qua behandelen, maar als je dat weet, wordt het steeds makkelijker.
Ook is er onderzoek gedaan naar allergieen, maar het bleek dat hij nergens allergisch voor is. Zijn exceem is dus echt stressgebonden en dat kan in zijn geval ook een nacht slecht slapen als stressfactor betekenen.

De afgelopen 1,5 jaar is het nu goed onder controle, het enige is dat zwemmen in een zwembad de huid elke zwemles opnieuw onrustig maakt. Maar ureum is hiervoor voldoende.
Zwemles + stress = smeren met hormonen.

Belangrijkste eigenlijk is dat het omgaan met exceem meestal geen gebruiksaanwijzing kent die meteen werkt. Het is zoeken naar factoren die exceem verergeren en verminderen (oorzaak) en de wijze waarop je ermee om kunt gaan en welke gradaties daarin zijn (behandeling).
Je kindje is nog erg jong, dus het kan zijn dat hij er overheen groeit met de jaren. (mijn oudste had als baby heel veel exceem en is sinds hij 2,5 jaar is exceemvrij).
Ga in elk geval niet teveel aan de slag met allerlei producten (vaak ook met parfum en alcohol) die je bij de drogist kunt halen, maar blijf in overleg met huisrts en apotheek.
Oja, en de tips ten aanzien van kleding (katoen) weinig baden, wasmiddel zijn ook erg belangrijk. En denk aan een goede hypoallergene zonnebrand (zou ik in overleg met apotheek doen).

veel succes!
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Danimvsenna  schreef op: 11-04-2012 10:07:40
Senna had een (grote) exceemplek op haar wang als baby.

Heb voor haar cetomacrogol gekregen, maar dat werkte voor geen meter.

Uiteindelijk van de buren een pomp zalf gekregen "La roche posay - lipikar baume" en binnen 2 weken waren de plekken helemaal weg! Het is geen hormoonzalf, maar werkt wel als een tierelier. Is gewoon verkrijgbaar bij de apotheek.

Zodra ze nu last heeft van droge plekken, smeer ik haar weer in en is het over.

Verder:
- Niet te warm baden
- Niet te lang baden
- deppend afdrogen
- Geen zeep gebruiken
- Geen wasverzachter gebruiken.
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Mama Van Jurre En St
ijn En Joris
  schreef op: 11-04-2012 11:04:49
ben vanmorgen bij de huisarts geweest en de arts zei in die 35 jaar dat ik huisarts ben had hij dit nog nooit gezien die plekken hij dacht aan psirrias ofzoiets maar wilde dit dus door de huidarts beoordelen.kan pas de 23 ste terecht heb huisarts net teruggebeld en gezegd ik wil dat jullie voor me bellen om eerder terecht te kunnen mannetje slaapt bijna niet vanacht 8 keer wakker geweest.
en mocht nu even met niks smeren.
dus nu gaan we met de derde naar ziekenhuis. ja soms zakt me de moed in de schoenen heb 2 bijzondere kinderen dus lopen daar ook bij de ene afspraak in en uit en nu met de kleine man pfff weet niet hoor kan hier nou mooit de zon gaan schijnen bah
sorry voor mijn negatieve humeur maar soms....................
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Danimvsenna  schreef op: 11-04-2012 12:59:35
Bedoelt hij niet Psoriasis?
Dat is ook een huidaandoening.

Veel sterkte! Hopelijk valt het mee voor jullie mannetje!
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Mama Van Jurre Enj S
tijn En Joris
  schreef op: 11-04-2012 14:49:30
ja dat bedoelde die wist het woord maar hoe je het moest schrijven hahaha en geen zin om op te zoeken thx
 
Quote
RE: exceem baby 6 maand
Even Snel  schreef op: 14-04-2012 17:20:46
Wat naar zeg!!
Toevallig keek ik vorige week naar Ingang Oost en daar was een 6 jarig jongetje met psoriasis.Komt idd zelden voor bij kinderen.Hij was geloof ik wel al een jaartje of 3 toen hij er last van kreeg.
Hier heeft de oudste van 8 jaar ook eczeem.Hij kreeg met 4 mnd dauwworm in zijn gezicht en kreeg daarvoor Lanettecreme en dat genas redelijk vlot.Toen kreeg die ook nattende eczeemplekken op zijn borst en daarvoor kreeg ik de lichtste hormoonzalf en dat werkte heel goed.Toen die 15 mnd was zat die ook eens helemaal onder op zijn ruggetje.Echt plekken zo groot als een muntstuk maar hier hielp toen ook de Hydrocortison weer heel goed.Hij heeft ook tot zijn 4de jaar last van zijn luchtwegen gehad maar is daaroverheen gegroeid maar de eczeem blijft wel bestaan.Wel in veel mindere mate en zonder teveel klachten.Ik gebruik als onderhoudszalf Vaseline cmg zalf en als de plekjes ontstoken zijn wat hormoonzalf.In de zomer is die helemaal puntgaaf en heeft die een prachtige gave huid.
Ik hoop dat je snel bij de dermatoloog terecht kunt.Heel veel succes.

Gr.
 
Quote
Navigatie


Reageren op exceem baby 6 maand
Naam
Bericht