Menu
 

Topic:

Hoe lang?

Beibi  schreef op: 10-04-2012 11:33:48
Hoe lang moet je geduld hebben? Ik zit al een hele tijd niet lekker in mijn vel. In januari heb ik me ziekgemeld en kreeg ik een verwijzing naar een psycholoog. Daar heb ik 20 maart het advies gekregen om naar een tweedelijns psycholoog te gaan. Dat was in werking gezet, maar toen ik belde om een afspraak te maken, zeiden ze me, dat de aanmelding was ingetrokken door de huisarts. Bij de huisarts wisten ze (natuurlijk) van niets. Dus opnieuw een aanmelding gedaan. De huisarts heeft er wel bij gezet dat het wat sneller moet gaan. Nu belde ik vandaag, en kreeg een afspraak voor 3 mei
Ja, het kon 1 week eerder, maar wel op een dag dat ik werk (ik ben mijn uren aan het opbouwen), en ik durf op mijn werk echt niet te vragen of ik daar vrij voor kan krijgen. Ik heb vorige week geen prettig gesprek gehad met mijn leidinggevende, en dat durf ik echt niet. Dus nu maar de dagen aftellen tot ik eindelijk de intake heb. Ik ben vergeten te vragen hoe het daarna verder gaat. Ik ben er gewoon zo aan toe om hulp te krijgen. Ik heb het nu gewoon echt zwaar.
Ik weet niet precies wat ik hiermee wil, gewoon even mijn verhaal kwijt, wat een gedoe!
 
Quote
Navigatie
RE: Hoe lang?
C.  schreef op: 10-04-2012 11:41:14
Wat vervelend dat als je hulp nodig hebt het allemaal zo lang moet duren he!
Sterkte
 
Quote
RE: Hoe lang?
Sara1976 Niet Ingelo
gd
  schreef op: 10-04-2012 11:58:38
kan de huisarts of je zorgverzekeraar niet middelen voor een eerdere afspraak? En anders zou ik toch ngo eens bellen of een eerder afspraak mogelijk is. Misschien is er in de tussentijd wel iemand uitgevallen
 
Quote
RE: Hoe lang?
  schreef op: 10-04-2012 12:01:51
ik wacht al 3 jaar
 
Quote
RE: Hoe lang?
Beibi  schreef op: 10-04-2012 12:17:48
Thanx meiden!
3 jaar? Dat is extreem lang!

Ik ga mijn huisarts maar weer bellen, het probleem ligt ook meer bij mijn werk, dat ik er geen vrij voor durf te vragen. Ik kan donderdag de bedrijfsarts bellen. Als die akkoord is, gaat mijn leidinggevende ook akkoord, maar daar moet ik dus (ook) nog even geduld voor hebben.
Ik loop er gewoon al veel te lang mee, en ik wil niet dat mijn zoontje er iets van meekrijgt. Af en toe reageer ik toch wat strenger dan dat ik normaal zou doen.
 
Quote
RE: Hoe lang?
Mary  schreef op: 10-04-2012 12:42:38

Quote proudmum:
ik wacht al 3 jaar



jij hebt toch hulp? Heb het wel eens in andere topics van je gelezen!

sterkte Beibi!
 
Quote
RE: Hoe lang?
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 10-04-2012 13:10:34
Het is heel vervelend dat je zolang moet wachten voordat je geholpen wordt. Ik had ook mijn intake vorig jaar februari maar de eerste echte afspraak was toen pas in juni. Komt door de enorme drukte en tekort aan deskundig personeel, dankzij de bezuinigingen. Het vervelende vind ik nog dat het behandeljaar wel vanaf je intake wordt berekend!
 
Quote
RE: Hoe lang?
  schreef op: 10-04-2012 13:17:46
klopt mary maar dat is alleen een psychiater die medicatie voorschrijft, verder zat ik net in een groep maar ben daar weer uitgegooid omdat ik in een andere thuishoorde volgens hen en sta nu weer op de wachtlijst.
 
Quote
RE: Hoe lang?
Xxx  schreef op: 10-04-2012 13:31:37
Ik kon van de een op andere dag bij psychiater terecht. Daar ook gesprekken gehad. Ook gelijk onder begeleiding bij SPV-er (psychiatrisch verpleegkundige).
Daarnaast naar een psycholoog gegaan. Na bellen gelijk 1 week later terecht.
Nu haptotherapie. Ook binnen 3 weken terecht.

Je hoeft niet perse bij GGZ of zo! Je kan ook kijken wat en wie je verzekering vergoedt! Een telefoontje of mailtje is voldoende om dat te weten te komen....

Succes
 
Quote
RE: Hoe lang?
Mamsie  schreef op: 10-04-2012 13:38:30
dan wacht je niet 3 jaar, je hebt alleen de juiste hulp nog niet gevonden....minstens zo vervelend trouwens...
Hoop dat je snel wel goede hulp krijgt!
 
Quote
RE: Hoe lang?
Mamsie  schreef op: 10-04-2012 13:39:36
mijn berichtje was een reactie op proudmum, ik deed weer iets verkeerd....

TO wat duurd wachten dan lang he?
Je wilt zo graag aan de slag...
Succes hoor!
 
Quote
RE: Hoe lang?
Mary  schreef op: 10-04-2012 14:40:48

Quote proudmum:
klopt mary maar dat is alleen een psychiater die medicatie voorschrijft, verder zat ik net in een groep maar ben daar weer uitgegooid omdat ik in een andere thuishoorde volgens hen en sta nu weer op de wachtlijst.



oh das balen!

Ik kon destijds binnen een maand starten in een groep.

Hoop dat jullie snel de juiste hulp hebben want wachten is afschuwelijk als het niet goed met je gaat!
 
Quote
RE: Hoe lang?
Petrina  schreef op: 10-04-2012 19:38:59
Zonde van de tijd, hoe langer het duurt hoe lastiger het word om te kunnen helpen, patronen slijten er verder in, problemen worden groter of groeien enkel. En dan nog niet gedacht aan alle gevallen waarin hulp hierdoor te laat komt. Het wachten is echt te erg. Zo zonde voor alle betrokkenen.

Je vraagt deze vorm van hulp niet zomaar en het is eigenlijk te erg dat het zo lang duurt voordat je het krijgt. Helaas hebben steeds meer en meer mensen hulp nodig en word het in deze tak werken steeds moeilijker en moeilijker dus zal dit niet snel veranderen...

To: houd moed, je weet dat je hulp gaat krijgen, denk goed aan jezelf. En onthou je bent nu al zover, een van de moeilijkste stappen is hulp vragen, je kan nu niet anders dan volhouden anders is alles wat je tot nu gedaan hebt voor niets geweest. Sterkte!
 
Quote
RE: Hoe lang?
Beibi  schreef op: 10-04-2012 19:40:11
Ik wil echt graag aan de slag, het heeft al lang genoeg geduurd. Het zou zo fijn zijn als ik eens positief over mezelf kon denken, ik zie altijd overal de bezwaren en moeilijkheden, zo vermoeiend. Ik weet alleen niet hoe ik het kan veranderen.
 
Quote
RE: Hoe lang?
Petrina  schreef op: 10-04-2012 19:43:33
Je kan ook niet alles weten Beibi, maar onthou dat het geleerd kan worden en dat als je nu volhoud je straks na een heel leer proces wat ontzettend zwaar maar zo leerzaam is, je meer van jezelf kan houden en dingen als uitdagingen kan gaan zien en dat is het waard, echt het is het zo waard!!

Voor nu, kijk maar eens elke dag in de spiegel en zeg elke dag 5 dingen waar je trots op bent van jezelf.
 
Quote
RE: Hoe lang?
Beibi  schreef op: 10-04-2012 19:50:52
Dank je wel Petrina, heb het af en toe echt nodig om weer ergens in te kunnen gaan geloven.
Ik zal een briefje op de spiegel gaan plakken, het wordt hoog tijd om dat te gaan doen!
 
Quote
RE: Hoe lang?
Petrina  schreef op: 10-04-2012 19:52:44
Goed zo!! En doen he, je zal merken dat het in het begin moeilijk is maar laat je niet uit het veld slaan, je kan het winnen van je negatieve gedachte als je je positieve gedachte voed.
 
Quote
RE: Hoe lang?
Beibi  schreef op: 10-04-2012 21:51:47
Ik heb een aantal kaartjes gemaakt die ik op ga hangen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoe lang?
Naam
Bericht