Myself schreef op: 07-04-2012 13:26:39 |
Kent iemand het Hummingbird bakboek? Ik heb er laatst iets uit mogen proeven en kreeg de naam van het boek. Maar wat ik me afvraag, zijn het een beetje de ingrediënten uit de supermarkt die erin gaan? Of moet je voor de recepten op zoek naar allerlei speciale adresjes? |
Quote |
Heleenmv2 schreef op: 08-04-2012 09:45:24 |
Ik heb wel eens een recept gemaakt, maar dan van internet en dus niet uit het boek waar jij over
schrijft. Is het boek een vertaling of de Engelstalige versie? De vertaler zal zoveel mogelijk proberen om het recept "om te zetten" naar Nederlandse namen/versies voor de ingrediënten en vooral ook de hoeveelheden. Dat is wel prettig, want hoewel ik wel 'cups' kan afmeten, vind ik een 'stick' boter een stuk lastiger omrekenen! Het recept van de red velvet cakejes wat ik vond was wel met ingrediënten als creamcheese (Philadelhia) baking powder (backin bakpoeder van Dr. Oetker) en baking soda (maagzuiveringszout), maar dat kun je hier ook allemaal wel krijgen. Wijnsteenpoeder wordt bijvoorbeeld al wat lastiger, maar dat is wel gewoon te bestellen bij één van de vele (web)winkeltjes met taartbenodigdheden. |
Quote |
Myself schreef op: 08-04-2012 12:27:43 |
Bedankt voor die tip Heleen. Ik ben benieuwd of er nog meer reacties komen.... Ik wou dat het mij ook niets zei Minou het was zo goddelijk lekkerrrrrrrrr |
Quote |