Menu
 

Topic:

klein autootje maandelijkse kosten

Happysinglemum  schreef op: 06-04-2012 21:37:20
Hoi,

Eens in het jaar begin ik weer een topic over een klein autootje. Daar is tie weer. Ik ga me toch weer een beetje orienteren. Ik denk aan een fiat seicento, smartje for two oid.

Kan iemand me zeggen wat dat kost per maand ongeveer? Ik zal weinig rijden, hooguit 2x per week en dan geen grote afstanden. Ik heb geen flauw idee vd bezinekosten.

Volgens mij zit de verzekering ongeveer op 17,- (via Ditzo en 0 jr schadevrij).
Wegenbelasting moet je nu voor betalen als je dat in wilt tikken haha, kan me herinneren dat dat een tijdje geleden rond de 30,- per 3 maanden was. Klopt dit ongeveer?

Ik hoor het graag!
dank alvast!
 
Quote
Navigatie
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Karien  schreef op: 07-04-2012 10:55:26
Ik heb een Suzuki Alto en tank ongeveer 1 x in de maand.
Kost me ongeveer 35,-
Wegenbelasting...ik dacht rond de 11,- per maand.

Verzekering weet ik ff niet, betalen we 1 x in het jaar dan voor 2 auto's samen. Samen betalen we geloof ik iets van 250,-.
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Happysinglemum  schreef op: 07-04-2012 13:30:20
Tnx Anna, ik kende dit helemaal niet. Sommige dingen klinken natuurlijk ook wel logisch, maar het lijkt me idd wennen ja.

Karien, dan ben je dus ongeveer 60,- in de maand kwijt voor alles??
Ik vind dat echt niet veel hoor.

Maar soms als ik kijk op autotrack dan staat er ook wat kost deze auto, dan komen ze soms zo op een bedrag van 250,- per maand uit ofzo! Oke, ze berekenen dan zo'n 130,- alleen aan tanken waar ik nooit op kom.
Maar wat betekent dat 'afschrijvig' nou altijd? Heb dat nooit geweten. Toch niet iets wat je daarnaast nog moet betalen?

Normaal is het toch WA-verzekering, wegenbelasting en that's it, ja benzine uiteraard. Oh en eens in de paar maanden keertje olie bijvullen.
Dat is het toch?
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Happysinglemum  schreef op: 07-04-2012 13:31:26
Oh en nog iets. Je kan toch overal komen door de snelwegen te vermijden toch? Ik weet uiteraard dat je er dan misschien 2x zo lang over doet maar dat geeft niet haha. Ik zag bij m'n zusje op die tomtom oid dat je dat ook kon aangeven, ideaal haha
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Made  schreef op: 07-04-2012 13:34:18
gewoon een keer op zondagochtend rijden. toen ik net mn rijbewijs had was ik doodsbang achter t stuur. paar x op zondagochtend gereden en ben nu net schumacher
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Happysinglemum  schreef op: 07-04-2012 13:36:48
haha Made, misschien wel een goed idee ja
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Karinmv3  schreef op: 07-04-2012 13:56:50
In die kosten bij autotrack nemen ze volgens mij ook de onderhoudskosten mee, dus banden vervangen, reparaties dat soort dingen.
Afschrijving is wat je auto minder waard wordt om weer door te verkopen.

Wij hadden een fiat punto, de wegenbelasting was 80 euro per kwartaal en de verzekering 22 euro per maand.

Nu hebben we een renault laguna station, verzekering 18 euro per maand, maar jee die belasting. 56 euro per maand.
Maar we moesten wel, want we pasten niet meer met zijn allen in de auto.
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Tamaramvc&f  schreef op: 07-04-2012 13:57:20
Benzine zal jou niet veel kosten dan hoor. In mijn Ford Ka tank ik 50 euro en dan kan ik ruim 400 km rijden, ik rijd wel elke dag werk/huis. Dat is ongeveer 25 km.
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Happysinglemum  schreef op: 07-04-2012 14:00:40
Oke, maar Karin die afschrijving betaal je toch niet. Het is toch alleen de wegenbelasting en verzekering.
Balen trouwens, maar ja, als het anders niet past heb je geen keus.

Oke Tamara, dat valt dan mooi mee.
Naar m'n werk ga ik sowieso op de snorrie (is een kwartier). Het zal alleen voor het weekend zijn.

Toen m'n ex en ik nog samen waren hebben we wel een auto gehad maar dat was eigenlijk zijn afdeling haha, vandaar dat ik dat slecht weet. Al deed ik verder wel de administratie, hij regelde dat verder.
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Happysinglemum  schreef op: 07-04-2012 14:03:48
Leuk trouwens Ford Ka, heb ik ook naar zitten kijken.

Maar vind hem toch een beetje te groot. Ik ben echt zo iemand die denkt als er een tegenligger aankomt dat het niet past ofzo. Heb echt het liefst een Smart haha, dan heb ik het idee dat het makkelijker past en dat ik in geval van nood ook naar het fietspad kan uitwijken
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Happysinglemum  schreef op: 07-04-2012 14:46:06
Oh echt? Telt dat mee? Ik heb 18 jr geleden een brommer met helm gehad maar toen hadden we die bromfietscertificaten nog niet. Heb ik nu pech? Dan telt het niet mee denk ik he, of wel?
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Karien  schreef op: 07-04-2012 16:10:32
Ja de kosten vallen best mee, alleen het onderhoud verder he? Bedoel de laatste keuring was toch tegen de 400,-...
Moest best wat vervangen worden.
Mijn autootje is nu 14 jr oud. Denk dat dit het laatste jaartje is...zit er toch aan te denken om 'm weg te doen.
Dat denk ik eigenlijk voornamelijk met mooi weer ha ha, en dan fietsen we elke dag.
Zodra het weer regent of slecht weer is dan ben ik ook zo blij dat mijn karretje voor de deur sta. Dus twijfel...
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
M.  schreef op: 07-04-2012 16:26:29
Zeker als je oudje neemt zijn de reparaties hetgene wat de auto duur maakt. Is al gauw 400 euro voor niet eens zoveel. En snelwegen mijden?, die maken het juist makkelijk. Door allemaal dorpjes rijden met smalle straatjes daar heb je veel meer ogen en aandacht voor nodig. Als je nog zo bang bent, misschien eerst nog wat lessen nemen.
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Tamaramvc&f  schreef op: 07-04-2012 19:36:07
Ja met oudere autootjes krijg je de kosten. Mijne is van 2000. Ik koop wel altijd een auto met nieuwe apk, das echt een voorwaarde voor mij. Zegt nog niet dat ie niet stuk kan gaan maar alle dure en belangrije dingen zijn gecheckt.
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Joltje  schreef op: 07-04-2012 20:11:03
ik heb heel wat jaartjes een fiat punto gereden. Niet echt een hele kleine auto, maar een hele fijne auto om mee te rijden. Ook zuinig. Ik werk zelf in de thuiszorg ( ben zzp-er) dus ik rij heel wat kilometers en dat was te merken aan de auto. er kwamen steeds meer mankementen aan, dus reparaties. Dat heeft mij veel geld gekost en ik heb uiteindelijk besloten om de auto weg te doen en ik heb me een nieuwe gekocht. Ik heb nu een peugeot 107. hele fijne auto..geen wegenbelasting, omdat het een 14% bijtelling autootje is. 2 de hands zijn deze autootjes ook volop te krijgen. Hoe dat dan zit met de wegenbelasting, dat weet ik niet, maar veel kan het nooit zijn, omdat het echt maar een klein autootje is.
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Joltje  schreef op: 07-04-2012 20:14:05
oh, daat vergeet ik te melden, dat ik gemiddeld zo een 800 - 1000 kilometer per maand rij en ik hoef maar 2x te tanken per maand. En ik rij niet economisch, want ivm mijn werk is het rijden van client naar client en dat slurpt benzine zeggen ze. dus over het algemeen een zuinige auto.
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Spatje  schreef op: 07-04-2012 20:30:47
rij er wel genoeg mee, ik had nl ook een auto en die stons veel stil, heb al eens de accu moeten vervangen , gewoon omdat die stil stond teveel

en idd je moet geluk hebben, ik had de pech dat er ieder jaar wel weer iets anders kapot was ondanks dat die amper reed, maar kwam omdat de auto oud was 14 jaar
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Happysinglemum  schreef op: 08-04-2012 10:58:26
Oh spatje dat is ook weer balen dan.

Sis, ik ga het in ieder geval even navragen. Ik rijd nu al jaren snorfiets, daar moet je volgens mij normaal ook een certificaat voor hebben, of niet eigenlijk, jee ik weet het niet meer. Volgens mij wel maar hoefde ik dat niet omdat ik m'n rijbewijs al had ofzo.

Joltje, ik vind die Punto's ook best leuke autootjes, maar voor mezelf zoek ik hem echt wat kleiner. We hebben ook een Peugoet gehad maar geen idee welke dat was, ook een kleine, daarvoor hadden we een Honda Civic.

Tamara, daar let ik ook zeker op hoor, hij moet ook nog gekeurd zijn ja, anders kijk ik er niet eens naar, kan je hopelijk in ieder geval een jaartje vooruit

M, dat doe ik ook. Voordat ik er een koop ga ik ff contact opnemen met een rijinstructeur en eea uitleggen.

Karien, dat kan ik me voorstellen. Ik heb zelf dus een Tomos (snor), ben alleen met m'n dochter van 6 en wij komen dus met dat ding ook overal. Daarbij wil je ook niet weten wat ik allemaal op dat ding meeneem haha. Maar sommige dingen kunnen gewoon niet nu. Sommige plekken kom je bijna niet. Ik wilde een keer naar Plopsaland, er stopt daar niet eens een bus in de buurt! Is toch raar.
In de vakantie gaan wij ipv op echte vakantie 2 daagjes naar de Efteling, dit hebben we al een paar keer gedaan, maar enkele reis is 3 uur, dus 1 dagje kan ook bijna niet eens.
Wij zijn fan van Ikea, m'n dochter kan lekker (gratis ) spelen daar maar je gaat niet ff snel terwijl je er met de auto in een half uur bent. Ik zou elke week wel een keer willen gaan dan bijvoorbeeld. Nu doen we het eens per 2 maanden ofzo. Daarbij kan ik dan ook niks meenemen, of niet veel als je met het OV moet. Als ik een keer echt wat nodig hebt gaan mijn ouders wel mee hoor wat fijn is.

Maar naar mijn werk zou ik hem sowieso niet gebruiken tenzij het echt stormt vd regen misschien. Ik ben er nu ook in een kwartiertje dus nergens voor nodig.

Zou het dan te weinig zijn als ik hem alleen in het weekend zou gebruiken dan?
Desnoods elke woensdag nog maar een ritje rijden voor de lol dan zodat die blijft draaien haha.

Ik las ook van iemand hier dat die een Smart heeft gehad, hoe beviel die?? Ik zou namelijk een oude nemen van max 1500,-. Ik hoorde dat een Smart erg duur is als er een keer wat mee is.
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Karien  schreef op: 08-04-2012 11:31:58
Mijn autootje is dan nu 14 jr oud, en heb hem zelf toen 2e hands gekocht. Heb hem zelf nu 5 jr.
En de afgelopen 2 jaar was de apk vrij duur, dan moeten er dingen vervangen worden.
Tussendoor moet ik zeggen eigenlijk nooit wat. Zelfs met de extreme vrieskou startte die in 1 x.
Als je het kan betalen zou ik het doen....maar denk er ook aan als je bijv. vaker weg gaat of vaker Ikea dat dat ook geld kost .

 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Happysinglemum  schreef op: 08-04-2012 14:52:14
Karien, wat ben je dan ongeveer kwijt voor die APK?

Fijn dat ie het verder zo goed doet ondanks zijn leeftijd.

Ik twijfel nog erg. Blijf voorlopig gewoon lekker kijken, daarbij heb ik m'n geld nog niet haha.

Oh en ik kan goed bij Ikea kijken en niet kopen hoor haha. Maar af en toe daar lekker (goedkoop ) ontbijten en dan m'n dochter ff uurtje laten spelen en zelf lekker rondkijken daar, heerlijk.
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Happysinglemum  schreef op: 08-04-2012 15:52:14
Oh dat is mooi! Dan heb ik er al een paar! :d Heb vanaf m'n 16e brommer/scooter/snorrie gereden. Wel met tussenpozen. Nu in ieder geval al 4 jr achter elkaar. Ik zal eens bellen hoe dit zit.

Tnx!
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Karien  schreef op: 08-04-2012 16:11:52
Oh dat zou ik niet kunnen denk ik, bij Ikea zijn en dan niks kopen ha ha. Nu zit Ikea ook niet dichtbij ons, dus als we eens gaan, ga ik best los eigenlijk.
Eh laatste keer apk was afgelopen januari en dat was rond de 400,-.
Het jaar daarvoor tegen de 250,- als ik het goed onthouden heb.
 
Quote
RE: klein autootje maandelijkse kosten
Happysinglemum  schreef op: 08-04-2012 19:48:31
nou hier is het niet zover vandaan maar met ov ben je al gauw minstens 1,5 uur verder enkele reis.

Tnx, dan heb ik een idee, al weet ik dat het vreselijk kan verschillen natuurlijk. Ik denk er nog ff over na, weet niet of het nu wel verstandig is, en de zomer komt eraan haha. Maar dan weet ik een beetje hoe of wat. Zou fijn zijn als ik wat inkomsten wat meer zekerheid zou hebben. Maar hoe dan ook blijf ik wel even autootjes kijken, zag roze cinquecento voor nog geen 900,-, echt wat voor mij haha.
 
Quote
Navigatie


Reageren op klein autootje maandelijkse kosten
Naam
Bericht