Menu
 

Topic:

TROS Vermist wint kort geding(tragisch)

Dano  schreef op: 06-04-2012 15:31:44
Hilversum - De moeder van de uit Rotterdam gekidnapte 12-jarige Semira heeft het kort geding dat ze had aangespannen tegen TROS Vermist verloren. Vermist haalde Semira zondagavond terug naar Nederland. Haar verwarde moeder Sevim, die het meisje op 29 december 2011 zonder toestemming meenam naar Turkije, werd op Schiphol direct door de marechaussee aangehouden voor verhoor. De vrouw wilde niet dat haar verhaal dat zij op haar onderduikadres voor de camera deed, in de Vermist-uitzending van vrijdagavond (Nederland 1, 21.30 uur) zou worden vertoond.


Presentator Jaap Jongbloed, die persoonlijk naar de rechtszitting was gekomen, wist de rechter te overtuigen om de moeder in het ongelijk te stellen met haar eis. ,,Het algemeen belang van deze zaak is groot. Juist omdat er schrijnend veel van dit soort gevallen zijn, en instanties er nog steeds weinig of niets aan doen. Als Vermist er niet was geweest, had dit meisje misschien nog wel lange tijd in Turkije gezeten. Ze spreekt de taal niet, ging er niet naar school en werd door haar moeder geslagen”, sprak Jongbloed bij de rechtbank.

De voorzieningsrechter deelde de mening van de TROS-presentator. ,,Het maatschappelijk belang wordt gediend door aandacht te besteden aan dit geval van kinderontvoering.”

Jongbloed spreekt van een dubbele overwinning. ,,Het meisje is weer veilig terug in Nederland en de grote sociale draagwijdte van Vermist is opnieuw bewezen.”

De vrouw wordt, volgens een al eerder gemaakte afspraak, wel onherkenbaar in beeld gebracht. Haar stem kan gewoon ten gehore gebracht worden. ,,Het stemgeluid van mevrouw heeft een meerwaarde, in plaats van het enkel citeren van haar verklaring”, zo luidde de conclusie van de rechter.

Semira zat sinds eind december in Turkije. Pas in maart zag zij kans om via msn een noodkreet te versturen aan haar vriendinnetje. Deze schakelde het team van Jaap Jongbloed in, dat het radeloze meisje wist te traceren. Vermist-verslaggever Marco Kamphuis wist de chaotische moeder te overreden haar dochter terug te brengen naar Nederland. Haar wacht nog een rechtsvervolging.



arm kind!!!
 
Quote
Navigatie
RE: TROS Vermist wint kort geding(tragisch)
Anoniema  schreef op: 06-04-2012 15:43:18
stom eigenlijk dat ze onherkenbaar word gemaakt , je vind haar zo terug op internet . Toen zij ooit zelf via vermist haar eigen moeder zocht

ben blij dat het arme kind weer lekker terug in nederland is !
 
Quote
Navigatie


Reageren op TROS Vermist wint kort geding(tragisch)
Naam
Bericht