Menu
 

Topic:

Naar Floriade met Kinderdagverblijf?

Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 04-04-2012 20:12:48
pff wat moet ik daar mee??? Kreeg een brief van het kdv, Ilse gaat volgende week naar de kinderboerderij...Prima leuk..Tuurlijk mag ze mee en geef ik daar toestemming voor (moeten we apart toestemming voor geven voor zo;n uitjes).....Maar dan....de week daarna mogen ze naar de Floriade, met z'n allen, ben zelf totaal niet van grote menigtes en al helemaal niet met zoveel kleine kinderen bij zo'n mega evenement...Ben ik een schijtbroek? of is het niet zo heel raar als ik daar geen toestemming voor geef???
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Mama Van Drie  schreef op: 05-04-2012 07:47:13

Quote Annie:
[...]

Maar WAT precies vind je dan eng? De drukte daar? Juist omdat het druk is zorg je dat je continu overzicht hebt. In feite is het risico op weglopen/kwijtraken groter als ze naar het speeltuintje om de hoek gaan.Dat is overzichtelijker maar de valkuil is wel dat je daardoor minder scherp oplet. Ik denk niet dat de dagverblijf-kindjes veel los zullen lopen. Het zal aan de hand of aan een touw zijn en afwisselend in de bolderkar. (BSO wat meer los maar dat doen ze met schoolreisje toch ook en dan is er veel minder begeleiding)

De tijdsduur zal ook ruim genomen zijn zodat alle kindjes optijd binnen zijn en er geen ouders voor niets aan de deur staan bij het KDV. EN Floriade heeft misschien ook wel programma's voor kleinere kinderen die erg leuk en dagvullend kunnen zijn.

As je onzeker bent praat dan met een leidster over hoe ze het precies gaan doen en wat ze daar gaan doen. Maar ik zou mijn kind zo meegeven, ik vertrouw het KDV blind. Ze nemen echt geen onnodige risico's met de kinderen.



En hier ben ik het dus volkomen mee eens.
Ik vind dat veel moeders echt paniekerig doen als het om een schoolreisje gaat of in dit geval een uitje met het KDV.
Hoor je veel in het nieuws dat er een kind kwijt is geraakt tijdens een schoolreisje?.....en komen er bussen terug terwijl ze een kind kwijt zijn?
Hoe vaak komt dat nou voor?
Ik ben zelf vaak meegweest als moeder met schoolreisjes maar dan let je dus echt wel goed op en het gaat altijd leuk en ontspannen, jammer dat veel moeders hun eigen angst voorop laten gaan met het nemen van een beslissingen van wel of niet meegaan, jammer.
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 05-04-2012 07:50:11
Hier kunnen de ouders niet mee..Tja angst is een slecht raadgever, maar ik weet dat als ze meegaat ik de hele dag misselijk op mijn werk zit....Noem me dan maar egoistisch (want daar komt het dan op neer)...Maar dan voel ik me prettiger als ze gewoon thuis is!
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Mafkees  schreef op: 05-04-2012 07:56:30
Hahaha, ik las in de titel "naar Florida" hahaha, ik dacht al...grappig uitstapje

Ik werk zelf op een KDV en dit soort uitstapjes zijn zeer zeldzaam en bijzonder.
De organisatie zal mega strak zijn. Naar buiten gaan (uitstapje van het terrein af) is aan zoveel regels gebonden. 1 leidster op 3 kinderen, alles mee, gegevens, etc.

Als leidster zou ik zoiets nooit aandurven eerlijk gezegd maar ik vind het van jullie KDV wel heel speciaal dat ze zoiets organiseren.

Naast leidster ben ik ook moeder en als moeder zou ik dit ook eng vinden en snap ik je angst heel goed.
Misschien kun je je gevoelens bespreken met de leidsters? meer informatie verkrijgen?
en als jullie gevoel echt "nee" blijft is dat natuurlijk heel duidelijk.

dan maar egoistisch zoals je schrijft of een bange poeperd, maar het gaat wel om je kind!

maar weet dat ze dit niet zomaar doen. ze hebben zich te houden aan zoveel regeltjes, ik heb meer respect voor de leiding dat ze zoiets aandurven
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Veerle  schreef op: 05-04-2012 08:05:51
Een kind van 3 zo'n uitstap? Nee echt niet! Het is niet de plaatselijke kinderboerderij, maar ruim zes uur op pad. Mijn zoon, niet de bangste, zou het na een uurtje of twee wel hebben gezien zonder papa of mama in de buurt.
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Esther Mv Thomas  schreef op: 05-04-2012 08:34:07
Hier geen angst, mijn kind mocht en mag overal naartoe.
Maar ik vraag mij echt af hoe je zulke jonge kinderen zolang bezig kan houden? Ik ken zat kinderen die met 3 jaar nog 's middags slapen.....(die van mij niet, die stopte daarmee met 2 jaar, maar op het KDV waren er genoeg die dat nog wel deden op die leeftijd).
Workshops etc. zijn toch vaak voor kinderen vanaf een jaar of 4 en nog ouder pas echt leuk. Ik vraag mij echt af wat ze al die tijd met die kinderen gaan doen hoor.
Volgens mij is eenr rondje tuinwinkel (Intratuin, Groenrijk) net zo leuk voor ze.......
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 05-04-2012 08:37:07
Net de juf uitgelegd dat ik heel erg twijfel en nog niet weet wat te doen..
Dat ik het wel een erg lange dag vond...
Ze wilden eerst een middag gaan, maar dat was echt te kort...
Ze had nog geen idee wat de bedoeling precies was, maar er waren veel kinderactiviteiten georganiseerd op de Floriade..

De keuze ligt helemaal bij ons...Gaat ze niet mee, dan mag ze naar een dreumesgroep (geen probleem) maar dan Jarno....De bso gaat dus ook...Die zou dan ook naar een dreumesgroep moeten...Dat werkt dus niet een kind van 6 tussen kinderen van 1.5 en 3 jaar..Alle leidsters van BSO en de betreffende groep van het KDV gaan mee...BSO hebben 4 leidsters, die woensdag zijn er maar 2 kids op die BSO...Andere BSO gaat ook mee (ze hebben er 2) ook daar weinig kids en veel leiding...
Wordt er niet makkelijker op..
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 05-04-2012 08:39:22
Ze krijgen allemaal hetzelfde t-shrt aan en daar staat dan hun naam en geboortedatum met een sticker op..
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Aukie  schreef op: 05-04-2012 08:44:46
kan jarno niet gewoon mee? dat scheelt wel in leeftijd. maar 3 vind ik echt te jong voor zo'n dag. en daarbij zou ik ook mijn eigen gevoel volgen.
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 05-04-2012 08:47:45
Jarno zei vanmorgen:ik dacht het niet...Daar ga ik niet naartoe (maar Jarno is er een van: ik gooi gewoon mijn kont in de krib en als hij mee is vind hij het geweldig) Jarno mag wat mij betreft wel mee, die is al wat groter..Aan de andere kant: voor Ilse is het ook fijn als ze haar broer bij zich heeft...
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Son  schreef op: 05-04-2012 08:56:53
het feit dat ze nog geen idee hebben wat ze daar gaan doen, zou voor mij reden zijn om ze (allebei) thuis te houden.

Sorry, maar als je met zo'n grote groep op stap gaat vind ik dat je je behoorlijk moet voorbereiden. Je loopt tegen een hoop aan. Wat als het gaat regenen ? Kunnen ze binnen lunchen ? Is er een verschoonruimte ? Zijn er genoeg toiletten, want als een peuter moet plassen moeten ze meestal NU, is er EHBO ? Ik vind dat als je goede leidsters hebt dat ze dat van te voren hebben bedacht. Dat er een schema zou zijn. van zo laat doen we dit, en zo laat doen we dat. Maar je kan niet met een groep jonge kinderen daar naar toe gaan "en we zien het wel" sorry, maar vind dat echt een slechte zaak.

(terwijl ik als eerste het hardst riep, waarom mag ze niet mee, ze maken er vast wat leuks van....die woorden neem ik in dit scenario dus wel even terug)
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Monica Mv 2  schreef op: 05-04-2012 09:06:07
Ik ben benieuwd of ze een programma volgen. Mijn man vond je een "zeikerd" sorryyyyy . Maargoed, het bedrijf waar hij voor werkt staat op de floriade

Ik zag je vraag, wat gaat er met het terrein gebeuren. Dat is toch allang bekend. Dat word een aanvulling op trade port. Het bedrijf waar mijn man voor werkt (zelfde plaats als waar jij werkt) is serieus aan het overwegen om na de floriade te verhuizen naar het floriade terrein. Het terrein gaat niet verloren en levert Venlo en de omgeving alleen maar werkgelegenheid, toerisme en geld op.

Niet zo negatief denken dus

Overigens maak je mijn kids ook erg blij met een bezoekje aan de keukenhof of de intratuin. Wij gaan dus ook naar de floriade en als school wil gaan, dan gaan ze maar. Scheelt ons centen en ze amuseren zich prima.
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Anon565  schreef op: 05-04-2012 09:07:45
ik vind jouw onderschrift wel bijzonder bij je huidige vraag. voor mijn gevoel staat het namelijk haaks op elkaar. loslaten is ook opvoeden. zoals ik het lees zijn er 19 kinderen tussen de 3 en de 6 met heel veel leidsters (9) waardoor er bijna 1 op 2 begeleiding is. misschien is het wel een leuke kans voor je kinderen, omdat jullie dit niet zo snel zullen doen...
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 05-04-2012 09:26:35
Anon mijn onderschrift slaat op mij..Niet op mijn idee'en naar de kinderen toe...Dus staat niet haaks op elkaar... Ik ben 29 en ik ga liever op mijn bek dan dat ik iets niet probeer...Mijn jongste is 3!! Als moeder wil je haar behouden om op haar bek te gaan en het op een andere manier te leren...

Monica, ja ik ben wat dat betreft ook een zeikerd ik weet het...En dat het een aanvulling van trade port zou worden dat wist ik niet...
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 05-04-2012 09:27:18
behouden is behoeden..
Maar het scheelt dat er vandaag dus al meer mensen met hetzelfde probleem op het kdv zijn geweest....Ligt dus niet puur aan mij....valt me ook wel weer mee dan..
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Gabymv2  schreef op: 05-04-2012 09:41:54
dan ben ik ook maar een zeikerd... maar mijn ventje van bijna 3 had echt NIET meegemogen.. zonder MIJ ik had dan lekker meegegaan als vrijwilligster ofzo whahaha
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Angelique  schreef op: 05-04-2012 09:56:20
tja ze kunnen dan redlijk aan de veiligheid gedacht hebben ivm shirts enz maar ze hebben dus totaal geen plan van wat te gaan doen
zijn er niet een naatal al wezen kijken wat er te doen is voor die ukkies
ik snap dat niet nee ik ben ook liever een zeikert mijn kind ging niet mee
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 05-04-2012 09:58:30
Is pas gisteren geopend dus is voor iedereen nog onbekend tot nu toe
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 05-04-2012 10:18:14
Hier een impressie van de Floriade voor de niet kenners...(zoals ikzelf)

 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Esther Mv Thomas  schreef op: 05-04-2012 10:46:35
Ik heb maar weinig dingen gezien waar kinderen van 3 jaar volgens mij wild van worden....En dat bijna een hele dag.
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Mamsie  schreef op: 05-04-2012 10:49:06
Hier wilde ik net precies hetzelfde schrijven!
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Happysinglemum  schreef op: 05-04-2012 11:02:45
Nou ik vind het ook nogal wat hoor. Nu begrijp ik dat er ook kinderprogramma's zijn, maar anders had ik er niks van gesnapt.

Tja, ik weet het niet. Ik zou m'n dochter misschien wel laten gaan maar echt lekker zou het me niet zitten.
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Mamsie  schreef op: 05-04-2012 11:15:36

Quote anon565:
ik vind jouw onderschrift wel bijzonder bij je huidige vraag. voor mijn gevoel staat het namelijk haaks op elkaar. loslaten is ook opvoeden. zoals ik het lees zijn er 19 kinderen tussen de 3 en de 6 met heel veel leidsters (9) waardoor er bijna 1 op 2 begeleiding is. misschien is het wel een leuke kans voor je kinderen, omdat jullie dit niet zo snel zullen doen...




ik deed het niet goed....
maar dit wilde ik net opschrijven!
Je onderschift vind ik mooi en bijzonder, maar dat geld niet voor je kinderen???

Er zijn reuze leuke kinderprogramma's zelfs voor de allerkleinsten.

Over de financieen hierboven door iemand geschreven...
Het project heeft heel veel geld gekost, maar ook werkgelegenheid, en dat doet het nu ook.
Het was een braakliggend terrein, en daar komt straks industrie en zullen hier dingen uit laten staan.
Zoals de berekeningen zijn, houden ze geld over.
en heeft het werkgelegenheid verzorgt.

 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Mamsie  schreef op: 05-04-2012 11:16:53

Quote Esther mv Thomas:
Ik heb maar weinig dingen gezien waar kinderen van 3 jaar volgens mij wild van worden....En dat bijna een hele dag.



Er zijn speciaal kinderprogramma's die worden ingevuld naar aanbod op elke dag.
Als zo'n kinderdagverblijf dus aangeeft te komen, wordt daar een programma voor ingelast.
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Happysinglemum  schreef op: 05-04-2012 11:32:17

Quote mamsie:
[...]


ik deed het niet goed....
maar dit wilde ik net opschrijven!
Je onderschift vind ik mooi en bijzonder, maar dat geld niet voor je kinderen???



Ik snap deze opmerkingen niet. Het gaat over kinderen. Je laat je kind van 2 toch ook niet alleen de eendjes voeren ofzo? Oke, niet helemaal (of eigenlijk helemaal niet) vergelijkbaar. Maar dit is toch totaal wat anders. Wij volwassenen zijn oud en wijs genoeg om beslissingen te maken. Wij maken ook beslissingen voor onze kids. Tegen de tijd dat ze oud genoeg zijn mogen ze ook zo'n onderschrift neerzetten.
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Mamsie  schreef op: 05-04-2012 12:04:33

Quote Happysinglemum:
[...]

Ik snap deze opmerkingen niet. Het gaat over kinderen. Je laat je kind van 2 toch ook niet alleen de eendjes voeren ofzo? Oke, niet helemaal (of eigenlijk helemaal niet) vergelijkbaar. Maar dit is toch totaal wat anders. Wij volwassenen zijn oud en wijs genoeg om beslissingen te maken. Wij maken ook beslissingen voor onze kids. Tegen de tijd dat ze oud genoeg zijn mogen ze ook zo'n onderschrift neerzetten.



nee dit is niet iets anders.
Je mag er van uit gaan dat een kinderdagverblijf echt wel voor de veiligheid zorgt.
Ze gaan dus binnen de veiligheid een uitje doen!~
en ja ik vind het en prachtige onderschift, maar remt wel de ontwikkeling van eigen kinderen af.
En een kind van 2 alleen eendjes voeren is niet veilig.
Dit is wel veilig!
Natuurlijk is er altijd een kans op gevaar, dat is er ook als je thuis blijft
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Mamsie  schreef op: 05-04-2012 12:19:10
een kind van 3 gaat ook op zijn bek, maar dat hoef je niet meteen zooooooo dramatisch neer te zetten.
Men leert nog altijd het beste door vallen, ook een kind van 3.
Dat wij ouders dat niet willen, ligt meer bij ons....
Overigens ben ik mijn dochter 1 maak kwijt geweest in de IKEA in een mum van een seconde. maar wel heel lang...ruim een uur.
Mw was in een keukenkastje gaan zitten en in slaap gevallen.
We hebben hier allebei van geleerd!


Ik vind dat we veel te beschermend worden, waardoor er alleen nog maar meer gekken komen.

Als je in het gewone leven vertrouwen hebt in het KDV, waarom hier dan niet in?

 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Anon565  schreef op: 05-04-2012 21:09:03
hoe worden jullie kinderen van 3 dan groot.... die van mij toch ook van vallen en weer opstaan...proberen en kansen geven. Ik als ouder begeleid en stuur en zorg dat er grenzen zijn en hun veiligheid zoveel mogelijk gewaarborgd wordt, maar de wereld ontdekken moeten ze zelf doen. Ik heb inderdaad liever dat ze zelf vallen, dan dat ze worden geduwd en dat ze de wereld durven te trotseren ipv in de luwte te gaan staan. Ik wil dat ze leven en kunnen genieten...
Ik ga er vanuit dat er een goed en gedegen plan ligt bij het kinderdagverblijf en dat zo'n duur uitje niet zomaar tussendoor wordt gedaan. Hier zou ik naar vragen bij de hoofdleidster/locatieleidster (dus niet bij de eigen juf, want misschien zat zij niet in de werkgroep en is ze nog onvoldoende ingelicht). Als dat er niet is, zou ik hier wel op aandringen, en evt ook meedenken om te zorgen dat het er wel komt. Dit noem ik sturen en begeleiden. Maar ik zal mijn kind ook mee laten gaan. Omdat ik het vertrouwen heb in de juffen van mijn kind.
Een tussendoor uitje naar de kinderboerderij is in mijn ogen net zo risicovol en misschien wel risicovoller dan een dagje uit naar de floriade...juist omdat het een tussendoortje is en daar makkelijker over na gedacht is.

Ik vind schoolreisjes met 4 jarige kleuters naar de efteling bijv absurd, niet om het gevaar, maar meer omdat er leuke alternatieven zijn. Ok voor de floriade zijn ook genoeg alternatieven. Maar ik denk dat het ook wel weer een kans is omdat het er maar zelden is...en de efteling blijft de komende jaren nog leuk.... Ik zou dus niet zomaar nee zeggen, maar ervoor zorgen dat in ieder geval de veiligheid gewaarborgd is....
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Happysinglemum  schreef op: 05-04-2012 21:14:42
Als het daadwerkelijk 1 begeleider op 2 kids is dan vind ik het safe.

Als het 1 begeleider met 5 kinderen is in zo'n grote menigte vind ik het niet veilig. Better save than sorry is het toch. En dan vind ik dat 'op je bek gaan' echt totaal niet van toepassing hier.
Net zoals het niet veilig is dat een kind van 2 alleen eendjes voert.

 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 05-04-2012 23:25:13
De juf belde me vandaag op het werk op....(dat nummer hebben ze in geval van nood.....) dus ik denk: Ilse heeft wat.....
Nou nee ze belde ivm de Floriade...Ze had via een collega dezelfde vraag die ik hierboven heb gesteld gezien op mijn facebook...(is een gewone vraag, vraag om een mening en advies.) Nou het was idd een lange dag, maar ze gingen naar een voorstelling kijken, workshops doen en ze hadden een uur lang lunchpauze...(dat was ineens wel duidelijk..vanmorgen nog niet...) Ze was dus niet blij met mijn vraag op facebook...
Ze ging aan andere ouders vragen hoe hun ertegen aankeken en dan gingen ze besluiten of ze dan misschien het uitje dan gingen cancellen.......

En over dat op je bek gaan.....Ik leer mijn kinderen traplopen ipv dat ik hekjes plaats...Dus ik laat ze vallen en opstaan..Tot op zekere hoogte....En hier is voor mij een grens die ik niet 1,2,3 kan en wil overgaan....Mijn man en ik moeten ons er echt nog een keer voor gaan zitten en een goed gesprek aangaan...
 
Quote
RE: Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Happysinglemum  schreef op: 06-04-2012 10:02:32
Groot gelijk, natuurlijk moet je ze laten vallen en opstaan tot op zekere hoogte! Helemaal met je eens.

Maar ze was niet blij met je vraag zeg je. Had je het nou eerst ook al tegen het kdv zelf gezegd?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Naar Floriade met Kinderdagverblijf?
Naam
Bericht