Menu
 

Topic:

Tips voor knappe vrouw; geen fot bij cv

Meelezer  schreef op: 04-04-2012 15:46:40
Voor veel vrouwen is het een lastige kwestie: stuur ik nou wel of niet een foto mee met mijn sollicitatiebrief? Nu blijkt dat als ze knap zijn, ze dat beter niet kunnen doen.

In het dagelijks leven is er vaak jaloezie naar de knappere vrouw en hier kan de aantrekkelijke vrouw af en toe haar voordeel uit halen. Maar nu blijkt dat de aantrekkelijkheid zich tegen je keert als je gaat solliciteren.

Uit een Israëlische studie waar The Economist over bericht, blijkt dat aantrekkelijke mannen er wel een voordeel uit kunnen halen om een foto mee te sturen en onaantrekkelijke mannen dit beter niet kunnen doen. Bij vrouwen werkt dit precies andersom.

Onderzoek
De onderzoekers van de Ariel University Centre verstuurden fictieve sollicitatiebrieven, één met foto en één zonder foto, naar 2500 echte bedrijven die vacatures hadden. De gefotografeerde mensen waren vooraf beoordeeld op aantrekkelijkheid. De knappe vrouwen kostte het elf pogingen om uitgenodigd te worden als ze een foto hadden toegevoegd, terwijl het zeven pogingen kostte als ze geen foto hadden meegestuurd.

Jaloers
En wat bleek? Maar liefst 93 procent van de personen die de sollicitatiebrieven moesten beoordelen, zijn van het vrouwelijke geslacht. Dat leidde tot de onvermijdelijke conclusie dat er jaloezie in het spel is. De beoordelaars zouden geen collega willen aannemen die knapper is dan zij zijn.

Domme blondjes
De ‘domme blondjes-theorie’ (dat de ontvanger denkt dat een knappe vrouw minder intelligent is) is ook bekeken door de onderzoekers, maar er bleek geen overeenkomst te zijn tussen het uiterlijk en de verwachte intelligentie.



Euhm, tja....
Wat verstaan ze onder een knappe vrouw?
 
Quote
Navigatie
RE: Tips voor knappe vrouw; geen fot bij cv
Mamax2  schreef op: 04-04-2012 16:42:26
Het is ook nooit goed he, te knap, te lelijk......
Ik vind hoe dan ook dat je geen foto mee moet sturen, omdat het leidt tot vooroordelen, of je nu mooi bent of gemiddeld.
 
Quote
RE: Tips voor knappe vrouw; geen fot bij cv
Nina1  schreef op: 04-04-2012 17:28:44
wij hebben nog nooit een cv met foto gehad.......denk ook niet dat veel mensen een foto meesturen in nederland. ligt er natuurlijk wel aan of je niet solliciteerd als model dan natuurlijk wel.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Tips voor knappe vrouw; geen fot bij cv
Naam
Bericht