Menu
 

Topic:

Familieperikelen

Een Keertje Ano  schreef op: 02-04-2012 09:38:16
Ik heb behoefte aan een mening van derden, want ik weet niet of ik het juist zie allemaal. Ben benieuwd wat jullie vinden of zouden doen

Ik heb 2 broers, de oudste is nooit mijn vriend geweest, maar ja, je bent broer en zus dus je doet 't er maar mee. Toen hij zijn eerste kindje kreeg, zat hij in 't buitenland en heb ik zijn vrouw altijd bvb naar de verloskundige gebracht, of boodschappen met 'r gedaan etc, want ze had zelf geen rijbewijs. Bij alle 3 hun kinderen, was ik altijd meteen op kraambezoek (wanneer ze er zelf aan toe waren, dat wel) Ik heb hun kinderen dik 9 jaar lang elke week bezocht, altijd cadeautjes gekocht voor verjaardagen, sinterklaas.. Altijd op ze gepast als ze omhoog zaten met oppas. Dagjes mee uit genomen.
En toen kreeg ik mijn eigen kindje.. 2 weken na de geboorte, kwam enkel mn schoonzus (met kids).. mn broer ging wat anders doen die dag. Hij heeft mijn kindje pas met kerst gezien (kleine was toen 3 maand oud), dus ook niet eens bij ons thuis ofzo.
Een paar dagen later hebben we elkaar nog 's gezien omdat ze hun kinderen kwamen brengen die een nachtje bij ons logeerden zodat zij op nieuwjaarsnacht geld konden verdienen.
Daarna maanden niets van ze vernomen. Tot begin april ofzo, kregen we een uitnodiging voor de verjaardag van mn schoonzus. De tijden waren voor ons superrot ivm de slaapjes van de baby en 't was een uur rijden. Normaal zou ik daar redelijk flexibel over zijn, maar omdat ze zo weinig naar mn kindje omkeken, had ik niet de behoefte om hem dat aan te doen. Dus ik heb vriendelijk laten weten dat 't voor ons niet schikte.
Nou, KWAAD dat ze was! En het beklag erover werd gedaan bij mijn moeder. Dat zij altijd het had gestimuleerd dat ik contact had met haar kinderen en dat zij 't niet eerlijk vond dat ik die kleine bij hun weg hield (euh wat?) Ik ben hun kinderen trouwens altijd zelf gaan opzoeken, heb er elk weekend een uur voor in de auto gezeten, naast een baan van 45 uur en 2 uur reistijd per dag.

Ik heb 't toen laten bezinken en ben er verder niet meer op ingegaan, maar ik voelde mij er echt rot door. Dus begin juni ofzo heb ik ze een mail geschreven (had ik misschien beter in persoon kunnen doen, maar tis zo ver, ik wilde mn kindje daar niet bij hebben en ik heb gewoon geen oppas) Ik heb ze toen verteld dat het van mij niet meer hoefde en dat ik geen verantwoordelijkheden meer naar hen had.
In de jaren ervoor heb ik dus altijd voor hun klaar gestaan om te helpen, zij hebben mij nog nooit geholpen, met niets. Dat hield voor mij nu gewoon op en dat heb ik ze gezegd.
Nou, dat vonden ze dan toch wel rot en of we 't niet goed konden maken, ze wilden graag langskomen om naar de kleine te kijken. Van mij hoefde dat niet, heb ik ook gezegd, maar kon er geen al te grote herrie van maken omdat we een paar dagen later de verjaardag van mijn vader zouden vieren. Ze bleven aandringen, dus nou ja, toen zijn ze gekomen. Zijn een uur of 2 gebleven denk ik.
Toen die verjaardag van mn vader en daarna heb ik ze niet meer gezien of gehoord.
Met Sinterklaas vroeg mn moeder of ik het leuk vond om met zn allen dat te vieren. Nou nee dus. Dus ik ben niet geweest. Zowel ik als mn schoonzus hebben dan ook kenbaar gemaakt dat we geen cadeau's van elkaar voor de kids wilden.
Met kerst waren zij ziek (weet niet of dat echt waar is)
Vervolgens waren hun kinderen jarig, ik wil ze er natuurlijk wel wat voor geven, maar als mn schoonzus dat niet wilt, houdt t natuurlijk op (mijn kleine had trouwens ook nog niets gehad voor de verjaardag, in sept)
Ik heb de kindjes kaartjes gestuurd en me bedacht dat ik ze dan wel geld zou geven als ik ze zou zien.
Kennelijk was dat ook niet goed, want na de verjaardag van de 2e, knikkerde ze mij en mn man uit haar facebook.
Ik ben er niet op ingegaan en even later kregen hun 2 oudsten allebei een FB account (zijn 10 en 8) maar het werd hun verboden om vrienden te worden mt mij en mn man.
Ook daar ben ik niet op ingegaan
Toen werd de oudste vrienden met mijn ex (die ze al 8 jaar niet gezien heeft).. ook daar ben ik niet op ingegaan.

En nu... nu was mijn man jarig.. en mijn moeder wilde met hun kinderen (daar past ze 1 dag in de week op) bij ons langskomen.
Ik heb gevraagd of ze dat wel mochten van hun moeder, hun vader vond het ok (die voelt zich in alle opzichten schuldig en is niet blij met de houding van zijn vrouw), de mening van mn schoonzus erover is mij niet bekend.
Maar van mij hoeft 't dus niet. Ja, ik wil ze dolgraag zien, ik mis ze en ik hou van ze, maar 't voelt voor mij alsof ik daar dan dankbaar voor moet zijn (dat ik ze mag zien) en dat gaat me te ver. Ook vind ik het verwarrend voor de kids (niet of FB, maar wel hier thuis komen, tante lief, tante stout, en ik weet haast zeker dat de oudste vraagt waarom ik haar mama niet lief vind)
Wat vinden jullie?

Sorry voor t lange verhaal.. hoop dat t leesbaar is
 
Quote
Navigatie
RE: Familieperikelen
Nog 's Ano  schreef op: 02-04-2012 09:46:40
ik gooi 'm even door de spotter want ik ben echt benieuwd!
 
Quote
RE: Familieperikelen
Ivy  schreef op: 02-04-2012 09:49:25
Wat een nare situatie! En wat jammer dat het allemaal zo gelopen is. Ik proef van jouw kant uit erg veel verdriet dat ze jouw kindje helemaal niet zo zien als jij hun kinderen altijd zag. Of in elk geval heb jij dat gevoel en dat moet wel heel naar zijn.

Ik denk dat jouw schoonzus en broer niet begrijpen dat jij hun kinderen zo graag ziet dat je daar heel veel moeite voor hebt gedaan. En dat ze je gewoon ''for granted'' nemen. En dat is jammer! Misschien dat je toch een keer een gesprek met hen aan kunt gaan om alles er een keer uit te gooien? Of een mail schrijven waar je echt alles in zet wat je dwars zit? En dan echt alles. Wie niet waagt, niet wint... Wie weet reageert je schoonzus heel anders dan je had verwacht. Een gesprek met je kindje erbij zal misschien lastiger zijn.

Het is niet leuk voor de kinderen als ze jou niet kunnen zien of contact met je kunnen/mogen hebben. Ik hoop voor jullie allemaal dat er een oplossing zal komen! Sterkte!
 
Quote
RE: Familieperikelen
Ano  schreef op: 02-04-2012 10:05:05
Er is wel nog meer voorgevallen, maar dan wordt het helemaal een lang verhaal. Komt er op neer dat ik het wel zat ben dat mn schoonzus steeds bij mijn moeder over mij gaat lopen klagen (dit heeft mijn relatie met mijn moeder ook flink onder druk gezet) , mijn schoonzus is iemad die werkelijk met iedereen ruzie maakt, ze kan gewoon niet anders en ik wil gewoon haar slachtoffer niet meer zijn. Als ik het nu goed maak met 'r, is er volgende maand wel weer iets anders aan de hand. Dit is niet de eerste ruzie.
Dus eigenlijk wil ik het niet eens meer goed maken, ik zal in elk geval zelf de moeite niet nemen. Ik kan ook niet meer dezelfde zijn als ik was, ik kan geen dingen meer voor hun doen. Mijn grens is gewoon bereikt.
Zeker ook na die Facebook pesterijtjes.

Maar voor de kindjes is 't echt niet leuk. Dat is helemaal waar.
Maar ik weet niet wat ik ermee moet.

 
Quote
RE: Familieperikelen
Jolanda1974  schreef op: 02-04-2012 10:12:02
Wat vervelend allemaal. maar heb je al eens een gesprek met je moeder hierover gehad en met je broer. Want dat het niet via je schoonzusje kan is wel duidelijk.
 
Quote
RE: Familieperikelen
Ivy  schreef op: 02-04-2012 10:14:23
Oh meid... Wat vervelend!!!

Ik ben de laatste die je advies kan geven, want ik zit in eenzelfde soort situatie met mijn zusje...

Nou ja, iets anders. Heeeeeel lang verhaal... Komt erop neer dat ik het niet meer kan opbrengen om het contact weer goed te maken. En dat is dus een beetje net als bij jou!
Als ik niet aan mijn zusje denk, voel ik me prima en voel me ook vrij nu ik haar vernederingen niet meer hoef te ondergaan.
Maar..., t.o.v. de rest van de familie vind ik het wel rot. Vooral voor mijn kinderen. Zij was voor hen altijd best wel een supertante... Toch ga ik er niet meer aan beginnen.

Het klinkt een beetje alsof bij jou ook gewoon die grens bereikt is. Alsof er gewoon teveel pijn is en teveel is gebeurd. Ik ga hier het contact zeker niet meer aanhalen. In elk geval voorlopig. Ze zeggen dat tijd alle wonden heelt, toch?
Ik hoop dat dat hier ook het geval is en dat we het later wel goed kunnen maken.

Misschien dat het voor jou ook wel gewoon het beste is om afstand te houden. Om het hoofdstuk voor jou af te sluiten en haar geen macht meer over jou te geven. Op een gegeven moment gaat het je waarschijnlijk minder doen wat je schoonzus zegt of vindt. En uiteindelijk bevind je je dan misschien wel weer in een positie waarin je wel met haar kunt praten en dat het goedkomt.

 
Quote
RE: Familieperikelen
Ano  schreef op: 02-04-2012 10:19:04
Met mn broer heb ik af en toe mailcontact, hij is het zeker niet eens met wat zijn vrouw doet en hij wil wel graag contact en ook dat zijn kinderen contact hebben. Maar een erg sterke persoonlijkheid is hij niet. Hij kan niet tegen zn vrouw op.

Mijn moeder en ik hebben het heel vaak over gehad, maar zijn nu eigenlijk op een punt beland dat we het er niet meer over willen hebben omdat zij gewoon graag wilt dat we 't goedmaken vanwege de lieve vrede in de familie en ik dat weiger. Ze is niet blij met hoe mn schoonzus doet, maar ze wilt geen ruzie maken. Met mijn koppigheid is ze overigens ook niet blij.
Maar ik vind dat ik gegronde reden heb om boos te zijn en ik kan me daar niet meer voor de lieve vrede in de familie overheen zetten. Dat heb ik inmiddels ook al te vaak gedaan.

Voor mij is het op eigenlijk. En ik heb daar ook vrede mee. Alleen die kindjes he.. dat vind ik zo moeilijk.
En ze nu laten komen volgende week.. ik snap 't gewoon helemaal niet. Niet op FB, wel in mijn huis?
 
Quote
RE: Familieperikelen
Ano  schreef op: 02-04-2012 10:30:21
Ow Danielle, wat erg en dan met je eigen zusje, dat is denk ik nog veel pijnlijker.

Bij mij is het al redelijk op een punt dat 't me niet meer interesseert, wat haar betreft dan. Ik kan die pesterijtjes goed van me af laten glijden.
Ik zou zelfs geen ruzie met 'r maken als ik 'r zou zien. In 't onvermijdelijke geval dat we elkaar wel zouden zien.. op een familiefeest, of kerst of weet ik veel, zou ik niet vervelend tegen haar doen. Ok, ik zou ook geen gesprek aanknopen, maar zou me gewoon volwassen gedragen.

Maar die kindjes, dat is en blijft heel moeilijk.
Zou jij die laten komen?
 
Quote
RE: Familieperikelen
Ivy  schreef op: 02-04-2012 10:32:12
Dat is helemaal vervelend als je broer het juist niet zo wil, maar zijn vrouw wel.
Het lijkt er eigenlijk op dat dit dan een situatie is die alleen jouw broer kan verbeteren. Alleen als hij voor je opkomt en met zijn vrouw gaat praten, kan dit verbeteren.
Ik begrijp je koppigheid wel, denk ik. Als de koek op een gegeven moment op is, dan is het op. Waarschijnlijk heb je voor het zo ver kwam al zoveel van jezelf gegeven dat je niets meer te geven hebt.
De situatie met de kindjes... Echt niet leuk! Aan de ene kant snap ik dat je het niet begrijpt dat ze dan wel mogen komen in je huis, aan de andere kant krijg je ze wel te zien. Wie weet hoe het daarna verder gaat.

Twee van mijn kinderen hebben laatst, toen ze bij mijn ouders waren, mijn zusje gezien. Ik had daar niet zo heel veel moeite mee. Tegen mijn kinderen is ze altijd lief.

Alleen tegen mij en mijn man zijn zij (ook mijn zwager) vaak ronduit gemeen. Wij moeten echt heel veel over onze kant laten gaan. Ik zit dan in de auto naar huis te huilen, omdat het weer 'zo'n' familiefeestje was terwijl verder kennelijk iedereen het naar zijn zin had. Laatst had mijn dochter een beetje ruzie met een vriendinnetje. Dat meisje deed alleen wat zij wilde en luisterde niet naar mijn dochtertje. Toen ze wegging, zat mijn dochtertje te huilen. Toen ik zei dat dat niet normaal was in een vriendschap, zei ze dat ze dat normaal vindt, want ik huil toch ook vaak als ik mijn zusjes heb gezien... Was wel een moment voor mij om te beseffen dat ik dus ook een bepaald voorbeeld stel voor mijn kinderen.
Sindsdien doe ik het dus niet meer en heb ik verder geen contact meer gehad. Ze heeft ons uitgenodigd voor Pasen met de vermelding dat ze dan nergens over zal praten. Nee, snap ik, maar dan ondertussen wordt het weer net zo ellendig voor mij als de afgelopen 6 jaar.

Als ik jou was, zou ik gewoon leuk doen met de kindjes en even afwachten wat de toekomst brengt. En misschien met je broer praten. Misschien dat als hij zich echt beseft hoeveel verdriet zijn vrouw jou doet, dat hij er toch iets aan gaat doen?

Ik snap trouwens niet waarom de kinderen jou niet op FB mogen toevoegen. Dat is wel heel wonderlijk.
 
Quote
RE: Familieperikelen
Ivy  schreef op: 02-04-2012 10:34:14
Heb het er wel in gezet, maar niet zo duidelijk, zie ik Ik zou de kindjes dus wel laten komen als je broer dat goed vindt. Alleen zou ik er heel goed voor oppassen om niet over de situatie met hun moeder of zelfs überhaupt over hun moeder te praten.

En ik doe dat nu dus ook wat jij schrijft. Als ik mijn zusje zie, groet ik haar vriendelijk en ga dan mijn eigen gang. Ga idd ook geen gesprek meer aan ofzo.
 
Quote
RE: Familieperikelen
Ano  schreef op: 02-04-2012 10:57:42
Ik wil 't onderwerp van hun moeder idd absoluut vermijden. Maar het zijn 3 wijsneusjes en ik vrees dat er in elk geval wel eentje gaat zijn die het probeert haha
Ik weet wel dat mijn broer er al redelijk wat ruzie om gehad heeft met zijn vrouw.
Zij is heel erg koppig en zwart/wit, wilt/kan haar eigen fouten niet inzien. Maar moest ik nu bvb haar vragen om 't weer goed te maken, zou 't meteen weer allemaal goed zijn voor haar. Maar dat weiger ik dus, da's hetgeen wat mijn moeder zo moeilijk vindt. 1 woord van mij en 't is weer ok, maar ik doe het dus niet.

Ik denk dat ze zelf nu goed genoeg weet hoe fout ze zit en dat ze niet tegen mn ouders durft te zeggen dat ze 't niet wil hebben dat de kids naar hier komen. Ze passen tenslotte elke week op en dat kan ze niet missen.

Ik twijfel omdat ik het niet wil zien als een "toegeving" van haar kant. Of ik haar hier dankbaar voor moet zijn dat ze 't toestaat. Of de volgende stap nu bij mij zou liggen om een toegeving hun kant op te doen omdat zij tenslotte hun beste beentje voorzetten en de kids hier laten komen. Alleen omdat ze geen nee durft te zeggen.

Vind 't overigens verschrikkelijk dat die kindjes in worden gezet als wapen.
 
Quote
RE: Familieperikelen
Ivy  schreef op: 02-04-2012 11:10:35
OK, dit is gewoon eng Is jouw schoonzusje misschien mijn zusje? Oh nee, dat kan niet. Mijn zusje heeft geen kinderen. Maar zo precies hetzelfde van dat zwart/wit denken (dit is trouwens een verwijt dat ze mij altijd maakt, maar ik ben soms wel heel koppig, maar zwart/wit denken is niet zo mijn stijl, sta juist voor heel veel open). En ook ik weiger dus het op die manier ''goed'' te maken.

Kan best dat je schoonzus gewoon niets tegen je ouders durft te zeggen. Nu kun jij wel genieten van de kinderen. Ik zou dat niet zien als een toegift van haar kant, hoor. Gewoon voor wat het is. Jij hoeft daar verder niet op in te gaan. Dat bepaal je zelf! En dat is, denk ik, het punt dat belangrijk is om te bereiken. Het punt waarbij het er niet meer toe gaat doen wat zij vindt/denkt/wil/doet. Het punt waarbij het je volledig koud laat wat wie dan ook vindt van jullie relatie en waarbij je de dingen zo laat als je wilt tot jij er zelf aan toe bent er iets aan te veranderen.
Ze heeft jou gekwetst en goed hard. Dat is waarschijnlijk waarom je je zo rot voelt en waarom je het nu niet goed wilt maken. Misschien later, als je de pijn een beetje achter je hebt kunnen laten.
Ik hoop dat dat hier ook ooit het geval gaat zijn. Dat ik boven de vernederingen kan staan, het over me heen kan laten komen zonder dat het me iets doet, want een ander veranderen kan ik niet. Alleen mezelf. Ik laat mijn wonden nu helen en hoop dan maar dat daar hele dikke olifantenhuid op gaat groeien.

Als 1 van de kinderen van je broer toch het onderwerp van de situatie met hun moeder aankaart, mag je gerust zeggen dat dat niet zo'n geschikt onderwerp is om over te praten, maar dat je het wel heel leuk zou vinden om te horen over hoe het op school gaat o.i.d. en dat je ze supergraag ziet natuurlijk
 
Quote
RE: Familieperikelen
Karinmv3  schreef op: 02-04-2012 11:11:27
Jeetje wat lastig, ik begrijp het een beetje van twee kanten.
Mijn schoonzusje doet ook veel meer moeite voor onze kinderen dan ik zelf zou doen. Dat ze dat doet moet ze zelf weten, van mij hoeft het niet, maar het mag wel zeg maar. Als ze van mij later maar niet hetzelfde verwacht. Dus in dat opzicht begrijp ik je schoonzus.
Dat zij dan kwaad wordt wanneer jij eens niet kan, dat vind ik niet kunnen, ik zou mijn schoonzus daar nooit op aankijken en al helemaal niet kwaad worden. Dus in dat opzicht begrijp ik jou.

Ik denk dat haar verwachtingen te hoog waren, maar andersom die van jou over de interesse in jouw kindje ook en nu hebben jullie allebei een hoop trots over en weer. Jij weigert het één, zij het ander en zo lost het nooit op.

Persoonlijk zou ik 1 keer een goed gesprek proberen en dan niet over verwijten uit het verleden, maar over hoe je het graag zou willen in de toekomst, hoe jullie weer vanaf nu met elkaar verder kunnen zonder ruzie en dat in goed overleg en zonder dingen van elkaar te eisen.

Dan heb je het in ieder geval geprobeerd, ook voor de rest van de familie en lukt het dan nog niet dan is er alles aan gedaan en is het voor iedereen duidelijk dat het niet werkt en is er ook geen valse hoop meer dat het toch nog wat weer wordt tussen jullie.

Sterkte ermee!
 
Quote
RE: Familieperikelen
Ano  schreef op: 02-04-2012 11:31:03
Karin, ik begrijp wat je wilt zeggen.
In feite had ik geen hooggespannen verwachtingen van hun. Zeker niet dat ze hier elke week op de stoep zouden staan. Maar 1x in 1,5 jaar?

Een groot deel van de dingen die ik voor ze gedaan heb (op kids passen, meehelpen met verhuizen, schilderen, bezoekjes naar de vk, boodschappen doen) zijn dingen die ze zelf gevraagd hebben van mij. En nooit heb ik daar iets voor terug gevraagd (of gekregen trouwens)
Stom voorbeeld.. toen ze gingen trouwen, ben ik met mn schoonzus de trouwjurk gaan halen in een andere stad, was 25 km rijden, zij had geen auto en dus vroeg ze mij mee. Geen dankjewel, geen benzinegeld, zelfs het parkeren moest ik zelf betalen..
Voor mijzelf vind ik dat nog niet echt een punt, maar dan zo omgaan met mn kind.. nee dat ging er niet meer in bij mij. Dat was de druppel.

Als ze nu nooit iets van mij verwacht had of gevraagd had, dan ja.. maar zo was 't niet. Ze weet (en mn broer trouwens ook) mij enkel te vinden als ze iets nodig heeft van mij.

Nu neemt ze 't mij overigens kwalijk dat ze geen band heeft met onze kleine...

 
Quote
RE: Familieperikelen
Anmv3  schreef op: 02-04-2012 14:46:23
Als ik je zo lees denk ik niet dat je het over je hart kan verkrijgen om de kindjes te weigeren..ik zou ze iig niet weigeren..
 
Quote
RE: Familieperikelen
Jolanda1974  schreef op: 02-04-2012 18:58:43
Weet als ik het zo lees zou jouw moeder ook eens wat tegen haar moeten zeggen. Jouw moeder laat haar tussen jullie in komen. Als jouw moeder aan zou geven dat jullie het samen uit moeten zoeken en dat ze niet gediend is van het geklaag van haar kant. Misschien veranderd er dan wat.
En jouw broer moet ook meer ballen laten zien. Hij heeft ook wat te zeggen over hun kinderen.

Ik begrijp je helemaal hoor. Het is gewoon een lastig parket maar dat jij er klaar mee bent is heel begrijpelijk.
 
Quote
RE: Familieperikelen
Ano  schreef op: 02-04-2012 20:21:55
Mn moeder wilt een luisterend oor zijn voor haar omdat ze haar eigen moeder op jonge leeftijd verloren heeft.
Heb daar op zich begrip voor, maar 't geeft wel een loyaliteitsconflict tussen mij en mn moeder. Maar goed, ik probeer daar niet te veel over na te denken, hoewel 't me soms wel dwars zit. Vooral als verhalen weer verdraaid worden enzo.
Mijn broer heeft geen ballen haha! Hij heeft 't geprobeerd, maar als hij er thuis steeds ruzie over heeft.. tja.. dat hoeft van mij ook niet trouwens. Zij moeten oud worden met elkaar, ik niet.
Vanmiddag nog een heeeel lang gesprek gehad met mn moeder erover en daarnet heb ik mn schoonzus zelf gemaild met de vraag of ze er achter staat dat de kids hier komen. Dat ik er later geen gedonder over wil of verwijten.

Ben gewoon bang dat 't later tegen mij gebruikt wordt en dat wil ik niet. Dus nja.. als ik 't 'r nu rechtuit vraag en ze zegt ja dan kan ze er net over zeiken, zegt ze nee, dan ben ik in elk geval niet de gebeten hond.
Voor mij mag ze in de modder zakken hoor, maar doe 't enkel voor mn moeder
 
Quote
Navigatie


Reageren op Familieperikelen
Naam
Bericht