Menu
 

Topic:

nova sure behandeling

Valerie  schreef op: 29-03-2012 12:40:39
Kom net bij de gyn weg na jaren kwakkelen met mijn menstruatie en hoera, ik mag morgen een nova sure behandeling ondergaan.
Er was morgen plaats of anders eind april.
Dit overvalt me natuurlijk erg en ik lees sterk wisselende ervaringen over deze ingreep.Wie heeft hier ervaring mee?
Als dit niet helpt gaat na de zomervakantie mijn baarmoeder eruit.
 
Quote
Navigatie
RE: nova sure behandeling
Bloemblaadje  schreef op: 29-03-2012 13:29:20
Ik! ik heb afgelopen maand een nova sure behandeling gehad. En ik ben er tot nu toe erg blij mee! Heb geen menstruatie meer gehad, terwijl ik die al wel had moeten krijgen. Heb wel hoofdpijn gehad toen het zover was en kreeg ook wel wat menstruatiekramp, maar verder niks en echt stukken minder hoofdpijn dan anders.
Ga je onder narcose?

Als je wat wilt weten verder moet je het maar vragen hoor!

 
Quote
RE: nova sure behandeling
Anmv3  schreef op: 29-03-2012 13:32:53
Ik heb em november 2010 ondergaan..
Ingreep viel mee, eind van de middag weer naar huis.
In de avond heb ik echt veel gevloeid en ontzettend last gehad van mijn buik..zou goede pijnstilling halen, misschien de aleve tegen menstruatiepijn, die helpen echt super !

Ik heb daarna een half jaar echt baat bij gehad, en nu de laatste maanden vloei ik steeds wat meer, niet echt bloed, maar meer bruinverlies..menstruatie duurt 1 dag, maar de buikpijn heb ik nog wel, slik nu aleve al een aantal dagen van te voren en dat scheelt echt.

Sinds deze maand heb ik weer de allerlichtste pil zodat ik niet meer tussentijds bruinverlies heb. Daarvoor kreeg ik ook de nova sure, maar heeft daarvoor niet echt geholpen helaas..de menstruatie is nu wel veeeeel minder dan voorheen dat is wel een pluspunt !

Krijg je narcose of ruggeprik ?
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Spatje  schreef op: 29-03-2012 13:36:44
ik lees mee aangezien mijn arts het ook had over verwijdering van het baarmoederslijmvlies

 
Quote
RE: nova sure behandeling
Valerie  schreef op: 29-03-2012 15:10:21
Ik ga mooi even slapen hoor, ik hoef er niks van mee te maken eerlijk gezegd.
Ik lees wel veel over veel vloeien en pijn na die tijd, zie er best wel tegen op.
Ik moet er om 11 uur morgenochtend zijn. heb net opvang voor de kinderen geregeld.
Mijn man gaat gewoon naar zijn werk en een vriendin zet me af.
mijn man pikt me dan na zijn werk op en als ik eerder naar huis mag bel ik vriendin of bel een taxi.
Wat voor anti conceptie gebruik jij nu bloemblaadje? en vanaf wanneer moet dat dan weer? Ann is de buikpijn helemaal niet verminderd na de behandeling?
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Anmv3  schreef op: 29-03-2012 15:46:33
ik kreeg ook narcose gelukkig..mijn burvrouw kreeg de behandeling met een ruggeprik, die vond het geen pretje om alles mee te maken..

ik heb echt 1 ochtend buikpijn, sinds een paar maanden gebruik ik al 1 dag van te voren aleve en dat helpt wel..ik vloei maar 1 dagje helder bloed en dag daarna is het alweer over..in die mate is het wel flink verbeterd, want ik liep gewoon een week leeg en dan ook nog vanaf de eisprong elke dag bruinverlies, bah voelde me zo futloos op het laatst..

dat bruinverlies komt langzaam aan weer terug, erg balen, maar krijg hier nu de lichtste pil voor, die slik ik ook door dus als het goed is vloei ik vanaf deze maand helemaal niet meer..succes morgen ! zou goede pijnstillers kopen hoor ! in het ziekenhuis krijg je ook een zetpil 1000 mg, die helpt ook goed, moet je wel vragen als je ook maar iets verneemt, want het duurt een half uur voordat die gaat werken..
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Spatje  schreef op: 29-03-2012 15:54:59
valerie succes morgen
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Valerie  schreef op: 29-03-2012 16:03:29
Ik heb diclofenacs liggen dat was volgens aneasthesist goed.
Zou dat niet sterk genoeg zijn?
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Bloemblaadje  schreef op: 29-03-2012 16:12:42
Ik gebruik verder helemaal niks, want ik ben ook gesteriliseerd een paar jaar geleden. Ik ben ook helemaal onder narcose geweest. Vond ik wel zo prettig. Ik heb zo ongeveer paar uur na de ingreep behoorlijke pijn gekregen en heb daar een morfine injectie voor gehad. Dit was wel een hele goede pijnstiller natuurlijk, maar moest even omdat mijn(toch al erg lage) bloeddruk in ene enorm zakte en ik daar heel naar van werd. Ik heb daarna geen enkele pijnstilling meer gehad, ook niet toen ik thuis was. Heb alles bij elkaar een weekje gevloeid, maar dat was heel weinig. Heb daarna nog wel een paar weken wat meer afscheiding gehad dan normaal en deze rook niet echt fijn . Maar nu is alles normaal en voel ik me prima.
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Valerie  schreef op: 29-03-2012 16:16:54
Als ik er om 11 uur moet zijn, hoe laat kan ik dan verwachten aan de beurt te zijn en weer naar huis te mogen denken jullie?
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Bloemblaadje  schreef op: 29-03-2012 19:04:54
Ik moest er om 8 uur zijn en ging om 16.30 naar huis. Dat was laat, maar ik moest blijven omdat mijn bloeddruk zo laag was. Anders had ik zo tussen 14.00 en 15.00 naar huis gemogen.
Ik denk dat je er op moet rekenen dat je einde van de middag pas naar huis gaat, want als je er pas om 11 uur hoeft te zijn wordt je dus ook niet vroeg geholpen. Ik werd om 8.30 klaar gemaakt voor de OK en uiteindelijk ging ik om 9.30 onder zeil.
Ik was trouwens wel heel blij dat mijn zus mee was en me naar huis heeft gereden, want ik had het echt niet leuk gevonden als ik met een taxi naar huis had gemoeten. Houdt er rekening mee dat wel onder narcose gaat!!

Veel succes morgen!
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Anmv3  schreef op: 29-03-2012 19:16:12
denk dat je rekening moet houden met eind van de middag naar huis..zou zeker proberen of iemand je kan ophalen, want met een taxi lijkt me idd geen pretje..je krijgt vast na de ingreep al iets voor de pijn, als je dan in de avond thuis nog wat inneemt moet het vast goed komen, succes hoor !!
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Spatje  schreef op: 29-03-2012 19:39:07
maar je gaat wel onder narcose he?
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Sandra  schreef op: 29-03-2012 20:29:15
Ik heb vanmiddag de novasure behandeling ondergaan. Gewoon onder plaatselijke verdoving. Vond het heel goed te doen. Even wat kramp, maar is me echt meegevallen. Heb wel 3 uur vantevoren een naproxen moeten innemen. Hoe het verder bevalt weet ik natuurlijk nog niet. Maar mijn behadeling heeft totaal denk 15 min. geduurd en met een half uurtje stond ik dus alweer buiten.
Succes.!
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Spatje  schreef op: 29-03-2012 20:59:13
die plaatselijke verdoving hoe doen ze dat sandra?
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Valerie  schreef op: 30-03-2012 07:54:56
Heb net iets teveel enge verhalen gelezen over vrouwen die zich lokaal lieten verdoven, daar begin ik echt niet aan.Lokaal verdoven spatje gaat met verdovingsspuiten in de baarmoedermond maar je kan niet de hele baarmoeder verdoven.
Ik ga inderdaad onder narcose spatje.
Net maar even al mijn nagellak verwijderd en gedouched.
Wel spannend!
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Bloemblaadje  schreef op: 30-03-2012 08:03:50
Bij ons in het ziekenhuis is plaatselijke verdoving niet eens een optie. En de reden is dat het over het algemeen te pijnlijk is.

Valerie, veel succes straks en doe het daarna rustig aan! Want je gaat wel helemaal onder narcose en daar zal je toch ook even van moeten herstellen.
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Valerie  schreef op: 30-03-2012 08:16:45
Bij ons is het ook geen optie bloemblaadje.
En 1 positieve ervaring ten opzichte van een heleboel negatieven nou laat dan maar hoor.
Als ik thuis kom vanmiddag is er een vriendin voor de kinderen en mijn man springt ook wel bij.En oudste dochter zal zich ook even in moeten zetten.
Zie wel tegen de nasleep op, heb ik pijn, zal dat vloeien weer lang duren?
Ben nu wel uitgevloeid eigenlijk vanaf 1 januari heb ik constant gevloied tot op vandaag.
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Spatje  schreef op: 30-03-2012 08:20:14
succes valerie
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Anmv3  schreef op: 30-03-2012 10:40:59
succes ! ik vloeide na de ingreep de eerste avond echt heftig en daarna nog een kleine week wat minder..maar zal bij iedereen anders zijn..ik hoop dat het je mee zal vallen allemaal
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Sandra  schreef op: 30-03-2012 11:53:09
Kan me voorstellen dat je na enge verhalen niet op plaatselijke verdoving zit te wachten. Daarom heb ik dat bewust allemaal niet gelezen. En het is natuurlijk ook wel zo, dat je de positieve ervaringen vaak niet op internet terug vind. Dus die zijn dan altijd minder.
Het is inderdaad met spuiten gegaan, heb het niet gezien. Maar ook niet gevoeld. Ja een beetje kramp, maar ik had niet eens door dat de beste man aan het verdoven was.
En de ingreep TE pijnlijk. Nee zo heb ik het echt niet ervaren gelukkig. Bij mij hebben ze het zelfs 2 minuten aangehouden ipv 90 seconden.
Ik had wel kramp en 2 x een pijnscheutje .... vergelijkbaar met weeën, maar ik vond dit minder erg.
Gisterenavond wel kramp in mijn buik gehad, maar dit was niet heftig. Het vloeien is nu ook al weg, en ben toch pas gisternmiddag om 4 uur geholpen. Buikpijn ook al helemaal weg en voel me gewoon ook goed.
Ik doe nog wel rustig aan vandaag.

Valerie, veel succes. Ben benieuwd wat jou ervaring ermee is.

Grtjs
Sandra
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Anmv3  schreef op: 30-03-2012 16:11:46
Wat fijn dat je er niet zoveel last van hebt Sandra ! viel mij de eerste 2 dagen best een beetje tegen..nu heb ik altijd al gauw last ban buikpijn en veel vloeien dus misschien zit daar wel het verschil..

Hoop dat je er vanaf bent Valerie en dat je snel naar huis mag..
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Valerie  schreef op: 31-03-2012 10:24:47
Nou het is achter de rug maar het was bepaald geen walk in the park!
Ik zou om kwart voor 2 geholpen worden dat werd kwart voor 3.
Na de ingreep werd ik wakker en heb nog nooit zoveel pijn gehad als daarna.
Ik ben echt wel wat gewend met pijn maar dit was echt vreselijk.
Daarbij voor het eerst erg last van narcose gehad, misselijk, duizelig.
Ik was uiteindelijk tegen 21.00 uur thuis gisteravond.
Ze wilden me morfine geven maar dan had ik nog minimaal 8 uur moeten blijven of in slechtste geval de hele nacht.
Morfine ben ik geen fan van dus geprobeerd met nog een dosis paracetamol in het infuus en toen ging het iets beter.
Ik kon in elk geval vervoerd worden dus de rolstoel in naar auto en naar huis. Thuis bed in gedoken en om middernacht nog een diclofenac en vanochtend pijnloos wakker geworden.
Al met al best een tegenvaller!
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Valerie  schreef op: 31-03-2012 10:26:06
Ik was tegen 20.00 uur trouwens, vergiste me een uur.
 
Quote
RE: nova sure behandeling
An Niet Ingelogd  schreef op: 31-03-2012 11:35:13
oh..vervelend zeg ! bij sommige gaat het vlekkeloos en een ander heeft er veel meer last van van..hoop dat je je vandaag wat beter zult voelen, zou nog maar een paar daagjes rustig aan doen, sterkte..
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Spatje  schreef op: 05-04-2012 15:26:33
valerie, wat voor anticonceptie gebruik je naast de nova sure?
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Valerie  schreef op: 05-04-2012 15:33:10
momenteel is mijn prikpil nog 2 maanden actief en daarna weet ik nog niet.
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Spatje  schreef op: 05-04-2012 15:53:33
ik ben nl dinsdag weer op het ziekenhuis geweest en ik kom ook in aanmerking, maar omdat ik geen pil of spiraal wil was ik aan sterilisatie aan het denken, maar dan moet ik eerts mezelf laten helpen en dan weer na 3 maanden de nova sure en zo ben ik nog bijna een jaar bezig, mijn man wilt zich ( nog) niet laten helpen, dus ik ga nu toch maar 3 maanden de pil slikken aan 1 stuk door om het bloeden weg te houden en dan te kijken of ik wel nog mijn buikpijnen heb

wat een gedoe he...

hoe gaat het nu met je?
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Valerie  schreef op: 05-04-2012 16:02:24
Ik vind het ook lastig hoor omdat ik overal eigenlijk slecht op reageer behalve condooms en die wil ik ook niet meer.
En sterilisatie zit niet in mijn pakket en als ik omhoog ga met mijn pakket moet ik eerst een jaar verzekerd zijn voor ik er dan gebruik van kan maken.
Wat betreft het herstellen, ik rust te weinig en doe teveel
En dat merk ik s avonds heel erg.
Een heel zwaar en pijnlijk gevoel in mijn liezen en onderrug.En om 19.00 uur lig ik versleten op de bank
Verder heb ik weinig last van afscheiding een inlegkruisje is voldoende(het stinkt alleen maar hoort erbij)
Dus het gaat op zich goed!
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Spatje  schreef op: 05-04-2012 16:07:33
fijn om te lezen, jouw man wilt zich niet laten helpen?

dat zou nl DE oplossing zijn voor ons
 
Quote
RE: nova sure behandeling
Valerie  schreef op: 06-04-2012 13:45:12
Als mijn man zich zou laten helpen moet hij eerst iets van 30 zaadlozingen hebben eer hij steriel is, nou dat word dus 88 jaren plan :d
 
Quote
Navigatie


Reageren op nova sure behandeling
Naam
Bericht