Menu
 

Topic:

Ik ben op en ga zo naar de huisarts

Sorry Maar Even Zo  schreef op: 28-03-2012 09:58:02
Hai ladies, ik moet het ff van me afschrijven. Liever even ano.

De laatste maanden huil ik zo vaak, bijna dagelijks. Ik ben op zich een ontzettend gelukkig mens en ben blij met iedereen/alles wat ik heb. Maar toch.

Vandaag weer zo'n dag. Nu dacht ik, ik trek aan de bel en ga zo naar de huisarts.
Maar ik heb dit eerder gedaan 3 jr geleden, daarvoor ook al wel, dan krijg ik een verwijsbriefje mee en laat het weer liggen.

Een keer ben ik rechtstreeks naar een soort Riagg geweest en misschien ligt het aan mezelf maar ik heb het idee dat ik niet serieus wordt genomen. Omdat ik voor mezelf misschien ook zoiets heb dat ik niet moet zeuren.

Maar toch, bijna elke dag huilen is ook niet normaal toch. En het erge is dat m'n dochter dit ook best vaak heeft gezien. Ik kan het gewoon niet inhouden, ik wil het zo graag maar kan er niks aan doen.

Nou, ik ga zo maar.
Fijn dat ik hier even kon klagen.
 
Quote
Navigatie
RE: Ik ben op en ga zo naar de huisarts
Boterbloem  schreef op: 28-03-2012 10:02:17
Dat je het idee hebt dat je niet serieus genomen voelt zou kunnen liggen aan de medewerker van het Riagg, maar het kan ook zijn dat je jezelf wilt wijsmaken dat het wel meevalt en het zo gaat interpreteren.

Succes! Probeer het een poos die gesprekken. Wie weet heb je wel iets waardoor je zoveel huilt (in de zin van burn out of wat dan ook, ik weet niet wat er allemaal is in die richting) het is dan zo belangrijk dat je geholpen wordt. Voor jezelf in de eerste plaats, maar ook voor je dochter.

Niet meer zoveel huilen in haar bijzijn is fijn, maar laten zien dat je goed voor jezelf zorgt is ook al een goed iets voor een kind om te zien. Dat het normaal is hulp te zoeken.

Mijn ouders hadden dat niet en dat heeft mij er lang van weerhouden hulp te zoeken toen ik een psychisch wrak was na de vuurwerkramp. Totdat ik hulp had gezocht (stiekem) en wat een verademing toen ik eenmaal vrij aan het werk kon met alles.

Kom op, schouders er onder! Succes hoor! Dikke knuffel van deze kant
 
Quote
RE: Ik ben op en ga zo naar de huisarts
Sorry Maar Even Zo  schreef op: 28-03-2012 11:25:40
dank je Boterbloem. Heb je daar van dichtbij iets van gezien? vd vuurwerkramp, als ik vragen mag?
Fijn dat jij de hulp kon krijgen die je nodig had.

Ik ben net geweest en ik had bij hem zeker het idee dat hij me serieus nam. Hij heeft me een verwijsbrief gegeven van een psygoloog. Die heb ik gebeld en heb ingesproken.

Hij zei ook, mocht het een lange tijd duren voor je terecht kan kunnen we tijdelijk medicijnen gebruiken om het wat te onderdrukken. Dit is geen oplossing gaf hij aan maar een tijdelijk iets.

Ben blij dat ik de stap heb genomen.
 
Quote
RE: Ik ben op en ga zo naar de huisarts
Boterbloem  schreef op: 28-03-2012 11:53:02
Goed dat je de stap hebt genomen! Probeer door te zetten, als je zelf niet meer wilt gewoon je dochter voor ogen houden.

Vuurwerkramp heb ik vanuit de binnenste ring meegemaakt. Ik heb tussen de camerabeelden en de brand ingestaan (die bekende beelden) en de flat waar ik was daarvan was door de explosie de ijzeren deur krom getrokken waardoor we oudere mensen door een gat in de deur moesten tillen om ze uit het gebouw te krijgen (de voorkant van de flat was eruit geslagen naar binnen toe dus daarvan meosten ze eerst een plek vrijmaken voor ze via een woning naar buiten konden.
Flink dichtbij dus ;-) maar he! Van niet meer willen leven en veel huilen ben ik gegaan naar een vrolijk leven met heel veel uitzicht.

En bij mij was het niet zozeer de ervaring waardoor ik kapot was, het was het niet praten. Iets wat bij jou ook zo zou kunnen zijn. Dat er iets zit waar je vanaf moet.

Succes! You can do it!
 
Quote
RE: Ik ben op en ga zo naar de huisarts
Mamav2zoons  schreef op: 28-03-2012 13:19:47
zo wat erg zeg! ik hoop dat je snel de hulp krijgt die je verdient! lijkt me verschrikkelijk om je eigen zo rot te voelen! heeel veel sterkte
 
Quote
RE: Ik ben op en ga zo naar de huisarts
Sorry Maar Even Zo  schreef op: 28-03-2012 20:20:20
Jeetje wat heftig Boterbloem.

Maar wat fijn dat het allemaal zo goed met je is gekomen en dat je super positief in het leven staat!

Mamav2zoons, dankjewel!

Maar het is niet zo dat ik me elke dag rot voel, in tegendeel! Ik vind mezelf een rijk mens! En elke dag heb ik wel supergelukkige momenten, echt waar. Maar ik heb ook bijna elke dag wel een dipmoment.

Ik ben een jankerd, bij het nieuws kijken bijvoorbeeld zit ik vaak te snikken vanwege die vreselijke beelden, dus ik vermijd dat meestal, maar ja, wil ook een beetje op de hoogte blijven natuurlijk. Maar van de oneerlijkheid in de wereld daar kan ik bijvoorbeeld ook naar van worden. Waarom heb ik het zo goed, en waarom anderen niet. Snap je. Klinkt vreemd als ik dit zo neer zet dat ik dan zo vaak huil.

Maar ja, als ik bij mezelf eens alles op een rij zet is het toch best heel wat. En ik ben sterk, ik ga maar door, maar ben nu op het breekpunt, al een tijd eigenlijk. Ik reageer ano dus nu kan het even, 4 jr in een geweldadige relatie gezeten, begonnen op mijn 18e (toen ik nog supernaief was, dit zou me nu noooooit meer gebeuren). Een half jr na geboorte van mijn dochter heb ik een miskraam gehad (wist niet eens dat ik zwanger was, was 14 weken en heb 3 liter bloed verloren, ben blij dat ik het kan navertellen en dat m'n dochter nog een moeder heeft). Uit elkaar gegaan met de vader van m'n dochter, nare nasleep, ontzettend veel ruzie en bedreigingen. Uiteindelijk vorig jaar goed gekomen tussen ons, nou ja, geen relatie maar normaal met elkaar omgaan voor onze dochter.
Dat ging een paar maanden goed en toen kreeg ik een telefoontje van hem midden in de nacht dat hij vastzit in het buitenland. M'n dochter mist haar vader dus al bijna een jaar. Hopelijk komt hij dit jaar vrij, voor m'n dochter dan, ik vind zeker dat hij straf heeft verdiend (hoe teleurgesteld kan je zijn in een mens).
En vorig jaar is m'n zusje slachtoffer geworden van een misdrijf. Wat mogen wij blij zijn dat ze nog leeft. We zouden gezellig uit eten. M'n ouders, m'n zusje en (inmiddels ex-) zwager, m'n dochter en ik. Avond eindigde in een drama dat m'n zusje paniekerig binnen kwam rennen en is mishandeld en aangereden.

En toch, wat zit me nu dwars, niet die eerste geweldadige relatie. Niet m'n zusje want dat is goed gekomen al zit de angst er bij haar nog wel in natuurlijk.
Het verdriet van m'n dochter dat ze af en toe heeft, ja, dat blijft moeilijk.

Zo ff van me afgetypt, dat is fijn.
 
Quote
RE: Ik ben op en ga zo naar de huisarts
Marie8  schreef op: 28-03-2012 20:31:31
Hey meid, goed dat je de stap gezet hebt. Het kan zo fijn zijn voor jezelf. Misschien is de gewone 'praattherapie' ook niet helemaal je ding. Ik heb wel eens wat anders gedaan...wel gewoon bij een psycholoog, maar dan net iets alternatiever, waardoor het ook een soort cursus leek ofzo. Ik heb er ontzettend veel aan gehad, maar ook plezier mee gehad. Ik had toen ook alles teveel opgestapeld en ik dacht ook altijd dat ik niet zo moest klagen en dat er genoeg was om blij om te zijn. En dat was ook zo en kon ik pas weer goed voelen daarna. Omdat ik het daar geleerd heb, juist goed voor jezelf zorgen.
Het is ook allemaal niet niks....weet zeker dat het je goed zal doen.
Als ik iets voor je kan doen, dan laat het maar weten!
 
Quote
RE: Ik ben op en ga zo naar de huisarts
Sorry Maar Even Zo  schreef op: 28-03-2012 21:41:16
Ah wat lief meid! Je bent een schat!

Als het gewone 'praten' niet helpt dan zal ik dat zeker aankaarten wat jij hebt gehad. Wat goed dat het je heeft geholpen.
Ben helaas nog niet teruggebeld, maar als ik morgen niks hoor spreek ik nog maar een keertje in. Ik ga het nu niet meer 'laten zitten', daarmee kom ik niet verder.
 
Quote
RE: Ik ben op en ga zo naar de huisarts
Emv3  schreef op: 29-03-2012 08:55:32
je vraagt je af wat je nu zo plaagt...maar als ik jouw verhaal zo lees is het denk ik meer dat er van alles op je bordje heeft gelegen en ondanks dat het allemaal "goed" is gekomen voelt dat voor jou niet zo.
Je gaf al aan dat je een jankers bent(hier nog een!!) en zeer slecht tegen onrecht kan.
Precies wat jouzelf en je fam ook eigenlijk is overkomen..
dat gevoel kan onderhuids wel flink aanwezig zijn..

Ach ben natuurlijk absoluut geen psych !!

Hoe dan ook harstikke goed dat je de stap hebt genomen...
Wat kan een geest raar werken he?
 
Quote
RE: Ik ben op en ga zo naar de huisarts
Sorry Maar Even Zo  schreef op: 29-03-2012 10:46:43
Dank je Em. Misschien is dat wel zo.

Fijn dat ik niet de enige jankerd ben overigens

Ik ben nog niet gebeld, ik wacht nog even tot vanmiddag anders bel ik zelf nog maar weer even.
 
Quote
RE: Ik ben op en ga zo naar de huisarts
Geen Naam Nu  schreef op: 29-03-2012 11:35:22
Wat goed dat je hulp hebt gezocht. Zelf ga ik naar een psychotherapeut. Is wel een psycholoog maar dan meer alternatief gericht, zo ook de therapie. Het is alleen geen eerste lijns psycholoog.

Ik persoonlijk denk dat jijzelf niet het preciese probleem weet. Waarom huil je nu eigenlijk zoveel? Ja, je hebt veel meegemaakt maar hé das geweest. En dát is waar de schoen wringt. Ja, je hebt veel meegemaakt en dat heb je veilig opgeborgen. Je hebt er alleen niet mee gedeald. En daar is het nu gewoon tijd voor. Je herkent iets, een probleem. Nu ga je het erkennen en ermee aan de slag. Alle antwoorden zitten in jou en die krijgt de psycholoog in je naar boven. Voordat je het weet ben je klaar en ben je een oprecht blij en vrolijk mens.
 
Quote
RE: Ik ben op en ga zo naar de huisarts
Sorry Maar Even Zo  schreef op: 29-03-2012 14:28:17
@Geen naam nu, dat is het hem juist. Ik weet het zelf niet eens. Soms wel maar soms ook helemaal niet.

Dank je voor je reactie.

Helpt het jou goed? Ik denk dat ik zelf maar even ga bellen trouwens, nog niks gehoord. Heb geen idee wat normaal is wanneer ze terugbellen maar heb gisterochtend ingesproken dus ga het nog even proberen.
 
Quote
RE: Ik ben op en ga zo naar de huisarts
Geen Naam Nu  schreef op: 29-03-2012 18:57:02
Ja, het helpt mij heel erg goed. Ik ben echt heel erg blij dat ik de stap gezet heb. Ik ben nu weer mezelf, hoe ik echt ben en ooit eens was...
 
Quote
RE: Ik ben op en ga zo naar de huisarts
Geen Naam Nu  schreef op: 29-03-2012 18:57:43
En heb je al contact kunnen leggen?
 
Quote
RE: Ik ben op en ga zo naar de huisarts
Sorry Maar Even Zo  schreef op: 29-03-2012 21:08:05
Oh wat goed zeg! Goed om te horen! Ik denk altijd dat zoiets bij mij toch niet helpt. Maar ik ga er nu voor.

Ik ben vanavond rond half 8 gebeld. Iemand had morgen afgebeld en dan zou ik kunnen komen maar dat is onmogelijk met mijn werk. Heel erg jammer.
Nu kan het pas 10 mei. één week eerder kon eventueel op zaterdag maar ja, dat was wel zijn vrije dag dat hoeft van mij dan ook weer niet. Het is gewoon super druk.

Kan die man natuurlijk ook niks aan doen maar ik vind het wel jammer. Heb ik eindelijk de stap gezet en dan zo lang wachten. Ik denk dat veel mensen het dan laten zitten, dat heb ik dus ook eerder gedaan, maar nu ga ik dat echt niet doen. Het moet nu echt anders. Dit keer sta ik er wel voor open.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik ben op en ga zo naar de huisarts
Naam
Bericht