Menu
 

Topic:

Te dik om te werken!!!

Bernarda  schreef op: 27-03-2012 16:08:54
Sara Agintas, een 43-jarige moeder van omgerekend 240 kilo, krijgt al 17.000 dollar per jaar van de belasting, maar ze claimt dat ze meer nodig heeft omdat ze niet in staat is om te werken. Van het geld wil de vrouw plastische chirurgie laten uitvoeren.

De veertiger geeft zo'n 200 dollar per week uit aan afhaalmaaltijden voor het hele gezin, dat uit zes kinderen bestaat. Sinds ze door de vloer in haar huis zakte, adviseren artsen haar om af te vallen, maar ze zegt dat het 'te moeilijk is'. De moeder wijt haar overgewicht aan vreetbuien tijdens haar zwangerschappen. Ze werkte dan ladingen junkfood weg.

'Een personal trainer of operatie om gewicht te verliezen kan ik me niet veroorloven, ik heb hulp nodig van de belasting', zo stelt Sara. 'Ik weet dat het mijn schuld is dat ik dik ben, maar door mijn zwangerschappen kon ik gewoon niet stoppen met eten.'

Ook beweert de vrouw uit het Engelse Milton Keynes dat ze niet kan werken, omdat ze te dik is in om in een kantoorstoel te passen. Daarnaast zou ze maar twee minuten achter elkaar kunnen staan. Bovendien kan ze gewoonweg geen werk vinden. De vrouw verklaart dat ze na de geboorte van haar eerste kind, dochter Gemma, tevergeefs solliciteerde naar vijftien verschillende banen.

Reparatie vloer
'Daarna gaf ik het op, ik was beter af met geld van de belasting', zegt Sara. Ze werd alleen maar dikker nadat ze nog vijf keer beviel. Toch weerhield dat haar er niet van om stug door te eten. Sara bleef zelfs bunkeren toen ze door de vloer van haar woning was gezakt. Over dat incident vertelt ze: 'Ik viel op een gegeven moment door de trappen in mijn huis en de vloer moest gerepareerd worden.'

Opmerkelijk genoeg bekent Sara dat ze, naast veel voedsel, ook alcohol heeft genuttigd in de laatste vijf maanden van haar zwangerschap, ondanks het advies voor zwangere vrouwen om helemaal niet te drinken. De vrouw haalt er haar schouders over op: 'Ik dronk tot 12 kleine blikjes Heineken per dag, zo'n vijf dagen per week.'

nou, het is gewoon een luie donder... en ik kan echt heel boos worden op zulke mensen.. Alsof dikke mensen niet al genoeg weggezet worden in de maatschappij. Komt zo'n vrouw ook nog zo in het nieuws... VERSCHRIKKELIJK. Zwanger worden is klaarblijkelijk niet te zwaar voor der..
 
Quote
Navigatie
RE: Te dik om te werken!!!
Satekroket  schreef op: 27-03-2012 16:15:37
Wat ik erg vind is dat haar hele gezin dus van afhaalmaaltijden leeft. Hoe gezond kunnen die kinderen worden/blijven.
Ik wil niet zeggen, dat deze vrouw lui is. Ik heb voor dikke mensen net zoveel respekt als voor slanke mensen. Maar ze spoort niet helemaal. Wanneer ze ook nog eens bier drinkt in haar zwangerschap.
Ze kan maar 2 minuten staan. Hoe kan ze voor 6 kinderen zorgen?
Of zou haar man dat doen?
Vind het zielig voor de kinderen. (mijn man zou me niet meer zwanger maken trouwens wanneer ik 240 kilo zou wegen) denk dat bij ongeveer 90 kilo de passie wel weg zou zijn. (in ons geval dan he!)
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Bernarda  schreef op: 27-03-2012 16:23:46
@satekroket, nou met 120 kilo was de passie hier volop aanwezig hoor... gevolg... 3 kinderen...
maar goed, ik doe ook gewoon alles, fiets, werk en verzorg mezelf ook goed.

(inmiddels is het zelfs wat meer maar niet lang meer..)
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Boterbloem  schreef op: 27-03-2012 16:36:56
Verdrietig als ze echt denkt dat het zo werkt.

Deze vrouw moeten ze goede begeleiding geven. Dus het geld in beheer en gezond leren koken voor de kinderen. Ondertussen sporten, als ze zelf kookt kan ze elke week een sportapparaat halen en een trainer erbij na 2 maand als er een aantal apparaten zijn, dan heeft ze daar ook het geld voor.

Verdrietig als mensen al zo ver zijn dat ze echt denken dat het alleen zo kan en dat ze op een andere manier niet van het overgewicht afkomen. Hoop voor haar en de kinderen dat ze snel mag afvallen. Ik weet wat voor strijd het is.
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Angelique  schreef op: 27-03-2012 17:06:01
die vrouw heeft veele hulp ndoig en begin maar met een psych
man man ls je zo praat ik dronk MAAR 12 kleine blikjes bier 5 dagen [per week
goed bezig hoor

kan heir met mijn pet niet bij
ok woog zelf 160 maar raakte ongeplant zwanger terewijl ik juist aan knokken was tegen de kilos om kindjes te kunnne krijgen
bij mijn tweede woog ik 104 en die was bewust maaar ben zoooooo blij dat ik nooit zo ver heen ben geraakt
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Ivy  schreef op: 27-03-2012 19:30:15
Hmmm, heb ook 6 zwangerschappen meegemaakt, maar ben blij dat ik daar niet zoveel van ben aangekomen
Niet dat ik slank ben hoor, verre van, maar 240kg red ik bij lange na niet.

Maar goed, ik kan me dus wel heel goed voorstellen dat je met 6 kinderen niet zo gemakkelijk kunt afvallen. Ten eerste is het best vermoeiend, alleen al huishouden (vooral de was...) en het verzorgen etc. van de kinderen. Even naar de sportschool o.i.d. lukt vast ook niet zomaar.
Hier heb ik de PlayStation ontdekt. Lekker dansen/sporten met de kinderen. Hebben die ook gelijk hun aandacht ;-) En verder lekker samen buiten bezig zijn.
Dat zijn dingen die voor die moeder misschien ook wel haalbaar zijn. En natuurlijk gewoon normaal koken en gezond eten. Lijkt me dat ook dat haalbaar is met 6 kinderen (tenminste, hier wel).
Ik denk dat er bij deze mevrouw heel veel meer speelt dan dat ze van haar zwangerschappen is aangekomen. Hopelijk krijgt ze passende hulp en zal ze kunnen genieten van haar leven, want met 12 kleine blikjes bier 5x per week lijkt me niet echt het recept voor een gelukkig leven.
En ook hier is de passie gelukkig niet gewichtsgebonden. Maar 240kg...
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Minou  schreef op: 27-03-2012 19:33:13
Op hyves zag ik een filmpje van een vrouw die 730 kilo wil wegen!
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Ivy  schreef op: 27-03-2012 19:42:32
Joh..., kan dat???? Waarom zou je dat willen...
Heb wel een paar kg voor haar ;-)
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Ivy  schreef op: 27-03-2012 19:43:15
O ja, en ik wil soms best wel door de grond zakken, maar door de vloer
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Anno  schreef op: 27-03-2012 19:56:57
te achterlijk weer omdat zij zich niet kan beheersen en zich dus vol en vet vreet moeten anderen daar maar voor opdraaien?

ze is niet goed wijs...en die ander tevergeeft wel 15 sollicitaties gedaan ja dat zijn er ook heeeel veeel.

ik snap het niet als je door je eigen toedoen te dik wordt moet je het ook maar zelf oplossen, hier in nederland hebben mensen geluk dat ze nog zo GPB en maagbandje vergoed krijgen omdat dat uiteindelijk goedkoper zal zijn voor de zorgverzekeraar....maar dat sommige mensen hun buikwandcorrectie of wat dan ook vergoed krijgen vind ik van de zotte...

moeder die na de bv geen borsten meer overhebben krijgen geen nieuwe borsten terwijl dit is gebeurd door het voeden van een kind en niet door vreetbuien

maar das weer een heel ander ding

 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Boterbloem  schreef op: 27-03-2012 20:24:29
Omdat zij zich niet kan beheersen moeten anderen er voor opdraaien? Meen je dat nou serieus?

Gemiddeld genomen is het niet alleen maar; omdat zij zich niet kan beheersen. Was dat maar het enige probleem.

Bijzonder om er zo over na te denken... Zo kun je voorbij gaan aan het hele probleem en het gewoon bij een ander laten. Alleen is het een stuk ingewikkelder dan het zo kort te stellen.

Dat zij zich niet kan beheersen is net zoiets als zeggen: sufferd, had je maar geen longontsteking moeten krijgen, dat doe je toch niet?

Ook dit soort dingen liggen bepaald bij mensen, of je verslavingsgevoelig bent. En dan kan iemand heel hard roepen: jij kan je niet beheersen. Maar daar is het probleem niet mee opgelost. Mogelijk wat erger gemaakt omdat je iemand nog eens hard op z'n ziel trapt, maar verbeterd zeker niet.

Oh en trouwens, van borstvoeding krijg je mooiere borsten als wanneer je geen borstvoeding geeft haha.
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Angelique  schreef op: 27-03-2012 20:26:43

Quote Minou:
Op hyves zag ik een filmpje van een vrouw die 730 kilo wil wegen!


zag ik net ook ze wilde zwaarste moeder ooit worden
echt hoor zulke mensen zijn ziek
ze heeft de perfect partner gevonden een hoby kok die gek is op van die walrussen
echt zulke mensen moeten echt opgenomen worden
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Minou  schreef op: 27-03-2012 20:36:51
Erg he...die vrouw wordt echt niet oud!
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Bernarda  schreef op: 27-03-2012 20:55:20
@ anno, doe even normaal zeg!!! ja, het is ook helemaal mijn eigen schuld dat ik door de pil een herseninfarct kreeg, daardoor aan zware medicijnen kwam en 40 kilo in 10 maanden toe nam.. het is mijn schuld dat ik meerdere zwangerschappen achterelkaar kreeg omdat al mijne in miskramen eindigden en zelfs in een dood kind, tja.. de wens om een kindje te krijgen was groter dan het moeten afvallen.. ach, ik was pas 36 had eerst even moeten afvallen.. en nu na alle ellende mag ik dan een maagvrekleining omdat ik anders dood ga door alle complicaties.. nee joh je hebt gelijk!

lekker om even annoniem onzin te spuien terwijl het soms gewoon net even anders is dan jij .... aanneemt..

my new motto "think before you speak"!
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Angelique  schreef op: 27-03-2012 20:58:55
maak je niet dik bernarda
sommige mensen moeten gewoon is dagje in ander mans schoenen staan

turlijk dat mens is niet wijs ze doet laks totaal geen meoite enz enz

maar hey noem mij maar een leier als ik over x aantal jaar lekker mijn buikwand correctie vergoed krijg en dat is dan echt zeeeeeer terecht
en als ano zich wat meer in materie verdiept kan ze op heeel internet heeeeel veel verhalen lezen van mensen die borst correctie enz vergoed gehad hebben om verschillende redenen en oorzaken he
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Bernarda  schreef op: 27-03-2012 21:01:38
"maak je niet dik Bernarda" hahaha TE LAAT!

je hebt gelijk, ging even een beetje te ver... ben al een week aan het pre dieet en verrek van de honger... hahaha

 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Dani  schreef op: 27-03-2012 21:02:49
Bernarda niet op reageren meis!
wat moet ik dan zeggen , ik kreeg herseninfarct nadat ik mijn tanden heb laten trekken had ik dat dan niet moeten laten doen???

nee meis , zulke zijn geen woorden waard!
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Angelique  schreef op: 27-03-2012 21:03:21
moest nog een achter vond leuke woorspeleing
jij weet hoe het is je weet de oorzaak en gevolg enz enz enz das genoeg sommige mensen willen en kunnenhet nooit begrijpen
je ben al snel aand e beurt binnekort maar is topicj openen zodat we kunnen volgen ?
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Satekroket  schreef op: 27-03-2012 21:03:56
@Bernarda, laat je avond niet verpesten meid. Jij kan een maagbandje krijgen en afvallen.
Tegen de kortzichtige mening van anno valt nog weinig te doen.
In het geval, dat men mensen met een bekrompen visie op het leven een soort hersenbandje zou kunnen geven, dan denk ik dat de ziektekostenverzekering het zeker zal vergoeden, in het belang van de samenleving.
Laat lekker praten joh...als het me jou maar goed gaat.
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Angelique  schreef op: 27-03-2012 21:06:17
waaauuwwww satekroket das beste idee van nl ik dnek dat als er zoiets zou zijn dat er einde komt aan oorlogen en al die moorden en andere shit
was het maar zo makkelijk zou toch erg fijn zijn
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Anno  schreef op: 27-03-2012 21:06:27
ho ho ik zeg mensen die door hun EIGEN SCHULD te dik zijn geworden wel lezen he....waarom lezen mensen altijd daar over heen.

want ik weet ook wel dondersgoed dat niet alle dikke mensen dik zijn omdat ze teveel eten...
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Anno  schreef op: 27-03-2012 21:09:57

Quote SismvNick:
Ja anno zo kan je nog wel ff doorgaan over dingen die niet eerlijk zijn..

Mensen die roken niet meer helpen aan longkanker.

Mensen die alcohol drinken niet helpen bij lever kwalen..

Nog maar te zwijgen over de mensen die lekker schulde maken, en vervolgens in de schuldsaniring komen, of thuis met een uitkering zitten, maar ondertussen verwekken ze wel kinderen..



klopt ook wel wat je zegt maar ik heb het niet over mensen niet helpen, tuurlijk moet iedereen die ziek is geholpen worden, maar ik vind dat plastische chirugie om je weer mooier te maken onder iets anders valt.

en ook dat zou ik prima vinden maar dan moet het voor iedereen mogelijk zijn (dus ook voor mamas waarbij hun borsten na bv op hun knieen hangen enz)

 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Angelique  schreef op: 27-03-2012 21:11:10

Quote anno:
ho ho ik zeg mensen die door hun EIGEN SCHULD te dik zijn geworden wel lezen he....waarom lezen mensen altijd daar over heen.

want ik weet ook wel dondersgoed dat niet alle dikke mensen dik zijn omdat ze teveel eten...



lieve schat de meeste mensen zijn door eigen schuld dik geworden
oke ik had/heb een eetsoornis maar kom op ik heb al dat vreten echt mijn eigen mond in geprobt

dus in wezen zelfde excuus alswaar het hierboven om gaat ikw as zwanger dus
ik was psychische in de knoop dus ...
uiteindlijk is het mijn eigen schuld niets geen medicatie niets geen slecht werkende schildklier
j eetstoornis en andere klachten maar nog steeds was het niet de buurman die die reep choco naar binnen schoof of die zak chips ofzo

mensen die echt iets mankeren of echt door meds zo dik zijn daarbij helpt een operatie niet eens
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Anno  schreef op: 27-03-2012 21:11:50
en ik doe dus voornamelijk op mensen zoals ik dit artikel omschreven wordt...er staat een artikel en daar reageer ik dan op dat er weer meteen mensen zijn die het naar hun zelf toe moeten trekken en de helft niet lezen...pff
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Angelique  schreef op: 27-03-2012 21:13:58
en ivm plastische chirugie
mensen die een medische indiactie hebben en duidelijk aantoonbaar last hebben van dingen krijgen dingen nog wel vergoed
makkelijk is het niet ivm bezuinigingen
maar het kan wel
ook iemand na een gbp moet heeel hard kniken om at voor elkaar te krijgen
het is niet zo ik houd mijn handje op en krijg het neee
je krijgt het niet zelfs als je buik op je knieen hangt niet
zelfde geld du voor tieten op je knieen
als je er last van hebt je huid verrot is je rug er hinder van heeft smetplekken enz enz enz dan is er een kanssj dat het dus wel vergoed word
of het nou hangtieten zijn afhangede oogleden drie onderkinnen of een hangbuik
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Anno  schreef op: 27-03-2012 21:15:10
ja maar het klinkt niet alsof mw in dit verhaal een eet stoornis heeft mw is gewoon te lui om te koken of wat dan ook te doen.

en een kennis van mij is ook echt te dik maar die mankeert verder niks, ja houdt teveel van lekkers meer niet daarom zeg ik er zijn dus ook zat mensen die zich gewoon vol vreten omdat ze dat graag willen

en dat ik hier als anno reageer of bv bloempje lijkt me ook weinig uit te maken he
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Angelique  schreef op: 27-03-2012 21:15:48

Quote anno:
en ik doe dus voornamelijk op mensen zoals ik dit artikel omschreven wordt...er staat een artikel en daar reageer ik dan op dat er weer meteen mensen zijn die het naar hun zelf toe moeten trekken en de helft niet lezen...pff



het is de amnier waarop dingen neergezet worden zeker je eerste bericht
dikkerds door eigen toeden en krijgen maar alles vergoed
en das dus iets wat absoluut niet waar is
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Angelique  schreef op: 27-03-2012 21:18:41

Quote anno:
ja maar het klinkt niet alsof mw in dit verhaal een eet stoornis heeft mw is gewoon te lui om te koken of wat dan ook te doen.

en een kennis van mij is ook echt te dik maar die mankeert verder niks, ja houdt teveel van lekkers meer niet daarom zeg ik er zijn dus ook zat mensen die zich gewoon vol vreten omdat ze dat graag willen

en dat ik hier als anno reageer of bv bloempje lijkt me ook weinig uit te maken he



gaat lekker lnags elkaar heen zo

maar goed stukje over wat er over die vrouw gezegt word daar ben ik t ook volldig mee eens alleen reststukje niet

weet je ook die kennis van jou zeker als ze ook al over die 100 heen zit er is meer tuurlijk eet ze zelf maar iemand eet niet voor de lol tot ie 100 /200 kg weegt
(tuurlijk uitzonderingen daar al dnek ik dan nog dat er ergens steekje los is hoor)
maar er zit vaak meer achter ook al zullen ze dat zelf niet herkennen/erkennnen
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Mvi  schreef op: 27-03-2012 21:35:52
Nederland zal - en tercht - steeds strenger gaan worden naar mensen die ongezonde leefregels hebben en vervolgens verwachten dat dat allemaal opgelost / betaald wordt door de overheid. Bij ons in het ziekenhuis hebben artsen geen goed woord over voor hele families die ruikend naar frietvet, stinkend naar sigaretterook met zwaar overgewicht binnenkomen voor hun diabetescontrole en beweren dat ze aanleg hebben om dik te worden en er niks aan kunnen doen. Kul. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen lichaam. Het heeft te maken met verslaving, en de ene kan een verslaving overwinnen en de ander roept dat dat te moeilijk is.
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Satekroket  schreef op: 27-03-2012 21:47:51
Het probleem met een eetverslaving is, dat je er niet mee op kunt houden. Een mens moet eten.
Eetgedrag is erg moeilijk te veranderen.
Alcohol of sigaretten kan je laten staan.
Bij ons in het ziekenhuis zijn juist veel artsen met een erg slechte leefwijze. Zijn net zo goed mensen. Oncologen die leven van redbul, koffie en sigaretten.
 
Quote
RE: Te dik om te werken!!!
Melissa  schreef op: 28-03-2012 09:33:58

Quote anno:
[...]

klopt ook wel wat je zegt maar ik heb het niet over mensen niet helpen, tuurlijk moet iedereen die ziek is geholpen worden, maar ik vind dat plastische chirugie om je weer mooier te maken onder iets anders valt.

en ook dat zou ik prima vinden maar dan moet het voor iedereen mogelijk zijn (dus ook voor mamas waarbij hun borsten na bv op hun knieen hangen enz)


Dan zou het net andersom zijn, van borstvoeding geven ben je juist veel beter voor je borsten, dus een hersteloperatie voor de moeders die GEEN borstvoeding hebben gegeven en daardoor de tieten op de navel hebben hangen

Maar ik snap je wel, vind de regelgeving ook krom. En als iemand dus een dure operatie krijgt om af te vallen krijgen ze zo maar daarna een buikwandcorrectie vergoed als het vel op de bovenbenen hangt. Maar iemand die op eigen kracht afvalt krijgt dat niet vergoed. Krom toch?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Te dik om te werken!!!
Naam
Bericht