Menu
 

Topic:

Autostoelvraag

Mama-van-aimy  schreef op: 27-03-2012 09:47:54
Mijn oudste van net 7 jaar zit nog in een autostoel met zo een rugleuning eraan (van Romer).

Tot welke leeftijd is het verstandig om hem in zo een stoel te houden. Vanaf welke leeftijd mag hij op een stoelverhoger zitten zonder rugleuning?

Ik wil namelijk voor mijn dochter (3 jaar 3 maanden) alvast voor een grotere autostoel gaan kijken. Maar als ik de stoel van mijn oudste eventueel kan doorschuiven naar mijn dochter, dan scheelt dat natuurlijk weer heel veel geld.
 
Quote
Navigatie
RE: Autostoelvraag
Mama-van-aimy  schreef op: 27-03-2012 09:54:49
Die stoel waar hij nu op zit is 3,5 jaar oud. Wij hadden hem toen nieuw in de winkel gekocht.

Maar is het echt zo dat ze niet ouder mogen zijn dan 5 jaar? Ik dacht dat dat altijd een verkooppraatje was
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Ivy  schreef op: 27-03-2012 09:55:07
Het hangt, denk ik, een beetje af van hoe groot je kind is.

Hier zitten ze tot een jaar of 5-6 in de stoel met rugleuning, daarna op een verhoging tot ze ong. 140cm zijn.

Er zijn 2 dingen heel belangrijk: zit de gordel op de juiste plaats (in de nek kan heel gevaarlijk zijn) en hoe groot is je kind, want het bekken van een kind breekt nog heel gemakkelijk bij een botsing.

Als met de verhoger de gordel op de goede plaats komt, zou ik denken dat dat voldoende is, omdat het bekken nog beschermd wordt door de verhoger.

 
Quote
RE: Autostoelvraag
Ivy  schreef op: 27-03-2012 09:57:04
Hier gaan de stoelen meestal niet langer dan een jaar of 3 mee, maar als een stoel niet gebruikt is, maakt het toch niet uit hoe oud hij is, mits hij aan de veiligheidsvoorwaarden voldoet?

De autostoelen hier in Europa zijn trouwens sowieso best wel een lachtertje. Mijn zusje had een tijd geleden haar stoeltje uit Nieuw-Zeeland meegenomen. Toen vond ik het wel even jammer dat er hier moeilijk veiligere stoeltjes te vinden zijn.
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Ivy  schreef op: 27-03-2012 10:04:19
Ik snap 'em. Zit even te rekenen, maar als er hier nog 1 geboren zou worden, moet ik dan wel een nieuwe Maxi Cosi kopen. Goed dat ik dit weet
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Mo27  schreef op: 27-03-2012 10:05:20
kyra is 6 en zit op een verhoger allee n

alleen toen we pas naar euro disney gingen toen hebben we haar wel nog in de stoel gezet. maar voor die kleine stukjes gaat het prima hoor alleen de verhoger
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Anna28  schreef op: 27-03-2012 10:12:24

Quote -danielle-:
Ik snap 'em. Zit even te rekenen, maar als er hier nog 1 geboren zou worden, moet ik dan wel een nieuwe Maxi Cosi kopen. Goed dat ik dit weet



ohh heb je plannen Danielle?
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 27-03-2012 10:13:28
Oh echt? Dan heb ik een nieuwe maxi cosie nodig.
Goed om te lezen. Dat wist ik niet. Altijd zo zuinig op geweest
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Bepje  schreef op: 27-03-2012 10:37:24
Op de site van de anwb staat dit soort informatie. Wij laten ze met rugleuning zitten zolang dat nog past.
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 27-03-2012 10:41:27

Quote SismvNick:
En het maakt dus niet uit of hij wel of niet gebruikt word, want ook al staat hij op zolder of in de schuur, dan nog heeft hij te maken met warmte, vocht, kou, en droogte..




Ik geloof heus wat je zegt maar je weet toch ook niet hoelang een stoeltje al in de winkel staat? Als hij daar al meer dan een jaar staat dan ben je dat jaar al kwijt en kun je er nog maar 4 jaar mee doen. Zelf heb ik 2 autostoeltjes die je kunt gebruiken vanaf 9 maanden tot 12 jaar. Als ze maar 5 jaar meegaan, waarom zouden ze dan zulke autostoeltjes maken?
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Nina1  schreef op: 27-03-2012 10:49:17
Hoe lang is een autostoeltje houdbaar?
Vanwege van de kunststof waarvan onze autostoeltjes zijn gemaakt, hebben ze geen beperkte houdbaarheid, omdat ze door de jaren heen niet poreus, bros of breekbaar worden. We raden echter wel aan dat om na acht tot tien jaar een nieuw autostoeltje te kopen De reden daarvoor is dat naar verloop van tijd de technologie weer een stuk verder is en dat betekent weer verbeterde bescherming van kinderen.

Het is belangrijk dat het stoeltje voldoet aan de actuele norm ECE-R44/03 of 04
hier zeggen ze dus 8 tot 10 jaar. is overigens van romer.
kan me voorstellen dat je een goedkoper autostoeltje van bijv de hema, die is van heel andere kwaliteit! minder lang meegaat.
ik heb ze beide gehad en men wat een tuntelding die van de hema. gebruikte hem zelden. kunststof wat heel dun was, sluitingen die moeilijk gaan....kortom niet fijn.
: ook van hun site over zitverhogingen:
De bedoeling van autostoeltjes is om het kind aan te passen aan het gordelsysteem van de auto. Volgens de norm ECE 44/03 en 44/04 is voor kinderen vanaf 15 kg theoretisch gezien een zitverhoging voldoende. Wij raden echter aan om altijd een compleet autostoeltje te gebruiken waarbij het bekken, de schouders en het hoofd optimaal zijn beschermd. Vanwege de volgende redenen raden wij een zitverhoging af.

Volgens de statistieken is er bij elk vierde auto-ongeluk sprake van zijwaartse impact. Nog zorgwekkender: deze zijwaartse botsingen zijn verantwoordelijk voor 20 procent van alle doodsoorzaken en zware verwondingen bij kinderen in de auto. Als uw kind op een zitverhoging zit, zijn de kwetsbare delen van uw kind niet goed beschermd.

Er bestaat altijd het gevaar dat het zitkussen onder uw kind vandaan glijdt.

Zitverhogingen bieden verder geen gordelsteun rondom het bovenlichaam, waardoor de gordel vaak rondom de hals terecht komt. Vanwege de compactheid van een compleet autostoeltje zit uw kind niet alleen veel steviger vast, maar zit de gordel ook op de juiste positie.


Een andere belangrijk effect van de rugleuning is dat het hoofd van uw kind bij het slapen ondersteund wordt en niet tegen het raam leunt. Als er een botsing in de flank plaatsvindt, kan de zijairbag uw kind verwonden.

Het is dus duidelijk dat een autostoeltje met een rugleuning uw kind veel meer bescherming biedt en daarom hebben niet alleen wij, maar ook vele andere fabrikanten de zitverhogingen volledig uit het assortiment gehaald.


ik heb ook romer stoeltjes. bij de oudste (7) heb ik inmiddels wel de rugleuning eraf gehaald omdat hij steeds tegen de zijkant van de auto schuurde en mijn zoon er niet meer inpaste. zelfs in de hoogste stand. hij zit nu op de zitverhoger die verankerd is door isofix aan de achterbank. stoeltje kan niet schuiven. heel handig dus.



 
Quote
RE: Autostoelvraag
Angelique  schreef op: 27-03-2012 10:49:55
idd nicole
wij hebben toen jayden 9 mnd was een tobi gekocht een model van jaar ervoor wel neiuw in de winkel maar met korting
dat zou zeggen dat ie min jaar in de winkel gestaan heeeft 3 jaar gebruikt een jaar al boven in opslag dus kan ik hem wegdoen ?
nee ryan gaat er gewoon in hoor eind van t jaar
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Angelique  schreef op: 27-03-2012 10:50:30
en ff on topic zou hem lekker op verhoger doorschuiven en je meid iin die stoel zetten
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Nina1  schreef op: 27-03-2012 10:55:29
to dat zou ik dus ook doen!
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Satekroket  schreef op: 27-03-2012 16:04:25
Ik zou nog een stoeltje kopen met een rugleuning. Ik heb er ook twee in de auto. (kinderen bijna 8 en bijna 6) Ik laat ze ook zolang ze erin passen in die stoeltjes zitten.
In de auto van mijn man hebben we wel zitverhogertjes. Maar in een stoeltje met leuning zitten ze gewoon veiliger.
En ik vind het ook voor langere ritten handig, dat ze er lekker in slaap ik kunnen vallen.
Met z´on verhoger hangen ze dan op een gegeven moment helemaal opzij. Niet fijn en niet veilig.
Of heb alleen ik zulke slaapkoppen in de auto?
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Satekroket  schreef op: 27-03-2012 16:06:25
In Nederland mogen kinderen al vanaf 135 cm. zonder zitverhoger in de auto zitten. (geloof ik!?)
In duitsland en hier in Oostenrijk is het 150 cm. Dat vind ik echt raar.
Hier zeggen ze dat het zonder stoeltje vervoeren van een kind onder de 150 cm. erg gevaarlijk is, omdat het kind door de gordel hele zware verwondingen kan oplopen bij een aanrijding.
Zijn toch dezelfde kinderen als in Nederland?
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Mama-van-aimy  schreef op: 27-03-2012 23:12:20
Vandaag de nieuwe autostoel gekocht en het is er toch 1 geworden met een rugleuning zodat mijn oudste ook in een stoel met rugleuning kan blijven zitten.

Alleen een zitverhoger is goedkoper, maar minder veilig.

Als je namelijk zijwaarts een aanrijding krijgt is de hoofd/nek veel beter beschermd in een stoel met rugleuning. En ze mogen er tot hun 12de jaar in zitten. (staat ook in het stukje van Nina hierboven).



 
Quote
RE: Autostoelvraag
Nina1  schreef op: 28-03-2012 09:39:44
klopt wel dat dat veiliger is met zij stuk. maar soms past het gwoon niet meer.
ik heb 2 romer stoeltjes en als de oudste erin zit, 7 jaar, staat hij al in de hoogst mogelijke stand. dan heeft hij heel weinig ruimte tussen zijn schouder en de hoofdsteun. stoot hier dus geregeld tegenaan. en hij zit steeds tegen de zijkant van de auto waardoor het piepschuim wat erin zit heel erg schuurt. dus tot 12 jaar erin is wel heel erg lang en of het dan nog past??? wel als je kleine kinderen hebt.
daarom heb ik hem eraf gedaan. maar wel omdat ik een isofix stoeltje heb waardoor het stoeltje vast staat op de achterbank.
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Proestie  schreef op: 07-04-2012 17:06:45
Sis, ik vraag me wel af of dat waar is. Ik had 4 jaar terug een nieuwe maxi-cosi nodig. Ik zag er 1 met bepaalde bekleding op internet voor 100 euro incl voetenzak. Hier bij de babyzaak stond hij voor 160 euro. Ik heb toen gevraagd hoe dat kon en toen zei de eigenaar; voor 100 euro krijg je hem niet mee, dan bestel ik liever een nieuwe kleur bekleding en dan wissel ik de bekleding.
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Annie  schreef op: 07-04-2012 23:04:23

Quote SismvNick:
Ja dat maakt wel echt uit.

Autostoelen worden veel gebruikt, in veel verschillende omstandigheden, zon, kou, vocht, droogte.. daardoor gaat de kunstof langzaam kleine scheurtjes krijgen.

Opzich zie je daar niet heel veel van, maar als je een flinke aanrijding krijgt, spat de stoel letterlijk uit elkaar.

Ik heb zelf wel eens een maxicosi van 6 jaar oud uit me handen laten vallen, en echt de stukjes vlogen er af.



Klopt helemaal! Ik heb het ook wel eens gezien. Was ook altijd sceptisch maar je kunt nog beter een B-merk maxicosi nieuw kopen dan een te oude A-merk te lang hergebruiken!

Sis waar kun je die bekleding bestellen? Een extra setje zou wel handig zijn!
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Ikkie  schreef op: 08-04-2012 00:46:38
To slim dat je gewoon een nieuwe stoel met leuning hebt gekocht. Wij laten ze zo lang mogelijk nog i. de stoel zitten. Korte stukjes met bijv opa en oma kan wel op een verhoger. Maar we zitten vrij veel in de auto en dan vind ik een goede stoel toch prettiger. Ook slapen ze best vaak onderweg, dan is zo een zijsteun wel fijn.
 
Quote
RE: Autostoelvraag
Femke24  schreef op: 16-04-2012 16:32:34
Met zijsteun is veel veiliger, dat zie toch ook dat ze veel beter erin beschermd zitten. Zo'n autostoel kost 70 euro, dat is het geld toch ook niet, slapen doen ze erook veel beter in. Ik zou gewoon een tweede kopen voor de oudste. Ik had er 1 die je ook in de breedte enzo kon instellen, die is naar dejongste gegaan en voor de oudste een simpele versie. De stoelverhoger heb ik ook van een 10-tje maar ze zitten dan echt wel veel losser, bij een aanrijding klappen ze dan echt wel alle kanten op..
 
Quote
Navigatie


Reageren op Autostoelvraag
Naam
Bericht