Menu
 

Topic:

Meisjes bang voor 'bangalijst'

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 26-03-2012 12:45:52
Steeds meer meisjes zijn bang voor de zogeheten 'bangalijst'; een lijst met daarop de namen van de grootste sletten, opgesteld en doorgestuurd door scholieren. Banga betekent slet in straattaal. Soms staat er achter de naam van het meisje of ze makkelijk te versieren is en of ze naakfoto's van zichzelf doorstuurt.

Meisjes willen niet op de lijst voorkomen, omdat het lastig is van de lijst en het stempel 'slet' af te komen. Daarbij staan meisjes vaak zonder aanleiding op zo'n bangalijst.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Meisjes bang voor 'bangalijst'
Boterbloem  schreef op: 29-03-2012 11:55:10
Zelfmoord om zo'n lijst... Pffff
Verschrikkelijk gevolg. Idd, de meiden die rond moeten lopen met het idee dat ze op zo'n lijst staan, maar ook de jongeren die nog niet goed genoeg kunnen nadenken en zo'n lijst maken, die moeten verderleven met het gegeven dat ze indirect voor de dood van iemand hebben gezorgd. Wat mij betreft mogen ze (ookal was er geen zelfmoord gepleegd) deze jongeren opsporen en een flinke taakstraf geven.

Weer een reden om de computer hier in de huiskamer te laten staan en keer op keer goed te praten met de kinderen over de gevaren van internet.
 
Quote
RE: Meisjes bang voor 'bangalijst'
Mama Van Drie  schreef op: 30-03-2012 12:53:12
Ik heb gisteren eens aan mijn jongens gevraagd of ze wisten wat een Bangalijst was...ze zijn 15 en 17, die van 17 studeert sinds dit jaar, maar beide hadden er nog nooit van gehoord, nu wonen wij in de mooie hoofdstad van Drenthe en hoe mooi ook...misschien een beetje een achtergeleven iets? Haha..nee hoor maar misschien dat je dit meer hoort in de randstad omgeving?
Geen idee hoor.




Politie toept nu de meisjes op die op zo'n lijst staan om aangifte te doen maar ja...zeg ik tegen mijn man toen hij dat voorlas.....leuk....maar die meisjes durven dat misschien niet en de ouders weten misschien helemaal van niks, weten misschien helemaal niet waar hun dochter mee rond loopt te tobben, schaamte van zo'n meisje...bang dat haar ouders boos worden......what ever.....maar als ouders ben je dan dus niet op de hoogte en kan je dus ook je kind geen raadgeven of begeleiden hierin.....gelijk erop inhakend bij mijn kids dat eht dus ZO belangrijk is dat als je ergens mee loppt.....en er niet uitkomt...dat je ouders de eerste aangewezen personen zijn die je op kunnen vangen, war je met AL je vragen terecht kan en die je ten alle tijden zerieus zullen nemen etc etc....nu maar hopen dat ze deze 'les' ook wee rin hun hoofd knopen....vooral voor mijn dochter zie ik het wel eens zwaar in.....ze is nu 7, wordt straks bijna 8 maar is wel een meisje....met weer andere gevaren, en angsten voor ons.....pfff...nog maar ff niet aan denken.....
 
Quote
RE: Meisjes bang voor 'bangalijst'
Sammie  schreef op: 30-03-2012 13:10:30

Quote Mitch:
Ik vond het best schokkend dat veel mensen het " eigen schul dikke bult" vinden eigenlijk.

..........En dan lees ik dat volwassen vrouwen hier zeggen dat sommige meisjes het verdienen om op zo een lijst te staan? Nou DAT vind ik pas schokkend!



Dat vind ik dus ook!

In het artikel staat dus ook duidelijk dat er meisjes op zo'n lijst staan, die daar helemaal geen aanleiding toe hebben gegeven. In dit geval zijn het dus gewoon de jongens die abnormaal gedrag vertonen.

Bij meisjes moet door ouders blijkbaar veel aandacht aan kleding en gedrag besteed worden, maar jongens hoef je niet op te voeden???? Die lopen dat risico niet nee, maar het zijn wel de daders!!!!

Zegt de moeder van een dochter die echt wel moraal bijgebracht krijgt.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Meisjes bang voor 'bangalijst'
Naam
Bericht