Truusje schreef op: 26-03-2012 10:32:18 |
Wie heeft er voor mij een lekker recept voor spinazietaart? Zonder kaas want dat lust ik niet ![]() Roomkaas of boursin mag wel :d |
Quote |
Corine schreef op: 26-03-2012 12:57:48 |
Hier een van de site van AH Ingrediënten 1 pak spinazie à la crème (diepvries 450 g) 5 plakjes bladerdeeg (diepvries) 4 eieren (M) 1 schaaltje rundergehakt (ca. 200 g) 1 zakje gemalen pittige kaas (150 g) boter om in te vetten Materialen quichevorm doorsnede ca. 26 cm Bereiden Spinazie en deeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Taartvorm invetten en bekleden met deeg. Eieren loskloppen met zout en peper. In koekenpan met anti-aanbaklaag gehakt rul bakken. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Gehakt, eieren en kaas door spinazie roeren. Vorm vullen met spinaziemengsel. Taart in midden van oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin bakken. Taart uit oven nemen en in vieren snijden. Ik neem aan dat je de kaas gewoon kan vervangen door boursin (nog simpeler om spinazie van IGLO te gebruiken zit al boursin in) |
Quote |
Corine schreef op: 26-03-2012 12:58:43 |
Nog 1tje Ingrediënten voor 5 personen * 3 zakken gewassen spinazie (Of een pak diepvriesspinazie of spinazie ala crème, zorg dan wel dat het in blokjes is) * 400 gr tartaar (of ander gehakt) * Een pakje bladerdeeg. * Een scheutje kookroom of een flinke lepel crème frais (dit hoeft niet wanneer je diepvriesspinazie ala crème gebruikt) * Paneermeel * Boter (om ovenschaal in te vetten) Hulpmiddelen * Wok of diepe pan * Ovenschaal Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in en haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat ze ontdooien. Bereidingswijze Rul het gehakt in de wok of diepe pan mooi bruin, voeg de gehakt kruiden toe en eventueel zout en peper. Zet het vuur laag en voeg dan de spinazie hand voor hand toe tot het alles zacht is (als je diepvries spinazie gebruikt: gewoon langzaam de blokjes toevoegen tot alles helemaal ontdooit is) Roer de kookroom of lepel crème frais door de spinazie/gehakt. (als je spinazie ala creme gebruikt natuurlijk niet) Goed doorroeren en even laten staan. Leg ondertussen de plakjes bladerdeeg in de ovenschaal (zorg dat ze goed aansluiten en ong 1 cm over de rand hangen) maar laat 1 a 2 plakjes bladerdeeg over. Strooi 1 eetlepel paneermeel over de het bladerdeeg op bodem van de ovenschaal (Dit is tegen een sappige bodem) Roer nu paneermeel door de spinazie/gehakt tot het geen dun papje meer is (De hoeveelheid verschilt per keer, hoeveel kookroom je erbij gedaan hebt) Giet nu het spinazie/gehakt mengsel in de ovenschaal. Snijd de overgebleven plakjes bladerdeeg in reepjes en leg ze ruitgewijs over de spinazie/gehakt. Nu 20 tot 25 minuten in de oven (Eigenlijk gewoon tot het bladerdeeg mooi goudbruin is, dus blijf erbij of kijk om de 10 minuten even) |
Quote |
Truusje schreef op: 26-03-2012 13:16:33 | ||
Dat lijkt me erg lekker. | ||
Quote |
Onsjanneke schreef op: 26-03-2012 14:51:50 |
Spinazie/Zalmtaart 1 pakje bladerdeeg 1 pak spinazie a la creme (diepvries) 1 bakje champignons 1 bakje boursin 1 bakje gerookte zalmsnippers 1 ui 2 eieren en een scheutje melk. Oven voorverwarmen op 180 graden. Bladerdeeg laten ontdooien. Snipper de ui en fruit aan in een hapjespan. Snijd de champignons in plakjes en gooi die er bij. Na een paar minuten het pak spinazie er bij kiepen. Als alles ontdooid is de zalmsnippers er door en de bourisin er door roeren. Als de zalmsnippers er mooi roze uitzien is het mengsel klaar. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg. Strooi een bodempje bloem er overheen (voorkomt dat het balderdeeg te nat word) Het spinaziemengsel kan er nu in. Klop de eieren met een scheut melk los en breng op smaak met zout en peper. Giet dit over het spinaziemengsel. Nu kan de taart de oven in...nog 30 minuten geduld. |
Quote |
Cir schreef op: 26-03-2012 15:50:52 |
komt ie, deze is echt heel lekker. - 1 pakje bladerdeeg - 1 pak diepvries bladspinazie - 1 bakje kruidenroomkaas - 200 gram gerookte zalm - 200 gram verse zalm in stukjes. - 150 gram ( geroosterde) pijnboompitten - 4 eieren. - paneermeel - peper naar smaak. - beetje melk Springvorm invetten en bedekken met de bladerdeeg. Op de bodem paneermeel. Spinazie verwarmen en de zalm en pijnboompitjes en kruidenkaas en peper toevoegen. Mengsel in de springvorm gieten. Eieren kloppen met beetje melk erbij. Over de spinazie gieten. In de oven op 200 graden een minuut of 30/40. Randjes moeten mooi kleurtje hebben. wat jammer nou dat mijn man en kinderen niet van spinazie houden. Maar soms moeten ze er toch aan geloven hoor. |
Quote |
Minou schreef op: 26-03-2012 16:10:25 |
Idd Cir! En anders maken ze hun eigen potje maar. Deze is ook zo lekker..ga ik eens maken! |
Quote |
Cir schreef op: 26-03-2012 19:03:15 |
Ja Minou, ik ga ze het morgen weer eens voorschotelen heb ik net bedacht, hihi. |
Quote |