Menu
 

Topic:

bed

Femm  schreef op: 25-03-2012 08:39:09
Hoi hoi,

Onze dochter is 2,5 en slaapt nog steeds met slaapzak in een ledikant. Slaapzak heeft ze nog steeds aan, verkeerd en om en de rits naar binnen, omdat ze altijd uit bed klom. (begonnen dat ze 1 jaar was dus met deze manier hebben we haar nog altijd in bed kunnen houden)

In januari zijn we op een gegeven moment begonnen met de slaapzak weg te laten en haar verteld dat als ze netjes in haar bedje blijft zij een nieuwe kamer kreeg. Eerste 3 nachten ging het perfect en op een gegeven moment drama, 1000000x dr bed uit. Dus slaapzak weer aangedaan en mevrouwtje sliep weer.

Gister heeft ze dus ontdekt dat ze met slaapzak ook dr ledikant uit kan klimmen, dus totaal gisteravond tussen 19.00 en 21.45 is ze 29x uit bed gekomen. Ze kan ook trappen lopen met slaapzak dus ze stond ook weer beneden.

Nu vroeg ik me af, hoe oud waren jullie kindjes dat ze naar een vervolgbed gingen en sliepen ze toen beter/bleven ze netjes in bed liggen.

Oja en als laatste vraag: hoe oud waren jullie kindjes dat ze tussen de middag niet meer sliepen?
Onze dochter slaapt op het KDV hooguit een uurtje maar op de dagen dat ze thuis is slaapt ze van 12.00 tot 15.00 uur en dan moet ik haar echt wakker gaan maken..

Gr Femm
 
Quote
Navigatie
RE: bed
Harleysmama  schreef op: 25-03-2012 08:41:41
Mijn zoon was 2 jaar dat hij overging naar een peuterbed en hij bleef gelijk netjes liggen, hij sliep ook gewoon, net zoals dat hij in zijn ledikantje sliep. Toen hij 2,5 was sliep hij in de middag niet meer.
 
Quote
RE: bed
Karin Mv Naomi Amber
Chris
  schreef op: 25-03-2012 08:50:00
Amber was 2,3 toen ze een groot bed kreeg en sliep met 2,5 's middags niet meer. Naomi ging met 2,5 naar een groot bed en sliep tot ze 4 werd elke middag en tot ze 4,5 was nog een paar keer per week 's middags. Ze klommen nooit uit bed.
 
Quote
RE: bed
Marly-jane  schreef op: 25-03-2012 09:03:28
onze dochter was een jaar en 9 maand toen ze over ging naar een gewoon bed gelijk een normaal 1 persoons bed. Dit ging prima ze bleef keurig liggen.
 
Quote
RE: bed
Mo27  schreef op: 25-03-2012 09:49:45
Ryan was bijna 21 maanden en gelijk in een eenpersoons bed
dat ging gelijk goed. wel nof met een slaapzak. maar hij komt er niet uit en hij slaapt veel beter in het grote bed dan in zijn ledikantje

ik zou overgaan vooral als ze eruit klimmen. misschien in groot bed ook wel maar veiliger dan als uit een ledikant
 
Quote
RE: bed
Danimvsenna  schreef op: 25-03-2012 10:04:59
Senna was bijna 2 toen ze een peuterbed kreeg. Wegens ruimtegebrek geen 1 persoons.

Ze is nooit uit haar bed geklommen, en gaat ook niet zomaar de trap af (en al helemaal niet in slaapzak, levensgevaarlijk!) we hebben namelijk boven een traphekje.

Ze slaapt nu nog steeds vaak in haar slaapzak, net wat ze zelf wilt.
Ook slaapt ze nog altijd tussen de middag (gemiddelt zo'n 2 uur). Ze is nu 2,5 jaar.
 
Quote
RE: bed
Femm  schreef op: 25-03-2012 10:11:54
Bedankt voor alle snelle reacties.

Wij hebben dus geen traphekje omdat ze daar overheen klimt dus dat vond ik nog gevaarlijker dan zonder traphekje.

Naja dan toch maar proberen naar een groot bed met de hoop dat ze blijft liggen..... ik zou het nog niet eens erg vinden als ze zou gaan spelen in dr kamertje als ze maar daar blijft....

 
Quote
RE: bed
Mafkees  schreef op: 25-03-2012 10:22:17
Mijn oudste was 3,5 jaar toen ie naar een peuterbed ging. Hij sliep nog altijd prima in ledikant en is er nooit uitgekomen.
Ook tot 4 jaar sliep hij 's middags nog wel 2 uur.

de jongste is met 2 jaar naar een groot bed gegaan.

ik weet niet of een ander bed een garantie zou zijn. misschien een fase? uitproberen?
ik zou alleen geen slaapzak meer aan doen, als ze er uit komt, is het veiliger dat ze gewoon kan lopen denk ik .

lastig, geen tips eigenlijk
 
Quote
RE: bed
Jolijn  schreef op: 25-03-2012 10:47:02
onze jongste is naar een peuterbed gegaan toen ze 1,5 was oid, omdat ze steeds uit haar bed klom en het ons beter leek als ze dan minder kans op ongelukken had. Er valt niet zoveel uit te leggen aan een 1,5 jarige, als ze klimmen, klimmen ze.
 
Quote
RE: bed
Angelique  schreef op: 25-03-2012 10:51:43
hier net voor hij 3 werd een groot bed
ik had wel al een tijd de spijlen uit zijn ledikant gehaald ook omdat hij kon klimmen met slaapzak aan
toen de spijlen eruit waren was het veel minder intresant en bleef hij lekker in bedje liggen

uiteindlijk hebben we wel zijn deur van een slot voorzien (bineste buiten badkamer slot) omdat hij dus ook gewoon zijn kamer uitging enz hij kon dan zou de voordeur uit en leek me niet zon goed idee
 
Quote
RE: bed
Suzan  schreef op: 25-03-2012 11:10:31
Zie dat veel kindjes netjes blijven liggen, die jongste van mij niet hoor!! Die presteerde het om met slaapzak, uit zn hoge ledikantje over t traphekje te klimmen, trap af en zo de voordeur te lopen. Sindsdien geen slaapzak en geen traphekje en in een peuterbed. Kostte inderdaad wat inspanning van t terugbrengen, maar sliep daarna heerlijk. Kwestie van volhouden dus
 
Quote
RE: bed
Marjolein852  schreef op: 25-03-2012 15:27:24
Alledrie mijn kinderen sliepen niet meer tussen de middag met 2 jaar... (zwaar jaloers op ouders waar de kinderen wel sliepen!)

Met 2,5 in peuterbed zonder slaapzak. Idd omdat ze eruit klommen, trappen op en af gingen etc..

Mijn jongste is net 4 en nu valt ze af en toe in slaap op de bank rond 5-en. Dit na een dag school en/of speelafspraakje...

Mag verder niet klagen; ze slapen 's nachts goed dus..

Succes!
 
Quote
RE: bed
Nimmie  schreef op: 25-03-2012 15:37:38
mijn dochter was ruim 2 jaar toen ze naar een bed ging.. en niet een mee groei bed maar meteen een 1 pers bed..

 
Quote
RE: bed
Mam Van Twee  schreef op: 25-03-2012 16:13:55
Hier heel lang vanaf 2,5 tot jaar of 4 niet slapen op het kdv, maar wel op de thuisdagen. En een heel lief meisje dat gewoon in een peuterbed bleef zitten en ons riep.

Maar met haar zusje vrezen we met grote vreze - die is voor de duivel niet bang en zeer ondernemend!!! Dus die laten we mooi nog in haar ledikantje (ze is nu 16 mnd).
 
Quote
RE: bed
Fruitsalade  schreef op: 25-03-2012 20:45:32
Thiuri was bijna 3 toen hij naar zijn peuterbed overging. Hij is nooit uit zijn bedje geklommen, maar we gingen op vakantie en hij moest het leren. Hij heeft met zijn 2e verjaardag ook een dekbed gekregen (gewoon 1 persoons) en hij had deze ook in zijn ledikant.
Hij slaapt sinds een week ongeveer niet meer 's middags. Hij kon met gemak 4 uur slapen, maar hij was niet te harden daarna, dus heb ik maar besloten om hem niet meer te laten slapen en nu is zijn humeur een stuk gezelliger. Hij blijft trouwens altijd netjes liggen in bed. Ook als hij wakker is.


Isaura wordt over 3 maanden 2, maar ben voorlopig nog lang niet van plan om haar over te leggen in een groot bed. Of ze moet uit haar bed gaan klimmen, maar ben gezegend met Thiuri die netjes blijft liggen , daardoor hoeft zij van mij haar ledikant nog niet uit. Ben als de dood dat zij wel haar bed uit komt... En dan niet voor het gevaar van een trap, maar meer voor mijn eigen rust
 
Quote
RE: bed
3prachtkinders  schreef op: 25-03-2012 21:08:15
De oudste van mij, ook met slaapzak de trap af gaan, ik deed zelfs de rits op haar rug, want zij maakte hem gewoon open, of net op een kiertje, en soms vond ik de slaapzak en al op de vloer, rits niet opengemaakt, nu moet ik zeggen dat ze ook een dunnetje is.
Zij sliep voor haar 2de op een groot bed, want toen ze 2 jr en 3 mnden was kwam haar broertje.

En die ging ook zaklopen, hij ging er ook iedere keer uit met de slaapzak, heeft hij tot zijn 3de volgehouden, en toen wilde hij het ook niet meer.

Om te zorgen dat ze geen van beiden niet meer de slaapkamer uit kwam was de deurklink omhoog te doen, dat ging goed, tot ze het door hadden. Toen was het gedaan, maar hoe oud weet ik niet meer.
 
Quote
RE: bed
Minou  schreef op: 25-03-2012 22:05:43
zaklopen!! hahah, herkenbaar! Amber wilde alleen maar in haar slaapzak tot de grootste maat echt niet meer kon (110). Ook in haar 1 persoonsbed had ze een slaapzak, zo tot haar 3,5e..

Amber sliep nog tot ze naar gr 1 ging en Stella slaapt nu ook nog in de middag.
 
Quote
RE: bed
Joltje  schreef op: 25-03-2012 23:52:24
mijn dochter was 2 jaar toen ze overging naar haar 1 persoonsbed. Zij was vroeger een slechte slaper, klom 's nachts uit haar bedje en liep dan naar onze kamer. Ik vond dat veel te gevaarlijk worden en met het grote bed was het klimmen in ieder geval opgelost....ze is wel nog tot aan haar 4de jaar ongeveer iedere nacht naar onze slaapkamer komen lopen.......
 
Quote
RE: bed
Bianca  schreef op: 26-03-2012 06:55:31
Hier klom onze jongste dochter met 1,5 jaar al heel goed. Zo ook uit haar bedje met slaapzak nog aan.
We hebben toen besloten om die zak maar niet meer aan te doen trappenhekjes weggehaald. En van het ledikant heeft mijn man de hele zijkant weggehaald ( van 1 kant dan) zodat het gewoon een klein peuterbedje werd. Ze liep er wel steeds uit en doet ze nu nog steeds s'nachts. Ze word over 2 maandjes alweer 4.
En tussen de middag slapen was hier helaas ook heel snel afgelopen. Ze hebben hier helaas heel weinig slaap nodig.
 
Quote
RE: bed
Femm  schreef op: 26-03-2012 08:22:52
Zooo wat een reacties allemaal.

Heel verschillend dus zo te lezen.

Onze oudste is ook inderdaad nergens bang voor, heeft ze niet van een vreemde haha (haar vader). Ik heb haar daarom ook zo lang mogelijk in het ledikantje gehouden omdat ik wist hoe ze in elkaar steekt.
Deurklink eruit vind ik zelf een beetje een eng idee, heb zelf vroeger een keer opgesloten gezeten en heb daar nog last van, daarnaast staat haar deur bij in slaapkomen op een kiertje, als ik dan naar bed ga kijk ik nog even bij haar en doe ik de deur dicht.

Begin februari bij oma wel in een eenpersoonbed geprobeerd te leggen maar dat was 1 groot drama, ze was helemaal over dr toeren. Nu was dat natuurlijk bij oma en niet thuis maar normaliter heeft ze bij oma nooit problemen om te slapen....

Ik ga denk ik maar opzoek naar een bedje, en dan eerst nog maar even haar ledikant ernaast houden voor het geval het thuis ook een drama wordt.

Gr Femm
 
Quote
RE: bed
Ans Mv J.k.d  schreef op: 26-03-2012 09:18:56
Hoi Femm,
Die van mij is nu ook 2,5 maar slaapt ook nog steeds in ledikant van alles gedaan om zijn klimgedrag af te komen maar helaas de beste tip klink aan de binnen kant omhoog buiten kant omlaag. Zo kan jij snel in haar kamer komen en zij komt niet verder dan haar eigen kamer.
Slaapzak houd hij bij mij nog wel even hij blijft niet stil liggen en gaat door heel het bed heen. Dus voorlopig ledikant en slaapzak blijven hier nog wel even.

Groetjes Ans
 
Quote
RE: bed
Nina1  schreef op: 26-03-2012 14:21:56

Quote Minou:
zaklopen!! hahah, herkenbaar! Amber wilde alleen maar in haar slaapzak tot de grootste maat echt niet meer kon (110). Ook in haar 1 persoonsbed had ze een slaapzak, zo tot haar 3,5e..

Amber sliep nog tot ze naar gr 1 ging en Stella slaapt nu ook nog in de middag.



slaapzakken zijn er nog groter hoor! 1.40!! gebruik ze hier in de caravan. lekker warm.

maar hier ging de jongste uit de wandelwagenbak(ledikantje weigerde hij te slapen!) in het grote 1 pers bed. hij was toen 1 1/2 jaar. en dit ging heel goed. ik dacht ook van hij komt eruit. maar nee hoor, hij bleef keurig in zijn bed. sliep ook veel beter en langer!! heeft wel een bedhek aan de zijkanten want het is een draaikont.
en een slaapzak zou ik in jou geval achterwege laten, vooral omdat ze met slaapzak en al over het traphekje klimt! en trap gaat lopen ermee. erg gevaarlijk.
 
Quote
RE: bed
Minou  schreef op: 26-03-2012 16:11:54
Oh die maat kende ik niet! Amber baalde al dat ie toen te klein was

Stella ligt gewoon onder een dekbed, die ging niet zaklopen!
 
Quote
Navigatie


Reageren op bed
Naam
Bericht