Menu
 

Topic:

Marimammavanalec  schreef op: 22-03-2012 09:11:36
Oekraïne: rokende zwangere vrouwen beboeten

KIEV - Vrouwen in Oekraïne kunnen in de toekomst een boete van ruim 8 euro krijgen als zij roken of alcohol drinken tijdens hun zwangerschap. Dat is een fors bedrag aangezien de meeste Oekraïners nog geen 200 euro per maand verdienen. Het parlement buigt zich binnenkort over een wetsvoorstel om de boete mogelijk te maken.


Volgens parlementariërs is de wet nodig ,,omdat de Oekraïense bevolking haar gezondheid en intellectuelen verliest door overmatig alcohol- en tabaksmisbruik''. Toekomstige moeders die roken of drinken zouden mede verantwoordelijk zijn voor de ,,biologische achteruitgang van de bevolking". Het ministerie van Volksgezondheid waarschuwt ook dat roken de vruchtbaarheid van vrouwen in gevaar brengt.

Mensenrechtenactivisten vinden het wetsvoorstel discriminerend. Volgens hen moet de overheid roken ontmoedigen voor iedereen, niet alleen voor zwangere vrouwen.


 
Quote
Navigatie
RE:
Satekroket  schreef op: 22-03-2012 09:34:41
Laat die vrouwen gewoon lekker een kroketje eten
 
Quote
RE:
Kittymv5  schreef op: 22-03-2012 11:47:13
Zo een bericht verbaasd mij niet eens 20 jaar terug kon niemand zich een voorstelling maken als er in openbare ruimtes niet gerookt mocht worden en nu is het gewoon standaard dat je nergens binnen rookt.
Ik vind het hele rookgebeuren wel meten met 2 maten. Aan de ene kant mag je nergens roken, is het slecht voor jezelf en anderen om je heen en kost het een hoop geld en aan de andere kant is het gewoon vrij te koop.. hoe bizar is dat eigenlijk
 
Quote
Navigatie


Reageren op
Naam
Bericht