Menu
 

Topic:

meneer even een lesje leren

Spatje  schreef op: 21-03-2012 13:51:16
Ik heb de laatste tijd vaker de discussie hier dat ik vind dat mijn man wat meer moet opruimen, in ieder geval spullen die hij gebruikt, krijg er wat van, overal ligt gewoon alles en als ik vraag om het op te ruimen dan doet die dat, jaja, dan legt hij het gewoon ergens anders, gillend gek word ik ervan, totdat we ruzie kregen en hij eruit flapte dat ik niet moest klagen, ik zat lekker aan huis en hij werkte, nouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ik zal hem eens een lesje leren.

Hij werkt idd de hele week, is vaker 5 dagen weg, en het hele huis op de tuin na doe ik, ik poets iedere dag, verzorg de kinderen, dat hoeft hij allemaal niet te doen, meneer heeft altijd zijn eten klaarstaan als hij thuiskomt, ik ben een communiefeest voor 70 man aan het regelen en dan zegt hij zoiets

Dus ga ik hem eens een lesje leren, ik doe wel zijn was, maar strijk het niet, als het droog is gooi ik het in een mand en mag meneer zelf gaan strijken, eens kijken of meneer dan door heeft dat ik niet de hele dag op mijn kont zit, maa het soms erg druk heb, hij heeft nog niks door, kleren genoeg, maar er zitten al 12 boxers in de mand, over 3 dagen zal hij zich wel afvragen waar al zijn onderbroeken zijn

Heb nu al de grootste lol, mss denken sommigen wat kinderachtig, maar ach af en toe mag hij best wel wat waardering tonen voor hetgeen een huisvrouw doet
 
Quote
Navigatie
RE: meneer even een lesje leren
Spatje  schreef op: 22-03-2012 11:12:49
ow en aangevallen voel ik me zeker niet

heb net weer gewassen, zijn hemden hangen lekker te drogen
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Jolanda1974  schreef op: 22-03-2012 11:13:04
Ondanks dat een man veel werkt kan ie wel zijn troep achter zijn kont aan opruimen. Hij is niet getrouwd met een schoonmaakster.
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 22-03-2012 11:15:10

Quote spatje:
nou dan hebben jullie mannen geluk dat ze maar alles kunnen laten slingeren, nee sorry, ik pik dat niet, hij werkt 50 uur, maar ik ook


Vind ik ook hoor, hij woont niet in een hotel ondanks dat hij en mijn man ook trouwens, ons "onderhoudt". Zijn natje en droogje staan altijd klaar, hij kan aanschuiven aan tafel als ie thuiskomt, hoeft niets in het huishouden te doen.
Moeder ben je 24 uur per dag, kan niet zomaar een dagje ziek zijn en niets doen, alles draait door!
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 22-03-2012 11:17:06

Quote MarimammavanAlec:
Geweldig, alleen al de pret die je erom hebt


Inderdaad, zelfs ik geniet daarvan mee! Zie d'r ook helemaal zitten en zie ook het hoofd van haar man voor me als ik eraan denk dat er ineens geen sokken of onderbroeken meer zijn...
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Mama Van Drie  schreef op: 22-03-2012 11:18:43
Ik wens jullie dan veel succes met als jullie kinderen de puber leeftijd hebben.....want geloof me...die zijn ERGER dan de volwassen mannen

ik heb er twee in huis waarvan de oudste echt erg is......ik heb het opgegeven en heb geen zin om er iedere dag een huis vol ruzie over te hebben, het is zijn kamer en wat e rniet in de was is, is dus ook niet schoon.
En ja...hij grijpt wel eens mis haha.....
mijn man is dus niet de ergste hier in huis vandaar mijn reactie misschien.
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Spatje  schreef op: 22-03-2012 11:19:21
precies , ik zit nu ook ja, maar als hij straks op de bank ligt na het eten ben ik ook aan het opruimen enz, oh nee ik vandaag shoppen
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 22-03-2012 11:20:41
Wat niet in de mand lag werd gewoon niet gewassen bij mij thuis. Mijn moeder was daar heel makkelijk in. En ze had groot gelijk!
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Spatje  schreef op: 22-03-2012 11:23:27
nou als het alleen maar de was was dan was het geen probleem ( vreemde zin, 10x achter elkaar zeggen aub), maar dit was gewoon ff een druppel

we hebben helemaal geen ruzie of wat dan ook, maar tis ook meer een statement wat ik wil maken

en ow dit staat bij slap geklets
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Bianca29  schreef op: 22-03-2012 11:33:07
dat is absoluut waar sabine , maar ik moet ook de andere kleren verzamelen die de rest van het gezin laat slingeren dus ik vind het niet erg.
persoonlijk vind ik het ook een verschil of je op je werk zit of thuis .
thuis heb je toch meer vrijheid ,ga je eerder even zitten voor een bakkie enz.. of ga je naar vriendinnen toe noem het op. druk is het ja dat weet ik wel maar ik denk dat hij het drukker heeft .
tenminste mijn man dan.
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Kyla  schreef op: 22-03-2012 11:38:08
Ja, je kan tussendoor even zitten, maar daarentegen ben ik vaak na het eten nog bezig met de kids, wasje opvouwen, opruimen enz. Mijn man zit dan lekker op de bank. Gelukkig laat hij niet zoveel slingeren. Ik zou het ook niet pikken, al is het maar omdat ik ook gezondheidsklachten heb.
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Bianca29  schreef op: 22-03-2012 11:44:15
ik ben ook na het eten nog bezig ,4 kinderen in bad doen en de vaatwasser en de was en bla bla bla ,mijn man gaat dan even zitten omdat hij vaak weer terug naar de zaak gaat of om even te rusten.
ik snap jullie wel hoor maar ben zelf niet zo moeilijk denk ik : )
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Marimammavanalec  schreef op: 22-03-2012 11:44:51
Bij mij gaat het om het principe. Je leeft samen in 1 huis dus er kan van beide kanten inzet verwacht worden.
Mijn man werkt gemiddeld 60 uur per week. Dan hoeft ie voor mij echt geen wasmachines te draaien etc. Maar even de tafel dekken een keer, affal wegbrengen en af en toe de vaatwaser inruimen is voor mij voldoende.Verder klust hij in en rondom huis. En gewoon je eigen troep achter de kont opruimen. Dat doet hij trouwens beter als ik
Ik werk 5 ochtenden in de week trouwens.

Maar ik zie ook dat als ik een keer een dagje weg ga wat heeeel weinig voorkomt dat mijn man echt bek en bekaf is
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
3prachtkinders  schreef op: 22-03-2012 12:12:49
Ik ben ook zo, niet in de wasmand, dan wordt het niet gewassen. Wilde je het aan, dan heb je gewoon weg pech.

Mijn man gooit zijn ondergoed en sokken onder het bed, ik pakte het eerst weg, maar ik dacht, als ik het bij de kinderen het ook niet doe, moet ik het bij hem ook niet doen. En hij moppert wel eens hoor.

Ook met wasgoed opruimen, voor woensdag wil ik de wasmanden leeg terug, en mijn zoon is dan wel 7 jr, maar je kan niet vroeg genoeg beginnen.

 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Caithy  schreef op: 22-03-2012 12:20:37
Ohhh zo herkenbaar!! Hier doet manlief (die ook zoveel werkt) alleen de kattenbak en de vaatwasser!
Dus de vaat blijft gewoon staan op het aanrecht, ik doe het gewoon niet! Mijn moeder zegt dan ahh kom op het is zo gebeurd en dan zeg ik ja dat klopt! Als HIJ het doet is het zo gebeurd!

Bianca, er zijn toch regels in huis waar iedereen zich aan moet houden. Mijn dochter moet ook haar 'vieze' spullen op de trap naar boven mikken en waarom moet mijn man dan zijn boxers in de badkamer laten liggen??
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Spatje  schreef op: 22-03-2012 12:37:29
bianca ik ben ook echt niet moeilijk, maar komop, hij zit niet in een hotel, net zoals ik mijn dingen opruim en in vergelijking meer werk, hoort hij dat ook gewoon te doen, al is het maar als voorbeeld voor de kinderen

maarre nogmaals dit staat onder slap geklets

heb hem btw net een heerlijk lunch bereid en ga nu weer verder met opruimen
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Kyla  schreef op: 22-03-2012 15:01:31
Het gaat denk ik meer om de gemakzucht, ik ben ook helemaal niet moeilijk, maar als mijn man van alles laat slingeren, zou ik denken dat hij denkt E. ruimt het toch wel op. Wat is het nu voor moeite om je gereedschap op te ruimen en te zorgen dat je was in de wasmand ligt? Zo zijn we niet getrouwd hoor.

Hier doet mijn man ook de vaatwasser en als er vaat staat, is het maar net hoe mijn bui is, of ik het inruim of niet. Meer dan dat hoeft hij niet te doen, dus dat ga ik hem dan ook niet uit handen nemen.
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Pup78  schreef op: 22-03-2012 16:16:35
Oh hoe herkenbaar. Ik werk drie dagen, mijn man fulltime en vaak op zaterdag nog wat uurtjes.
Maar hij doet alleen wat ik vraag. De wasmachine aanzetten als ik wegben, en de was er vervolgens niet uithalen, wel netjes uitzetten, zodat ik niet zie dat hij gedraaid heeft. Twee dagen later wil ik een wasje wassen en dan zit er zo'n stinkende was in!!
Opladers, schroevendraaiers, post, vieze glazen, alles laat hij slingeren. In het weekend mag ik uitslapen van hem. Kom ik beneden kan ik meteen gaan opruimen! Het hele aanrecht vol met meuk! Kruimels etc. En dan snapt hij niet dat ik boos ben.
Maar hij doet altijd de katten, de kliko's en de afwasmachine!! Dat dan weer wel, haha.
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Boterbloem  schreef op: 22-03-2012 16:29:36
Mijn man is na een paar dagen vrij altijd blij als hij weer kan werken. Dat papa, papa, papa, papa, papa, papaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vind ik vermoeiend. Sterker nog, ik vind het ook vermoeiend. Oudste heeft nu skeelers, die trek je dus een paar keer per dag aan en uit. Kun je wel zeggen: begin ik niet aan. Maar hij moet het toch ook leuk hebben. De jongste gaat volgende maand naar school, de meesten weten wel hoe dek inderen dan zijn. Al haar vriendjes waarmee ze buiten speelde zijn ineens naar school op 1 na dus dat is voor haar best verdrietig. Maar daar krijg je dan nog de buien bij bovenop enzovoort.

Ik ben geen thuiszitter, altijd gedacht dat ik het zou zijn maar wat vind ik dat zwaar. Straks als de kinderen op school zitten ga ik weer werken, en ik hoop dat mijn man dan 1 dag minder kan gaan werken zodat hij wat meer rust krijgt. Ik zou nog liever 5 dagen gaan werken dat hij er 3 kan werken dan dat ik thuis zou blijven. Waarom? Dat eeuwige terugkeren van al die dingen waar je weinig van merkt als je het wel opruimt... Bleeeegghh!

Ik bedoel: met dit weer heb ik het ontzettend luxe, ik kan naar buite ngaan wanneer ik wil, kan genieten van het weer met mijn dochter en zodra mijn zoon vrij is ook met met zijn.

Maar soms mogen mensen zich ook wel eens beseffen wat voor luxe het is lekker te mogen werken
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Spatje  schreef op: 23-03-2012 13:26:56
tja en daar sta je dan he, zonder schone boxer in de kast, maaaaaaaaaar wel in de mand huh er ligt nog meer van mij, huh dit is allemaal van mij, precies en dat mag jij ook allemaal lekker zelf gaan strijken

ok meneer vond het belachelijk omdat HIJ werkte en HIJ verdiende de kost, huh pardon?????????????

dus na een goed gesprek moest hij me wel gelijk geven, hij hoefde idd niks te doen als alleen zijn rommel achter zich opruimen

missie geslaagd
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Alice  schreef op: 23-03-2012 13:49:56
dat vind ik nou een mooi stukje Boterbloem!
Denk dat ik die ook 's ga gebruiken naar mijn man.. dat 't soms best een luxe is om te mogen gaan werken.
Ben ook thuisblijfmoeder tot ze naar school gaan en hoewel ik er meestal echt van geniet, komen soms ook de muren op je af.. Zeker als het aanhoudend slecht weer is. Na 2 weken kou en regen kun je mij echt bij elkaar vegen!

Wat is het makkelijk om dan 's even de deur achter je dicht te trekken en gewoon te gaan werken! Even nergens geen omkijken naar hebben.
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Spatje  schreef op: 23-03-2012 14:31:09
zal je zeggen , ik ben nu 1 jaar thuis na bijna 20 jaar werken en geloof me op het werk had ik het rustiger
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Mafkees  schreef op: 23-03-2012 14:36:40
hier een andersom verhaal.
ik werk en mijn man is thuis.

op mijn vrije dagen breng ik graag tijd door met de kinderen en doe ik ook eens een wasje en ruim ik wat op, maar verder runt mijn mn het hele huishouden.

het is echt niet zo dat je als huisman of huisvrouw de hele dag bezig bent met je huishouden, dat is echt onzin.

hier zijn de taken goed verdeeld en zijn we wel tevreden over, als dat , zoals bij TO het geval, niet goed voelt moet je er iets aan doen.

ik zou het fijner vindne als mijn man tegen me zou zeggen dat het zo effe niet lekker gaat ipv dat ik 's ochtends voor een lege kast sta.
maar goed, ieder z'n manier
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Alice  schreef op: 23-03-2012 15:32:37
Nee, ik ben ook echt niet de hele dag bezig met het huishouden. Maar ik ben wel de hele dag moeder. Alleen tijdens een middagslaapje heb ik even tijd voor mezelf. Rustig gaan zitten is er met een peuter niet bij. Toch niet met mijn peuter.
Hij speelt wel lief enzo hoor, maar als ik even koffie drink, wil hij op schoot.. ga ik de was in de wasmachine doen, wil hij mee.. je moet altijd 20 paar ogen hebben om 'm in de gaten te houden etc, even rustig op 't toilet zitten, helaas!
Je hebt geen pauzes als jij dat wilt, je kunt geen vakantiedag opnemen als 't even een dagje vrij wilt, je kunt je niet ziekmelden als je je niet lekker voelt
Dat vind ik dat het toch een zware baan maakt.
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Mafkees  schreef op: 23-03-2012 15:36:43
mee eens Alice...ook ik ben moeder alleen heb ik ernaast nog een betaalde baan bij. ook ik ken de dagen waarop ik met de kinderen thuis ben.
maar ik snap de man van TO ook wel.

1 iemand zorgt ervoor dat het thuis op rolletjes loopt en de ander brengt geld in het laatje.

maar goed...hier andere verwachtingen van elkaar. zou het erg zuur vinden als ik na een werkdag thuis nog eens aan de gang zou moeten terwijl er iemand hier thuis is....maar misschien bof ik met zo'n huisman
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Alice  schreef op: 23-03-2012 15:42:02
Ik heb zelf ook geen klagen van mijn man, die ruimt zelf zn spullen wel op en als hij dat 's een keer niet doet, dan valt 't mij niet eens op. Dus wat dat betreft geen strijd hier in dit huis.
Wel heb ik het er dan weer moeilijk mee als hij te weinig tijd stopt in onze zoon. Dat begrijp ik gewoon niet. Hij ziet 'm soms 2-3 uur per dag en dan moet ik nog koken en hem entertainen tegelijk omdat mn man achter de pc is gekropen ofzo.. Dat vind ik dan weer ergerlijk.
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Spatje  schreef op: 23-03-2012 18:34:00
mafkees hij hoeft na zijn werkdag niet aan de slag, heb ik nergens gezegd, ik wil alleen dat hij wat hij uit de kasten of uit de garage haalt ook weer teruglegt, zo maf is dat toch niet?
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Jo  schreef op: 23-03-2012 18:44:03
Hier ook zo, elke keer weer discussies.
Ik ben TBM en doe 99,9% van het huishouden.
Maar vind het niet meer dan logisch dat mijn partner zijn eigen zooi af en toe opruimt of werkleren in de was gooit.
We hebben een dochter die al 6 jaar slecht slaapt waarvoor ik gemiddeld 2 keer per nacht uit bed moet, dat doe ik allemaal.
De financiele adminitratie doe ik, belastingaangifte e.d.
Maar owee als je eens wat vraagt, dan krijg ik te horen, maar jij werkt niet.
Nee, klopt, maar hoe vaak sta ik niet om 10 uur nog was weg te werken, even doekje hier en daar, even snel nog een wasje ophangen enz enz.
Mijn partner komt uit het werk, zit op de bank en klaar.
Ik ben moeder en huisvrouw en ben nooit klaar.
Hij hoeft bijna niks te doen maar zo heel af en toe mogen ze wel eens hun zooi opruimen??
 
Quote
RE: meneer even een lesje leren
Mafkees  schreef op: 23-03-2012 19:01:47
als ik lees dat mannen tegen hun vrouw zeggen 'maar jij werkt niet' vind ik dat zeker heel respectloos.

maar ik bedoel te reageren op het feit dat je hem nu op die manier "pakt'. ik zeg alleen dat ik niet hoop dat mijn man dat zal gaan doen, want dat zou ik pas echt een rotstreek vinden.
ieder z'n taak voor het gezin. en om nu te vergelijken wie hoeveel uur werkt vind ik een beetje kinderachtig.

als je man je respectloos behandeld, zou ik dat punt eerder aanpakken dan hem een les leren.
maar nogmaals: ik vind dat en jij dus niet.
dus succes met je missie
 
Quote
Navigatie


Reageren op meneer even een lesje leren
Naam
Bericht