Menu
 

Topic:

Groot prestatieverschil groep 7 en 8

Dacory  schreef op: 21-03-2012 09:27:34
Mijn zoon zit in groep 8 en het gaat niet lekker. Hij heeft nooit problemen op school gehad en deed eigenlijk altijd lekker mee. Het is geen top leerling maar hij deed het voor de rest prima. Nu in groep 8 klikt het absoluut niet met zijn meester. Hij kan niets goed doen, de meester is superstreng en moet steeds mijn zoon hebben die toch al niet zo'n groot zelfvertrouwen heeft en zijn rapport is daarom dit jaar ook veel slechter als voorgaande jaren. Mijn zoon gaat elke dag ziek naar school, heeft allemaal lichamelijke klachten gewoon door de stress van die meester. Zijn cito heeft hij heel slecht gemaakt. Met zijn rapport van vorig jaar kon hij nog naar de Havo en met zijn verlopig advies kreeg hij VNBO-K en zijn cito maakte hij op VMBO-B. Wie herkent dit? Zijn meester wil niet inzien dat mijn zoon slecht presteert door hem en wil ook niet kijken naar zijn resultaten van voorgaande jaren en ik weet niet wat ik moet doen. Vanavond hebben we het definitieve gesprek en ik zie er echt tegenop. Wat kan ik doen voor mijn zoon?

Groetjes Patrice
 
Quote
Navigatie
RE: Groot prestatieverschil groep 7 en 8
Nina1  schreef op: 21-03-2012 09:30:51
sterkte met je zoon! maar mijn vraag is eigenlijk(geen aanval hoor) waarom heb je niet eerder aan de bel getrokken? nu is het eigenlijk te laat. ik weet ook niet of je dit al kenbaar hebt gemaakt bij de leerkracht? en als hij er niets aan doet kun je ook nog naar de vertrouwenspersoon of directie van de school of mr.

nogmaals het is geen aanval hoor.
 
Quote
RE: Groot prestatieverschil groep 7 en 8
Dacory  schreef op: 21-03-2012 10:55:30
Ik zie het niet als een aanval hoor, maar meteen na het eerste raport heb ik aangeven dat er iets niet goed gaat sinds dat hij in groep 8 zit, vooral omdat het de jaren daarvoor zo goed ging. Ik heb zoveel gesprekken gehad met die meester en als ik erbij zit dat doet ie leuk en aardig en gaat hij er alles aan doen om mijn zoon te helpen zegt hij maar uiteindelijk wordt er niets gedaan en maakt hij van mijn zoon een pispaal. Ik weet het gewoon niet meer. Ik ben zelfs in staat om nog ergens op korte termijn een intelligentietest te regelen om te kijken of het echt aan school ligt.
Mijn zoon is in groep 6 zelfs getest op school door een psycholoog omdat ik add vermoedde en dit bleek ook zo en mijn zoon bleek een iq te hebben van 126 dat valt onder begaafd, dus hij is gewoon aan het onderpresteren nu. Maargoed ik wil dat zijn meester dat inziet maar hij houd vol dat mijn zoon het gewoon niet kan en wil niet verder kijken.
 
Quote
RE: Groot prestatieverschil groep 7 en 8
Nina1  schreef op: 21-03-2012 11:01:24
praat er eens over met je directeur van school of met de ib-er. spreek daar je gedachten uit. misschien dat zij iets meer voor je kunnen doen.
vraag gewoon een gesprek aan. want als hij gaat onderpresteren heeft hij ook niets en gaat zich nog meer vervelen.
maar kijken ze bij jullie alleen naar de eindtoets of ook naar het leerlingvolgsysteem? want dat telt hier ook mee.
 
Quote
RE: Groot prestatieverschil groep 7 en 8
M  schreef op: 21-03-2012 11:21:12
Als jouw zoon een iq heeft van 126 zou ik heel hard aan de bel trekken op school, want dan gaat jouw mannetje het niet naar zijn zin krijgen op het vmbo. Ik zou een gesprek aanvragen met ib en lkr en om uitleg vragen .op basis van iq zou havo/ vwo een passender advies zijn ook met add...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Groot prestatieverschil groep 7 en 8
Naam
Bericht