Menu
 

Topic:

Zindelijk maken

Alice  schreef op: 20-03-2012 22:58:58
Mijn zoontje is pas 1,5, maar toch twijfel ik of ik al kan beginnen ermee. Ik vind het belachelijk vroeg en eigenlijk hoeft 't van mij nog helemaal niet, maar ik ben ergens ook bang dat ik misschien te laat op de trein spring.

Hij heeft veel controle over zijn ontlasting. Hij plast met opzet soms als ik zn luier afdoe. Klinkt heel gek, maar hij krijgt er dan echt een ondeugende blik in zijn ogen bij. Ik zeg dan nog "niet plassen he".. hij lol en je ziet 'm gewoon z'n best doen om te plassen. Hij drukt het er echt uit, soms is 't echt maar een miniplasje, maar dat was dan gewoon omdat hij dat grappig vindt.
Ook poepen.. hij heeft nog nooit, maar dan ook nog helemaal nooit ergens anders gepoept dan thuis. Als ik een dagje weg ben met hem, hoef ik er niet op te rekenen dat hij zijn luier volpoept, want hij wacht echt tot thuis ermee.
Ik vind dat best knap, of is dat eigenlijk heel normaal? Hij zit wel af en toe op 't potje nu, maar gewoon met kleren aan. Hij vindt 't een leuk ding.

Zou ik er al mee beginnen of is 't echt nog veel te vroeg? Ik heb soms de indruk dat hij 't wil aangeven dat hij moet plassen, hij wijst dan naar zn blaas zeg maar, maar hij kan nog niet goed praten, dus ik weet niet wat hij bedoelt. Kan moeilijk meteen zn luier opentrekken als hij dat doet
 
Quote
Navigatie
RE: Zindelijk maken
Patriciia*  schreef op: 20-03-2012 23:03:40
Je kan hem in zijn blote bips laten lopen (in huis ) Kijken wat er gebeurt. Maar zelf ben ik van mening dat een kind er pas aan toe is als hij zelf echt aangeeft dat hij naar de wc moet.

Maar het kan....mijn neefje was ook 1,5, maar gaf wel altijd aan dat hij naar de wc moest.
 
Quote
RE: Zindelijk maken
Alice  schreef op: 20-03-2012 23:08:10
1 dagje gewoon proberen kan geen kwaad he.
Als hij plast, kan ik 't benoemen en zeggen dat hij dat op 't potje moet doen.. Doet hij er vervolgens niks mee, best, trekken we 'm gewoon weer een luier aan.

Maar hoe doe je dat dan met je banken enzo? Op de houten vloer of tegels is geen punt, maar mn vloerkleed.. of banken..
 
Quote
RE: Zindelijk maken
Patriciia*  schreef op: 20-03-2012 23:31:13

Quote Alice:


Maar hoe doe je dat dan met je banken enzo? Op de houten vloer of tegels is geen punt, maar mn vloerkleed.. of banken..





Ehm schoon maken?
 
Quote
RE: Zindelijk maken
Soesjaa  schreef op: 20-03-2012 23:34:59
kranten?

Wat is een 'normale' leeftijd om met zindelijkheidtraining te beginnen?
 
Quote
RE: Zindelijk maken
Mama_lisa_daan  schreef op: 21-03-2012 06:09:10
Hoi,

Je kan ook standaard om de 2 uur zijn luier doen en dan een plas moment in lassen en hem erop zetten.
plast en/of poept hij maak je een klein feestje en doet hij niks dan zeg je proberen we straks weer.
succ-6.
 
Quote
RE: Zindelijk maken
Mafkees  schreef op: 21-03-2012 07:39:58
ik vind het wel heel erg vroeg. hij is zich bewust van zijn plas en poep en dat is al een hele stap.
maar zijn hersenen kunnen de signalen nog niet doorgeven dat hij het daadwerkelijk zou moeten ophouden.

maar proberen kan geen kwaad. ik zou hem niet elke zoveel uur op de wc zetten, want dan geeft hij het zelf toch nog niet aan?

nu spelenderwijs steeds op de wc laten (als ie wil) en dan zie je het vervolg vanzelf
 
Quote
RE: Zindelijk maken
Chloe  schreef op: 21-03-2012 08:49:42
Mijn kinderen poepten als baby al bij voorkeur alleen thuis. Ik denk dat dat op zich geen teken is dat een kind aan zindelijkheid toe is, maar meer dat een kind ergens op zijn gemak is. Ik zou er zelf nog niets mee doen. Een keertje in zijn blootje laten lopen en een potje neerzetten en zeggen dat hij daar op mag plassen kan geen kwaad, maar gericht proberen zindelijk te maken zou ik nog niet doen.
 
Quote
RE: Zindelijk maken
Jolanda1974  schreef op: 21-03-2012 08:55:48
Een kind kun je niet zindelijk maken. Het gebeurd als ze er zelf aan toe zijn.
 
Quote
RE: Zindelijk maken
Nina1  schreef op: 21-03-2012 09:02:59

Quote Jolanda1974:
Een kind kun je niet zindelijk maken. Het gebeurd als ze er zelf aan toe zijn.



o wat mis ik de vind ik leuk knop. maar ik vind het dus ook, kinderen worden zindelijk wanneer ze er geestelijk aan toe zijn. niet eerder.

hij is zich wel bewust van poep en plas. dat is al heel wat. probeer hem anders eens op de wc te doen smorgens en savonds voor het naar bed gaan. misschien dat dit een begin kan zijn.
 
Quote
RE: Zindelijk maken
Alice  schreef op: 21-03-2012 09:46:21
Ja weet je.. ik ben bang dat als ik het nu zou proberen, dat het een heel lang verhaal wordt (waar ik gewoon geen zin in heb) terwijl 't misschien heel makkelijk is als hij ouder is.
Ik weet niet of 't proberen en dan weer stoppen een verkeerd signaal geeft naar hem.
Ik denk dat ik het potje gewoon op de badkamer ga neerzetten en dan mag hij er even op voordat hij in bad gaat 's avonds. Dan plast hij meestal toch.
Moest het dan echt heel goed gaan en hij gaat er zelf om vragen, kunnen we 't nog altijd anders aanpakken.

Heb gewoon geen flauw benul van zindelijkheid, dus jullie input is zeeeer welkom!
 
Quote
RE: Zindelijk maken
Ivy  schreef op: 21-03-2012 12:43:42

Quote Jolanda1974:
Een kind kun je niet zindelijk maken. Het gebeurd als ze er zelf aan toe zijn.



Da's net zoiets als de enige zindelijkheidstraining is die van de ouders om hun kinderen op vaste tijden te laten plassen

Tja, ik denk dat het maar net eraan ligt hoeveel werk je ermee wilt hebben. Het zal met 1,5 vast kunnen. Mijn tante had vroeger 5 kinderen zindelijk met anderhalf. Ikzelf heb er nooit zin in, bij mij gaat de pamper dus uit met 3-3,5 als ik er geen zin meer in heb en dan gaan ze eigenlijk gewoon in 1x naar het toilet. Puur omdat ik zo'n potje zo vies vind En nee, is niet logisch, want een drol in een potje zou niet zo erg moeten zijn als een vieze pamper, maar toch moet ik ervan kokhalzen

Ik denk niet dat je een verkeerd signaal afgeeft als je het gewoon probeert en een luier pakt als dat niet goed lukt, hoor. Dan kun je het gewoon op een later tijdstip nog een keertje proberen. Zolang je de focus legt op belonen/positief zijn als het lukt en er verder niet moeilijk over doen als het niet lukt, zal je kind daar waarschijnlijk niet eens erg in hebben.
 
Quote
RE: Zindelijk maken
Spatje  schreef op: 21-03-2012 13:29:41
ow wat een enge titel, zindelijk MAKEN, een kindje wordt zindelijk uit zichzelf
 
Quote
RE: Zindelijk maken
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 21-03-2012 14:12:03
Dat een kind alleen thuis poept heeft niks met zindelijk zijn te maken. Mijn oudste dochter heeft ook altijd alleen maar thuis gepoept en is nu 4 en nog steeds niet poepzindelijk.

De jongste heb ik vanaf 14 maanden af en toe eens op het potje laten plassen. Niet omdat ik dat wilde maar omdat haar interesse ervoor was en ze het wilde proberen. Maar even later verdween die interesse weer en een aantal maanden daarna kwam die weer. Heb gewoon altijd een potje laten staan, als ze er op wilde dan mocht dat en zo niet vond ik het ook prima. Nu is ze 2 jaar en 10 maanden en ongeveer een maand geleden gaf ze aan dat ze geen luier meer omwilde. Ze is nu ongeveer 2 weken zowel overdag als snachts volledig zindelijk, zowel plas als poep. Heb er dus niks voor hoeven te doen, heeft het helemaal zelf aangegeven. Een kind kun je inderdaad niet zindelijk maken, dit doen ze zelf. Ik zie het aan de oudste die wil gewoon nog niet. Daar ben ik nu meer luiers aan kwijt dan aan de jongste. Hoe verschillend kinderen kunnen zijn he?
Zou hem gewoon dus zelf de keus laten. Potje gewoon altijd laten staan en hem zelf de keus laten maken of hij er op wil of niet.
 
Quote
RE: Zindelijk maken
Fruitsalade  schreef op: 23-03-2012 10:31:55
Wij hebben het inderdaad op de tijd manier geprobeerd, maar dat was al gauw over. Op een gegeven moment ging Thiuri op de wc spelen, dus heb ik tegen hem gezegd dat hij moest plassen op de wc en niet spelen, toen wilde hij zijn luier af en op de wc plassen. Binnen een maand was hij plas en poep zindelijk.

Isaura is 21 maanden en heeft perongeluk een paar keer op t potje geplast. Ze gaat nu mee naar de wc als ik ga en ze krijgt een stukje papier om haar billen af te "vegen". Maar ze wil echt nog niet op de wc plassen, nou prima, dan niet. Anderhalf is echt heel vroeg hoor, zou hem gewoon, nu het lekkerder weer wordt af en toen in zijn blote kont laten lopen. Doe ik straks ook met Isaura. En wie weet gaat ze op t potje plassen.

En je bank, tsja gewoon met een doekje gelijk schoonmaken. En pas een nieuwe bank kopen als je kind(eren) echt goed zindelijk zijn. Wij wilde ook een andere bank, tot Thiuri dus ineens besloot om geen luier meer aan te willen
 
Quote
RE: Zindelijk maken
Fruitsalade  schreef op: 23-03-2012 10:32:33
Oh en dat met opzet plassen, tjsa, het is ook wel heel grappig natuurlijk, dat er wat uit komt als je goed je best doet
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zindelijk maken
Naam
Bericht