Menu
 

Topic:

Wel of niet gaan?

Twijfel  schreef op: 18-03-2012 09:09:58
Hallo,

Ik zit met dilemma. Een kennis uit dezelfde vriendengroep viert haar verjaardag. We zien elkaar niet zo heel veel meer. Vroeger iets meer.
Voorheen kwamen we bij elkaar op alle verjaardagen. Maar daar is een soort splitsing in gekomen in de groep.
Bij deze kennis ben ik de afgelopen jaren niet meer uitgenodigd. Prima. Zelf nodig ik wel iedereen uit. Ik hou niet van die wel/die niet.a

Nu krijg ik ineens wel weer een uitnodiging. Ik denk omdat ze zich verplicht voelt. Mar dat weet ik niet zeker. Mijn man wil niet. Hij is klaar met het wel/niet spelletje in de groep ( waar wij regelmatig de dupe van zijn )

Wat zouden jullie doen?
 
Quote
Navigatie
RE: Wel of niet gaan?
Son  schreef op: 18-03-2012 09:21:16
Als je het leuk vindt dan moet je gaan. Voel je je verplicht...dan zeker niet gaan
 
Quote
RE: Wel of niet gaan?
Twijfel  schreef op: 18-03-2012 09:31:13
Het ligt wel wat gevoeliger dan boven omschreven. Ik heb eg moeten wennen aan de kieskeurigheid van mensen binnen een groep. Die wel en die niet. Zo zit ik niet in elkaar. Soms voelde ik echt wel een steekje van binnen als ik merkte dat alleen wij niet mochten komen. Maar goed, de situatie is zoals ie is en ik vond het wel prima zo. En dan nu ineens die uitnodiging. Met het risico dat het volgend jaar weer andes kan zijn. Het voelt dubbel voor mij. En ik heb schaamte. Tegenove de rest van de groep.

Snappen jullie me een beetje of zit ik ernaast?
 
Quote
RE: Wel of niet gaan?
Marij-etje  schreef op: 18-03-2012 09:56:49
Wat zegt je gevoel? Komen ze wel bij jullie op verjaardagen? Als dat niet zo is en je daar ook andere keren niet meer uitgenodigd ben zou ik er ook goed over na moeten denken wat ik zou doen. Het ligt er helemaal aan wat je zelf wil, wil je het kontakt behouden? Wat betekenen ze voor je?
 
Quote
RE: Wel of niet gaan?
Twijfel  schreef op: 18-03-2012 19:54:32
Is het dat ik anoniem post, dat er zo weinig gereageerd wordt?
Of is mn vraag niet interessant genoeg?
 
Quote
RE: Wel of niet gaan?
Spatje  schreef op: 18-03-2012 19:57:31
ik zou zelf ff nagaan wat ik er bij voel, of ik echt wil gaan of me dan er toch niet lekker bij voel
 
Quote
RE: Wel of niet gaan?
Twijfel  schreef op: 18-03-2012 20:00:03
Mijn gevoel zegt , niet gaan. Bekijk het maar.Jaren lang waren we niet leuk genoeg om uitgenodigd te worden. ( de rest wel...) Mijn man gaat zowiezo niet. Maar ik twijfel...
Ben bang dat ik over kom als een zuurpruim. Of hoogmoedig.
 
Quote
RE: Wel of niet gaan?
Spatje  schreef op: 18-03-2012 20:02:23
ben je mal, volg je gevoel, dat is altijd eerlijk tegen je !!!

enne dan ben je maar een zuurpruim, maar dan wel een zuurpruim met eigenwaarde
 
Quote
RE: Wel of niet gaan?
Mama_lisa_daan  schreef op: 18-03-2012 20:04:49
niet gaan !! niet dan wel dan niet ... doe je nu weer je best en krijg je straks weer een dichte deur.. nee hoor ver boven staan !!
 
Quote
RE: Wel of niet gaan?
Marie8  schreef op: 18-03-2012 20:46:31
Herken het wel een beetje. Ik heb ook moeite met allerlei ingewikkeld gedrag en verhoudingen binnen groepen. Voor mij is leuk, leuk en niet leuk, niet leuk. Wie er precies betere vrienden is met wie kan mij allemaal niet schelen.
Ik heb besloten in dat soort 'vriendschappen' geen energie meer te steken en zou met dat uitganspunt niet gaan.
Grappig is dat er bij mij toch mensen nu aankomen met het verhaal dat ik altijd zo mezelf ben en er tussen een hoop anderen wrijving is en vervolgens schijnheilig gedrag. Uiteindelijk hebben zij daar veel meer last van nu. Ik heb met niemand ruzie maar ben wat duidelijker in waar ik energie in wil steken en waar niet.
 
Quote
RE: Wel of niet gaan?
Mamavonn  schreef op: 18-03-2012 20:48:32
Dan zou ik niet gaan maar.... wel zeggen waarom je niet gaat. hoe moeilijk je het ook vindt wel bespreekbaar maken dat je geen zin hebt om het 5e wiel aan de wagen te zijn en dat je het gevoel hebt dat je uitgenodigd wordt uit verplichting.

 
Quote
RE: Wel of niet gaan?
Jolijn  schreef op: 20-03-2012 15:18:48
Ik zou sowieso alleen gaan als ik er zin in had, dat verwacht ik ook van mensen die ik uitnodig: als ze geen zin hebben moeten ze vooral niet komen.

En ik zou het ook niet bespreekbaar maken. Als ingewikkeldheden en wel-niet toestanden nu al normale gang van zaken zijn, wordt het er niet beter op door dit soort dingen te bespreken. Je maakt een uitnodiging dan wel heel zwaar.

Nodig je deze mensen wel uit dan? Want je zegt: ik nodig iedereen steeds uit. Daar zou ik ook mee stoppen. Nodig gewoon de mensen uit waar je zin in hebt, op dat moment.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wel of niet gaan?
Naam
Bericht