Menu
 

Topic:

SMS'en tijdens zwangerschap?

-danielle-  schreef op: 16-03-2012 15:22:28
Dit las ik op de website van Het Laatste Nieuws

[i] De lijst van neveneffecten bij het gebruik van een mobiele telefoon lijkt eindeloos. Volgens een studie in het wetenschappelijke tijdschrift Scientific Reports zou het gebruik van de gsm tijdens de zwangerschap gedragsstoornissen veroorzaken bij kinderen.

Een studie van de Amerikaanse Universiteit Yale stelt vast dat baby's die tijdens de zwangerschap aan de straling van een mobiele telefoon worden blootgesteld, een verminderde hersenontwikkeling hebben en hyperactiever zijn. Hoewel het een studie op muizen betreft, is dit "het eerste bewijsmateriaal dat aantoont dat het gedrag van kinderen in de baarmoeder wordt beïnvloed wanneer ze worden blootgesteld aan de straling van een gsm", aldus onderzoeker Hugh S. Taylor.

Tests op muizen
Taylor en zijn team deden onderzoek op een groep zwangere muizen. Ze plaatsten een mobiele telefoon boven de kooi en maakten een oproep. Daarnaast was er ook een controlegroep muizen die onder dezelfde condities gehouden werden, maar met het toestel uitgeschakeld.

De experts onderzochten de elektrische hersenactiviteit van de muizen en foetussen die werden blootgesteld aan de straling. De dieren ondergingen een aantal psychologische proeven en gedragstests. De specialisten ontdekten dat de muizen die werden blootgesteld aan de straling hyperactiever waren, meer angst hadden en een kleinere geheugencapaciteit hadden. Taylor schrijft de veranderingen in het gedrag toe aan het effect op de ontwikkeling van neuronen in de prefrontale cortex van de hersenen tijdens de zwangerschap.

Verder onderzoek nodig
"We hebben aangetoond dat gedragsproblemen bij muizen in de baarmoeder veroorzaakt worden door de blootstelling aan mobiele telefoons", zegt Taylor. "Het toenemende aantal gedragsstoornissen bij kinderen kunnen voor een deel te wijten zijn aan foetale blootstelling aan de bestraling van een mobiele telefoon."

Taylor beseft echter wel dat er ook onderzoek op mensen zal nodig zijn om de mechanismen achter deze bevindingen beter te begrijpen. Een ander belangrijk nadeel is dat de zwangerschappen van de knaagdieren slechts 19 dagen duren en de jongen geboren worden met minder ontwikkelde hersenen dan menselijke baby's. Verder onderzoek zal dus moeten uitwijzen of de potentiële risico's van blootstelling aan straling vergelijkbaar zijn met de effecten ervan op mensen. [i]

------

Nou, dan weten we wat ons met de komende generatie te wachten staat, want volgens mij ben ik de enig overgebleven persoon in NL/B die geen mobieltje heeft Gebruik(t)en jullie een mobiele telefoon tijdens de zwangerschap om te SMS'en?
 
Quote
Navigatie
RE: SMS'en tijdens zwangerschap?
Mama_anja  schreef op: 16-03-2012 20:28:58
bij beide zwangerschappen vooral op het eind veel telefoon gebruikt maar ja moet nog maar kijken wat er van mijn kinderen word
 
Quote
RE: SMS'en tijdens zwangerschap?
Son  schreef op: 16-03-2012 20:31:38
Bij mijn oudste niet, mijn jomgste wel.....ik merk duidelijk verschil ja....
 
Quote
RE: SMS'en tijdens zwangerschap?
Ivy  schreef op: 17-03-2012 08:40:31
Dit is echt weer zo'n onderzoek, hè? Maar, maak je niet druk, want over een half jaar is er vast wel iemand die ontdekt dat kinderen van moeders die SMS'ten tijdens de zwangerschap veel intelliger zijn
 
Quote
RE: SMS'en tijdens zwangerschap?
Mamajaxx  schreef op: 17-03-2012 09:10:40
Ik gebruik mijn telefoon elke dag.. rustig zo'n 5 uur per dag..

Ik doe er alles mee.. pingen/whatsapp.. facebook.. emailen.. bellen.. Smsen bijna niet.. want de meeste hebben ping of whatsapp!

We zullen zien wat het ons brengt.. 27 weken zwanger
 
Quote
RE: SMS'en tijdens zwangerschap?
Anno  schreef op: 17-03-2012 09:11:11
jep tijdens zwangerschap en bevalling en als er een rustig kind is dan is dat die van mij wel dus er klopt weer geen reet van
 
Quote
Navigatie


Reageren op SMS'en tijdens zwangerschap?
Naam
Bericht