Menu
 

Topic:

Beetje bang voor mezelf

Even Niet  schreef op: 15-03-2012 21:24:24
Ik heb al een tijd last van psychische problemen. Hierdoor zit ik nu alweer 1,5 jaar thuis. Tussendoor nog zwanger geweest en bevallen dus toen is er weinig mee gedaan, behalve dan dat ik thuisbegeleiding had en goed in de gaten ben gehouden of ik niet (weer) een depressie in zou schieten.
Inmiddels heb ik een psychologisch onderzoek gehad, waar ik binnenkort de uitslag van krijg, maar verder gebeurt er op dit moment niets en is de begeleiding tijdelijk stop gezet.
Een deel van mijn probleem zit in stress, sociale contacen en een deel in depressies en verwerking van dingen die ik heb meegemaakt en een jeugd die niet geweldig was.
1 van de dingen die gebeuren als het niet goed gaat, is dat ik een soort van in mezelf keer, ik merk dan niet meer wat er om me heen gebeurt. Thuis gebeurt dit alleen als ik herinnerd wordt aan iets van vroeger waar ik veel moeite mee heb of als ik echt oververmoeid ben en de druk niet meer aan kan. Verder voel ik me thuis veilig en gaat het best goed, maar de laatste tijd gebeurt het steeds vaker buitenshuis.
Vndaag ook weer. Ik was aan het pinnen en stond maar te staren naar het pinapparaat, totaal vergeten wat ik aan het doen was en de mevrouw aan de kassa had al een paar keer gezegd dat ik de code nog in moest toetsen. Achteraf kan ik me dat dan heel vaag herinneren, maar dat is ook niet altijd.
En toen ik in een andere winkel iets gevraagd had en degene die me hielp terug kwam om te vertellen wat ze gevonden had hoorde ik niet eens dat ze tegen me praatte, ik was het weer helemaal kwijt.

Ik vind het zo eng, het gaat niet goed met me, maar hulp is er op het moment niet echt en ik durf ook niet goed tegen mijn man te zeggen dat het zo slecht gaat. Ik wil gewoon normaal zijn en wordt steeds banger voor mezelf.

Weet eigenlijk ook niet goed waarom ik het hier neerzet. Moet het gewoon ergens kwijt denk ik.
 
Quote
Navigatie
RE: Beetje bang voor mezelf
Son  schreef op: 15-03-2012 21:29:06
 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Cateye  schreef op: 15-03-2012 21:34:43
 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Baby2  schreef op: 15-03-2012 21:36:31
Praat er wel over met je man!!! Sterkte!
 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Kim Mv Sem  schreef op: 15-03-2012 21:36:55


Je moet er wel met je man over praten hoor!!
Veel sterkte!
 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Juulmvjens  schreef op: 15-03-2012 21:37:51
Hè meis, wat naar.

Ik denk dat het wel verstandig is om er met iemand over te praten. Zeker voordat je echt wegglijdt in een depressie oid (niet lullig bedoeld).

 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Annikamv3  schreef op: 15-03-2012 21:41:42


Meid ken je gevoel alleen kwam het bij mij er uit als huilbuien.
Zou als ik jou was echt met je man er over praten en een afspraak maken bij de huisarts.
 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Chantalmvsamen  schreef op: 15-03-2012 21:47:37
Inderdaad echt met je man erover praten hoe moeilijkje het ook vind, misschien lucht het ook wel op voor je !!
En inderdaad misschien de huisarts erbij betrekken, slik je nu ook medicijnen voor depressie of helemaal niets?

Ff een dikke voor je!!
 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Anno  schreef op: 15-03-2012 21:55:14
wel over praten meis want dit is geen veilige situatie zeker niet als je kids hebt.
 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Mafkees  schreef op: 15-03-2012 22:24:14
wat rot voor je!

tip 1 : meld het echt bij je man! het is echt noodzakelijk dat hij op de hoogte is van jouw situatie! hij kan je alleen maar helpen en ondersteunen

tip 2: bel morgen je huisarts en vertel hem ook dat je voelt dat het niet goed met je gaat.

er is echt veel en goede hulp te krijgen, je moet het alleen echt gaan melden.
veel sterkte, hoop dat je er goed uitkomt!
 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Even Niet  schreef op: 15-03-2012 23:45:58
mijn man weet het ergens wel denk ik. Ik kan niks hebben van hem, word of boos, of begin te huilen als hij iets verkeerds zegt, want vaak niet eens zo bedoeld is, maar alles komt op het moment verkeerd aan bij me.

Morgen heb ik een afspraak met de huisarts voor iets anders, weet alleen niet of het me lukt het te vertellen. Ik wil er zelf gewoon niet aan denk ik. Officieel ben ik ook nog onder behandeling van de psychiater, misschien moet ik eigenlijk meteen contact met haar opnemen, maar eigenlijk zou alles pas weer hervat worden als de uitslag van het onderzoek binnen is, omdat het allemaal wel redelijk leek te gaan.
Ik gebruik geen medicijnen, heb ik altijd geweigerd vanwege de zwangerschap en borstvoeding en eigenlijk ben ik er ook gewoon bang voor, ik neem hoogstens een paracetamol en als ik echt veel pijn heb bij uitzondering een neurofen, maar verder probeer ik niets in te nemen. Ik maak het mezelf ook gewoon moeilijk, overal zie ik mogelijke problemen in.
bedankt voor jullie adviezen en steun, het voelt wel als een opluchting om het hier kwijt te kunnen. Nu nog thuis.
 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Bepje  schreef op: 16-03-2012 10:11:39
Heel vervelend dat het minder goed gaat. Hopelijk vertel je het wel aan de huisarts en de psychiater zodat je de juiste hulp gaat krijgen.
Daar ben jij en je gezin het best mee geholpen.
Sterkte !
 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Miesje  schreef op: 16-03-2012 10:19:16


 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Emv3  schreef op: 16-03-2012 10:24:55
Wat naar dat je je zo rot voelt, ik zou toch even de psych bellen, wellicht kan zij iets voor je betekenen.
Als je een soort van black outs hebt is het lijkt mij gevaarlijk voor je kinderen zeker alsdie nog zo klein zijn.
weet je medicijnen zijn helemaal niet erg, als je lichamelijk pijn hebt slikt je ook wel iets als de geest"pijn" heeft is dat in principe hetzelfde natuurlijk....
en het verleden...uiteindelijk maakt dat maar voor een deel hoe en wie je bent. het verleden had je misschien niet zelf in de hand maar jou toekomst en die van je kinderen heb je wel voor eeen heeel groot deel in de hand.
Dus zoek op tijd hulp.
Heel veel sterkte.
 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Marimammavanalec  schreef op: 16-03-2012 10:25:43
Trek aan de bel meis, voor het nog erger wordt.
 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Annemv4  schreef op: 16-03-2012 12:24:50
 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Even Niet  schreef op: 16-03-2012 12:56:34
Als ik met de kinderen bezig ben heb ik het gelukkig niet, dan ben ik er gewoon helemaal, als dat verandert zorg ik meteen dat ik niet meer alleen met ze ben.

Emv3 zo heb ik ook altijd gedacht, helaas volgt het verleden me letterlijk. Personen van vroeger vallen me lastig, we gaan aangifte doen, maar ik lijk er gewoon niet van los te kunnen komen. Dat maakt het nu ook even extra moeilijk.

Gisterenavond heb ik nog geprobeerd met mijn man te praten, maar ik was te moe en sliep al half, hij was pas laat thuis. Vanavond is ook geen goed plan, morgen vieren we zijn verjaardag, maar misschien zondag dan.
 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Valerie  schreef op: 16-03-2012 12:57:08
Volgens mij heet dat dissocieren, google daar eens op en zoek hulp en blijf praten!
 
Quote
RE: Beetje bang voor mezelf
Lin79  schreef op: 16-03-2012 13:16:13
ik herken jouw verhaal. tis net of ik mezelf hoor 5 a 6 jaar geleden. Toen had ik ook nog geen diagnose....en discocieerde ook veel....vooral inderdaad in drukke winkels omdat je jezelf dan afsluit voor de buitenwereld is een soort verdedigings meganisme. ook ik heb een nare jeugd en depressies etc. bij mij is er toen BPS uitgekomen....kwam ook door dat discocieren dat schijnt daar echt een kenmerk voor te zijn. mij heeft toen EMDR therapie geholpen en de VERS training in combinatie met de juiste medicatie (Efexor). Dit in combie met de juiste nog andere therapie. Bij de VERS heb ik geleerd dat ik (is voor iedereen anders) ga discocieren als ik overprikkeld ben....dus heb mezelf aangeleerd mezelf niet meer te overprikkelen dus niet meer dan 2 sociale activiteiten per dag plannen etc.

belangrijk is als de diagnose er is dat je de juiste hulp gaat zoeken en misschien moet je dat nu al doen. praat er over met je partner....steun is erg belangrijk.

met mij gaat t nu na ruime 5 jaar heel erg goed. wordt volgende maand bij GGZ uitgeschreven en ben ruim 2 jaar medicatie vrij. en heb inmiddels 2 kindjes gekregen. Maar heb er wel hard voor moeten werken.
Voor dat discocieren zou ik wel even aan de bel trekken als ik jouw was....lijkt me heel eng als je dat hebt met een baby tje in de buurt.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Beetje bang voor mezelf
Naam
Bericht