Menu
 

Topic:

BJZ bij problemen op school?

Even Anno  schreef op: 13-03-2012 20:54:08
Mijn zoontje heeft erg veel problemen op school, nu zijn we met ib-er en juf in gesprek gegaan en zij hebben advies gevraagd bij een externe zorgcommissie (die gevestigd zit in een SBO school) zij willen komen observeren/helpen maar zij willen dan wel dat er contact gelegd word met Bureau Jeugdzorg zodat zij zeg maar centraal contactpersoon zijn/worden..

Heb er zelf eigenlijk nog nooit van gehoord om dit via BJZ te spelen?
 
Quote
Navigatie
RE: BJZ bij problemen op school?
Mama_anja  schreef op: 13-03-2012 21:31:10
die bemoeid zich helaas van alle kanten er mee sorry dat ik zo negatief ben ben er via het ziekenhuis/ thuiszorg mee in aanraking gekomen
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Nina1  schreef op: 13-03-2012 21:34:04
hier waren ze ook voor een gesprekje en later niet meer. maar wat heeft ze ons laten wachten.... 1 uur. en we konden haar niet bereiken. zelf deed ze heel nonchalant hierover. ja hallo wij hebben ook werk te doen. mijn man stond net op het punt om maar weer naar zijn werk te gaan toen ze kwam, ja sorry geen bereik met mobiel......
maar 1 gesprekje gehad. daarna heeft de school het overgenomen.
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Suus  schreef op: 13-03-2012 21:35:42
Volgens mij is dat normaal. Hier valt het CB en bureau jeugdzorg onder de GGD en zij hebben een plek in het zorgteam (school, ggd, evt andere zorgverleners)
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Monica Mv 2  schreef op: 13-03-2012 21:48:51

Quote mama_anja:
die bemoeid zich helaas van alle kanten er mee sorry dat ik zo negatief ben ben er via het ziekenhuis/ thuiszorg mee in aanraking gekomen



Kijk en door zo'n verhalen durft niemand meer bjz inte schakelen terwijl je als je zelf om hulp vraagt nergens voor hoeft te vrezen.

Ik zou MEE vragen, kijken wat zij zeggen. Zij kunnen ook voor jouw bjz inschakelen
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Misbren  schreef op: 13-03-2012 22:12:17
Ik lees bjz en denk meteen aaaaaaahhhhhh.
Helaas 2 ervaringen die niet positief zijn.
Persoonlijk zou ik zelf alles er aan doen om hun er juist buiten te houden.
En ik ben daar zeker niet alleen in.
Doe waar jij je goed bij voelt.
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Marie8  schreef op: 13-03-2012 22:29:57
Nou dat is wel logisch. Het kan nl. zomaar zijn dat je bjz nodig hebt voor het opstellen van een indicatie of een rapport dat bijdraagt in die indicatie. Zodat er geld en dus tijd komt om hem te begeleiden.
Is het bureau jeugdzorg trouwens, of centrum jeugd en gezin? Deze laatste coördineert vaak regionaal als er verschillende instanties en/of hulpverleners betrokken zijn.
Mensen die niet vrijwillig in aanraking zijn gekomen (dus via een maatregel zoals ondertoezichtstelling) zijn doorgaans negatief, vanuit vrijwillig kader- zoals in dit geval, is dat vaak anders.
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Even Anno  schreef op: 13-03-2012 22:36:14
er staat
- onderziek via bureau jeugdzorg starten, de hulpvraag moet dan ook zijn om een inschatting te krijgen of en hoe hij binnen regulier onderwijs zou kunnen blijven, maar vooral ook waar hij met zijn jonge leeftijd in het andere geval naar toe zou kunnen gaan...

maar is dit niet iets wat stichting mee normaal altijd doet? We denken dus aan een MKD en dan heb je inderdaad een indicatie via BJZ nodig maar dat is dan alleen papieren opsturen en een indicatie terug krijgen...

moet morgen eigenlijk al bellen, maar net als misbren zegt denk ik als het zonder hun kan liever (alleen is dat wel door negatieve verhalen)

hoop op nog meer reactie's
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Nina1  schreef op: 13-03-2012 22:48:27
op zich geen negatieve verhalen maar wel dat ze te laat was dus. en waarom zouje bang zijn voor ze. als jij niets te verbergen hebt.....

(hier wel vrijwillig met bjz in aanraking gekomen) dus echte gesprekken hebben we niet met ze gevoerd. wel allerlei vragen lijsten. zij hebben ons wel doorverwezen naar een andere stichting. en dat was voor ons zinvol.
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Marie8  schreef op: 13-03-2012 22:53:15
Ik denk dat je bij bjz meer op je plaats bent met deze specifieke vraag en niet bij stg mee. Waarschijnlijk zou mee je kunnen ondersteunen bij contact leggen en breder kijken of er nog wat meer nodig is, maar je zult toch bij bjz uitkomen.
Als het je helpt...ik kan wel 50 positieve ervaringen opnoemen tegenover misschien 1 negatieve. In het geval van dit soort vragen dan.
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Marie8  schreef op: 13-03-2012 22:54:53
Maar....hij zit nu op regulier onderwijs? Dan zal het toch niet de bedoeling zijn dat hij een overstap maakt naar een medisch kinderdagverblijf? Misschien speciaal onderwijs of gaat het om naschoolse opvang of behandeling?
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Even Anno  schreef op: 13-03-2012 23:22:47
Ohw gelukkig, zo sta ik er ook in heb niks te verbergen dus waarom bang zijn, maar het is meer de naam denk ik.. nee het gaat echt om onderwijs, hij is net 4 en ze denken (de externe zorgcommissie) dat hij nog niet toe is aan onderwijs met een klas maar hulp in 1 op 1 in een huiskameridee en dat zou een mkd zijn....

Maar dit staat niet vast een sbo of cluster 4 zijn ook genoemd maar daarom willen ze dus meer hulp omdat school het niet weet..
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Harleysmama  schreef op: 14-03-2012 03:37:55
Hier een ervaringsdeskundige met een hele positieve ervaring met BJZ. Ook mijn zoon had met 4 jaar problemen op school. Op aanraden van zijn juf en IB-er, BJZ ingeschakeld, zodat deze gericht hulp kon zoeken voor onze zoon. Dit betekende eerst daar naar toe voor een kennismakingsgesprek, welke problemen zijn er op school, en zijn deze er ook thuis? Daarna werd via BJZ, iemand van het MOC ingeschakeld voor observatie van mijn zoon in de klas. Hieruit bleek dat mijn zoon niet op zijn plaats was, op deze school en dat hij naar het MOC zou moeten, voor een observatieplek voor een paar maanden. Dit is gebeurd en dat is omgezet naar een dagbehandeling, omdat ze van alles gingen testen, om te kijken of er misschien meer speelt. Mijn zoon heeft een intelligentie test gehad en we moesten veel vragenlijsten invullen en gesprekken daar voeren. Al met al heeft de hele weg een jaar geduurd. Na het jaar werd duidelijk dat mijn zoon bovengemiddeld intelligent is. Maar dat hij ook PDD-NOS heeft, waardoor hij dus niet naar het regulier onderwijs terug kon. Hij zit nu sinds een paar maanden op Speciaal onderwijs(cluster 4). Hij doet het nu enorm goed en zit met 5 jaar in groep 3. Hij wordt binnenkort 6 en als het zo doorgaat stroomt hij binnenkort door naar groep 4. Ik zou zeggen gewoon bellen, ze zijn er om je te helpen. Denk dat je meer te maken krijgt met het MKD, omdat bij ons het MOC op huisbezoek kwam en kwam kijken hoe mijn woonsituatie was en hoe ik met mijn zoon in de thuissituatie omging. BJZ was alleen nog aanwezig bij de gesprekken die na afsluiting van een periode gevoerd werden. Ik had een goede cagemanager, die bij de meeste gesprekken is geweest, maar je kan er ook 1 krijgen die nooit aanwezig is.

Heel veel succes met het traject en je moet maar zo denken, ik doe dit allemaal voor mijn kind, dan komt het allemaal goed.
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Anno  schreef op: 14-03-2012 07:44:57
Als onderzocht moet worden wat er aan de hand is, gebeurt het al snel dat er heel veel verschillende mensen met je kind aan de slag gaan die ook allemaal verschillende meningen hebben. Als ouder kan het dan moeilijk zijn de coordinatie te houden, vandaar dat een casemanager vanuit BJZ dat doet samen met de ouders.
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Monica Mv 2  schreef op: 14-03-2012 08:01:50
Ik was er blij mee, zij (de vrouw van bjz) opende deuren die anders gesloten waren gebleven. Heb me geen enkel moment er niet prettig bij gevoeld.

Nu zit mijn zoon op een behandelgroep met school (lijkt beetje op mkd, alleen zitten hier kids tussen de 0 en 18), en ik heb echt het idee dat er nu goed naar mijn zoon word gekeken.

Zijn medische zaken worden aangepakt maar ook zijn hoge IQ en zijn asperger. Dit alles maakt hem een heel complex manneke en samen met ons proberen we nu een goede "gebruiksaanwijzing" te maken zodat hij dalijk met goede hulp en begeleiding terug kan naar regulier of naar een cluster 4 school gaat.

Heb je al eens gekeken op internet naar de mkd's of behandelscholen bij jullie in de buurt. Hier zijn er 3 waarvan 2 waar Guus echt niet thuishoort.
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Monica Mv 2  schreef op: 14-03-2012 08:02:55
Ooh ja, moet wel even zeggen. Bij Guus hebben wij niks in gang gezet, zelf dan. Dat heeft de psycholoog gedaan die Guus teste samen met zijn school.
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Lauw  schreef op: 14-03-2012 09:01:59
Hier ook goeie verhalen.. hierdoor is bij demi adhd ontdekt , we hebben via school bjz ingeschakeld omdat het een "moeilijk" kind was
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Even Anno  schreef op: 14-03-2012 09:23:52
Bedankt voor al jullie reactie's soms zie je gewoon door de bomen het bos niet meer, maar ik ga zo gewoon bellen!

@laumvdjn, bij ons wil school dat ook maar zeggen dat ik beter zelf kan bellen, mijn zoontje heeft ook veel trekken van adhd, de juf zegt bleef hij maar gewoon even zitten... maar er zijn nog veel meer problemen als alleen dat natuurlijk...

@monica, ik zoek me rot op internet maar kom niet ver... weet dus ook nog niet waar ik naar moet zoeken dat maakt het lastig..
 
Quote
RE: BJZ bij problemen op school?
Mama_anja  schreef op: 14-03-2012 18:39:07
heb geen ervaringen wat school betreft maar meer dat ze via de andere kant binnen komen dus dat we zonder mede weten zijn aangemeld

wij hebben nu ondersteuning van het mjd en dat bevalt ons prima

maar bjz is ons echt tegen gevallen
 
Quote
Navigatie


Reageren op BJZ bij problemen op school?
Naam
Bericht