Menu
 

Topic:

Ik weet het even niet meer

Mamavonn  schreef op: 09-03-2012 17:08:27
Ik weet het even niet meer.

Koen heeft vroeger heel slecht gehoord door vocht achter zijn trommelvliezen. Toen we daarachter kwamen was hij 2.5.

hij heeft buisjes gekregen. Pas na een jaar wilde de kno-arts me doorsturen naar het audiologisch centrum voor een logopedisch onderzoek. Dat heeft hij toen gehad in combinatie met een psychologisch onderzoek. Daar kwam uit dat hij wat taal betreft (dus woordenschat en taalbegrip) gewoon gemiddeld scoorde maar de uitspraak daar viel hij op uit. Psychologisch onderzoek was gewoon goed.

Doorverwezen naar de logopediste. Daar lopen we nu 2 jaar bij. Elke week een half uur. hij gaat vooruit. Kent de klanken maar zijn zinsopbouw is dramatisch.

Hij heeft op school nu voor het 2e jaar dezelfde juf (combigroep 1/2). De juf vindt maar weinig goed aan Koen. zijn fijne motoriek is niet goed, de grove motoriek is niet goed, hij is snel afgeleid, slechte concentratie, snel tevreden met zijn werk, speels, ze verstaat hem niet zegt ze enz. Postief is dat ie lief is.

Maar van school komt verder niks uit. Zo zei de juf vorige keer dat hij de citotoets gewoon aan t strepen was terwijl hij niet goed luisterde naar de vragen. Gevolg, c-tjes en d-tjes. Dan denk ik: als je dat ziet dat hij dat doet dan grijp je toch in of niet?
Ze had heel veel vragen en vraagtekens bij Koen maar ze doet er verder niets mee. Er komt totaal niets van haar uit. Ze zei bij het laatste 10 minuten gesprekje van het vorige schooljaar al dat hij over was naar groep 2 maar dat we niet moesten denken dat hij over zou gaan naar groep 3. ik heb dus het gevoel dat ze dat voor zichzelf al heeft bepaald en ook niets extra's voor hem wil doen.

De logopediste werkt in een samenwerkingsverband met ergo fysio enz samen. Zij heeft Koen ingebracht en daarna is de ergotherapeute gaan kijken op school.

Conclusie van haar is dat hij uiteindelijk wel klaar krijgt wat hij moet doen. Zij denkt dat hij niet goed begrijpt wat hij moet doen. Dat hij zijn taakjes niet goed georganiseerd krijgt. hij moest bv van de juf een poppetje tekenen. Dan maakt hij een koppoter terwijl je op basis van zijn leeftijd toch iets meer mag verwachten. De ergo vroeg aan de juf of zij altijd alle opdrachten gesproken geeft en gaf haar de tip om de opdrachten te visualiseren. dus om bv een poppetje te laten zien zodat hij weet wat er van hem verwacht wordt.

De juf knikt dan ja maar ze doet nee.

via de ergo zijn we terecht gekomen bij de fysio voor een movement abc om de motoriek in kaart te brengen.

Fijne motoriek incl pengreep was gemiddeld. Vangen en gooien beneden gemiddeld maar evenwicht bewaren (op 1 been staan, over een lijn lopen op je tenen) was gemiddeld. Ook zei zegt: hij krijgt het voor elkaar wat hij moet doen uiteindelijk maar het gaat wat houterig.


Heb de uitslag van de fysio vanmiddag gekregen en ik weet het nu gewoon niet meer. Wat moet ik nu doen met hem? Ik baal er gewoon zo van dat school je maar wat laat zwemmen en niets doet.

Over 2 weken hebben we weer een 10 minuten gesprek. Ik heb me voorgenomen dat wanneer hij weer slecht scoort op de cito ik graag had dat hij 1 op 1 getoetst wordt. Er zit nl meer in hem dan hij laat zien.

Ik pieker me suf over wat hij zo kunnen mankeren en ik weet het gewoon niet meer.
 
Quote
Navigatie
RE: Ik weet het even niet meer
Mafkees  schreef op: 09-03-2012 18:07:32
wat een zorgen!

is het een idee dat je eens met je huisarts gaat praten en dat je je probleem/zorg daar neerlegt. Er zijn meerder instanties die je op weg kunnen helpen en waar je meer antwoorden en hulp zult vinden

misschien ook een idee, om maandag direct met juf een gesprek te plannen. ik zou niet wachten tot de 10 minuten gesprekken.
uit vooral je zorgen en je mening datje vind dat juf het verkeerd aanpakt moet je ook echt duidelijk maken hoor. ook juf kan ernaast zitten en als er niemand is die haar daarop wijst, zal ze zo door blijven gaan

sterkte voor jou!
 
Quote
RE: Ik weet het even niet meer
Gewoon Ik  schreef op: 09-03-2012 18:19:50
Als er helemaal niks van haar uit komt, (dus ja zeggen en nee doen) zou ik eens een gesprekje aan gaan met de Iber of de direkteur
 
Quote
RE: Ik weet het even niet meer
Tiesmv3jongens  schreef op: 09-03-2012 18:24:19
Ja ik zou een gesprek aanvragen bij de ib-er als de juf er niets meedoet.
Succes ermee weet hoe frustrerend dit kan zijn.
 
Quote
RE: Ik weet het even niet meer
Cora38  schreef op: 10-03-2012 14:22:47
De juf niet afwachten, maar naar de IB-er of directeur gaan en navragen of in het dosier staat wat ze allemaal al gedaan hebben om hem op een hoger plan te krijgen., Oftewel, zijn er handelingsplannen? Als dat zo is had jij je iig allang onder ogen h oren te krijgen en als het niet zo is dan hebben zij als school het recht niet om je kind te laten zitten.

 
Quote
RE: Ik weet het even niet meer
Katinka Mv 2 Zonen  schreef op: 10-03-2012 17:30:56
Bij mijn jongste zoon is een vergelijkbare situatie: 5,5 jaar, groep 2, moeilijk te peilen op school. Veel oorontstekingen, buisjes, maar wel goede gehoorstesten na het plaatsten van de buisjes.

Afgelopen jaar (eind groep 1) heb ik op eigen initiatief een motorisch onderzoek laten doen, omdat ik zie dat de motoriek (vooral de fijne) achterloopt. Nu zit er ook een kop op mijn zoon, dus ik wilde weten wat het kip en het ei was. Vindt hij het moeilijk omdat hij het niet kan en verliest hij daardoor motivatie, of is ie niet gemotiveerd en oefent ie daardoor te weinig, waardoor een achterstand ontstaat...
Uit het motorisch onderzoek bleek dat hij overal gemiddeld scoort, soms zelfs bovengemiddeld (wat voor ons echt een verrassing was). Wel werd gezien dat het hem moeite kost en dat hij tijd nodig heeft. Maar hij was gemotiveerd, vooral bij de moeilijker opdrachten en werkte daar zeer geconcentreerd aan.

Met de rapportage in de hand hebben we bij de bespreking van het eindrapport met de juffen gesproken. Zij zagen namelijk een lief kind dat vooral zijn eigen gang gaat en zich niet makkelijk laat sturen en erg traag is in zijn werken. Met een gruwelijke hekel aan elke vorm van knutselen.

Nu duidelijk was dat voldoende uitdagende taken tot een grote concentratie leiden en hij dan ook gemotiveerd is om zijn motoriek te oefenen (want het werktempo blijft te laag) is nu in groep 2 veel aandacht voor wat hij nodig heeft. Daar waar de juffen de plank missloegen in groep 1 gaat het nu stukken beter. Ik heb er ook meer vertrouwen in, aangezien ik nu ook een inspanning aan hun kant zie om mijn kind te begrijpen en op zoek te gaan naar manieren om eruit te krijgen wat er in zit.
De juffen hebben nieuwe spelmaterialen aangeschaft (Smartgames) en gezien dat hij daar veel lol in heeft en er goed in is. Dit heeft beide kanten op stimulerend gewerkt.

Dat mijn zoon straks over zal gaan is inmiddels ook wel duidelijk. Om meer tijd te creeren wat betreft de fijne motoriek is hij nu al met het meer serieuze schrijfwerk bezig, omdat hij het tempo moeilijk zal kunnen bijhouden in groep 3. Er wordt nu al gesproken over een "laptopkind", waarbij het snel aanbieden van een typcursus van groot belang zal worden.

Wat ik vooral wil zeggen: als je de indruk hebt dat de juf niet goed weet aan te sluiten bij je kind, waardoor hij niet in de klas laat zien wat hij in zijn mars heeft, dan zou ik daar snel met school voor om de tafel gaan.
Een 1-1 cito met betere resultaten zou dan een bevestiging kunnen zijn, je kunt vragen of de IB -er deze kan afnemen.
Daarnaast zou ik een psychologisch onderzoek laten doen (niet door of vanuit school) om te kijken wat de bevindingen zijn wat betreft de aanname dat "hij de opdracht niet lijkt te begrijpen, zijn taakjes niet goed weet te organiseren".

Dat dit erg moeilijk is, kan ik me erg voorstellen!
Soms kan het ook rust geven om met 1 hulpverlener (logo/ergo/fysio) waar je vertrouwen in hebt verder te gaan, omdat alle deskundigen vaak verschillende meningen hebben en je daar als ouder helemaal gek van kunt worden. Vraag dan of die hulpverlener een coordinerende rol kan aannemen in het verder onderzoeken wat er nu aan de hand is.

Heel veel sterkte!!
 
Quote
RE: Ik weet het even niet meer
Katinka Mv 2 Zonen  schreef op: 10-03-2012 17:33:12
Oja, jouw zoon had toch ook allerlei problemen met eten? Of haal ik nu mama's en zonen door elkaar
Want mijn jongste heeft dus ook veel eetproblemen gehad, vanaf dag 1 en dat gaat nu (5,5 jaar later) wel redelijk, maar dat komt vooral doordat we nu kunnen communiceren en onderhandelen over nut en noodzaak betreft eten.
 
Quote
RE: Ik weet het even niet meer
Mamavonn  schreef op: 10-03-2012 17:35:21
Dank jullie wel,

De logo/ergo en fysio werken ook samen. Ze overleggen samen en gaan nu kijken wat welke prioriteit krijgt.

Ik denk dat ik veel harder moet zijn op school. De juf heeft nu al anderhalf jaar alleen maar vragen maar ze doet er niks aan.


ik wil een 1 op 1 cito zodat duidelijk wordt wat hij echt in zijn mars heeft en verder krijgt de juf van mij na het gesprek nog 2 weken om met een plan te komen. Heeft ze dat niet dan zal ik naar de directeur moeten!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik weet het even niet meer
Naam
Bericht