Menu
 

Topic:

Thuisblijfmoeders gezocht

Ano  schreef op: 05-03-2012 08:33:41
Heej allemaal,

Ik doe mijn verhaal even anoniem aangezien ik moet zeker weet of er hier bekenden meelezen en ik eerst voor mezelf wil uitzoeken wat ik ga doen, voordat ik dit met mijn omgeving deel.

Ik ben dus op zoek naar verhalen van thuisblijfmoeders, omdat ik graag ervaringen wil horen. Ik heb altijd gewerkt (4 dagen in de week). Daarnaast had ik mijn gezin bestaande uit mijn man, (fulltime) stiefkinderen en mezelf. Op zich prima, ik had het naar mijn zin, maar door reorganisaties kwam ik op een plek terecht waar ik helemaal niet lekker zat. Ondertussen raakte ik zwanger (was al gepland voordat het gedonder op mijn werk begon en ik was eigenlijk net zwanger toen het op mijn werk mis ging). Ik was blij toen ik met verlof kon en heb werk even helemaal losgelaten. Toch moest ik uiteindelijk weer gaan werken, aangezien mijn man (na een omscholing) nog geen vast werk had en er toch brood op de plank moest komen. Na mijn verlof ben ik dus weer aan de slag gegaan, maar altijd met pijn in mijn hart en lood in mijn schoenen. Nu is het bedrijf waar ik werkte inmiddels failliet en zit ik in de WW. Ik ben op zoek naar ander werk, maar het gaat zo tegen mijn gevoel in. Van de ene kant denk dat ik een kleine parttime functie erg leuk zou vinden, maar van de andere kant ben ik ervan overtuigd dat een kind het beste af is thuis bij 1 van de ouders (zonder iemand hiermee voor het hoofd te willen stoten, dit is zoals ik dat voel). Ik twijfel me nu dus suf, want wat moet ik nou? Een baan zoeken? Of de WW stopzetten en thuis blijven?

De huidige situatie is als volgt: man heeft een fulltime jaarcontract tot en met de zomer. We hebben goede hoop dat dit wordt omgezet in onbepaalde tijd, maar zekerheden heb je nooit (ook niet met een vast contract zoals ik had trouwens). We hebben 4 kinderen. Drie pubers en een dreumes. Op één salaris leven is echt niet makkelijk, dat weet ik, maar ik denk dat we het ouden redden als ik daar hard mijn best voor doe. Ik heb nog minimaal 10 maanden recht op WW als ik wel door blijf zoeken naar werk.

Mijn vragen:
- Zijn er hier ook thuisblijfmoeders met meerdere kinderen hoe doen jullie dat financieel?
- Ik ben een hoger geschoold persoon en een beetje bang dat ik de 'uitdaging voor mijn hersenen' ga missen. Wat doen jullie om dit op te vangen?
- Wat zijn jullie inkomsten ongeveer bij hoeveel kinderen (sorry, als dit een onbeleefde vraag is, maar ik probeer me gewoon een beeld te vormen van wat haalbaar is)?
- Hoe zorg je ervoor dat je jonge kinderen toch voldoende contact hebben met leeftijdsgenootjes (hier zitten die nl allemaal op kdv's)?
- Ben je van plan om in de toekomst weer te gaan werken of doen moeders van wat oudere kinderen dit al? In het laatste geval: was het moeilijk om weer een plekje te vinden op de arbeidsmarkt.

Pfff, ik zit zo vol twijfels, maar als ik mijn kindje naar het kdv breng (want dat houd ik nog even aan voor als ik weer ga werken; dan hoeft hij hopelijk minder te wennen) dan breekt mijn hart keer op keer; het gaat zo tegen mijn gevoel in.
 
Quote
Navigatie
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Tessa_mv2  schreef op: 05-03-2012 21:04:24
Ik heb een periode heel erg getwijfeld of ik wel of niet moest blijven werken.
Ik ben blijven werken en nu wou ik niet meer zonder willen.

Soms wordt ik echt dol van de kids en vind ik het heerlijk om op het werk even andere contacten te hebben.
Het hangt natuurlijk ook van je werk af. Als je het echt naar je zin hebt is het natuurlijk al heel anders dan als je met tegenzin heen gaat. En jij hebt nu geen enkel idee waar je terecht komt. Dus ik snap je twijfel helemaal!!

Ik zou voor nu rustig door solliciteren, ondertussen proberen rond te komen met wat je zou hebben zonder jou inkomen en dan verder kijken als je man zijn werk door blijft gaan.

Krijg jij in de tussentijd werk kan je altijd gaan. Wie weet is het super leuk en vind je het geweldig.
Is het niets kan je altijd nog weer verder zoeken of stoppen.

Succes met beslissen.

 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Ivy  schreef op: 06-03-2012 07:57:26

Quote Happysinglemum:
[...]

Helemaal offtopic natuurlijk maar wat bijzonder zeg dat jij je kids zelf les geeft. Dat lijkt me heel erg moeilijk.



Even snel offtopic antwoorden ;-) Het is niet heel erg moeilijk, hoor. Gewoon steeds de kinderen één stap voorblijven ;-)
Wel erg leuk om te doen!

Hierdoor is onze situatie alleen zowel financieel als op andere vlakken niet helemaal te vergelijken met andere tbm's.
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Happysinglemum  schreef op: 06-03-2012 09:50:25
Dank voor je reactie Danielle. Nou lijkt me toch pittig hoor haha, nog een laaste off topic vraag sorry,
mag ik weten waarom je daarvoor hebt gekozen?

Ik heb er echt nog nooit van gehoord dat iemand dat in Nederland zo doet, ben erg nieuwschierig
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Femke  schreef op: 06-03-2012 12:06:34
Hier een voormalige thuisblijfmoeder, ik werk nu weer 18 uur per week, voornamelijk onder school en papatijd ( ha 's avonds dus) heb 1 dag in de week opvang nodig voor een uurtje. Tja ik werd dus helemaal gek, ben ook hoog opgeleid en toen de jongste 2.5 was ben ik weer begonnen. En wat ben ik nu blij met mijn baantje, de hele dag alleen maar kinderpraat ben ik echt na twee dagen wel weer zat, vind het heerlijk om nu eens niet alleen mama van te zijn maar ook gewoon mijn hersens moet gebruiken en ook mijn bijdrage te leveren in de maatschappij. Ik zou echt niet zonder kunnen, financieel zouden we het wel redden, maar nu kunnen we lekker wat vaker op vakantie en hoef ik dus niet continue de folders uit te pluizen waar welke aanbieding is. Tussen 4 dagen per week werken en helemaal niet werken zit een groot gat, Ik zou zelf nooit 4 dagen willen werken, man werkt er al 5. Ik vind 3 dagen als ze naar de opvang moeten/bso al eigenlijk wat te veel. Twee dagen werken is echt heerlijk, goed te doen en een extra zakcentje. Ik zou lekker op zoek gaan naar een goede parttime baan. Als je een gat van een paar jaar in je cv hebt dan wordt het straks echt wel een stuk moeilijker om weer een fijne baan te vinden..
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Ivy  schreef op: 06-03-2012 16:20:14

Quote Happysinglemum:
Dank voor je reactie Danielle. Nou lijkt me toch pittig hoor haha, nog een laaste off topic vraag sorry,
mag ik weten waarom je daarvoor hebt gekozen?

Ik heb er echt nog nooit van gehoord dat iemand dat in Nederland zo doet, ben erg nieuwschierig



Ooit begonnen we omdat mijn oudste pas laat sprak (bijna 4). Dat ging zo goed en in de loop der jaren heb ik steeds meer geleerd over hoe het aan te pakken en ook over de voordelen, dat ik niet anders meer wil. De kinderen vinden het ook nog steeds leuk. We zijn nu inmiddels al bijna 9 jaar bezig en het gaat prima! Wel pittig inderdaad, maar zeker de moeite waard.

In Nederland mag het eigenlijk ook niet, al kun je op grond van levensbeschouwing wel vrijstelling vragen. Wij wonen in België. Hier mag het gewoon. Je moet alleen melding maken bij het ministerie van onderwijsdiensten en dan krijg je eens in de zoveeltijd een onderwijsinspecteur die het thuisonderwijs beoordeelt. Als je in NL vrijstelling hebt, hoef je niets te doen. Feitelijk niet eens je kinderen lesgeven (al doen de meeste thuisonderwijs-ouders dat natuurlijk wel).
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Happysinglemum  schreef op: 06-03-2012 21:49:49
Oke, dankjewel nogmaals Danielle. Fijn om te horen dat het goed gaat en dat je kids het ook leuk vinden.
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Mama_anja  schreef op: 07-03-2012 20:51:45
ik ben mama van 2 kleine kindjes 1 van 9 maanden en 1 van 2 jaar en 3 maanden

ik houd een online huishoud boekje bij via afas.nl
wij zijn in middels naar alles kwa vaste lasten gaan kijken we wonnen nu in een huur huis koop is voor ons te duur
de zorg verzekering, tv, telefoon , internet uitvaart verzekering hebben we goed koper inmiddels
we zouden zonder voedselbank van 60 euro boodschappen kunnen doen en ook nog gezond kook vaak voor 2 dagen
koop soep groenten ( goedkope versie en vries daar wat zakjes van in en kan overal in waar je groente nodig heb)
kijk ook bij de producten die lang genoeg houdebaar zijn maar wel goed koper verkocht worden

we hebben alle toeslagen waar we in aanraking voor komen

we hebben kinderbijslag en kgb op een apparte rekening

rekeningen betalen we vaak in gedeelten die hoog zijn

we vragen gedeeltelijke vrijstelling aan voor gemeentelijke belastingen enzovoort

tis gewoon echt dubbeltjes omkeren zeker nu het duurder gaat worden

maar op den duur is bezuinigen een sport aan het worden

kleding word vaak in de aanbieding gekocht
 
Quote
Navigatie


Reageren op Thuisblijfmoeders gezocht
Naam
Bericht