Menu
 

Topic:

Omscholen? Hulp hierbij?

Dieseltje82  schreef op: 27-02-2012 23:29:56
Hoi allemaal,

ik wist niet goed wat ik als onderwerp moest neerzetten maar ik denk dat het wel ongeveer klopt.
Ik loop al tijden met het idee tot omscholen, want, 'nu kan het nog'.
HAVO (Cito op school was advies HAVO/VWO) mocht ik niet doen van mijn moeder want dan moest ik naar een ander dorp en dat was onzin, ook omdat ik een meid ben was het niet nodig (tja, ouderwetse instelling..) Dus dat werd de MAVO. (eerste 2 jaar MAVO/HAVO niveau en toen kreeg ik dus als advies om in elk geval de HAVO te gaan doen, wat toen nogmaals door mijn moeder werd tegen gehouden)
Ook heb ik nooit gedaan wat ik echt wil de doen, heb wel iets doorgeleerd (MBO) maar op advies (dringend advies) van mijn ouders baan aangenomen die mij na deze studie werd aangeboden. Zelf had ik liever willen door studeren maar dat vonden mijn ouders (met name mijn moeder) niet nodig. En zij drukte hier behoorlijk haar stempel op. Misschien had ik toen moeten doorzettten maar het is nu eenmaal zo gelopen.. Genoeg achtergrond info haha.

Ik werk nu al 11 jaar bij dezelfde werkgever, op zich een leuke baan, veel cursussen en aanvullende opleidingen gedaan maar om dit nog tot mijn pensioen te doen? Nee...

Wat bij mij elke keer weer boven komt is Pedagogiek.. Dit wil ik enorm graag doen.
Maar waar kan ik met vragen terecht? Eventueel bij een arbeidsbureau? Ik wil nl. graag werken en leren, alhoewel het in deze tijd misschien lastig te krijgen is?
Heb ook al gekeken via NCOI en dergelijke, zijn best nog hoge bedragen. Te hoog om te betalen. Of een lening voor afsluiten?

Wie heeft ook 'later' nog een HBO gedaan (of is er momenteel mee bezig) en hoe verloopt dat allemaal?

Wij hebben 3 kinderen, in de leeftijd van 2-5 jaar. Misschien moet ik wachten tot ze allemaal op school zitten? Maar ja, ik wordt ook ouder :-D. Ik wordt dit jaar 30, valt nog mee maar als ik nog 3-4 jaar wacht, tja, dat wordt er niet positiever op denk ik?

Het is een samenloop van omstandigheden dat ik denk, nu wil (moet?) ik het gaan doen maar hoe en wat pak ik dit aan?

 
Quote
Navigatie
RE: Omscholen? Hulp hierbij?
Bepje  schreef op: 27-02-2012 23:48:47
Je leeftijd voor een studie maakt niets uit dus relax.
Er zijn deeltijdopleidingen pedagogiek in deeltijd. Google er maar eens op of kijk bij HBOscholen in jouw regio. Er is een deel wat je terug kunt krijgen van de balasting, even navragen. Als je het niet doet blijf je altijd met het gevoel zitten: had ik maar, zonde.
Veel succes !
 
Quote
RE: Omscholen? Hulp hierbij?
Ingemvmenl  schreef op: 28-02-2012 09:18:24
Is SPH misschien iets voor je? Spannend wel hoor. Knap dat je dat aan durft! Je krijgt dan natuurlijk ook betaald voor de uren die je werkt, maar de studie is volgens mij ook best prijzig. Mijn zusjes zijn bijna klaar met SPH, als je vragen hebt.. je weet me te vinden!
 
Quote
RE: Omscholen? Hulp hierbij?
Baby2  schreef op: 28-02-2012 09:49:25
Het lijkt wel of ik mijn eigen verhaal lees. Gelukkig ben ik na de mavo, naar het MBO en toen uiteindelijk via een duale route nog op het HBO terecht gekomen en daar ben ik heel erg trots op. Maar als het aan mijn ouders had gelegen dan was ik na het MBO ook gestopt en heel snel aan het werk gegaan. Uiteindelijk deed ik dat ook wel een beetje namelijk werken en leren, win-win situatie wat mij betreft. Maar ik ben zo blij en trots dat ik heb doorgezet. Ik hoop dat je iets vind wat bij je past. Heel veel succes.
 
Quote
RE: Omscholen? Hulp hierbij?
Made  schreef op: 28-02-2012 10:57:48
ik ben bijna klaar met mn mbo en wil volgend jaar verder met hbo (pedagogiek of mwd). begin dan op mn 33e en zal ong 36/37 zijn als ik klaar ben. vind mezelf ook te oud, maar aan de andere kant...als ik klaar ben, moet ik nog 30 jaar werken, dus is de moeite wel waard vind ik.
 
Quote
RE: Omscholen? Hulp hierbij?
Sun  schreef op: 28-02-2012 18:58:31
Ik zou ook voor deeltijd kiezen zodat je erbij kunt blijven werken. Dan doe je er langer over maar de tijd vliegt. Ik heb later een tweede studie gedaan en heb toen echt gezocht naar een betaalbare deeltijdstudie. Dat werd Onderwijskunde aan de universiteit. Dat bleek een hele goeie keuze. Ik hoop dat je iets betaalbaars kunt vinden, bijvoorbeeld bij een Hogeschool. Succes! Enne... doen hoor! Je voelt je zo trots als je het hebt afgerond en het maakt je echt gelukkig dat je daarna veel meer mogelijkheden hebt qua werk! En dat je het in ieder geval naar jezelf hebt bewezen dat je het kunt. Echt doen en niet teveel nadenken over het geld. Dat loopt wel los!
 
Quote
RE: Omscholen? Hulp hierbij?
Moniquemvjent  schreef op: 29-02-2012 09:16:58
Over de hoogte van de kosten, kun je ook eens contact opnemen met de belastingtelefoon. Er is een aftrekpost studiekosten, dan kun je een deel van je kosten terugvragen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Omscholen? Hulp hierbij?
Naam
Bericht