Menu
 

Topic:

Neuroloog: NRC misbruikt naam

Anno  schreef op: 27-02-2012 10:44:19
Neurochirurg prof. dr. Claudius Thomé, directeur en voorzitter van de afdeling neurologie van het academisch ziekenhuis in Innsbruck, zegt geen vertrouwelijke medische informatie over prins Friso naar buiten te hebben gebracht. Hij vindt dat zijn naam is misbruikt, laat hij Sp!ts weten. Het ziekenhuis staat vierkant achter hem.

Via de Nederlandse neurochirurg prof. Kees Tulleken en zijn vrouw, NRC-journaliste Jannetje Koelewijn, kwam meteen na Friso’s ongeval zijn patiënteninformatie naar buiten. Tulleken vond het nodig ‘goed nieuws’ te brengen; Koelewijn schreef mee en meldde dat met Thomé, als behandelend arts, als bron. Thomé was echter geen behandelend arts en stelt daarnaast ook niet de bron te zijn geweest.

Misbruikt
„Ik zal niet opsommen hoe mevrouw Koelewijn en prof. Tulleken meer informatie probeerden te krijgen (...) Er is een verhaal gemaakt waarin mijn naam werd misbruikt als een soort bewijs dat ze inside informatie hadden.” Thomé stelt alleen in algemene zin te hebben verteld hoe lawineslachtoffers worden behandeld. “I did not disclose any confidential information.”

Ziekenhuiswoordvoerder Johannes Schwamberger steekt zijn hand voor hem in het vuur. „Professor Thomé geeft nooit informatie over een patiënt aan iemand die niet bij de behandeling betrokken is.” Het verbaast Schwamberger dat in Nederland überhaupt gedacht werd dat een arts van een ziekenhuis dat zou kunnen doen. „Dat kan reden zijn voor ontslag.”NRC-journaliste Koelewijn blijft bij haar lezing dat Thomé haar bron was. „Dat hij geen behandelend arts was, betekent dat hij vrijmoedig kon praten. Hij was argeloos.” Dat het ziekenhuis hem steunt, verbaast haar niet. „Ik zou om redenen van goed werkgeverschap achter mijn werknemer staan.”

Imagoschade
Op enige „collateral damage” na is Thomé niet bang voor imagoschade onder collega’s omdat andere, ook Nederlandse specialisten op de conferentie waarvan Tulleken deelnemer was op de hoogte zouden zijn van de precieze toedracht. Daar wil hij voorlopig evenwel niet verder op ingaan.

In de mail die Thomé zaterdagnacht stuurde meldt hij verder dat zijn ergernis in het niet valt bij het slechte nieuws over Friso. Niet omdat het een lid van het Koninklijk Huis betreft, maar een vader met dochters in dezelfde leeftijd zijn als die van Thomé
 
Quote
Navigatie
RE: Neuroloog: NRC misbruikt naam
Bepje  schreef op: 27-02-2012 13:42:15
Vorige week waren die nl chirurg en zijn vrouw op t.v.
Hij bij Pauw en Witteman en zij bij DWDD. Bovenstaand bericht klinkt aannemelijker dan wat zij vertelden in die programma`s. Ik vind het een vreemde zaak.
 
Quote
RE: Neuroloog: NRC misbruikt naam
Mv E.l.s  schreef op: 27-02-2012 13:46:00
En ze zaten er ook nog eens giga naast met hun positieve verhalen, pff, vreemd stel.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Neuroloog: NRC misbruikt naam
Naam
Bericht