Anne schreef op: 26-02-2012 21:53:21 |
En ze moeten ook nog lekker zijn natuurlijk Vermeld er wel even bij in welke winkel je ze koopt, liefst AH of jumbo want die zitten vlakbij Dan kan ik mijn petekindje nog een keer blij maken, want zijn eetpatroon wordt zoooo saai. |
Quote |
Gewoon Ik schreef op: 26-02-2012 21:56:28 |
Kun je niet zelf bakken? Heb van de week wel ergens een recept gezien van een cake zonder melk en ei |
Quote |
Misbren schreef op: 26-02-2012 22:20:03 |
Mix voor kinderkoekjes van het albert heijn merk zef. Alleen water toevoegen en niet te lang in de oven laten anders worden ze bikkel hard MAAR er zit wel ei poeder en melkeiwit in. |
Quote |
Mieper schreef op: 26-02-2012 23:26:26 | ||
Daar heb je dus niks aan. Volgens mij zijn de Organix koekjes (AH) vrij van alles. | ||
Quote |
Anne schreef op: 27-02-2012 07:27:16 |
thanx die van organics heeft hij nu, van die koekemannetjes. Maar hij moet alles eerst een week proberen voor hij aan wat anders begint. Dus cake is dan niet zo handig voor zijn werkende ouders Nog meer suggesties? |
Quote |
Ikke schreef op: 27-02-2012 08:42:10 |
Bij ons in de stad zit een natuurwinkel daar kan je ook allerlei speciale produkten (waaronder
dus ook koekjes) kopen voor mensen met een allergie. Zit er zoiets niet bij jullie in de buurt? |
Quote |
Baby2 schreef op: 27-02-2012 10:04:07 |
Daar zat ik ook gelijk aan te denken, een natuurwinkel die zijn daarin gespecialiseerd. Verder
misschien bij de Tuinen, daar verkopen ze ook veel dingen op natuurbasis, misschien ook wel koekjes. |
Quote |
Baby2 schreef op: 27-02-2012 10:06:02 | ||
Als je 1 cake bakt dan heb je toch genoeg voor de hele week? 1 plakje per dag dan is die cake toch niet direct op? | ||
Quote |
Anne schreef op: 27-02-2012 10:32:29 |
oke daar kan ik ook eens kijken, de tuinen. Verder weet ik eigenlijk geen enkele natuurwinkel zitten, zal er eens op beginnen letten Dank jullie wel en eigenlijk klopt dat wel baby2 ..heb je een recept dan? |
Quote |
Nina1 schreef op: 27-02-2012 10:36:27 |
even gegoogeld voor je: Benodigheden kom oven op 175 graden - gasoven op stand 3 bakplaat en bakpapier deegroller vormpjes Bereidingswijze *doe de bloem en de basterdsuiker of honing in een kom voeg de margarine en het zout toe *snijd de margarine met 2 messen in kleine stukjes en kneed van het geheel met koele hand een samenhangende bal *verwarm de oven voor op 175 graden, gasoven op stand 3 *bekleed een bakplaat met bakpapier *bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg hierop uit tot een plak van 0,3 cm dikte *steek er met een glas of met vormpjes figuurtjes uit en leg ze op de bakplaat *bak de koekjes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en heel lichtbruin *neem de koekjes van de bakplaat, leg ze plat neer en laat ze afkoelen. VARIATIE'S voeg 50 gram kokos (niet onder 1 jaar) of 2 eetlepels carobpoeder toe(carob is een vervanger voor cacoa) kun je ze leuk zelf bakken samen met je peterkindje! als hij tenminsten oud genoeg is. want er is niets leukers dan koekjes bakken. |
Quote |
Annie schreef op: 27-02-2012 11:53:24 |
Cake kun je ook gemakkelijk invriezen per plakje! Overigens heeft de AH ook chocolade zonder melk en ei. Het is van Maitre Mathis en gemaakt op basis van rijstemelk. Het smaakt ook prima! |
Quote |
Irma Mv T En B schreef op: 27-02-2012 13:52:00 |
Bij AH staat het goed aangegeven wat erin zit. Dat word dus goed verpakkingen lezen. |
Quote |
Stefke schreef op: 27-02-2012 21:03:14 |
Bij die cake moet je natuurlijk wel even uitkijken welke margarine je gebruikt. Bijv wajang of
plantenmargarine van AH. |
Quote |
Stefke schreef op: 27-02-2012 21:08:45 |
Ik zou niet naar de natuurwinkel gaan. Die koekjes zijn Voor een kind toch vaak echt minder
lekker...(vind ik...) Gewoon goed etiketten lezen. Heb hier even in de kast geneusd. Evergreen appel
is bijv zonder melk en ei (wel sporen van ei mogelijk). |
Quote |
Gewoon Ik schreef op: 27-02-2012 21:16:57 |
Cake zonder eieren 225 gram zelfrijzend bakmeel 50 gram custardpoeder merg uit 1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker 225 gram witte basterdsuiker 225 gram boter 1 dl. melk snuf zout Doe (gezeefd) bakmeel met custardpoeder, vanille(suiker) zout en basterdsuiker, in de mengkom van de keukenmachine en laat even draaien. Smelt de boter en klop de melk erdoor, laat de machine langzaam draaien en voeg dit mengsel toe aan het mengsel in de keukenmachine, laat draaien tot alles goed gemengd is. Doe het beslag over in een ingevette cakevorm en bak de cake ca. 5 kwartier in een oven van 170°C. Variatie's hierop: Laat 1 zakje vanillesuiker en de custardpoeder weg, het is zoet genoeg! Verhoog het zelfrijzend bakmeel naar 300 gram als je de custardpoeder en 1 zakje vanillesuiker weglaat! Vervang de melk door Spa Rood, vanwege de 'bubbels' wordt het luchtiger! De melk kan ook vervangen worden bij een koemelkallergie door sojamelk, rijstemelk of Opvolgmelk voor kleine kinderen, zoals Nutramigen. Gebruik het voor kleine cakjes...pas dan wel de baktijd aan, om de 10 min even 'prikken'! Voeg stukjes appel toe voor appelcake, en rozijntjes/appel/kaneel voor 'appeltaart'...enzovoort!! ik heb zoals in de variaties staat 1 zakje vanilliesuiker en de custard vervangen door 50 gram extra zelfrijzend bakmeel en de melk vervangen door spa rood en werkte echt uitstekend. Met de custard en de 2 zakjes is het anders wel heel erg zoet |
Quote |
Annie schreef op: 27-02-2012 21:42:03 |
Wat voor zijn ouders trouwens ook erg handig is, is de ijst die ze via het voedingscentrum aan
kunnen vragen. Ik heb daar in het begin veel aan gehad. |
Quote |
Anne schreef op: 28-02-2012 11:45:44 |
Ik zat ook al te twijfelen over welke boter enzo inderdaad te gebruiken als je zelf bakt.. Maar bedankt voor de ideetjes, ik heb zelf geen kans om tijd te maken om etiketten te lezen in de winkels. En nee sporen van ei mag dus ook niet blijkbaar. Moeilijk he..meer merken en winkels die ze verkopen zijn nog steeds welkom. |
Quote |