Menu
 

Topic:

derde kindje of ....?

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 26-02-2012 21:39:27
Momenteel volg ik een HBO opleiding AL (speciaal voor moeders of mensen met een baan ernaast). Ben ermee begonnen omdat ik alleen de ma en di naar school moest. Nu blijkt dat ik volgend jaar 32 uur stage en een dag naar school moet. Buiten dat ik mijn kinderen geen 5 dagen naar de opvang doe (man werkt ook 40 uur) vind ik het financieel ook nogal wat!
Dus we staan voor een keuze:
OF dit jaar halen en stoppen tot de jongste 4 is zodat ze allebei naar school gaan en dan verder met school. Dus nog jaren in deze woning (tussenwoning 3slpkamers) blijven wonen en minder inkomen.

OF doorgaan het is voor een jaar, en binnen 3jr een ander huis en hopelijk een goede baan.

Ten tweede, mocht ik tijdelijk stoppen met school, zou dat de kans zijn om voor een derde kindje te gaan, ik wil er liever niet meer dan 2 jr tussen. En dan weer verder met school als ze bijna allemaal naar school gaan.

Wat zouden jullie doen? ik vind mijn opleiding halen erg belangrijk, maar onze wens voor een derde (liefst op korte termijn) is ook groot. Alleen wonen we best klein en heb ik dan nog steeds geen diploma binnenkort!
 
Quote
Navigatie
RE: derde kindje of ....?
Effe Anno  schreef op: 26-02-2012 22:35:41
Mijn eerste gedachte zou zijn om toch een manier te vinden om door te gaan. Het is erg lastig om een studie weer op te pakken als je er een tijdje uit bent geweest.
Zeker als je ook een derde die nog moet komen naar school wilt laten gaan, het is dan bovendien de vraag of het opleidingsdeel dat je tot nu toe doet dan nog geldig is.
Ook weet je natuurlijk niet of je inderdaad zwanger raakt, of dat goed gaat enz.
Het gaat om 1 jaar waar je bij wijze van ook nog zeker een half jaar zwanger van zou kunnen zijn.
Dan lijkt mij de keuze snel gemaakt.

Enige punt is dan nog de praktische kant van de opvang: zijn de stageuren in onregelmatige werktijden is een 5-daagse opvang waarschijnlijk niet nodig. En zelfs met regelmatige werktijden is er vaak wel een mouw aan te passen. Mijn man en ik werken beide (meer dan) fulltime en onze kinderen zijn altijd maar 3 dagen naar de opvang gegaan (nog steeds).
Wist je dit trouwens niet van te voren? Is het onderwijsprogramma van de opleiding opeens gewijzigd?
Want het lijkt me toch dat je je hierop had moeten kunnen voorbereiden en als dit plotseling gewijzigd is zullen er meer mensen nu in de knel komen door een andere verwachting.
 
Quote
RE: derde kindje of ....?
Annie  schreef op: 26-02-2012 22:40:00
Ik wilde hetzelfde gaan schrijven als Effe ano. Ben het met haar eens.
 
Quote
RE: derde kindje of ....?
Deborah Mv ...  schreef op: 26-02-2012 22:45:24
Ik zou zeker eerst je studie afmaken.
Niet leuk om je kinderen te missen. Kan jou partner geen dag verlof krijgen?
 
Quote
RE: derde kindje of ....?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 26-02-2012 22:48:57
Ik wist dit niet van te voren, het zou eerst 24 uur stage zijn en eens in de maand een terugkom dag. En ik ben nu idd aan het reageren op stageplaatsen met onregelmatige werktijden. Dan zou ik ook in de avonden en weekenden kunnen stage lopen dat scheelt weer. Mijn vriend is elke dag om 16.15 thuis dus ze hoeven zowiezo niet tot het einde vd dag te blijven.

En idd, een derde kindje is er nog niet, ik vind het belangrijk voor mijn gezin wat ik nu heb dat ik mijn opleiding afmaak en dat we naar een grotere woning kunnen verhuizen met voldoende speelruimte buiten (we wonen nu dicht bij het centrum).

Aan de andere kant: een derde kindje blijft toch een droom maar niet pas over 3/4 jaar.. moeilijk... en idd wie zegt dat het allemaal zo snel gaat, maar ik denk dat die kans vrij groot is aangezien ik van de eerste 2 ook vrijwel direct zwanger was.
 
Quote
RE: derde kindje of ....?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 26-02-2012 22:51:12

Quote Deborah mv ...:
Ik zou zeker eerst je studie afmaken.
Niet leuk om je kinderen te missen. Kan jou partner geen dag verlof krijgen?



Ik heb hem al gevraagd of hij misschien een dag minder zou willen werken, maar dat gaat lastig omdat hij 5 dagen samen met een collega werkt. (Ze voeren opdrachten samen uit)
 
Quote
RE: derde kindje of ....?
Marjolein852  schreef op: 26-02-2012 23:16:05
Doorgaan met je studie! Om terug te keren in je school gebeuren is zo lastig! (weet ik uit ervaring..)

Een derde? Eerst zwanger worden, dan een periode van 9 maanden? Mmmm, is hewt jaar bijna voorbij..

Opvang? Tja, ik weet niet wat voor omgeving je hebt (man, opa&oma , vrienden, buren en andere studenten?

Moeilijk, maar doorgaan! Succes.
 
Quote
RE: derde kindje of ....?
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 27-02-2012 08:34:47
Zou idd eerst de opleiding afmaken...
3 de kindje is er nog niet....En als het er is wil je dan weer 4 jaar wachten tot hij of zij op school zit???? Want dan is het weer heeeel moeilijk om er in te komen...Even doorbijten..
Mijn kids zitten 3 dagen op de opvang...En ze vinden het geweldig en willen vaak niet eens mee naar huis...Dus zo erg is het niet..
 
Quote
Navigatie


Reageren op derde kindje of ....?
Naam
Bericht